18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til de danske holds kampe i Europa d. 15. – 17. august 2023

Fælles for alle tre danske hold er, at de var det bedst spillende mandskab i de første kvalkampe, men ingen af dem kunne score. Så går det bedre i returen, og hvem af FCK, FC Nordsjælland og FC Midtjylland går videre? Nicolai Lisberg er klar til at fælde dom over de danske chancer i Europa.

Superliga: Vejle Boldklub - FC Midtjylland

Foto: IMAGO

Sparta Prag – FC København X (1-1)

Tirsdag d. 15. august kl. 19.00

Københavnerne var bedste mandskab i parken for en uge siden, men landsmand Peter Vindahl Jensen havde en glimrende dag mellem stængerne, og så måtte de nøjes med 0-0 i den første kamp trods overvægt i både spil og chancer. Ikke mindst i anden halvleg, hvor det var tydeligt, at det var FCK, der jagtede sejren, mens Brian Priskes spillere var godt tilfredse med at slippe fra den danske hovedstad med uafgjort.

Efter opgøret var begge trænere enige om, at det fortsat ligner en helt lige duel, for Spartas hjemmebane kommer ganske givet til at svinge et par procenter over i deres favør, som træner Brian Priske var inde på efter kampen.

Begynder vi med tjekkerne, så varmede de op til returen ved i weekenden at slå Jablonec med 5-1 på udebane. Jablonec, som nogen måske kan huske, var i gruppe med Randers for to år siden, hvor det dengang blev til 2-2 i begge opgør.

Sparta var allerede foran med 5-0 ved pausen, og dermed kunne de tage det lidt mere med ro i anden halvleg og se frem mod kampen mod FCK. 

I det opgør var Asger Sørensen med fra start, så den danske forsvarsspiller, der måtte udgå i parken med begyndende krampe, virkede altså ikke videre hæmmet og spillede den første time og er dermed klar til returen. Når Brian Priske fortsat taler om en 50/50 kamp trods den klare forskel mellem de to i det første opgør, så hænger det også sammen med den stime, som tjekkerne er inde i. I 47 kampe med danskerne på bænken, har de kun har tabt fem gange i alt, og de er en drilsk størrelse, fordi de er så gode og stramme i organisationen.

FCK vandt også sin kamp i weekenden, men det holdt anderledes hårdt, da der skulle to mål til i det sidste kvarter, før de fik en 2-1-sejr mod OB. Achouris, der ellers ikke spillede nogen stor kamp, lynede i det sidste minut af den ordinære spilletid, og jeg synes, det var positivt at se, hvordan FCK blev ved med at jagte sejren helt til slut, hvilket står tilbage som den største forskel på tiden under Neestrup og Thorup.

Selvom Sparta er på hjemmebane, og de får en flot opbakning, så tror jeg derfor ikke, det ændrer på, at FCK vil forsøge at sætte sig på kampen fra start. Med lidt mere konsekvens i begge felter tager de også sejren, men det ligner et opgør, der meget vel kunne gå i forlænget spilletid.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,64 – SPIL HER >>*

FC Nordsjælland – FCSB 1 (2-0)

Torsdag d. 17. august kl. 19.00

Lidt ligesom med FCK, vil FC Nordsjælland også ærgre sig over, at de ikke udviste mere skarphed i deres kamp i Rumænien. De danske vicemestre var dog ikke lige så overlegne som deres københavnske landsmænd, og det skyldtes blandt andet et par skader til nogle af de bærende profiler som Marcus Ingvartsen, og det hjalp heller ikke synderligt, at de med en halv time igen blev reduceret til ti mand efter en for hård tackling af Adamo Nagalo. Foruden Ingvartsen måtte også Mario Dorgeles og Jonas Jensen-Abbew,skiftes ud med en skade, og de sad alle ude i weekenden.

Nordsjælland var dog gode på bolden i den sidste halve time trods en mand i undertal, og derfor er jeg også fortrøstningsfuld på deres vegne forud for returen torsdag i Farum. Og optimismen herfra bunder også i den forestilling, som FCN leverede i Randers søndag, hvor de vandt hele 5-0. Særligt i anden halvleg foldede de sig ud og lancerede det ene angreb efter det andet ned mod Randers-målet, og kan de ramme bare i nærheden af det niveau, så skal de også vise sig bedre end FCSB.

Det tæller også i danskernes favør, at kampen spilles på kunstgræs, da FCSB havde problemer med dette i kampen mod Silkeborg for et lille års tid siden, og hvis ellers spillere som Ingvartsen kan blive klar og udover kvalitet give lidt rutine til dette hold, så skal de også kunne tage sejren. Men det kan snildt blive en vanskelig affære.

Lisbergs bud: FC Nordsjælland fører ved pausen til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1.80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

FC Midtjylland – AC Omonia X (1-1)

Torsdag d. 17. august kl. 19.45

Efter tre nederlag i træk fik FC Midtjylland søndag endelig en sejr igen, da de slog oprykkerne fra Vejle med 2-1 på udebane. Intet er dog for alvor lige til for FCM i øjeblikket, der i denne kamp ellers var foran 2-0 med et kvarter igen, men alligevel fik skabt spænding om udfaldet, da Pablo Ortiz blev udvist for dumt at tage bolden med hånden, inden Vejle fik reduceret. I den kamp brændte Cho i øvrigt straffe efter verdens langsomste tilløb siden italienske Zaza, mens Simsir stod for en af de mest overlegne scoringer.

Den største historie var dog, hvordan FC Midtjylland igen mistede grebet om kampen, og det vidner for mig om, at der fortsat mangler en del på dette hold, før de bare kan køre modstandere over, og som tidligere spille til nul, når det er påkrævet.

I kampen på Cypern var det en af de efterhånden obligatoriske fejl i bagkæden, der kostede et mål imod, og derfor er det lidt op ad bakke før opgøret i Herning. Som de to øvrige danske hold var de dog bedst i den kamp, og de burde som minimum også have fået uafgjort, hvis ikke en sejr, så det efterlader et indtryk af, at de sagtens kan vende det torsdag.

Men problemet for FC Midtjylland i øjeblikket er ikke så meget selve kvaliteten, som det er det mentale. Vi så for to uger siden, hvordan de kom i kæmpe problemer i Luxembourg, og kan dette FCM-hold igen gå i panik, hvis ikke de får et mål i begyndelsen af kampen, der måske kan skabe lidt ro? Offensivt har de spillerne, der kan finde løsninger på dage, hvor kollektivet ikke leverer, men med den vakkelvorne defensiv, vil jeg ikke blive overrasket, hvis det skulle ende med et alt for tidligt dansk exit.

Lisbergs bud: X2 til odds 2,85 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Champions League

Skriv første kommentar

Skriv et svar