18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til kvartfinalerne i Champions League d. 6. – 7. april 2021

Kvartfinalerne står for døren i Champions League, og vi har udsigt til fire lækkerbiskener i form af Real Madrid – Liverpool, Manchester City – Dortmund, Porto – Chelsea og Bayern München – PSG. Nicolai Lisberg har analyseret alle fire kampe, der spilles tirsdag og onsdag i denne uge.

Real Madrid – Liverpool X (1-1)

En gentagelse af finalen fra 2018, men ingen af hovedrolleindehaverne fra den kamp er med tirsdag aften. Karius, Ronaldo og Bale er ikke længere i hverken Liverpool eller Real Madrid, mens Sergio Ramos – der som bekendt gjorde sig upopulær ved at rive Salah omkuld, så egypteren måtte udgå – nu selv sidder ude med en skade.

Normalt ville et fravær af Sergio Ramos være lig med kriminelt for Real Madrid. Anføreren har længe været den spiller, der defensivt har holdt styr på kongeklubben, men spanierne har efterhånden fundet et stabilt udtryk uden deres talisman. I hvert fald spillede de i weekenden nok en gang til nul, da de tog den fjerde sejr i træk efter 2-0 mod Eibar. I Ramos’ fravær er særligt Nacho trådt i karakter, og den spanske landsholdsspiller er udset en position i de bagerste rækker, der meget vel kan ende med en treback-kæde, der efterhånden virker til at have vundet indpas hos Zidane, der i weekenden i øvrigt fejrede sin kamp nummer 250 for Real Madrid.

Real Madrid er på vej i form, men det er stadig ikke overbevisende, og selvom den nye konstellation med Nacho som leder holdt vand mod Eibar, så møder de tirsdag en modstander af en noget anden kaliber, når Liverpool kommer på besøg.

Jürgen Klopps tropper har også deres forsvarsstyrmand ude i van Dijk, men også her virker det til, at de efterhånden er ved at finde en måde at kompensere for hollænderens fravær på, selvom vi måske fortsat mangler at se duoen Kabak og Phillips levere på allerøverste hylde. I weekenden vandt de med 3-0 ude mod Arsenal, hvor indskiftede Diego Jota nettede to gange, og spørgsmålet er, om portugiseren måske kan afløse Firmino i startopstillingen.

Det ligner på forhånd et meget åbent opgør, der kan gå begge veje. Real Madrid kører ingen hold over, og Liverpool har i denne sæson været gode på udebane i Champions League, da de i højere grad har kunnet lukrere på omstillinger.

Begge hold har brandvarme offensiver, hvor Karim Benzema nu har scoret syv kampe i træk hos hjemmeholdet, og med de defensive spørgsmål der trods alt fortsat er ud for begge trupper, så kunne det godt ligne en kamp, hvor vi ser begge hold på tavlen.

Lisbergs bud: Begge hold scorer til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Manchester City – Borussia Dortmund 1 (2-0)

To vidt forskellige optakter til denne kamp. Manchester City tog en 2-0-sejr ude mod Leicester og har fortsat sikker kurs mod mesterskabet, mens Dortmund hjemme tabte med 2-1 mod Eintracht Frankfurt, og nu er syv point efter Champions League pladserne. Dermed er vi efterhånden i en situation, hvor der næsten er større sandsynlighed for at kvalificere sig til næste års turnering ved at vinde dette års Champions League, hvis det da ikke var fordi, Manchester City venter i kvartfinalen, inden Bayern eller PSG venter i semifinalen, hvis Dortmund da skulle komme så langt.

Men det gør de nok næppe. Dortmund har endnu til gode at spille en hel god kamp under Edin Terzic, tættest var de første 45 minutter ude mod Sevilla i ottendedelsfinalen, og det er svært at se, at de skal kunne stille noget op mod Manchester City, for selvom de i deres omstillinger og med Erling Haaland har offensive kvaliteter, så er defensiven ikke til at stille sig tilbage og forsvare sig, hvilket vi blandt andet så mod Bayern München og Sevilla.

Netop Erling Haaland har været det store samtaleemne i de seneste par dage. Ikke fordi han scorer mål – nu fire kampe uden scoringer – men fordi hans entourage med Raiola og farmand Alf Inge har været på charmeoffensiv i det meste af Europa, heriblandt hos Manchester City.

De lyseblå kunne også godt bruge en decideret angriber, for meldingerne fra det engelske går på, at det nok engang bliver uden decideret spydspids, når City hjemme tager mod BVB.

Pep Guardiola har samtlige spillere til rådighed, de har vundet 26 af deres seneste 27 kampe i alle turneringer, og i sejren mod Leicester kunne de endda spare et par profiler, så det er svært at finde argumenter for, hvordan Manchester City ikke skal kunne vinde denne kamp og også gå videre samlet. De kommer til at være i kontrol fra start til slut, mens Dortmund skal sætte sin lid til ugens mest omtalte angriber i en omstilling eller to for at sikre sig et hæderligt udgangspunkt forud for returen.

