18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til de danske holds kampe i Europa d. 25. – 27. juli 2023

Så er det tid til den første europæiske test for flere af de danske hold. FCK, AGF og FC Midtjylland skal alle i aktion i denne uge, og vores ekspert, Nicolai Lisberg, spår to ud af de tre danske hold gode chancer for videre avancement.

Dennis Vavro og FCK er klar til en islandsk modstander i deres første kvalifikationsopgør til Champions League – Foto: IMAGO

Breidablik– FC København 2 (1-2)

Tirsdag d. 25. juli kl. 21.15

Det bliver Breidablik, der bliver første test for FC København, hvis deres drøm om igen at komme i Champions League skal virkeliggøres. Islændingene slog Shamrock Rovers med samlet 3-1, og nu venter så et opgør mod de danske mestre. Et opgør der i øvrigt spilles på kunstgræs. 

Breidablik er forsvarende mestre, men i denne sæson får de umiddelbart svært ved at genvinde titlen, da de aktuelt er seks point efter topholdet Vikingur Reykjavik. De kommer dog indtil kampen i fin form, da de i weekenden vandt med 3-1 mod Vestmannaeyjar. Det var en sejr, der kom i land uden topscorer Stefán Ingi Sigurdarson, da han for nyligt er skiftet til belgiske Patro Eisden, hvorfor han naturligvis heller ikke er med her.

Det, at den islandske liga samt pokalturnering har kørt hele sommeren bør give dem en lille fordel i forhold til formen, men ikke så markant, at FCK bør få problemer med et videre avancement. De to hold mødtes faktisk i foråret sidste år i en venskabskamp, hvor danskerne vandt 3-2, men det opgør kan vi næppe bruge som målestok for alverden forud for denne kamp. 

Til gengæld kan vi se lidt nærmere på FCK’s første kamp i Superligaen, da de lørdag planmæssigt vandt med 2-1 ude mod Lyngby. Det var dog langt fra alt, der fungerede efter planen i den kamp, hvor marginaler samt en god Grabara mellem stængerne var den primære årsag til sejren. Selvom vi er tidligt på sæsonen, var det især foruroligende, set med FCK-briller, at se, hvor let Lyngby havde ved at sætte dem undr pres i perioder af kampen, og hvordan de mistede kontrollen over opgøret.

FCK skal nok kunne vise forskellen mellem dansk og islandsk klubfodbold over to kampe, men på kunstgræsset mod en lidt drilsk modstander, ordner de ikke bare sådan paragrafferne i den første kamp. Heller ikke selvom de mandag præsenterede Achouri som ny spiller i hovedstaden.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,55 – SPIL HER >>*

FC Midtjylland – FC Progres Niederkorn 1 (2-0)

Onsdag d. 26. juli kl. 18.45

Sammen med AaB bød FC Midtjylland ind på prisen som sidste års skuffelse i Superligaen. Sæsonen blev dog reddet med en sejr i nedrykningsspillet og efterfølgende triumf mod Viborg i den direkte kamp om europæisk deltagelse, og derfor kan de i Herning igen se frem til europæisk fodbold på programmet denne sæson.

Kun Conference League, men lidt har også ret. Første hurdle på vejen mod gruppespillet går gennem FC Progres Niederkorn fra Luxembourg, der er kvalificeret via en andenplads i den bedste række i Luxembourg. Jeg indrømmer gerne, at bekendtskabet til dem er begrænset, men kigger vi på værdien i spillertruppen, så ligger den omtrent på det samme, som danskernes nye sydkoreaner, Gue-sung Cho, blev hentet for, så der er ikke nogen grund til at pakke det ind. FC Midtjylland er kæmpe favoritter. Også selvom FC Progres Niederkorn faktisk har leveret ganske fint i Europa. I 2017/18 sæsonen slog de eksempelvis Rangers ud samlet i første kval runde til Europa League, og i 2019/20 kom de hele vejen til tredje kvalrunde, inden de røg ud i forlænget spilletid  mod Ufa.

For at komme frem til to opgør mod FC Midtjylland måtte de besejre Giljani fra Kosovo, og det lykkedes via sammenlagt 4-2, efter den første kamp hjemme var endt 2-2 på eget græs. 

Efter nogle store snittere mod Vejle og selveste Real Madrid i 1970’erne, så har de faktisk spillet relativt tætte kampe i Europa over årenes løb, og derfor er jeg også lidt forsigtig med bare at kalde målfest.

For vender vi blikket mod FC Midtjylland, fik vi fredag aften en indikation af, at alt ikke bare fungerer, fordi vi har taget hul på en ny sæson. Godt nok pligtsejrede de mod oprykkerne fra Hvidovre, og de var da også bedst, men de havde også et par marginaler, for nu at sige det mildt, på deres side i forhold til VAR kendelser. 

Gue-sung Cho blev helten i den kamp, og han virkede generelt som et spændende bekendtskab, hvor han særligt var god til at komme frem til chancer. 

Selvom det på papiret bør være en sikker sejr til FCM, tror jeg ikke, Thomasberg kommer til at spare spillere, og med lidt mere skarphed end mod Hvidovre, så tager de også en sikker sejr, uden at jeg dog nødvendigvis ser dem køre deres gæster over. Så i stedet for en storsejr jagter jeg en FC Midtjylland føring ved pausen.

Lisbergs bud: FC Midtjylland fører ved pausen til odds 1,54 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Club Brügge – AGF 1 (1-0)

Torsdag d. 27. juli kl. 20.00

Det er lidt af en opgave, der venter aarhusianerne, hvis de skal videre i Europa, når de over to kampe skal op imod Club Brügge. Belgierne, der de seneste fem sæsoner har været i gruppespillet i Champions League, og så sent som i sidste sæson også røg i 1/8-finalen efter at være blevet nummer to i deres gruppe foran Atlético Madrid og Bayer Leverkusen.

Men det var dengang. For det Club Brügge-hold flere forelskede sig i, i efteråret 2022 er meget langt fra den udgave, der nu tager hul på den kommende sæson, og som vi har set gebærde sig nationalt og internationalt siden jul. 

De er langt fra lige så flydende i deres spil som tidligere, og derfor blev Scott Parker også skiftet ud med den tidligere Celtic-træner Ronny Deila forud for denne sæson, hvorfor vi endnu har tilgode at se, hvad Club Brügge vil og kan i år.

I AGF er vi lidt klogere, efter de tog hul på Superliga sæsonen søndag med en sejr mod Vejle. En kamp, hvor de blev hjulpet lidt på vej af et rødt kort, men hvor sejren dog var fortjent, uden at de ligefrem storspillede.

Men AGF under Uwe Rösler er en størrelse, hvor vi ikke bare skal afvise dm kategorisk i Europa, sådan som vi ellers har for vane. I foråret i Superligaen viste de den bund, der er i truppen, og selvom jeg ikke har dem som favorit til ligefrem at slå belgierne over to kampe, så har jeg om ikke andet en forventning om, at de trods alt kan skabe lidt spænding om udfaldet. Det kræver dog, at de kommer fra Belgien med et godt resultat før returen, og skal det lykkes, skal de have lukket hjememholdets offensiv ned, da Club Brügge, inklusve Andreas Sov Olsen, har spillere af en kvalitet, som AGF’s spillere sjældent skal forholde sig til.

Belgierne er som sagt en lidt ubekendt størrelse med ny træner ved roret, så med fare for, at de med det samme under Deila finder den form, der gjorde dem så giftige i sidste efterår, så tror jeg på en relativt tæt kamp i Belgien, der også sagtens kan blive en smule låst.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Tips fra Champions League

Skriv et svar