18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til semifinalerne i Champions League d. 26. – 27. april 2022

Der er dobbelt op på England vs. Spanien, og selvom det i begge tilfælde er briterne, der er favoritter, så har både Real Madrid og Villarreal flere gange i turneringen leveret store præstationer på udebane. Nicolai Lisberg varmer op til semifinalerne i Champions League.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Manchester City – Real Madrid 1  (2-1)

Kongerne af Europa mod dem, der håber at blive det. Så kort kan dette mestermøde vel koges ned til. For mens Real Madrids trofæskab bugner med pokaler med store ører, så drømmer Manchester City fortsat om deres første af slagsen.

Igennem hele sæsonen har de været anset som favorit til at vinde titlen, og er det vel også fortsat, men det der kan blive en historisk sæson, kan også sagtens ende i en kæmpe skuffelse. Liverpool bider dem i haserne i mesterskabskampen i det engelske, de blev slået ud af selvsamme Liverpool i F.A. Cuppen, og nu venter så Real Madrid i den første semifinale. Der er nok at forholde sig til for Pep Guardiola, der i øvrigt selv jagter trofæet for første gang siden 2011, og netop i de afgørende kampe i turneringen har fået et ry for at overtænke kampene og rent taktisk gribe det forkert an. Sidste år ved at spille uden 6’er i finalen.

Netop mod Real Madrid har han tidligere begået en taktisk brøler, faktisk den største i sin karriere har han siden indrømmet, da Bayern München i 2014 tabte med 4-0 på hjemmebane. Bliver vi på trænerbænken et øjeblik, så er det jo næsten Pep’s modsætning, der dirigerer Real Madrid. Ikke i forhold til spillestil, men mere i forhold til sin ageren på sidelinjen og det at overtænke. Jeg ved ikke, om man decideret kan sige, at Carlo Ancelotti undertænker kampe, men han komplicerer i hvert fald ikke spillet mere end højest nødvendigt og tildeler en større grad af frihed til sine spillere. En frihed som særligt Vinicius Junior nyder godt af. 

Meget fokus har i denne sæson fuldt forståeligt være på Karim Benzema, men brasilianeren har også gang i en fantastisk sæson, og har været iscenesætteren til mange af franskmandens scoringer. Han er ganske givet på blokken hos Pep, der skal forsøge at lukke ham ned, så han ikke bliver farlig, som han særligt var det i den første kvartfinale mod Chelsea. 

Med mesterskabet noget nær i hus i Madrid, så har Carlo Ancelotti endelig kunne rotere en smule i de seneste par kampe, og i weekenden sad Real Madrid helt over, så det bør være en trup, der har fået et tiltrængt hvil. Særligt Benzema ligner en, der kører på de sidste dampe i lang sæson, hvor han konstant har spillet, selvom det nok ikke skal bruges som forklaring på, hvorfor han brændte to gange fra pletten mod Osasuna, sidst de var i kamp. 

Rodrygo er for alvor ved at finde storform på det helt rette tidspunkt set med Madrid-øjne, efter han også brillerede i kampen mod Sevilla forinden og scorede det vigtige mål mod Chelsea, der fik kampen i forlænget spilletid.

Hos Manchester City er der mere holdet, der er i centrum, men de har også et par spillere, der gerne skal ramme dagen, hvis de skal videre. Phil Foden var i vælten på godt og ondt i de dramatiske kvartfinaler i Champions League, men englænderen er som kreatør en af dem, der har visionerne, og derfor kan Pep muligvis se hans vej, selvom Jesus gjorde sit navn varmt med fire mål og et oplæg i 5-1-sejren mod Watford.

Selvom Real Madrids defensiv, og særligt målmand Courtois, den bedste på sin position i verden, er en af nøglerne til deres kommende mesterskab, så kommer de ikke til at stå på samme måde som Atlético gjorde på Etihad. De kommer til at give flere chancer væk, og for Manchester City handler det om at gøre noget af det, som særligt PSG var så dygtige til i den første kamp, da de satte et højt pres og gjorde det svært for Real Madrid at spille bolden ud.

Alaba er tvivlsom til kampen, ligesom Casemiro er det. Begge er rejst med truppen til Manchester, men ifølge Marca er deres deltagelse yderst tvivlsom, og særligt Alaba vil være et alvorligt tab.

Hos Manchester City må de undvære en karantæneramt Cancelo, mens der er tvivl om Kyle Walker, der blev skadet mod Atlético. Guardiola er optimistisk i forhold til at få ham klar, fordi han i givet fald også har noget af den hurtighed, der skal til for at holde eksempelvis Vinicius Junior i skak. Også John Stones er på vippen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,46 – SPIL HER >>*

Liverpool – Villarreal 1 (2-0)

Juventus glædede sig ved udsigten til at møde Villarreal i ottendedelsfinalerne. Hos Bayern München talte man næsten om drømme lodtrækning, da spanierne kom op af bowlen, men begge er de fortid i turneringen efter at være blevet sænket af den gule ubåd og kaptajn Unai Emery, der endnu ikke har tabt en knockout kamp med Villarreal i sine knap to år i klubben.

Det er tenderende til sensationelt, det vi har set Villarreal levere i denne sæson europæisk, hvor de omvendt har haltet noget efter i La Liga og er nede på en aktuel syvendeplads. For nyligt talte jeg med en lokal journalist, der berettede om en næsten bevidst strategi i forhold til at satse alt på europæisk succes, og han mente samtidig, at de godt kunne gøre ondt på Liverpool, såfremt at flere ting går op i en højere enhed.

Så hvad er det, der skal gå i opfyldelse, før Emerys stime fortsætter? Som min spanske kollega var inde på, så skal Liverpool ikke ramme 100 procent, for så er der så meget kvalitet i Jürgen Klopps mandskab, at de straffer gæsterne. Særligt i udekampen Bayern viste Villarreal, at de kan holde nogle af de hurtigste kanter og verdens bedste angriber stort set fra chancer ved at være velorganiseret, uden at det gik ud over deres mod til at spille bolden ud nede bagfra.

Dani Parejo var nøglen i de aktioner, og selvom det til dels var medvirkende til, at de indkasserede, så var det også hans aktion, der dannede grobund for det udlignende mål.

Mens Villarreal grundet Copa del Rey finale ikke var i aktion i weekenden, så spillede Liverpool søndag aften i et derby, der var knapt så friendly, som tilnavnet ellers antyder. Særligt i første halvleg var det et yderst frustreret Jürgen Klopp-mandskab, der mod et meget kompakt Everton-hold havde svært ved at spille sig til de åbne chancer, så kan vi forvente et lignende kampbillede onsdag aften? Jeg tror det.

Liverpool ved, at dog også, at de kan gøre ondt på Villarreal i det spanske, så de er ikke nødvendigvis presset til på samme måde at forcere, som de gjorde mod Everton, men det kan meget vel igen blive op til til individuel kvalitet, skal de sikre sig et favorabelt udgangspunkt i den første kamp. Heldigvis for dem, har de så også rigeligt af lige netop det, og Villarreals chancer i den anden ende af banen mindskes af, at Gerard Moreno er ude med en skade.

Lisbergs bud: Liverpool -1,5 (AH) til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner) med koden ‘MAXBETTING’. Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Læs også Leanders Luringer til Champions League

Skriv et svar