Lisbergs bud: Manchester City -1,5 (AH) til odds 1,91 – SPIL HER >>*

FC Porto – Chelsea 2 (0-1)

Der findes ikke lette kampe på dette stadie af turneringen, og Porto skal have stor kredit for begge deres opgør mod Juventus, men mon ikke Chelsea alligevel er godt tilfredse med, at det var portugiserne, de blev parret med?

Thomas Tuchels hold har virket ustoppelige, siden tyskeren satte sig på trænerbænken hos The Blues, lige indtil Sam Allardyce og West Brom kom en tur til Stamford Bridge i weekenden. 5-2 til gæsterne i en af sæsonens måske mest overraskende resultater, men hvor det skal med til historien, at Thiago Silva blev udvist efter en halv time, og hvor WBA rent offensivt ramte en af de dage, hvor alt lykkedes.

Det ændrer med andre ord ikke på, at Chelsea fortsat er store favoritter til dette dobbeltopgør, hvor de indleder på udebane, men hvor begge kampe spilles på Sevillas hjemmebane grundet rejserestriktioner mellem Portugal og England.

Da Porto leverede en mindre sensation ved at besejre Juventus, var det med Sérgio Oliveira i en nøglerolle som dobbelt målscorer i Torino, men han er ude med karantæne, ligesom Mehdi Taremi er det, og selvom Porto har et godt hold, så har de ikke bredden til at kunne erstatte de to. De går dog ind til kampen med selvtilliden i orden efter tre sejre i træk i den hjemlige liga, senest med 2-1 mod Santa Clara, hvor der dog skulle en overtidsscoring til, før de sikrede sig de tre point.

Hos Chelsea er Kanté fortsat ukampdygtig, ligesom Pulisic er tvivlsom, efter han måtte udgå i weekenden med en mindre skade. Offensivt bliver det interessant at se, om det bliver Havertz som falsk nier, for Timo Werner ligner ikke en mand med selvtillid, efter blot 1 mål i sine seneste 21 kampe i Premier League, og hans dybe løb er ikke det store våben mod et Porto-hold, jeg forventer står dybt og kompakt. Chelsea kommer til at tage grebet om kampen, mens Porto vil forsøge at presse gæsterne højt oppe, som de havde held med mod Juventus, men hvis ellers ikke Chelsea smider bolden væk på farlige steder i det opbyggende spil, så ligner det en sejr og et godt udgangspunkt for Tuchels tropper.

Lisbergs bud: Chelsea sejr til odds 1,76 – SPIL HER >>*

Bayern München – PSG 1 (2-1)

Endnu en gentagelse af en Champions League finale. Denne gang sidste års, når Bayern hjemme tager mod PSG i det første at to forhåbentligt underholdende opgør. Begge hold spillede potentielt mesterskabsdefinerende kampe i weekenden, men hvor Bayern kom fra Leipzig med en sejr og nu fører ligaen med syv point, så vandt Lille ude over PSG, der endda fik Neymar udvist i kampens slutning.

Brasilianeren er med igen for de franske gæster, mens Bayern München omvendt må undvære sin største stjerne, da Robert Lewandowski glipper begge kampe med den skade, han pådrog sig i landskampen mod Andorra. Mod Leipzig var det den tidligere PSG-spiller Choupo-Moting, der agerede afløser, og der gjorde han det ganske glimrende som opspilsstation og oplægger, ligesom han kom frem til et par halvfarlige situationer. Han ligner umiddelbar også en starter onsdag aften, hvis ikke Flick vælger at satse på Serge Gnabry, der har spillet pladsen i flere omgange på det tyske landshold og kan true med sine dybdeløb.

Begge hold har normalt sine klare forcer i offensiven, men det var interessant at se, hvor ukarakteristisk defensivt, Hansi Flick og Bayern greb kampen an i Leipzig, og jeg tror ikke, at de kommer blæsende, som vi tidligere har set dem i sæsonen mod PSG, selvom de har hjemmebane i den første kampe. Tilbagekomsten af Alphonso Davies, der sad ude med karantæne mod Frankfurt, giver dem noget tiltrængt hurtighed mod særligt Mbappé, så de kan måske stille sig en smule længere fem også med tanke på, at PSG er uden et par profiler på midten af banen, og jeg derfor ikke forventer at se dem komme i et voldsomt pres. Størst er uden tvivl fraværet af Marco Verratti, der døjer med corona, ligesom Alessandro Florenzi i øvrigt gør det. Uden Verratti på midten som opbygger og presspiller, mister PSG bindeleddet mellem angreb og forsvar, og det er faktisk lige før, at hans fravær at mere betydningsfyldt end Lewandowskis hos Bayern.

Lidt som i kampen mellem Real Madrid og Liverpool, så ligner det en meget åben duel, men hvor jeg trods alt har Bayern som favorit i det første af de to opgør.

Lisbergs bud: Bayern-sejr til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar