18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Manchester City – Chelsea FC: Odds og optakt den 29. maj 2021

Foto: Bildbyrån

Creme de la creme. Krymmel på isen. Toppen af poppen. Det bliver ikke større end en Champions League-finale. Og nu er det tid for endnu én. Lørdag aften er der engelsk duel om årets trofæ, når de nykårede mestre fra Manchester City møder Chelsea FC. Chelsea FC vandt Champions League i 2012, mens Manchester City er i deres første finale i den fineste turnering. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Manchester City – Chelsea FC. Der er kampstart lørdag d. 29. maj 2021 kl. 21:00. Se kampen på TV3+ eller på Viaplay. 

GÅ TILManchester City – Chelsea FC: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Antonio Mateu Lahoz, Spanien
Stadion: Estadio do Dragao, Porto
Vejret: 18° og svag vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are not currently available.
Odds are subject to change. Last updated 2. juni 2021 10:27.


Optakt til Manchester City – Chelsea FC: Skader, karantæner og startopstillinger

Manchester City endte på toppen af tabellen og med 12 point ned til bysbørnene fra Manchester United, da røgen havde lagt sig efter Premier League-afslutningen. Oveni guldet og triumfen må det være en dejlig følelse for træner Pep Guardiola og hans flok. Og nu jagter de så en treble i form af Carabao Cuppen, mesterskabet og Champions League. Vel en slags Lille Meyer, da FA Cuppen trods alt havde været finere – og dem alle fire endnu bedre. Men Chelsea stod i vejen i FA Cup-semifinalen. Og da de to hold mødtes tidligere i maj, vandt Chelsea også. Så der er absolut noget at hævne for Manchester City, når det går løs på Estadio do Dragao i Porto i de lyseblås første finale i den fineste europæiske turnering nogensinde.

Det har været en forrygende europæisk sæson for Manchester City indtil nu. 12 kampe har givet 11 sejre og en enkelt uafgjort, som faldt i gruppespillet på netop finalestadionet, da Porto og Manchester City delte 0-0. Ellers er det blevet til lutter sejre, og i semifinalen blev sidste sæsons finalister fra Paris Saint-Germain fejet af banen med 4-1 på måltavlen og to røde kort til franskmændene undervejs. Manchester City har ikke været i en europæisk finale, siden de i 1970 vandt pokalvindernes Europa Cup mod Gornik Zabrze fra Polen med 2-1. Sæsonen efter mødte de i øvrigt Chelsea i pokalvindernes turnering, og da vandt Chelsea begge møder 1-0. De to klubbers eneste europæiske duel til dato. 

Chelsea fortsatte fra dobbeltopgøret med Manchester City og endte med at vinde pokalvindernes Europa Cup i 1971 via 2-1-sejr mod Real Madrid i finalen. Og Chelsea har endda to gange tidligere været i Champions League-finaler. I 2008 mødte de Manchester United og efter 1-1 i ordinær tid, tabte de i straffespark. Fire år senere var de igen i finalen. Denne gang mod Bayern München i en finale på deres hjemmebane Allianz Arena. Igen endte det 1-1 og gik i straffespark. Men denne gang vandt Chelsea. Så de har prøvet fornemmelsen, følelsen og finalestemningen før. Men er det nok til at banke Manchester City for tredje gang dette forår?

Chelsea har tabt tre af deres seneste fire betydende kampe inklusive FA Cup-finalen mod Leicester City, men deres ene sejr kom i liga-sammenhæng mod selvsamme Leicester City, og dén sejr var i sidste ende nok til at sikre Chelsea en plads i top 4 og Champions League-fodbold i den kommende sæson. Alligevel har der været et lidt udmattet udtryk over Chelsea-mandskabet i de seneste kampe. Spørgsmålet er, om de kan hive sig selv op i hårrødderne til at yde maksimalt endnu engang, eller om holdet er slidt op af træner Thomas Tuchels intense form for fodbold?

Manchester City:

  • Ingen fravær

Chelsea FC:

  • Ingen fravær

Manchester City forventet startopstilling: Ederson; Walker, Stones, Dias, Zinchenko; B. Silva, Fernandinho, Gündoğan; Mahrez, De Bruyne, Foden.

Chelsea FC forventet startopstilling: Mendy; Christensen, Thiago Silva, Rüdiger; Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell; Pulišić, Werner, Mount.


Odds på Manchester City – Chelsea FC

Oddsene peger på, at bookmakerne har Manchester City som favorit i dette opgør.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.


Odds-forslag: Manchester City har forberedt sig i over fem år på denne finale

Træner Pep Guardiola er en målrettet mand. Og der er ingen tvivl om, at han fra første dag i Manchester har sat sig mål om igen at stå i en Champions League-finale. Han er blevet klogere undervejs. I denne sæson er der blevet doseret, sparet og skånet, så det meste af foråret har været med tæt på skadesfri trup. Og endda i et corona-komprimeret kampprogram. Det er meget imponerende. 

Holdet fik lov at sænke paraderne en anelse i de sidste kampe i ligaen, da først mesterskabet var sikret. Det betød, de sidste tre kampe bød på 4-3 over Newcastle United, nederlag på 3-2 til Brighton and Hove Albion – efter rødt kort til Cancelo efter bare 10 minutter – og på sidste spilledag fejrede de mesterskab og Sergio Agueros sidste hjemmekamp for Manchester City med knusende 5-0 over Everton FC. De har i mere end tre uger set frem til denne kamp. Trænet målrettet. Skånet spillere. Roteret trup. Ladet op. 

Imens har Chelsea haft en stressende sæsonafslutning med tabt FA Cup-finale, næsten sikker top 4-placering med sejr over rivalerne fra Leicester City, og så var de alligevel ved at smide pladsen med nederlag til Aston Villa på sidste spilledag. De endte dog i top 4. Men overbevisende har det ikke været på det seneste. 

De seneste to sæsoners finaler er endt 1-0 og 2-0. Før det var otte finaler i træk endt med scoringer af begge hold, og seks af dem med mindst tre scoringer. Begge Chelseas to tidligere finaler er endt 1-1, og de to klubbers to seneste indbyrdes møder er endt 1-0 og 2-1 til Chelsea. De har hver kun lukket fire mål ind i sæsonens 12 europæiske kampe. Det lugter af en målfattig finale.

Men det lugter også af sejr til Manchester City. Et mesterhold, som i en lille måned har givet sig selv skånekost og kunnet forberede sig optimalt på dette opgør mod Chelsea, der kom lidt haltende igennem sæsonens sidste kampe med pokalnederlag og to nederlag i de tre sidste ligakampe. Anbefalingen tror på sejr til Manchester City. Lige på. I ordinær tid. Uden dikkedarer. Måske bliver sejren større end bare et enkelt mål. Men vi holder os til 1-tallet.   

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
1,95
Manchester City
Besøg Unibet *


Manchester City – Chelsea FC: Statistik, topscorer og H2H

  • Manchester City endte sæsonen som guldvindere i Premier League. Det blev til 86 point for 38 kampe. Tallene for mestrene er 27-5-6 og scoren 83:32.

  • I Champions League har vejen til finalen for Manchester City budt på semifinaler mod Paris Saint-Germain, kvartfinaler mod Dortmund og ottendedelsfinaler mod Mönchengladbach. 

  • Sæsonens 12 kampe i Champions League har givet Manchester City tallene 11-1-0 og scoren 25:4. 

  • Chelsea gled i sidste runde ned på 4. pladsen i Premier League, men det var lige akkurat nok til at sikre Champions League-bold i den kommende sæson. Chelsea hentede 67 point i sæsonens 38 kampe. Statistikken for Chelsea endte på 19-10-9 og med målscoren 58:36. 

  • Knockoutkampene i Champions League har for Chelsea budt på møder med først Atletico Madrid, kvartfinaler mod Porto og endelig semifinalesejr mod Real Madrid.

  • Champions League-statistikken for Chelsea er 8-3-1 og scoren 22:4. 

  • Tyske Ilkay Gündogan endte som topscorer for Manchester City med 13 træffere.

  • Midtbanemanden Jorginho endte Premier League-sæsonen som Chelseas topscorer med 7 straffesparksscoringer. Mon ikke han er på listen, hvis finalen ender i straffe?


Expected Goals: Manchester City – Chelsea FC – de seneste tre kampe

Manchester CityResultatxGChelsea FCResultatxG
Manchester City – Everton FC(5-0)2,95 – 1,51Aston Villa – Chelsea FC(2-1)1,05 – 1,81
Brighton and Hove Albion – Manchester City(3-2)2,03 – 0,93Chelsea FC – Leicester City(2-1)2,90 – 0,89
Newcastle United – Manchester City(3-4)3,36 – 1,98Chelsea FC – Leicester City(0-1)1,26 – 0,79
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar