18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til semifinalerne i Champions League d. 30. april – 1. maj 2024

Harry Kane, Jude Bellingham, Julian Brandt og Kylian Mbappé. Hvem kommer til at løbe med overskrifterne i tirsdagens og onsdagens semifinaler, når Bayern hjemme tager i mod Real Madrid, mens PSG skal en tur til Dortmund? Nicolai Lisberg er klar med en stor optakt til semifinalerne.

(Foto: Independent Photo Agency / Alamy Stock Photo)

Bayern München – Real Madrid X (2-2)

Tirsdag d. 30. april kl. 21.00

De to hold med flest semifinalepladser i Champions Leagues historie mødes naturligvis i en semifinale. Kuriøst nok har de to mandskaber, der tilsammen kan mønstre 20 pokaler med de store ører, aldrig nogensinde mødtes i en finale, mens semifinalestatistikken lyder på 4-3 i Bayerns favør. Sidst to hold mødtes på dette stadie var i 2017/18, hvor Real Madrid gik videre med samlet 4-3.

For at være optimalt klar til denne kamp, var Real Madrid i aktion allerede fredag aften, da de mødte Real Sociedad på udebane. Her kunne Carlo Ancelotti spare flere profiler, og alligevel kunne han se sit Madrid-mandskab tage en 1-0-sejr efter en scoring af tyrkiske Arda Güler, der var en af flere reserver, der fik chancen fra start. Det var ikke nogen stor indsats fra de kommende spanske mestre, men med så mange profiler ude, vil jeg ikke lægge alverden i den præstation.

Det blev også til en et-målssejr til Bayern München i weekenden, da de lørdag besejrede Eintracht Frankfurt med 2-1, men her blev der ikke sparet alverden, og naturligvis var det Harry Kane, der noterede sig for begge træffere. Det betød dog ikke, at det var et Bayern-hold i stærkeste opstilling, vi så lørdag, for de har en hel del skades bekymringer forud for tirsdagens første duel. Sané, Gnabry og Musiala sad alle ude i weekenden med skader, men de to førstnævnte burde blive klar, mens det er lidt mere tvivlsomt, om Musiala, der nu har glippet to kampe i træk, også når at ryste sin knæskade af sig. Derudover var det heller ikke videre befordrende, at både Konrad Laimer, der ellers spillede en pragtkamp som dygtig presspiller, måtte udgå, ligesom De Ligt også kun fik de første 45 minutter, da han døjede med smerter i knæet. Begge er derfor tvivlsomme til denne kamp.

I kampen mod Frankfurt gentog Thomas Tuchel tricket fra Arsenal-kampen ved at benytte Guerreiro foran Mazraoui i venstresiden. Dengang var det for at dæmme op for Saka, og kunne han finde på at gøre det samme tirsdag, når det formentlig er Rodrygo, der kommer til at lægge i det rum, eller bliver det med Davies og så Gnabry foran i et forsøg på at lægge mere pres på rent offensivt?

Hos Real Madrid er det i stedet deres højre forsvarskæde, der er værd at kigge imod. Carvajal fik et gult kort i Manchester og sidder derfor ude her, så det er helten fra El Clásico, Lucas Vazquez, der med al sandsynlighed skal ind og dække den højre back. Trods forbilledlig form på det seneste, så er det et markant tab, da Carvajal har spillet en flot sæson for Real Madrid, hvor han har været tæt på at genfinde niveauet for et par sæsoner tilbage. 

Ellers giver Real Madrids startopstilling næsten sig selv, da Tchouameni med stor sandsynlighed igen rykkes ned for at være makker til Rüdiger, da jeg ikke tror, at Militao endnu er helt klar til 90 minutter. Tyskeren havde ekstremt godt styr på Haaland i de to kampe mod City, men med Kane står han overfor en langt mere bevægelig spiller, der gerne søger dybt ned i banen, og det kan blive Bayerns våben til at åbne Real Madrids gode defensiv op.

Jeg tror, vi kan forvente en kamp, hvor Bayern vil forsøge at dominere opgøret og være mest på bolden, men hvor Real Madrid vil have evnerne til at true dem i omstillingerne, som også Frankfurt havde held med lørdag, og derfor har jeg svært ved at se, at det ikke skulle blive endda ganske målrigt i den første af to store kampe.

Det er værd at notere, at både David Alaba og Thibaut Courtois er med i truppen hos gæsterne tirsdag, men jeg forventer ikke, at nogle af den kommer i spil.

Lisbergs bud: Over 3,5 mål til odds 2,65 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Borussia Dortmund – PSG X (1-1)

Onsdag d. 1. maj kl. 21.00

Så forfærdelig mange gange har de to hold heller ikke mødtes, men derfor kan vi nu godt tillade os at konkludere, at der er en forhistorie mellem Dortmund og Paris Saint-Germain. Det var egentlig ganske tilforladeligt, da de to tørnede sammen i dødens gruppe i efteråret, hvor PSG trak det længste strå med en sejr og en uafgjort, selvom det var Dortmund, der endte med at vinde gruppen. 

Men deres rivalitet stammer tilbage fra 2019/20-sæsonen, hvor de mødtes i ottendedelsfinalen, og hvor nogen måske vil huske, at PSG fejrede deres videre avancement ved decideret at voksenmobbe Erling Haaland, efter nordmanden i nogles optik var lidt for kæk efter den første kamp, hvor han scorede to gange. 

Forud for denne kamp har vi allerede fået de første kontroverser, inden der er fløjtet op på Westfalen, da PSG for nylig har meldt ud, at de til returen har mindsket kapaciteten for Dortmund-fans på baggrund af det de kalder for sikkerhedsmæssige årsager.

Men lad os vende blikket mod det, der skal ske på banen. Begge mandskaber var i aktion lørdag, hvor PSG havde mulighed for at fejre endnu et fransk mesterskab, men det blev blot til 3-3 hjemme mod Le Havre. Søndag kunne de så alligevel fejre titlen, da Monaco ikke formåede at besejre Lyon. Det 12. mesterskab i klubbens historie.

Til kampen mod Le Havre valgte Luis Enrique ikke overraskende at spare Kylian Mbappé i første halvleg, men det var faktisk et ganske slagkraftigt hold, han stillede i det opgør, der nok engang viste, at de har problemer på de to backs, når eksempelvis Hakimi kommer for langt frem, da Dembéle ikke hjælper meget bagude. Netop Dembélé kan for anden Champions League udekamp i træk se frem til en stor piftekoncert, når han vender tilbage til den klub, han strejkede sig væk fra i 2017.

Dortmund tabte i weekenden med hele 4-1 mod RB Leizpig, i en kamp der blot understregede, at det er et mindre mirakel, at de er i en Champions League semifinale, for der har godt nok ikke været mange gode præstationer i denne sæson. En af dem kom dog i kvartfinalen hjemme mod Atlético Madrid, og her var tyskerne gode til at presse højt fra start. Det forventer jeg også, de gør denne gang i jagten på en tidlig scoring, og så vil vi ellers se et kampbillede, hvor de kommer til at forsvare sig dybt og satse på omstillinger.

Fysisk kan de sagtens være med franskmændene i 90 minutter, men kan de også holde dem helt fra chancer? Kampen mod Leipzig var ud over nederlaget og et farvel til top 4 ekstra bitter, da Hummels måtte udgå, og han er nu tvivlsom til kampen onsdag, men de tyske medier forventer, at han bliver klar, og selvom han ikke har hurtigheden til at løbe en Mbappé op, så er hans timing i tacklingerne stadig på et meget højt niveau.

Husker vi tilbage på de to klubbers indbyrdes opgør i efteråret, så forsøgte Dortmund i Paris med en treback kæde, noget der så absolut ikke fungerede, og de blev ganske enkelt presset i bund i store dele af den kamp. På hjemmebane var de en smule mere offensive og tog også føringen, men det var PSG, der var bedst i det opgør. Gæsterne er naturligvis favoritter, men Dortmund har i løbet af foråret fundet noget, der virker, når de møder de store hold, og deres hjemmebane kan godt holde kampen i live til returen.

Nmechas dårlige præstation i weekenden kan godt koste ham en startplads her, og så er spørgsmålet, om Terzic vælger Özcan eller Reus til at supplere Can og Sabitzer på midten.

Lisbergs bud: Halvleg/Fuldtid 1/X til odds 13,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar