18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til semifinalerne i Champions League d. 3. – 4. maj 2022

Får vi en ny fodboldfest, når Real Madrid tager i mod Manchester City, og kan Villarreal levere et comeback af dimensioner, når den gule ubåd tager i mod Liverpool? Vi skal have fundet de to finalehold til årets Champions League finale, og Nicolai Lisberg er klar med sin dom.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Villarreal – Liverpool 2 (0-1)

16 år efter det berømte straffe fra Riquelme mod Arsenal spiller Villarreal igen en semifinale på hjemmebane i Champions League. I de spanske medier har de bagt op til kampen ved at fokusere på, at den gule ubåd i sine fem hidtidige europæiske semifinaler foran egne fans aldrig har tabt, mens det tilsyneladende virker mindre vigtigt, at de i den fem semifinaler heller ikke har leveret et resultat, der her vil sende dem videre.

Efter 2-0 i den første kamp er de nu tvunget til at levere noget af en sensation, hvis de skal videre mod et Liverpool-hold, der ikke har tabt en udekamp siden december måned, og som trods en del rotationer i weekenden vandt 1-0 ude mod Newcastle. Villarreal roterede også en del, men det med et 2-1-nederlag mod bundproppen fra Alavés til følge. De var bedst i den kamp, men var uskarpe foran modstandernes mål og havde nogle koncentrationssvigt i eget felt, der kostede.

Villarreal har fået lidt kritik efter deres optræden for Anfield, hvor de ikke forsøgte alverden, men sandheden er, at de i de første 45 minutter lykkedes rigtig fint med taktikken, da Liverpool ikke skabte det store, og der skulle et afrettet indlæg fra Henderson til, før englænderne tog føringen. Herefter så vi dog også den klasseforskel, der er på de to mandskaber, og Emery kan ikke været helt utilfreds med, at det blev ved de 2-0, og at de derfor har en, om end meget spinkel, chance for at gøre noget ved det i returen.

I de spanske aviser skriver de mandag morgen, at Gerard Moreno er nøglen, da den spanske angriber der har haft en skadesplaget sæson ikke var med på Anfield, men måske kan gøre comeback her. Jeg tjekkede hans statistik i denne sæson, og i de 17 kampe han har spillet i ligaen for Villarreal har de faktisk hentet færre point, end i de 17 kampe hvor han har siddet ude. Men hvordan er det nu med statistikker og miniskørter…?

For hvis Moreno bliver klar, så får Villarreal et våben som de ikke havde i den første kamp, hvor planen med Chukwueze som trussel i dybden ikke virkede. Defensivt skal de håbe på, at både Coquelin og Albiol bliver klar, efter begge har døjet med lidt småskavanker siden kampen for en uge siden.

Liverpool har ikke just for vane at levere gode returkampe i Champions League i denne sæson med et 0-1 nederlag mod Inter og 3-3 mod Benfica i henholdsvis ottendedelsfinalen og kvartfinalen. Så kan det igen blive spændende i det spanske? Jeg tror det simpelthen ikke. På nær kampen mod Inter har Liverpool scoret mindst to mål i sine seneste 11 Champions League kampe, og det er svært at se dem ikke også komme på tavlen her mod Villarreal, der skal frem og angribe, selvom jeg ikke forventer, det bliver et ultimativt pres fra første fløjt.

Liverpool lader ikke en 2-0-føring glide dem af hænde, og buddet herfra er også, at de tager en sejr i en forholdsvist låst kamp uden alverdens scoringer.

Lisbergs bud: Begge hold scorer IKKE til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Manchester City 2 (1-2)

I weekenden kunne Real Madrid fejre sit 35. spanske mesterskab, da de besejrede Espanyol med 4-0, og bedømt ud fra billederne ved Cibeles, så blev det fejret i stor stil. Men selvom Ancelotti havde fundet den helt store cigar frem, så er festlighederne nok alligevel blevet holdt på et nogenlunde minimum forud for returen mod Manchester City i semifinalen.

For det der allerede er en flot sæson for de hvidklædte kan blive en stor sæson, skulle det lykkes dem at spille sig i en ny europæisk finale. Med et hæderligt 4-3-nederlag i den første kamp på Etihad har de om ikke andet sikret sig et fornuftigt udgangspunkt. Og lad os da bare lige kort dvæle ved den kamp i Manchester, for det var en af Champions League historiens helt store brag, vi var vidne til, hvor der var opvisning i flotte scoringer og individuel klasse, ligesom der også sneg sig et par større fejl i defensiven ind hos begge mandskaber.

Manchester City var det bedste hold i den kamp og burde have vundet større, men Real Madrid viste nok engang evnen til at komme tilbage på tidspunkter, hvor de var spillet ud af banen, og i Vinicius og Karim Benzema har de Europas bedste angrebsduo, der ikke behøver meget plads. De to kom først på banen i anden halvleg i weekenden, men selvom de kun nåede at spille 15 minutter sammen, så kunne et Madrid-mesterskab jo ikke fejres på anden måde end med en assist fra Vinicius til Benzema.

I den første kamp sad Casemiro ude med en skade, men brasilianeren var tilbage mod Espanyol, så han går ind og tager sin vante position ved siden af Kroos og Modric på midten. Ti gengæld skriver Marca, at Alaba ikke når at blive klar, hvorfor han forventes erstattet af Nacho. Dermed er der kun for alvor tvivl om en enkelt position. For vælger Ancelotti den formstærke Rodrygo, der scorede to gange i weekenden, men som så skidt ud mod Manchester City, eller benytter han Valverde, der flere gange i Champions League har spillet positionen som en hybrid mellem en højre kant og en ekstra central midtbanespiller?

Manchester City kunne ikke fejre noget mesterskab i weekenden, men de kunne ligeledes glæde sig over en overbevisende 4-0-sejr mod Leeds, og nok engang kom Gabriel Jesus på tavlen. Han nettede også i den første semifinale, og han har nu scoret alle tre kampe gange, han har mødt Real Madrid i Champions League, så selvom man aldrig helt ved, hvad Guardiola kan finde på, så ligner det et genvalg til ham på toppen.

I kampen i Manchester var City klar mest på bolden, og det forventer jeg ikke for alvor ændrer sig, selvom det nu er Bernabéu, de to mandskaber mødes på. Der er meget lille forskel på deres måde at gå til kampe på, hvad enten det er ude eller hjemme, og Real Madrid har, selv på hjemmebane, ikke noget problem med at satse på omstillinger. For Ancelotti virker det til, at det næsten er en bevidst strategi at at lade modstanderne have kontrollen, for så at lulle dem i søvn og kunne straffe dem på omstillinger.

Vinicius scorede et forrygende mål på Etihad, da han fuldstændig satte Fernandinho, men denne gang får han formentlig lidt mere fart at forholde sig til fra sin direkte modstander, da Cancelo er tilbage fra sin karantæne og ser ud til at rykke over på højre backen, da Kyle Walker ikke forventes at være kommet sig over sin ankelskade.

Vi har efterhånden for vane at se Real Madrid levere det ene spektakulære comeback efter det andet, og 90 minutter er lange på Bernabéu, men jeg kan ikke se City på samme måde få en nedsmeltning som eksempelvis PSG i ottendedelsfinalen, og selvom Real Madrid med Benzema og Vinicius formentlig kommer på tavlen, så holder de ikke gæsternes offensiv fra at score. 2-tallet er velbetalt, mens det frække bud lyder på en Real Madrid-føring ved pausen, men en sejr til Manchester City.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner) med koden ‘MAXBETTING’. Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Læs også Leanders Luringer til Champions League

Skriv et svar