18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til returkampe i 1/8-finalerne i Champions League d. 15. – 16. marts 2022

Kun Chelsea ser ud til at være så godt som videre til kvartfinalerne i Champions League, da de øvrige tre kampe alle endte uafgjort i det første opgør. Så hvem af Manchester United, Atlético Madrid, Villarreal, Juventus, Benfica og Ajax kan juble tirsdag og onsdag? Nicolai Lisberg er klar med sin dom.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Manchester United – Atlético Madrid X (1-1)

Cristiano Ronaldo. Portugiseren tog først negative overskrifter, da han ikke var at finde i hverken truppen eller på stadion til kampen mod Manchester City, men så vendte han ellers tilbage, som vi kender ham med tre mål i en hæsblæsende 3-2-sejr mod Tottenham lørdag. Hans mål nummer 807 i karrieren, og dermed skulle han nu officielt være den mest scorende spiller i historien.

Nogenlunde samme tid begyndte spanske MARCA da også skrive om, hvordan den gamle nemesis skabte frygt hos Atlético, som han har haft for vane at nette mod. I det første opgør var han dog tæt på usynlig, og det var flere af holdkammeraterne i første halvleg, inden de så fik kæmpet sig tilbage i anden halvleg og sikret 1-1 på et mål af Elanga.

Atlético varmede også op til torsdagens ottendedelsfinale med en sejr, men det var bestemt ikke overbevisende, og jeg vil faktisk vove at påstå, at Cádiz var bedst i det opgør, hvor flere marginaler gik Atléticos vej. Joao Felix scorede igen for Simeones mandskab, og portugiseren er, sammen med Griezmann, også ham, der skal forsøge at levere det overraskende, når de gæster Old Trafford, hvor jeg er spændt på, om Siemone vælger en mere klassisk 4-4-2 i stedet for at (fejl)placere Llorente og hans offensive løb som wingback i et fem-mands forsvar.

Tottenham havde ved flere lejligheder held til at spille bolden dybt på ydersiden af de tre midtstoppere hos United, og det bør Atlético også kunne se muligheden i, hvorfor særligt Correa med sin fart ligner en mand, der kan gøre ondt på englænderne, der måske kan råde over Bruno Fernandes, Scott McTominay og Luke Shaw igen, efter de alle glippede weekendens kamp, mens Atlético formentlig må undvære Gimenéz, der kom galt af sted i opgøret mod Cádiz, ligesom blandt andre Cararsco, Kondogbia og Vrsaljko alle er ude med sikkerhed.

Jeg synes, der er tale om en meget åben kamp, hvor vi sagtens kan komme i både forlænget spilletid og straffe, før vi finder en samlet vinder. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,36 – SPIL HER >>*

Ajax – Benfica 1 (3-1)

Hollænderne havde chancerne til at afgøre sagerne allerede i den første kamp, men de manglede lidt skarphed, og så var der defensivt også sprækker, som vi ikke har set så mange gange i sæsonen. I weekenden vandt de godt nok ude mod Cambur, men der skulle et mål i overtiden af Gravenberch til, før de kunne sikre sig en 3-2-sejr. Dermed har hollænderne faktisk lukket to mål ind i fire af de seneste fem kampe, og for et hold, der fortsat bliver ved med at vinde, så må det være det tætteste, de har haft en krise i denne sæson,

Benfica fik blot 1-1 hjemme mod Vizela fra den nederste halvdel af tabellen, men det skal med til historien, at Adel Taarabt allerede efter otte minutter blev præsenteret for det røde kort, og at Benfica trods en mand i undertal alligevel spillede sig frem til flere store muligheder. Vi så, hvordan de forsvarede sig godt ude mod Barcelona i Champions League, så der er forholdsvis komfortable med at stå dybt og så blandt andet benytte en sprudlende Rafa Silva i omstillingerne.

Kigger vi på de to holds startopstillinger til kampen, så er veteranen Remko Pasveer blevet skadet i forhold til det første opgør, så Onana tilbage er tilbage i buret, hvor han nu har fået et par kampe i ligaen, ligesom hans deltagelse i AFCON også gør, at der ikke burde være alverdens rust. Edson Alvarez er tvivlsom grundet sygdom hos Ajax, mens Lisandro Martinez er tilbage igen, efter han sad over i weekenden med karantæne.

Hos Benfica er der tvivl om Yaremchuk, der har døjet med sygdom, mens Otamendi bør være klar, efter han har haft ankelproblemer.

Ajax skal kunne spille sig videre, men det kan godt blive tæt, og det kan godt blive målrigt som i det første opgør.

Lisbergs bud: Ajax fører ved pausen til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Lille – Chelsea X (0-0) 

Det har været en tumultarisk tid for Chelsea, med alt det som diverse sanktioner mod Roman Abramovich har betydet for klubben. På den korte bane virker både spillere og trænere til at holde fint fokus på selve fodbolden, men helt upåvirket kan de næppe være. Søndag vandt de med 1-0 mod Newcastle på en sen, men utrolig flot, scoring af Havertz, og de efterfølgende jubelscener fra Tuchel viste både noget om, hvad det var for en kamp, men også for et par dage, de havde været i gennem. Trods usikker fremtid for Chelsea bør det dog ikke bringe deres videre færd i fare her, når de skal en tur til Frankfurt og møde Lille. På intet tidspunkt i denne sæson har Tuchels tropper spillet en kamp med et resultat til følge, der ville betyde exit her.

Hjemmeholdet har siden nederlaget mod Chelsea holdt rent bur tre gange i træk, men de formåede omvendt heller ikke at score i weekenden, da de kun fik 0-0 hjemme mod St. Etienne, og der er derfor mange indikationer af, at vi ikke skal forvente noget festfyrværkeri. Lille vil muligvis forsøge at ryste Chelsea i den indledende fase velvidende om, at de næppe kan vente til det sidste kvarter med at jagte to scoringer, men gode intentioner giver ikke automatisk gode resultater.

Hos Chelsea er de fortsat ramt på backs med skader til Reece James og Ben Chilwell, mens Cesar Azpilicueta formentlig er kommet sig over sin sygdom og kan rejse med til Frankrig, hvor det trods beskedne rejsemidler per kamp, dog skulle være muligt at komme frem og tilbage for Chelsea uden de større forstyrrelser.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Juventus – Villarreal 1 (2-1)

Hvis vi begynder med gæsterne, så fik de en vigtig sejr mod Celta Vigo lørdag aften, men jeg var langt fra imponeret af dem i det opgør. De var ikke videre hurtige på bolden, og Celta havde forholdsvis let ved at spille bolden ned i bagrummet og komme frem til indlæg og for den sags skyld også store chancer. Det skal Villarreal forbedre onsdag, hvis de vil videre i turneringen. 

I det første opgør var de klart bedst, trods hurtigt indkasseret scoring af Vlahovic, men det er som om, de to holds formkurver siden har bevæget sig i hver sin retning. Juventus hentede samme tid som Villarreal en 3-1-sejr ude mod Sampdoria, og her to nettede Morata to gange i det opgør, mens Vlahovic kom ind midt i anden halvleg. Det var den 12. kamp i træk uden nederlag for Allegris mandskab, der ikke ligefrem sprudler, men som er anderledes effektive modsat tidligere på sæsonen.

Juventus har fortsat nogle alvorlig skader at forholde sig til, og til denne kamp er de med sikkerhed uden Bonucci og Zakaria, mens der er et lille håb om, at Chiellini kan nå at blive klar at glide direkte ind i startopstillingen på bekostning af Rugani.

Hos Villarreal var det skidt nyt, at Albiol kom galt af sted i opgøret mod Celta Vigo, og han er derfor tvivlsom til denne kamp, præcis som det er tilfældet for Foyth, Moreno og Capoue. Villarreal tog tidligere i denne sæson en flot sejr ude mod Atalanta i gruppespillet, men de får det svært i Torino mod et ikke velspillende, men velpræsterende Juventus-hold.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også Benjamin Leanders spilforslag til Champions League

Skriv et svar