18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Top 10: De største comebacks i Champions Leagues historie

Real Madrid leverede endnu et vildt comeback i Champions League, da de sendte Manchester City ud af semifinalen. Den kamp er dog ikke på listen over de største comeback i turneringens historie, hvor det kun er kampe siden ændringen af formatet i 1992, der er med i vurderingen.


10) Real Madrid – PSG 3-1 (2021)

Man kunne jo fristes til at vælge hele sæsonen 2021/22 for Real Madrid i Champions League, hvor både Manchester City og Chelsea er blevet sendt ud efter sene scoringer på et tidspunkt, hvor det så allerværst ud. Mest mindeværdigt var dog kampen mod PSG i ottendedelsfinalen. Over 180 minutter var Real Madrid det næstbedste hold i 165 minutter, men de 15 minutter hvor de ramte niveau, ramte de noget magisk. Donnarumma satte Real Madrid i gang, da han upresset blev tacklet af Benzema, hvilket førte til scoring og herefter så vi det tydeligste eksempel på, hvordan mål ændrer fodboldkampe og kan få selv verdensstjerner til at miste kontrollen. Karim Benzema scorede yderligere to gange, og så var 0-2 blev vendt til sammenlagt 3-2. 90 minutter er lange på Bernabéu, som flere hold skulle få øjnene op for senere i turneringen.


9) Barcelona – Chelsea 5-1 (2000)

Englænderne og spanierne skulle i de kommende år spille mange dramatiske kampe mod hinanden, og det begyndte allerede her i år 2000. På Stamford Bridge havde Chelsea vundet 3-1, men Barcelona kom tilbage på Camp Nou på scoringer af Rivaldo og Luis Figo. Tore Andre Flo fik dog reduceret og sendt Chelsea i front samlet set, men syv minutter før tid gjorde Dani Garcia det til 3-1 for hjemmeholdet, og så måtte kampen en tur i forlænget spilletid. Her var Barcelona stærkest og vandt 5-1 efter mål af Kluivert og Rivaldo. Klubbens største comeback i Champions League var en realitet, men det skulle blive overgået noget så eftertrykkeligt 17 år senere.


8) Real Madrid – Ajax 1-4 (2019)

Den første sæson uden Cristiano Ronaldo var svær for Real Madrid, der skulle forsøge at spille sig i sin fjerde Champions League finale i træk. En 2-1-sejr ude mod Ajax i den første kamp i ottendedelsfinalen var måske ikke helt fortjent, men det gav dem om ikke andet et godt udgangspunkt forud for returen, hvor historien om Ajax’ talentfulde kuld for alvor blev født. Set med danske øjne var toppen af kransekagen Lasse Schönes uimodståelige frispark i slutningen af kampen, der sejlede over i det lange hjørne og gav Ajax en fuldt fortjent 4-1-sejr.


7) Roma – Barcelona 3-0 (2019)

4-1 havde Barcelona vundet i den første kamp i Spanien, og kun tre gange i historien var det på det tidspunkt sket, at et hold var kommet videre fra en knockout kamp efter at have tabt med tre i det første opgør. Heriblandt danske FCK, der i 1993/94 sæsonen vendte 0-3 til 3-3 mod Linfield på en sen frisparksscoring af Lars Højer, før de vandt efter forlænget spilletid. Men i en kvartfinale i Champions League mod Barcelona virkede det alligevel utænkeligt, at Roma skulle blive en del af det selskab. Dzeko og De Rossi gav dog romerne en 2-0-føring, inden Manolas i kampens slutfase som en græsk gud steg til vejrs og sikrede Roma målet, der skulle sende dem videre. Det skulle ikke blive sidste gang, at Barcelona blev ofre for comebacks og sene mål indkasseret efter hjørnespark.


6) Ajax – Tottenham 2-3 (2019)

Hollænderne havde en gylden generation med spillere som De Jong, De Ligt, Tadic, Ziyech og van de Beek, og de var Europas darlings. I London havde de vundet med 1-0 i den første kamp, og de var også i fuldstændig kontrol i returen, hvor de førte 2-0 efter godt en halv time. Tottenham manglede til kampen talisman Harry Kane, og derfor var Lucas Moura valgt til at spille kampen på spids. Og det skulle vise sig afgørende. Brasilianeren scorede to hurtige mål i et kvarter ind i anden halvleg, og så var alt i spil i de sidste minutter. I det 96 minut, efter Ajax havde ramt træværket, blev en lang bold sendt op ad banen, og efter et par kiksede dueller faldt bolden ned for Lucas, der med venstrebenet sparkede bolden over i det lange hjørne til vild jubel hos englænderne, mens flere Ajax-spillere faldt om på græsset.


5) Manchester United – Bayern München 2-1 (1999)

Burde den kamp ligge højere på listen? Det var trods alt en finale, og billederne af Solskjær glidende på knæene og Schmeichel der slår flik flak behøver ikke nærmere beskrivelse. Men United var trods alt aldrig helt ude af kampen, selvom tyskerne havde flere chancer til at lukke opgøret i anden halvleg, efter Mario Basler havde bragt dem foran tidligt i kampen. Kampen refereres fortsat til som DEN finale, og begrebet Fergie Time havde fået en ny dimenssion.


4) Liverpool – Barcelona 4-0 (2019)

Lionel Messi var helt forrygende i det første opgør i semifinalen, da Barcelona på Camp Nou vandt 3-0. Godt nok var Liverpool et godt mandskab, der havde spillet sig i finalen året forinden, men Barcelona havde vel lært af fadæsen mod Roma i den forgangne sæson. Troede man. For selv uden de store offensive profiler som Firmino og Salah, der begge sad ude til denne kamp, blev det igen til et ydmygende exit efter en ellers komfortabel føring. Den sidste scoring sat ind af Origi efter et hurtigt taget hjørnespark, hvor hele Barcelonas defensiv fik sig en ordentlig blunder.


3) Deportivo La Coruña – Milan 4-0 (2004)

Et comeback i Champions League der ikke helt har fået den ros, det fortjener. Milan havde vundet Champions League i 2003, de var i finalen i 2005 og vandt igen 2007, så de var det dominerende hold i Europa i disse år. Super Depor havde et godt kuld og havde før leveret store resultater i Champions League, men de kunne vel ikke vende 4-1 fra den første kamp i Italien? Jo, de kunne. Pandiani gav dem en flyvende start med scoring allerede efter fem minutter, og ved pausen var spanierne foran 3-0 og på vej mod finalen. I anden halvleg kunne Fran endda score til 4-0, og selvom de endte med at tabe til finalen til Monaco, glemmer ingen nogensinde den aften på Riazor.


2) Barcelona – PSG 6-1 (2017)

4-0 var resultatet i den første kamp i Paris, og Barcelona var blevet skilt ad. Men allerede om morgenen inden returkampen, var der på stadion en følelse af, at det kunne blive magisk. Fans troede på La Remontada, comebacket, og den tro blev kun forstærket, da de kom fantastisk fra start med en scoring allerede efter tre minutter af Luis Suárez. Det lignede dog et lige ved og næsten forløb, da Cavani med en reducering til 3-1 med en halv time igen sørgede for, at Barcelona, grundet reglen om udebanemål nu skulle score yderligere tre gange. Men så leverede Neymar de måske bedte syv minutter fra en fodboldspiller i moderne historie. Brasilianeren scorede på firspark og straffe, før han lagde bolden ind til en fremadstormende Sergi Roberto, der blev den utænkelige helt, mens Camp Nou gik amok i en glædesrus.


1) AC Milan – Liverpool 3-3 (2005)

Intet over, intet ved siden af. Liverpool var døde og begravet mod et velspillende Milan-hold, der med Nesta, Maldini, Stam og Cafu, selvfølgelig ikke ville smide en 3-0-føring fra første halvleg over styr. Man sad vel nærmere med følelsen af, at det kunne blive en ordentlig øretæve for Liverpool, da der blev fløjtet op til anden halvleg, men så tog særligt Steven Gerrard over. Han indledte comebacket i det 56. Minut på et veltimet hovedstød, og blot fire minutter senere havde Alonso gjort det til 3-3, efter Smicer havde reduceret yderligere. I straffesparkskonkurrencen tog Dudek, som en anden Grobbelaar med spaghetti bevægelser, sig af tre af forsøgene fra pletten, og dermed var historiens største comeback en realitet. Mirkalet i Istanbul.

Skriv et svar