18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til semifinalerne i Champions League d. 27. – 28. april 2021

Vi er trådt ind i semifinalerne af Champions League, og hvilke kampe, der venter os forude! Real Madrid og Chelsea mødes tirsdag aften i den første opgør, mens PSG – Manchester City mødes onsdag. Nicolai Lisberg har taget et kig på disse kæmpebrag, og givet sit bud på hvordan det første af de to opgør forløber.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Real Madrid – Chelsea X (1-1)

Det er to af de hold, der har domineret fodbolden, nationalt som internationalt, i dette årtusinde, og derfor kan det være lidt overraskende, at det er første opgør mellem de to mandskaber siden Super Cup-finalen i 1998.

Men til trods for få møder mellem de to, så har de en fælles historie, da spaniernes Eden Hazard og Thibaut Courtois begge har en fortid hos netop Chelsea, mens englændernes Mateo Kovacic tidligere tørnede ud for Real Madrid. Sidstnævnte får i øvrigt ikke mulighed for at møde sine tidligere holdkammerater, da han er ude med en skade i den første kamp.

Hos Real Madrid har skader også fyldt meget i pressen op til kampen, men heldigvis for dem har det primært været i forhold til dem, der er på vej tilbage. Toni Kroos sad ude af weekendens skuffende 0-0 kamp mod Betis, men meldes klar til en startplads tirsdag, ligesom Dani Carvajal fik knap 70 minutter i weekenden på højreback.

Desuden var der comeback til Eden Hazard efter længere tids skade, og selvom han ikke kunne gøre hverken fra eller til i kampens slutfase, så var de godt 15 minutter han fik på banen så opløftende, at han ligner en mand, der også kommer i spil i løbet af kampen mod Chelsea, mens det modsatte gør sig gældende for Ferland Mendy og Sergio Ramos, der dog begge kan spejde returen på Stamford Bridge om en uges tid.

Mod Betis lykkedes det altså ikke for Real Madrid at score, og det er der egentlig ikke noget overraskende i, for det har været et problem at score mål gennem hele sæsonen. Sølle 1,69 mål per kamp er kongeklubben oppe på i denne sæson, og det er det laveste snit siden 1999/00. Det er i bund grund kun Karim Benzema, der har vist farlighed i denne sæson, og for første gang i 50 år ser det ud til, at Real Madrid slutter en sæson med blot en enkelt spiller, der når over ti scoringer.

Mens der er udfordringer rent offensivt, så fungerer det fortsat fint defensivt, hvor Courtois nu har hold buret rent i fire kampe i træk.

Defensivt stabilitet er også varemærket hos Chelsea, der i weekenden vandt 1-0 ude over West Ham, og for hvem Édouard Mendy kan tangere Keylor Navas’ rekord for færrest indkasserede mål i sine første ti kampe i Champions League, skulle han også holde buret rent mod Real Madrid. I samme ombæring er det værd at tilføje, at Chelsea blot har indkasseret en enkelt scoring i sine seneste syv udekampe på tværs af alle turneringer.

Zinedine Zidane har i denne sæson leveret store resultater mod de store hold, men faktisk er Thomas Tuchel den eneste træner, han har mødt tre gange eller flere, som han aldrig har besejret (tre uafgjorte, et nederlag), og det ligner et opgør, hvor intet vil blive afgjort i den første kamp, og hvor vi ikke skal forvente to hold, der giver afkald på deres defensive organsisation.

Mulighederne for begge hold ligger i farten hos de forreste, hvor særligt Timo Werner og Vinicius Junior, kan gøre ondt i defensiverne. Det bør ikke blive en specielt hårdt spillet kamp, men det er værd at huske på, at de gule kort er blevet sløjfet, så der er plads til at begå et professionelt frispark eller to for at bremse de kontraangreb, som begge hold vil forsøge at iscenesætte.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,67 – SPIL HER >>*

Paris Saint-Germain –  Manchester City 1 (2-1)

To hold, der er skabt med det formål at vinde Champions League, men som begge har det tilfælles, at de oftest har dummet sig på dette stadie. PSG lykkedes godt nok med at komme i finalen sidste år, men det er Manchester Citys første semifinale siden 2016.

Det er også Pep Guardiolas første semifinale siden 2016, efter han inden da havde ført først Barcelona og siden Bayern München i syv semifinaler i træk, og når han træder ind på banen i PSG, tangerer han således José Mourinhos rekord for flest semifinaleoptrædener i Champions League med otte af slagsen.

Guardiola er ofte blevet beskyldt for at overtænke disse kampe, og han har da også selv indrømmet, at han har lavet graverende fejl i de foregående sæsoner, men modsat de seneste par år virker det til, at det defensive fundament denne gang er til at løfte pokalen med de store ører.

I weekenden vandt de fortjent Carabao Cup finalen med 1-0 over Tottenham, i et opgør, der fint illustrerede både styrkerne og svaghederne hos Manchester City anno 2021. For ligeså dygtige de er blevet defensivt, ligeså stillestående kan deres angrebsspil til tider blive. De har flere dygtige kombinationsspillere, men det er sjældent at de skaber en overflod af chancer, og mod Tottenham skulle der også en dødbold og en scoring af Aymeric Laporte til for at sikre sejren. Samme Laporte, der formentlig må en tur tilbage på bænken onsdag.

Mod Dortmund var de også bedst i de to kvartfinaler, men der skulle et klodset straffe af Emre Can til, før de endelig lykkedes at score i Tyskland, hvor de nok havde bolden meget, men hvor de havde svært ved at spille sig frem til det helt store.

Hos hjemmeholdet har de ingen offensive kvaler, og da særligt ikke hvis Kylian Mbappé er med, som det forventes. Den franske angriber fik en lille skade mod Metz, men ikke noget, der skulle være så alvorligt, at han ikke bliver klar til semifinalen. Også Marquinhos, der har siddet ude i et par kampe, forventes at være klar igen, og det er godt nyt for en PSG-defensiv, der havde visse udfordringer med at holde Bayern for døren.

Vi så i begge hjemmekampe mod henholdsvis Barcelona og Bayern, at det er et PSG-hold, der sagtens kan sættes under pres, og måske det også er derfor, at bookmakerne har englænderne som forholdsvis stor favoritter til både at gå videre men også sikre sig sejren i den første kamp.

Principielt bør Manchester City dog stå godt til PSG, der vil kunne løbe nogle af de omstillinger, som Tottenham også forsøgte, men ikke for alvor evnede. Dortmund var lidt skarpere med Erling Haaland og Marco Reus som frontløbere, så hvad kan en trio bestående af Neymar, Mbappé og Di Maria ikke udrette, når de får den plads, der i løbet af kampen vil opstå?

Hvis Real Madrid – Chelsea lignede et lidt mere taktisk lukket opgør, så synes det næsten givet, at begge hold kommer på tavlen onsdag aften i Paris.

Lisbergs bud: Begge hold scorer til odds 1,59 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar