18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til ottendedelsfinalerne i Champions League d. 15. – 16. februar 2022

De bedste af de bedste. Champions League er tilbage, og vi bliver i den grad forkælet både tirsdag og onsdag, hvor den største kamp udspiller sig i Paris, når PSG møder Real Madrid. Nicolai Lisberg kaster sit blik på de fire opgør.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Sporting – Manchester City 2 (0-2)

Englænderne har vundet 11 af de seneste 12 kampe og er et godt bud på det mest velspillende hold i Europa netop nu. I weekenden gjorde de kort proces ude mod Norwich, da et hattrick af Raheem Sterling var med til at sikre en 4-0-sejr i et opgør, hvor de endda kunne tillade sig at spare flere spillere.

Selv om Guardiola næppe vil indrømme det, kan han heller ikke have været utilfreds, da Villarreal blev ændret til Sporting i den efterhånden famøse UEFA-lodtrækning før jul. Portugiserne kom godt nok videre fra gruppen, men kunne intet stille op mod Ajax, og det var kun et tamt Dortmund-hold og et elendigt Besiktas-mandskab, der gav dem videre deltagelse.

De er dog ganske fint kørende for tiden. I slutningen af januar vandt de liga-cuppen med en sejr over Benfica, og i denne weekend fik de et point ud af anstrengelserne efter deres tur til Porto, hvor de faktisk førte 2-0 men måtte nøjes med 2-2 i en højdramatisk kamp, der endte i masseslagsmål. 

Hos City mangler man Kyle Walker, der er ude med karantæne, og det kan betyde, at Stones må vikariere på højrebacken, mens Grealish og Jesus er små-tvivlsomme. Jesus, der ellers har en flot statistik  i ottendedelsfinalerne med mål i de fem kampe, han har spillet indtil videre. Sporting er godt organiseret og kan true City i omstillingerne via særligt Sarabia, men de kan næppe håbe på meget andet end et spinkelt nederlag i den første kamp. Særligt ikke, hvis Pedro Goncalves som ventet ikke når at blive klar til opgøret.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Paris Saint-Germain – Real Madrid 1 (2-1)

To hold der topper deres ligaer. To hold der begge spillede til nul i weekenden. PSG hentede en sejr mod Stade Rennais, mens Real Madrid måtte nøjes med 0-0 mod Villarreal. På baggrund af de to resultater ville det være oplagt at konkludere, at franskmændene går ind til opgøret med mest selvtillid, men så man de to kampe, var det Real Madrid, der præsenterede sig klart bedst. Messi kan fortsat ikke gøre en forskel i Ligue 1, og der skulle en scoring i det 93. minut fra Mbappé til at forløse et forkrampet PSG-hold, der fortsat mangler at finde sit koncept. Individuel klasse er der så rigeligt af, men Pochettino har ikke fået det til at spille sammen.

Så virkede det anderledes fuldendt, det Real Madrid leverede mod Villarreal. Første halvleg var ikke den bedste, og særligt i starten af kampen kom de under pres, men derfra sad de på kampen og burde have vundet, men skarpheden manglede hos Vinicius, Jovic og Bale, der fik sin første startplads i 167 dage. Ancelotti holdt endda Modric på bænken i det meste af kampen, ligesom Mendy slet ikke kom i aktion. Det gjorde Benzema i øvrigt heller ikke, men det var ikke selvvalgt, da franskmanden har døjet med en skade. Han er dog med i den trup, der rejser mod Paris, og Real Madrid har i høj grad brug for franskmanden. I de tre kampe han har siddet ude, er det blot lykkedes de hvidklædte at score en enkelt gang.

Begge hold har et væld af offensive profiler, så det kunne være oplagt at satse på mål, men jeg forudser i stedet en mere låst kamp, hvor det gælder om ikke at dumme sig bagude. Real Madrid har med Alaba og Militao succesfuldt fået erstattet midterforsvaret, og PSG døjer fortsat med at få det til at fungere blandt de forreste, hvor det i øvrigt ikke forventes, at Neymar kommer til at spille fra start. En meget lige kamp, hvor hjemmeholdet dog er favorit, men hvor vi måske skal lidt hen i opgøret, før det for alvor åbnes op.

Lisbergs bud: Under 0,5 mål ved pausen til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Red Bull Salzburg – Bayern München 2 (2-3)

Det begyndte egentlig planmæssigt for Bayern München, da de efter ni minutter kom foran på mål af Lewandowski i udekampen mod Bochum lørdag. Overraskende var det ej heller, at polakken scorede yderligere en enkelt gang, men hvad ingen næppe havde regnet med var, at Bayern blev fuldstændig udspillet i første halvleg af oprykkerne, der kunne gå til pause med 4-1 og endte med at vinde 4-2.

Et kæmpe sammenbrud hos Bayern, så skal vi være bekymret for dem, inden de drager til Salzburg? Mit svar er nej. Da de tabte hjemme mod Frankfurt i Bundesligaen tog de ugen efter til Leverkusen og vandt 5-1. Da de tabte med hele 5-0 i pokalen mod Gladbach tog de til Berlin og slog Union med 5-2, og da de igen tabte til Gladbach i januar tog de til Köln og – du har sikkert gættet det – vandt 4-0. Med andre ord er det værste tidspunkt at møde Bayern på efter et nederlag. Og uden at sammenligner de tre hold 1-1 med Salzburg, så var det udesejre mod hold, der gerne ville spille på omstillinger, præcis som Salzburg ønsker det.

Red Bull klubben har i Champions League vist glimrende spil i gruppen, hvor de fortjent gik videre, og hvor jeg faktisk synes, at de var det bedste hold, selvom de måtte nøjes med andenpladsen. Og det er niveauet i de seks kampe, vi skal vurdere dem på, for jeg giver ikke meget for deres suverænitet i den hjemlige liga, da modstanden ikke er prangende. Offensivt har de spillerne til at volde Bayern problemer, hvis de tør spille deres spil, og hvorfor skulle de ikke gøre det. Særligt Adeyemi må være opsat på at bevise sit værd over for den klub, hvor han spillede som helt ung, men blev sendt videre i systemet.

Gæsterne er uden Neuer, der er blevet opereret i knæet, ligesom hverken Davies eller Goretzka bliver klar. Dermed kan der igen blive brug for Upamecano bagude, og franskmanden har været impliceret i flere scoringer i denne sæson. Bochums sejr har givet Salzburg mod på tilværelsen, så jeg forudser, de kommer til at blæse derudaf af fra start, og så får Bayern muligheder i omstillingerne, hvis de spiller sig ud af det første pres. I denne uges øvrige kampe kan det muligvis blive en smule låst, men det har jeg svært ved at se ske i Østrig, hvor vi med rette kan skrue forventningerne op i forhold til mål.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,69 – SPIL HER >>*

Inter – Liverpool X (1-1)

De topper Serie A og er videre i semifinalen i pokalen, men Inter virker til at have mistet en smule over de seneste par uger. 1-1 mod Napoli lørdag i topkampen kom, efter de overraskende, og også lidt uheldigt, tabte derbyet til Milan runden forinden. Så Inzaghis mandskab har brug for at rejse sig, hvis de skal sikre et godt udgangspunkt, når Liverpool for anden kamp i træk gæster Milano, efter de besejrede naboerne fra Milan på selvsamme stadion tilbage i december måned. 

Liverpool gjorde rent bord i gruppen, der var blandt de absolut sværeste i Champions League, så de går ind til dette dobbeltopgør som samlet favorit, men opgøret i Milano ser umiddelbart mere jævnbyrdigt ud. Også selvom det er en stor bet for Inter, at de må undvære Barella grundet karantæne. Skal Inter lykkes i dette opgør, skal de kunne spille sig ud af Liverpools pres, og her kunne Barella med sit løb med bolden have fået en afgørende rolle.

Liverpool har igen Mané og Salah tilbage efter AFCON, og selvom de i de to stjerners fravær har hentet syv sejre og enkelt uafgjort, så giver det hele holdet et løft, at de to er med igen. Napoli var særligt i første halvleg dygtigt til at straffe Inter i omstillingerne, så spørgsmålet er, hvor meget Inzaghi tør satse på at gå højt op og stresse Liverpool. Gæsterne er favorit, men jeg synes, der er for lavt odds på en udesejr til at finde værdi, så jeg går med en pointdeling, som begge hold ganske givet også kan leve med.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar