18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til de danske holds kampe i Europa d. 24. august 2023

Der er polsk og serbisk modstand på menuen, før FCK, FC Nordsjælland og FC Midtjylland kan sikre sig adgang til europæiske gruppespil. Hvor mange af de danske hold tager første stik i denne uge? Nicolai Lisberg ser nærmere på de danske holds muligheder.

Foto: IMAGO / Zuma wire

Rakow Czestochowa – FC København X (1-1)

Tirsdag d. 22. august kl. 21.00

Det holdt hårdt for FCK i den tjekkiske hovedstad, da Sparta Prag først blev besejret efter straffe, men der er en ukuelig tro og optimisme på dette hold, der kan række langt. Måske også hele vejen til Champions League. For nu er FCK kun to kampe mod det polske mesterhold Rakow Czestochowa fra at kunne booke billet til den bedste klubturnering i Europa.

Et hold, der måske ikke vækker stor genklang, da de indtil for nylig ikke havde oplevet den store succes, og først i 2018/19 sæsonen rykkede de op i den bedste polske række. Men siden er det gået stærkt. To pokaltitler i 2021 og 2022 blev fulgt af den helt store triumf med mesterskabet i sidste sæson.

Der er til denne sæson blevet skiftet ud på trænerposten, hvor det er den kun 32-årige Dawid Szwarga, der nu dirigerer tropperne, og det har ikke været helt ligetil i begyndelsen af sæsonen, hvor de kun har hentet syv point i de første fire kampe. I weekenden vandt de dog med 2-0 hjemme mod Stal Mielec på scoringer af Papanikolaou og Nowak, og fik dermed en fin optakt til denne kamp. 

Kender man lidt til polsk fodbold, så ved man også, at fanscenen er voldsom på de kanter, og det bliver noget af en heksekedel, der venter FCK’erne. Ikke mindst fordi det bliver en kamp helt uden udebanetilhængere, da FCK efter hjemmekampen mod Prag, hvor der blev brugt pyroteknik, er blevet idømt en straf af UEFA.

FCK varmede i øvrigt også op til kampen med at vinde 2-0, da de slog oprykkerne fra Hvidovre i en kamp, hvor Elyounoussi scorede sit første mål i FCK-trøjen. Det var desuden et opgør, hvor der var skiftet (u)frivilligt ud på et par pladser. Mest markant naturligvis, at Theo Sander vogtede buret i stedet for Kamil  Grabara, der døjede med en skade, men som dog forventes klar her mod sine landsmænd.

Og det er også nødvendigt med Grabara i buret, for han får ganske givet en hovedrolle i denne kamp, hvor jeg forventer, at FCK til tider kommer under et voldsomt tryk, og hvor han derfor gerne skal levere nogle af de redninger, som vi har set så mange gange før. Polakkerne er favorit på hjemmebane, men FCK’s europæiske erfaring og øjeblikkelige evne til at få resultater, selv når det ser svært ud, sikrer dem et ganske fornuftigt udgangspunkt forud for returen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

FC Nordsjælland – Partizan Beograd X (0-0)

Torsdag d. 24. august kl. 18.30

Det var ikke nogen god præstation, som FC Nordsjælland leverede i El Plastico, og en af årsagerne hertil var ganske givet, at Ernest Nuamah var udeladt af truppen. I følge Johannes Hoff Thorup, fordi han, ligesom Kian Hansen og Martin Freese, havde brug for at blive sparet, så han er klar i midtugen. Men angiveligt også fordi han i skrivende stund er på vej til at skrive under med Lyon. 

Selvom det var ventet, at han ville skifte i dette transfervindue, så er der nok nogle FCN fans, der gerne ser, at han bliver en god uges tid længere, så han kan være med til at kvalificere klubben til Conference League gruppespillet.

Nu står og falder alt jo ikke Ernest Nuamah, og selv med ham på holdet kunne Nordsjælland have tabt i Silkeborg, men det svækker uden tvivl deres chancer i dette dobbeltopgør mod Partizan Beograd, skulle han nå at blive solgt inden. Partizan Beograd, der i øvrigt måtte ud i straffe mod Sabah Masazir fra Aserbajdsjan for at sikre billetten til denne runde.

Modsat FC Nordsjælland har de ikke været i aktion denne weekend, og det giver måske en lille fordel, men det er en serbisk modstander med en masse ubesvarede spørgsmål, der rejser til Danmark. I sidste sæson sluttede de for første gang over 30 år uden for top 3, og der er skiftet markant ud i truppen i forhold til sidste sæson, ligesom flere af de aktuelle profiler meldes på vej væk, hvorfor blandt andet Fousseni Diabaté slet ikke har spillet i denne sæson.

Så hjemme i Farum er Nordsjælland favoritter, men ikke så store, som markedet generelt indikerer, og jeg er af samme grund også lidt forsigtig med bare at kalde hjemmesejr.

Lisbergs bud: X2 til odds 2,05 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

FC Midtjylland – Legia Warszawa  

Torsdag d. 24. august kl. 20.00

Et skridt frem og to tilbage. FC Midtjylland fik revancheret sig i sidste uges Conference League kamp mod Omonia med en sikker 5-1-sejr, men var søndag tilbage i lidt mere “vante rammer”, da de hjemme tabte med 1-0 mod Brøndby i Superligaen. En kamp hvor de ikke havde det store at byde ind med, selvom de kom frem til et par farlige chancer.

Jeg er oprigtig i tvivl om dette FC Midtjylland-hold, der her indledningsvist virker som et mandskab, der stadig mangler at finde deres rigtige udtryk. For med til historien om FC Midtjyllands sejr mod Omonia hører også, at der skulle et rødt kort til for at sætte dem i gang, og at de trods en 1-0-føring alligevel gav en scoring væk, der kortvarigt skabte spænding om udfaldet. 

Kampen mod Brøndby var ud over nederlaget ekstra bitter, da Cho Gue-sung måtte udgå med en skade i baglåret, men Thomasberg var efter kampen fortrøstningsfuld i forhold til hans chancer for at spille torsdag. Også Henrik Dalsgaard, der ikke var med søndag, kan blive klar, mens det omvendt er mere tvivlsomt, at Sverre Ingi skulle nå at blive klar til en rolle i det første opgør.

Mens FC Midtjylland er lidt en ubekendt faktor, så lad os i stedet rette blikket mod deres modstandere. For her er der tale om et ganske rutineret hold, der efterhånden har spillet sammen længe. I sidste sæson kunne de dog ikke tage mesterskabet fra FCK’s kommende modstandere, men måtte nøjes med en tredjeplads og bronzemedaljer.

I den polske liga er de lagt fra land med tre sejre og en uafgjort i de første fire kampe, mens det har været lidt mere hakkende i Conference League. Først blev Ordabasy sendt ud med sammenlagt 5-4, inden en decideret vanvidskamp ude mod Austria Wien gav dem videre avancement, efter de ellers havde tabt hjemme med 2-1.

FC Midtjylland i absolut topform burde være små favoritter, men hvornår har FCM været i absolut topform senest? Og hvis der samtidig er tvivl ud for en række af de spillere, der skal gøre forskellen, ja så begynder favoritværdigheden at svinge over i polakkernes favør ser vi på de to kampe. Det er to hold, der giver en del mål væk, men som samtidig godt kan nette i den anden ende, så i en kamp, der kan gå begge veje, prøver jeg på et spil med mål.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,58 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Champions League

Skriv første kommentar

Skriv et svar