18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til semifinalerne i Champions League d. 4. – 5. maj 2021

Dette års Champions League-finalister skal findes, og dét hjælper erfarne Nicolai Lisberg os med. Manchester City tager imod PSG om tirsdagen, mens Chelsea og Real Madrid krydser klinger om onsdagen.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Manchester City – PSG 1 (2-1)

Mål ændrer fodboldkampe. PSG var presset i store del af kampen, men de var i nogenlunde kontrol og på vej mod et godt resultat, indtil de blev ramt af to lidt uheldige scoringer, hvor særligt muropdækningen eller mangel på samme vil hjemsøge PSG-spillerne.

For 2-1-nederlagt betyder, at det der lignede en helt tæt semifinale nu er blevet til en klar favoritrolle til Manchester City. Også selvom Pep Guardiola op til kampen har gjort, hvad han kunne for at tale Manchester Citys chancer ned og tale om manglende erfaring i denne slags opgør.

Og han har da også en pointe i , at englænderne ikke har for vane at stå så langt henne i turneringen, men det er stadig et bundrutineret hold, hvor flere af dem har stået i semifinaler og finaler i de allerstørste turneringer, foruden de mange finaler de har spillet i diverse pokalturneringer.

Da de relativt sikkert besejrede Crystal Palace ude i weekenden, kunne Manchester City næsten spare hele A-kæden, og det stod lidt i kontrast til PSG, der måtte bruge flere profiler for at tilkæmpe sig en 2-1-sejr mod Lens, der fortsat holder dem inde i kampen om mesterskabet, hvor de dog fortsat er efter Lille i tabellen. Kylian Mbappé kom godt nok ikke i aktion i det opgør, men det skyldes, at han døjer med en lægskade, og Pochettino kunne efterfølgende ikke garantere, at han bliver klar til tirsdag, selvom han forholdt sig optimistisk.

I det første opgør blev Mbappé pakket ind med blot 30 berøringer, og for første gang nogensinde i karrieren en knockout kamp I Champions League uden en eneste afslutning på mål. Der manglede ganske enkelt bolde fra midtbanen, så derfor bliver det interessant at se, hvad Pochettino gør, hvor han uanset hvad skal finde en afløser fra Gueye, der er ude med karantæne efter sin udvisning i Paris. Manchester City får ofte ros for deres storslåede offensiv, men det er værd at notere, at de i de ti seneste kampe på tværs af alle turneringer ikke har været involveret i kampe med flere end tre mål, og jeg kan ikke se, at de skulle have interesse i at byde PSG op til dans på deres præmisser, hvor det kommer til at bølge frem og tilbage.

Helt holde PSG fra chancer kan de ikke, uanset om franskmændene er med eller uden Mbappé, men de kommer ligesom i den første duel til at være meget på bolden og have ekstrem stor tålmodighed i deres spil. Mod Dortmund i kvartfinalen gik de ikke i panik, selvom de med 35 minutter tilbage var på vej ud af turneringen, og manglende rutine eller ej med Champions League semifinaler, så kan jeg heller ikke se, at PSG, der godt nok har vundet ude mod både Bayern München og Barcelona tidligere i turneringen, skal kunne levere det, der vil være en mindre overraskelse, hvis de skal kvalificere sig til finalen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Chelsea – Real Madrid 1 (2-1)

Ifølge statistikere, så betyder et 1-1 resultat i en europæisk udekamp en klar favoritværdighed til hjemmeholdet, og 73 procents chance for at gå videre samlet. Med det som udgangspunkt kunne det jo sagtens ligne en ren engelsk finale, som vi så det i 2019 og 2008, men den her kamp er mere åben end som så.

For det er ikke hvilket som helst udehold, der onsdag gæster Stamford Bridge. Real Madrid er, trods Florentino Pérez’ ønske om at bryde ud af turneringen, så indgroet en del af Champions Leagues semifinaler og for den sags skyld finaler, at de aldrig kan afskrives. Som en tumling der konstant rejser sig, selv når de synes banket helt ned i jorden. Kongeklubben er også kongerne af Europa, så et 1-1 resultat og en ikke speciel vellykket præstation fra den første kamp i Madrid ryster ikke Zidane eller hans hold, der dog er velvidende om, at de skal ramme en bedre dag, hvis de vil videre i finalen.

I de spanske medier har der op til kampen været meget fokus op de tilbagevendte spillere og en formationsændring. Det var tydeligt, at 3-5-2-formationen ikke lykkedes for en uge siden, og det antages derfor, at Zidane igen går tilbage til den mere klassiske 4-3-3, der i så mange år har kendetegnet Real Madrid. Spørgsmålet er bare, hvem der skal udfylde pladserne, for der er nok at holde styr på hos franskmanden. Ikke mindst i defensiven, hvor det kun virker givet, at Eder Militao tager den ene stopperplads. For Varane måtte udgå i weekenden med en skade, og han er nu meldt ude af kampen, mens Marcelo først forventes at komme til London onsdag i en privatjet, da han skal sidde med ved valget i Madrid. Sergio Ramos og Ferland Mendy har begge kunne træne med i ugens løb, men og selvom særligt førstnævnte kan give et boost i forhold til mentalitet, så kan det være risikabelt at ændre på noget, der har set så holdbart ud i så lang tid, hvorfor altmuligmanden Nacho måske kan rykkes ind ved siden af Militao i midterforsvaret. Hos Chelsea har de ikke samme problemer at slås med. Både Mount og Rüdiger forventes at blive klar, og dermed ser kun Kovacic ud til at miste kampen mod sin tidligere arbejdsgiver. Chelsea varmede op til semifinalen med overbevisende at besejre Fulham med 2-0, i en kamp hvor Kai Havertz blev dobbelt målscorer efter to flotte oplæg af Mount og Werner. Sidstnævnte bliver fortsat kritiseret for ikke at score nok, og han brændte da også et kæmpe tilbud i det omvendte opgør, men hans løb og bevægelser gør Chelsea bedre, og næsten uanset hvem Real Madrid smider på de to backs, så kan de får svært ved at dæmme op for hans fart.

Chelsea er videre med et clean sheet, som de har holdt i 17 af 23 kampe under Tuchel, men jeg kan ikke se en kamp, hvor de stiller sig tilbage i 90 minutter. De kommer til at angribe kampen, som de altid gør, og de kommer i store dele af opgøret til at være i kontrol, mens Real Madrid, der meget vel kan vælge at gøre brug af Eden Hazard fra start af, vil få deres momenter, som vi også så det især i anden halvleg mod Chelsea.

Hjemmeholdet er favorit, men Zidane og Real Madrid skal aldrig afskrives, så jeg forventer egentlig en kamp, hvor der er spænding helt frem til sidste øjeblik.

Lisbergs bud: Chelsea vinder med præcis ét mål til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar