18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til finalen i Champions League d. 28. maj 2022

Die Meister, Die Besten, Les grandes équipes, The champions. Det er tid til at høre Champions League-hymnen for sidste gang i sæsonen, når hele verdens øjne lørdag rettes mod Paris og kampen mellem Liverpool og Real Madrid. Bliver det englænderne, der vinder finalen for syvende gang, eller kan Real Madrid løfte trofæet for 14. gang i historien? Nicolai Lisberg er klar med optakt til sæsonens største kamp.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Liverpool – Real Madrid 1 (2-1)

Det er finaletid. Sæsonens sidste store kamp, og den største af dem alle sammen finder sted lørdag klokken 21:00 i den franske hovedstad, når Liverpool og Real Madrid mødes. En gentagelse af finalerne fra 2018 og 1981, og hvor Liverpool jagter sin syvende titel i Champions League sammenhæng, mens Real Madrid kan vinde pokalen med de store ører for 14. gang. La Decimocuarta. En effektiv måde at stoppe alle skriverierne om Kylian Mbappé, der har fyldt den spanske presse, siden det lørdag kom frem, at den franske verdensstjerne mod alle forventninger valgte at forblive i Paris og på det stadion, hvor finalen altså spilles lørdag aften.

Det er to hold, der allerede har sikret sig sølvtøj i sæsonen. Real Madrid med et overlegent spansk mesterskab samt en Super Cup, mens Liverpool har taget Liga Cuppen samt FA Cuppen. Champions League er kirsebæret på toppen af kransekagen, som Marco Asensio sagde det i et interview med Marca tirsdag.

Ser vi rent statistisk på det, så peger alt på, at det bliver til en spansk finalesejr. I de seneste fem indbyrdes opgør har Real Madrid vundet fire og blot spillet en enkelt uafgjort, og de har vundet de seneste syv finaler, de har spillet i Champions League. Real Madrid taber ganske enkelt ikke finaler. Men hvor meget kan vi bruge den statistik til? Af de fem indbyrdes opgør var to af dem tilbage i 2014, og her var det kun Jordan Henderson, der spillede den ene af de to gruppekampe, der fortsat er i truppen i dag, så de opgør kan vi ret beset tage ud af ligningen. I 2021 mødtes de to hold i kvartfinalen med en samlet sejr til Real Madrid, og selvom det giver et mere tidssvarende billede af de to mandskaber, så skal vi huske, at Liverpools bagkæde i kampen på Bernabéu bestod af Nat Phillips og Ozan Kabak. Med al ære og respekt for de to, så er der et godt spring op til Virgil van Dijk samt Ibrahima Konaté, der forventes at agere midterstopperpar lørdag aften.

Indbyrdes statistik bør altså ikke tælle alverden, men hvad så med Real Madrids, og for den sags skyld spansk fodbolds, evne til at vinde europæiske finaler? Siden 2001, hvor Valencia tabte efter straffe til Bayern München i Champions League, har et spansk hold været den ene part i 16 europæiske finaler, og alle 16 gange har det spanske hold vundet. Kun Atlético Madrid har tabt finaler, men det var som bekendt til landmændene fra Real Madrid i både 2014 og 2016. Det kan være svært helt præcist at sætte ord på den kultur, som spanske hold og særligt Real Madrid har i de store kampe, som vi også har været vidne til i løbet af dette forår, hvor de har leveret det ene store comeback efter det andet. Først mod PSG, hvor de i 165 minutter var spillet ud af banen. Så mod Chelsea, hvor de blev kørt over hjemme på Santiago Bernabéu, inden Luka Modric fandt Rodrygo med en af sæsonens detaljer, og så igen mod Manchester City, hvor englænderne var foran samlet i 176 minutter, inden Real Madrid på forbløffende vis igen leverede et comeback af de store.

Real Madrid er sjældent bedst i overvægten af de store kampe, men når de er bedst, er de hamrende effektive. På den måde kunne man jo også fristes til at se bort fra alt, hvad der hedder taktik og nøgledueller, for hvis slutfacit er, at Real Madrid altid kommer tilbage fra de døde og scorer i overtiden, ja hvorfor så overhovedet forsøge at finde kloge ord?

Fordi held har det med at ophøre. Selvfølgelig er det dygtighed, at Real Madrid nu igen står i en finale. Karim Benzema har været sæsonens spiller, Vinicius har fået et internationalt gennembrud og Thibaut Courtois er et godt bud på verdens bedste målmand. Det er ikke tilfældigt, men selv de mest inkarnerede fans af Real Madrid må indrømme, at de som minimum har haft heldet på deres side i flere af de afgørende kampe, i de afgørende momenter.

Udover storslåede comebacks havde de tre knockout opgør også det tilfælles, at Real Madrid var under pres, når de mødte hold, der spillede i et højere tempo og som kunne sætte særligt deres midtbane under pres.

Og det bringer mig videre til Liverpool. Jürgen Klopp har gennemgået en udvikling som manager og er langt mere orienteret mod boldbesiddelse, end han var i eksempelvis Dortmund eller de første år i Liverpool, men få hold er i stand til at spille i samme tempo som Liverpool og effektivt (gen)presse så højt oppe på banen, som englænderne kan.

Og heri lægger det mest afgørende punkt i forhold til kampens udfald. For Real Madrid gælder det om at bringe kampen ned i tempo, og så skal de via særligt Vinicius og Benzema nok spille sig frem til deres muligheder i kampen, mens det for Liverpools synspunkt gælder om at få så meget fart ind i opgøret som muligt. Kan de lykkes med at presse Real Madrid så langt tilbage, som de var det i den første kamp mod PSG, så Vinicius og Benzemas udgangspunkt bliver et stykke inde på egen banehalvdel, så har de så lang afstand til målet, at de får svært ved for alvor at udnytte deres evner i omstillingerne.

Til kampen her er der lidt tvivl om Fabinho og særligt Thiago, der måtte udgå i weekenden mod Wolves, og det vil være et slag, skulle de ikke blive klar. Klopp virkede dog fortrøstningsfuld, og Fabinho kunne træne med resten af truppen onsdag. Brasilianeren er ankeret, og manden der skal skubbe holdet op i presspillet, og Thiago kan med sit overblik spille de afgørende bolde ud på kanterne til de to fremadstormende backs eller i dybden til særligt Mané, hvis fart over for Militao, og hvad der forventes at blive Alaba, der ellers har siddet ude med en skade i de seneste par kampe, kan blive en nøgle til sejr.

Generelt har Liverpools spillere spillet flere minutter i maj måned, hvor de har skulle præstere i flere turneringer, mens Ancelotti har kunne hvile spillere i enkelte kampe i La Liga, efter mesterskabet tidligt kom i hus. Det er med til at give Real Madrid nogle enkelte procenter, men det er fortsat Liverpool, der er små favoritter til opgøret her.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*


Bud på målscorer i Champions League-finalen: Karim Benzema, Real Madrid

Nogle gange hænger frugterne så lavt, at de næsten rører jorden. Karim Benzema er topscorer i Champions League med 15 scoringer, han er topscorer i La Liga og har gang i sin bedste sæson nogensinde. Alt offensivt spil går gennem franskmanden, der også tager sig af straffespark. Liverpools mål i CL er i denne sæson kommet fra i alt ti forskellige spillere, mens Real Madrids blot er kommet fra seks. Scorer spanierne i kampen, vil det næsten være naturstridigt, hvis ikke det er Benzema, der har sidste fod eller hoved på bolden.

Lisbergs bud: Karim Benzema scorer til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Skriv et svar