18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til de danske holds kampe i Europa d. 31. august 2023

Det er skæbnens time for de danske hold. For hvor mange af dem kommer med i europæiske gruppespil? Leverer FC Midtjylland i Polen, og får vi endnu en FC Nordsjælland-opvisning? Spørgsmålene er mange, Nicolai Lisberg har svarene.

Nicolai Lisbergs eksperttips til FC København - Rakow Czestochowa i CL-kvalifikationen onsdag den 30. august 2023

Foto: IMAGO / Newspix

FC København – Rakow Czestochowa 1 (1-0)

Onsdag d. 30. august kl. 21.00

Det har været lidt af en kontrastfyldt uge for det danske mesterhold. Tirsdag leverede de det, man vel bedst kan beskrive som en rigtig europæisk indsats, da de vandt det første opgør i Polen med 1-0, mens de lørdag fortjent tabte med 3-1 mod Silkeborg hjemme i Parken.

Begynder vi med tirsdagens kamp, så var det et selvmål efter små ti minutter, der banede vejen for det gode udgangspunkt, som siden blev kriget hjem på en i øvrigt tæt på umulig bane. Det var offensivt ikke nogen stor præstation af københavnerne, men den defensive organisation var som altid i Europa på plads, ligesom Grabara var det, når der var brug for ham, og så rakte det lige akkurat til sejr trods tung belejring i særligt slutningen af kampen.

Vender vi blikket mod lørdagens kamp, var der til gengæld ikke den store klasse at spore. Jo, hos gæsterne fra Silkeborg, der til tider udspillede FCK’s bagerste, men knap så meget hos hjemmeholdet. Lidt grus i maskineriet for Neestrup og hans ellers sejrsvante hold, men det bør ikke få dem til at ryste af den grund.

Kampen i Polen var som nævnt en tæt affære, og marginalerne var på københavnernes side ved et par lejligheder, men det bliver et andet opgør i Parken. I de seneste fire kampe har FCK scoret inden for de første ti minutter af opgøret, men jeg kunne godt forestille mig, at det bliver anderledes afventende onsdag. Polakkerne er heller ikke for alvor presset til at jage noget fra start af kampen, så derfor synes jeg faktisk, at der er fine odds på, at de to hold går til pause med alt åbent.

Uafgjort kunne også sagtens blive kampens udfald, mens et andet spil der kunne friste er, at der bliver scoret flere mål i anden halvleg end første, da Rakow på tidspunkt er nødt til at komme frem, hvilket vil give plads bagude.

Bemærk i øvrigt, at Rakow ikke har været i aktion denne weekend, da den polske liga, som flere andre europæiske, tilgodeser de hold, der forsøger at byde sig til i Europa. Måske kunne den danske liga lade det tjene som et eksempel, men mere om det en anden god gang.

Lisbergs bud: X ved pausen til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Partizan Beograd – FC Nordsjælland 2 (0-2)

Torsdag d. 31. august kl. 21.00

Nogle gange må man bøje sig for overmagten, og det var i sandhed tilfældet på Farum Park sidste torsdag, da FC Nordsjælland fuldstændig udraderede Partizan Beograd. En magtdemonstration ud over det sædvanlige, for særligt i anden halvleg producerede Nordsjælland et væld af chancer, og det var lige før, at 5-0 var billigt sluppet for serberne.

Jeg indrømmer også gerne, at jeg i min optakt til den første kamp havde troet, at Partizan Beograd kunne yde mere modstand trods store spillerafgange, men der var som allerede erklæret ganske enkelt klasseforskel, og derfor bliver returen en ren spadseregang for de danske vicemestre, der ikke kommer i problemer. Ej heller skulle de komme tidligt bagud eller få en mand vist ud.

For FC Nordsjælland viste søndag, at sejren mod Partizan ikke var en enlig svale, da de slog FC Midtjylland med 3-0 og dermed spillede sig op på førstepladsen i Superligaen. En kamp hvor Ingvartsen blev dobbelt målscorer, mens Dorgeles noterede sig for en enkelt kasse. Endnu en af de helt store præstationer på Farum Park, hvor de var minimum et niveau over deres modstandere. 

Det har vi efterhånden set i en række kampe for FC Nordsjælland, der i denne sæson indtil videre har hentet fem sejre i fem kampe hjemme med en målscore på 17-2, mens de har været lidt mere til at tale med på udebane, hvor det blandt andet er blevet til 0-0 mod FCSB samt nederlag i Silkeborg. 

Der er så meget opportunisme og lyst til at spile fodbold i dette hold, så selvom de jo bare skal til Serbien og have overstået 90 minutter, inden der venter et derby mod Lyngby i weekenden, så kan jeg alligevel ikke se dem gå derned og spille med håndbremsen trukket. For det ligger ganske enkelt ikke til dem. Der er fine odds på en ny sejr til FC Nordsjælland. Danmarks i øjeblikket bedst spillende mandskab.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,55 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Legia Warszawa – FC Midtjylland 1 (2-1)

Torsdag d. 31. august kl. 21.00

Tre gange var FC Midtjylland foran i den første kamp mod Legia Warszawa i Herning, og hver gang fik polakkerne udlignet. Derfor rejser FCM nu til den polske hovedstad med et halvsvært udgangspunkt. Og det var ikke just den bedste optakt, de fik til kampen, da de søndag blev kørt ud af banen i Farum i weekenden og helt fortjent tabte med 3-0. Træner Thomas Thomasberg talte efterfølgende om klasseforskel, og at det fortsat ikke hænger 100 procent sammen for FCM, mens Kristoffer Olsson gik videre ud ad den tangent og kaldte indsatsen for decideret pinlig.

I kampen i Farum kunne Thomasberg dog til dels undskylde den pauvre indsats med, at flere af profilerne sad på bænken eller var småskadede og skulle restitueres frem mod torsdagens returkamp. Således var både Jonas Lössl og Aral Simsir at finde på bænken, men de er begge klar torsdag, mens Cho Gue-sung fortsat er ude med den skade, han pådrog sig i kampen mod Brøndby.

Men lad os ikke dvæle mere ved kampen i Farum og lad os så i stedet for fokusere på det første opgør mod Legia, hvor det trods 3-3 var FC Midtjylland, der var klart bedst. De skabte flere, gode chancer og burde have vundet kampen komfortabelt, men defensivt er der fortsat nogle udfordringer for dette hold, der i næsten hver kamp giver store muligheder væk. Således også mod Legia, der havde alt for nemt ved at blive farlige i den omvendte kamp.

Med tanke på, at FC Midtjylland har tabt sine øvrige to europæiske kampe, og det endda mod mindre navnyndige modstandere, så lover det jo ikke just godt for et hold, der formentlig også lommer til at optræde under et enormt pres, hvis ellers der bliver fuldt hus i Warszawa.

Jeg frygter på FCM’s vegne, at opgaven bliver en tand for vanskelig i Polen, og at særligt fraværet af Cho kan være det, der gør, at det lige nøjagtigt ikke rækker til europæisk gruppespil.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar