18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 4. runde i Champions League d. 7 – 8. november 2023

Der er ”returopgør” i fjerde runde af Champions League, når kampene fra to uger tilbage nu vendes om. Kan FCK denne gang få skovlen under et kriseramt Manchester United? Hvem kommer bedst ud af kampene i dødens gruppe? Og sikrer hold som Bayern, Barcelona, Manchester City og Real Madrid allerede denne uge billetten videre? Nicolai Lisberg har set nærmere på de største kampe i denne runde.

IMAGO / Sportsphoto

FCK – Manchester United X (1-1)

Onsdag d. 8. november kl. 21.00

Jordan Larsson græmmer sig nok stadig over det misbrugte straffespark i sidste sekund på Old Trafford for et par uger siden, men hvis ellers han og resten af FCK-spillerne kan glemme det, så kan de se tilbage på en kamp, hvor de var fulgt ud på højde med Manchester United. Ikke bare som i at de forsvarede sig godt, men at de perioder kunne diktere spillet og faktisk skabte flere store chancer. Både efter omstillinger og gennemspillede angreb.

Siden da har Manchester United tabt to gange 0-3 på hjemmebane mod først Manchester City og siden Newcastle i to helt igennem elendige præstationer, mens de omvendt fik lidt oprejsning med en sejr lørdag mod Fulham på en sen Bruno Fernandes scoring. Det var dog et opgør, der rent spillemæssigt ikke pegede frem, snarere tværtimod, så FCK har alle chancer for at få point mod englænderne, når de gæster Parken.

De danske mestre var søndag eftermiddag i aktion ude mod Randers, hvor de i en kamp uden udebane-tilhængere vandt 4-2 efter at have været bagud 1-2. Det var dog en lidt skuffende indsats rent spillemæssigt, men det tror jeg nu ikke, vi skal lægge alverden i. For sådan har det ofte været i Superligaen inden de store Champions League aftener, uden at det er gået ud over præstationerne.

Jeg forstår godt, hvorfor bookmakerne holder Manchester United som favoritter, men rent spillemæssigt synes jeg godt, vi kan forvente et lige opgør, og det vil bestemt ikke være en sensation, skulle københavnerne få point.

Lisbergs bud: X ved pausen til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Shakhtar – Barcelona 2 (1-2)

Tirsdag d. 7. november kl. 18.45

Med en sejr her kan Barcelona allerede nu booke sig videre, når de skal en tur til Hamborg for at møde Shakhtar på ”udebane”. Shakhtar bed rigtig godt fra sig for to uger siden, og de kunne snildt have fået et enkelt point med hjem, i en kamp hvor de overraskede mig positivt med deres evner på bolden, mens Barcelona omvendt skuffede. 

Og det har de faktisk gjort en del. Altså skuffet. De tabte El Clásico for en uge siden mod Real Madrid, hvor de blev fysisk overmatchet i anden halvleg, mens det var i den endda meget ufortjente afdeling bedømt ud fra spil og chancer, at de kom fra Baskerlandet med 1-0 i en udekamp mod Real Sociedad lørdag.

Men det positive i den kamp var, at Pedri vendte tilbage efter en længere skadespause, og i de få minutter han fik på banen, kunne man allerede se, hvor meget han bidrager med, mens Lewandowski endnu engang havde en lidt mere anonym kamp. Spillemæssigt har Barcelona ikke ramt niveau i denne sæson, men det behøver de nødvendigvis heller ikke gøre over 90 minutter for at få den sejr, der sender dem videre fra gruppen.

Lisbergs bud: Shakhtar +2 (EH) til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Dortmund – Newcastle X (1-1)

Tirsdag d. 7. november kl. 18.45

Slår man taktisk snilde op i fodboldbogen, så kommer der ganske givet to eksempler frem. Dortmunds indsats for to uger siden i Newcastle som pragteksemplet og deres indsats i topkampen lørdag mod Bayern München som skrækeksemplet. For lige så gode og velorganiserede de var i kampen i England, lige så håbløse og dårligt sat op var de i 4-0 nederlaget hjemme mod Bayern.

Så hvad skal vi forvente fra Edin Terzic’ tropper her? Med sejren på 1-0 mod Newcastle senest, har de sikret sig et godt udgangspunkt, for en sejr tirsdag bringer dem et stort skridt nærmere 1/8-finalerne, og den gode nyhed må være, at Newcastle i deres offensive spil og omstillingerne ikke har samme styrke som Bayern.

Men Newcastle er ganske godt spillende og slog lørdag Arsenal med 1-0, i en kamp som de lykkedes med at gøre fysisk og få brudt Arsenals rytme. Jeg forestiller mig, at det bliver lidt samme tilgang torsdag i Dortmund, og at de ikke bliver taget på sengen på samme måde af tyskerne som i det første opgør.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

AC Milan – PSG X (1-1)

Tirsdag d. 7. november kl. 21.00

Italienerne har endnu ikke scoret i gruppespillet, som et af kun to hold, og også i Serie A kniber det lidt med målene, da de lørdag aften tabte med 1-0 hjemme mod Udinese, der indtil da endnu ikke havde vundet en kamp i sæsonen.

En af årsagerne til Milans dårlige form, der har set dem miste et skridt i kampen om mesterskabet, er de mange skader, de har at slås med. Der er dog positivt nyt på den front, da Hernandez meget vel kan gøre comeback her, ligesom det også kan blive til spilletid til både Pulisic og Chukwueze, der ikke var med i weekenden.

PSG har vundet de seneste fem kampe og scoret tre mål i dem alle, så det er et hold, der har rejst sig noget så eftertrykkeligt efter fadæsen i Newcastle for en måneds tid siden. De spiller alle kampe på noget nær samme måde, men de møder en bedre defensiv, end de plejer  – til trods for skade til Kalulu, ligesom Kjær er tvivlsom – så jeg går med en pointdeling. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Manchester City – Young Boys 1 (3-0)

Tirsdag d. 7. november kl. 21.00

6-1 slog Manchester City Bournemouth med i weekenden, og yderst overraskende var ingen af målene signeret af Erling Haaland, der dog også kun spillede første halvleg, da han fik et vrid i anklen. Naturligvis vil City gerne sikre billetten videre allerede tirsdag med sejr mod Young Boys, men jeg tror ikke, at Guardiola risikerer nordmanden, inden der venter en svær kamp mod Chelsea i weekenden.

Men selv uden Haaland og med et par øvrige rotationer, så ændrer det ikke på, at City naturligvis er store favoritter mod schweizerne, der dog gjorde den god figur i den første knap og som topper den hjemlige liga efter i weekenden at have slået Winterbuhr med 4-1 ude. De kan sagtens skabe chancer, som de gjorde det for to uger siden, men defensivt har jeg svært ved at se dem står distancen over 90 minutter, selvom City er uden Haaland og naturligvis også De Bruyne, der fortsat er på vej tilbage efter sin lange skadespause.

Lisbergs bud: Manchester City HT/FT til odds 1,43 – SPIL HER >>*

Napoli – Union Berlin 1 (2-0)

Onsdag d. 8. november kl. 18.45

12 nederlag i træk. Det er altså ret vildt, hvad der foregår i Union Berlin i disse dage. For selvom opturen i de seneste fem sæsoner har været unaturlig stor, så havde ingen vel forventet, at nedturen ville være næsten endnu større. I begyndelsen var der tale om manglende marginaler og skarphed, men nu er der blot tale om dårligt spil. Som i weekenden mod Frankfurt, hvor de hjemme tabte med hele 3-0 efter nogle horrible defensive fejl

Nu venter en kamp mod Napoli og den tidligere Frankfurt-spiller Jesper Lindstrøm, der dog ikke får alverdens spilletid for de italienske mestre. I weekenden kom han dog ind i slutningen af kampen mod Salernitana, som blev besejret 2-0.

Napoli kan ikke endegyldigt sikre sig videre deltagelse, men med en sejr kan de bringe sig seks point foran Braga, som de slog på udebane.

Med tanke på Union Berlins elendige form, og selvom jeg godt kunne finde fraser om, at det nok vil passe dem meget fint at møde et hold, der gerne vil have bolden, og som er uden Osimhen lidt endnu, som det ser ud, så kan jeg ikke se andet end en hjemmesejr.

Lisbergs bud: Napoli fører ved pausen til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Bayern München – Galatasaray 1 (3-0)

Onsdag d. 8. november kl. 21.00

Fra 1-2 mod Saarbrücken i den tredjebedste række til 4-0 mod Dortmund lørdag aften. Thomas Tuchels Bayern er en sjov størrelse, men når de rammer niveauet som i de første 45 minutter mod Dortmund, så findes der ikke nogen bedre offensiv i verden. Sané er en nydelse at følge, og Harry Kane scorede for tredje gang i sæsonen hattrick.

Så hvilken udgave får vi at se onsdag aften mod Galatasaray? Jeg forestiller mig et sted midt imellem. Tyrkerne var klar bedst i den første time i det omvendte opgør, hvor de lykkedes med at sætte Bayern under et voldsomt pres, men så gik helt død til sidst og tabte 3-1. Det trick kan de ikke gentage i München, så Bayern, der modsat kampen mod Dortmund igen kan råde over Kimmich, skal kunne tage den fjerde sejr ud af fire mulige og det i overbevisende stil.

Lisbergs bud: Bayern -2,5 (AH) til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Braga 1 (3-1)

Onsdag d. 8. november kl. 21.00

Spanierne spillede en af sæsonens bedste kampe søndag aften mod Rayo Vallecano, hvor de var gode i genpresset og skabte flere store chancer, men Bellingham scorede ikke, og så måtte Real Madrid indkassere et pointtab hjemme på Bernabéu.

Ancelotti virkede dog forholdsvis rolig efter kampen og tilfreds med præstationen, og han ryster ikke på hånden efter et lille bump på vejen. I Champions League har de fortsat sikker kurs mod 1/8-finalerne, og en sejr her sikrede dem billetten videre.

Braga er dog velspillende og kommer ind til kampen med en 6-1-sejr i den hjemlige liga i bagagen, og de har faktisk scoret i samtlige kampe i sæsonen indtil videre.

Real Madrid brænder ikke samme antal chancer igen og tager en sejr, men de gør det formentlig ikke uden at indkassere.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

15. apr.
Units 3/10
Tippet til 1.83

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar