18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Colombia – odds på colombianernes VM

Colombianerne havde et fremragende VM i 2014, hvor de nåede frem til kvartfinalen, og til sommerens slutrunde kommer sydamerikanerne med endnu flere spillere, der har deres daglige gang i rigtig gode klubber. Kan de imponere igen, eller var sidste VM en enlig svale? Du finder odds, trup og kampe til Colombias VM på denne side.

Colombia vinder VM: Colombia: 41,00 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Radamel Falcao: 41,00 – SPIL HER >>*
James Rodriguez: 81,00 – SPIL HER >>*
Carlos Bacca: 151 – SPIL HER >>*
Juan Cuadrado: 301 – SPIL HER >>*

Colombia vinder gruppe H: 2,40 – SPIL HER >>*

Vil du sætte en skilling eller to på Colombias gruppekamp ved VM? Så kan du herunder finde de højeste odds på kampene mod Japan, Polen og Senegal.

19. juni 2018
14:00 Colombia – Japan: 1,71 – 3,75 – 5,90*
24. juni 2018
20:00 Polen – Colombia: 3,30 – 3,10 – 2,25*
28. juni 2018
16:00 Senegal – Colombia: 4,10 – 3,30 – 2,00*

Colombia var andenseedet til lodtrækningen, og de ligner da også en favorit til at gå videre fra gruppen sammen mod Colombia. Sydamerikanerne skal dog hverken undervurderer Japan eller Senegal, hvis de vil videre til de rigtig sjove kampe.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Colombias trup og startopstilling

David Ospina (Arsenal)
Camilo Vargas (Deportivo Cali)
Jose Fernando Cuadrado (Once Caldas)

Cristian Zapata (Milan)
Davinson Sanchez (Tottenham)
Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Oscar Murillo (Pachuca)
Frank Fabra (Boca Juniors)
Johan Mojica (Girona)
Yerry Mina (Barcelona)

Wílmar Barrios (Boca Juniors)
Carlos Sanchez (Espanyol)
Jefferson Lerma (Levante)
Jose Izquierdo (Brighton)
James Rodriguez (Bayern München)
Abel Aguilar (Deportivo Cali)
Mateus Uribe (America)
Juan Fernando Quintero (River Plate)
Juan Cuadrado (Juventus)

Radamel Falcao (Monaco)
Miguel Borja (Palmeiras)
Carlos Bacca (Villarreal)
Luis Fernando Muriel (Sevilla)

Forventet startopstilling: Ospina – Arias, Mina, Sanchez, Fabra – Aguilar, C. Sanchez – Cuadrado, Rodriguez, Muriel – Falcao


Profiler: Kan sidste VM’s topscorer brillerer igen for colombianerne?

James Rodríguez
James Rodríguez fra Colombia fik sit helt store gennembrud på det colombianske landshold ved sidste VM-slutrunde i Brasilien i 2014, hvor han blev VM-topscorer og senere hen blev solgt videre til storklubben Real Madrid. Den 26-årige kantspiller spillede en ganske god kvalifikation for den sydamerikanske nation, da han bombede seks kasser ind, og han blev dermed den mest scorende colombianer i kvalen. Rodríguez har ufattelig meget speed i benene, og han kan næsten løbe fra enhver ved VM. Hurtighed og mål på samlebånd bliver guld værd for Colombia, hvis han får det til at fungere.

Radamel Falcao
Radamel Falcao har slået sine folder i en række europæiske klubber i de seneste par år. Han havde mest succes for 5-7 år siden i Atletico Madrid, men på landsholdet har han stadig en utrolig vigtig rolle for dynamikken i truppen. Falcao scorede tre mål i seks landskampe i 2017, og det lyder ikke af meget, men målene har til gengæld været vanvittigt vigtige. Han scorede blandt andet til 1-1 mod Brasilien på hjemmebane tilbage i september måned. Falcao har en god evne til at placere sig rigtigt, og det får Colombia brug for ved VM.

Davinson Sanchez
Davinson Sanchez er fremtidens mand for Colombia. Med sine blot 21 år på bagen, har den centrale back, som dagligt spiller i Tottenham, mange gode år i sig. Han har blot spillet få landskampe for Colombia, men der gør ham ikke mindre vigtig. Sanchez har så meget talent og vilje, at han kan være nøglen for Colombia ved dette VM trods sin unge alder. Han spiller fast i Premier League for Tottenham, så han er ikke helt uerfaren mod internationale gode modstandere.


Analyse: Alt skal klappe for Colombia, hvis VM skal blive en succes

Træner José Pekerman har tidligere udtalt, at kvalifikationen til dette VM var ufattelig hård for Colombia, og at det aldrig har været så tæt i den sydamerikanske kvalifikation. Her har Pekerman fat i noget. Colombia kom med til VM efter 1-1 mod Peru i sidste runde, men det kunne nemt være gået galt. Hvis Chile havde vundet Brasilien, skulle Colombia have været igennem to playoff-kampe. Nu står landet ved VM og skal forsøge at gentage eller forbedre kvartfinalepladsen fra 2014. Det bliver utroligt vigtigt, at alle nøglespillerne er skadesfri til VM. Det var ikke tilfældet i kvalifikationen, hvilket gjorde det svært for Colombia i nogle kampe at hente de vigtige sejre. Derudover har Colombia haft svært ved at få de unge forsvarsspillere ind på holdet i andres fravær, hvilket har kostet landet mange mål. Træner Pekerman har afprøvet forskellige formater i VM-kvalen. Han er mest tilhænger 4-2-3-1, men han har også prøvet 4-3-2-1. Colombia har haft mest succes med at vinde kampe, hvor landet har stået mere defensivt og kompakt, hvor colombianerne har kunne udnytte kontraspillet med få pasninger til mål. Colombia har bestemt gode chancer for at gå videre fra gruppespillet, hvor Japan, Polen og Senegal er modstanderne. Landet har også potentiale til mere end bare at spille sig videre fra gruppespillet. Det altafgørende bliver dog bare, om stjernerne James Rodriguez og Radamel Falcao kommer til at brillere i angrebet. Forsvaret får også en vigtig rolle med Davinson Sanchez som styrmand, da det kan være grundstenen for gode kontraangreb for colombianerne. Landet skal dog præstere på et højere niveau end i kvalifikationen, hvis det skal blive til mere end en godkendt slutrunde. Til VM er der ikke råd til mange svipsere og alvorlige skader, som Colombia har oplevet tidligere. Hvis det hele går op i højere enhed, kan Javier Rodriguez måske igen blive topscorer ved VM. Det må tiden vise.

Historien om Colombia ved VM i fodbold

Fem gange har Colombia været med ved VM tidligere.
VM i 1962 var det sydamerikanske lands første deltagelse, og her blev landet hurtigt sendt hjem. Det blev til et point i tre kampe. Colombia fik det ene point mod gruppevinderne fra Sovjetunionen efter en noget dramatisk kamp. Her var Sovjetunionen foran med hele 4-1 indtil 22 minutter før tid. Med fire minutter igen bragte Marino Klinger balance i regnskabet, og dermed endte kampen med 4-4.

Colombia måtte dog vente længe, før at landet fik lov til at opleve VM igen. Ved VM i 1990 i Italien gik det noget bedre end 28 år forinden. Landet var ellers kommet i en meget svær pulje med både Vesttyskland og Jugoslavien. Det blev også blot til en tredjeplads i gruppen. Colombia var dog den næstbedste treer ved VM, og derfor sneg nationen sig alligevel videre til ottendedelsfinalerne. I Colombias ottendedelsfinale var Cameroun modstanderen, og det blev desværre for Colombia til et ærgerligt nederlag efter forlænget spilletid. Ved den lejlighed spillede den legendariske angriber Robert Milla for Cameroun, og han var 38 år, da VM blev spillet. Han scorede de to afgørende mål for Cameroun mod Colombia.

Colombia deltog også ved VM i 1994 og 1998, men her var der ikke den store succes at hente. I 1994 endte colombianerne på en sidsteplads bag Rumænien, Schweiz og USA, og i 1998 sluttede Colonbia på en tredjeplads igen efter Rumænien samt England.
Colombia leverede dog deres VM-resultat til dato ved den seneste slutrunde i Brasilien i 2014. I gruppespillet imponerede landet stort med at udradere alt modstand. Grækenland, Elfenbenskysten og Japan blev alle besejret, og en førsteplads i gruppen var dermed hjemme. I den efterfølgende runde mødte Colombia et andet sydamerikansk hold i form af Uruguay. Selvom stjerner som Cavani og Forlan var med i startopstillingen for Uruguay var det ikke nok til at skræmme Colombia. Ottendedelsfinalen endte med en sejr på 2-0 til Colombia på to mål af James Rodriguez. Han endte med at få en stor slutrunde. I kvartfinalen gik den dog ikke længere, da værtsnationen Brasilien var i vejen. James Rodriguez endte som topscorer ved VM, og senere var dette med til, at han blev købt af Real Madrid.

Colombia gennemgik noget af et drama i den sydamerikansk kvalifikation. Hurtigt var det sikkert, at Brasilien og Uruguay begge ville få en billet til VM. Der var dog stadig spænding om tredje-, fjerde- og femtepladsen. Tredje- og fjerdepladsen gav direkte adgang, mens femtepladsen sikrede to playoff-kampe. Inden sidste kamp mod Peru måtte Colombia ikke tabe. Hvis landet tabte, ville Peru overhale nationen. Derudover havde Chile muligheden for at overhale med en sejr over Brasilien, der var sikre i forvejen. Den sidste kamp endte 1-1 mod Peru. Chile tabte til Brasilien, hvilket betød, at Colombia endte på fjerdepladsen og fik en plads ved VM.

Colombia skal til VM kæmpe mod Japan, Polen og Senegal, og her bliver det interessant at se, om Colombia kan levere lige så sprudlende spil som for fire år siden.

Træner for colombianerne er argentinske José Pekerman, der tidligere har trænet forskellige argentinske hold samt Toluca i Mexico. Han har haft ansvaret for det colombianske landshold siden 2012.