18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1. runde i Champions League d. 19 – 20. september 2023

De bedste af de bedste. Champions League er tilbage, og det igen med deltagelse af FCK. Hvordan kommer de danske mestre fra land ude mod Galatasary? Hvordan går det Union Berlin i Madrid? Kan Barcelona endelig levere i Champions League, og hvad sker der i gentagelsen af finalen fra 1999? Forventningens glæde er stor, og Nicolai Lisberg tager forskud på glæderne med optakt til rundens største brandpunkter.

Foto: IMAGO / Nicolo Campo

AC Milan – Newcastle 1 (2-1)

Tirsdag d. 19. september kl. 18.45

Lørdag var da derby i Milano, da Milan og Inter mødtes i en gentagelse af sidste års semifinale i Champions League. Ved den lejlighed var det som bekendt Inter, der trak sig sejrrigt ud af dobbeltopgøret, og det var også Inzaghis-tropper, der vandt lørdag. Og det i overbevisende, da de til tider ydmygede Milan med hele 5-1. 

Milan havde ekstremt svært ved at håndtere Inters tempo i den kamp, og det var et voldsomt tilbageslag efter en ellers flot start på sæsonen. Så spørgsmålet er, hvor det efterlader Milan forud for deres første kamp i en svær Champions League-gruppe. Til denne kamp får de dog et boost af, at de igen kan råde over Tomori, der sad over mod Inter med karantæne.

Newcastle har haft en svær start på denne sæson i Premier League, og de er kun noteret for seks point efter fem kampe, men det skal med til historien at de har mødt Liverpool, Manchester City og Brighton. Jeg synes, at Milan, trods lørdagens ydmygelse, er det af de to hold, der kommer ind til kampen i bedst form, og så tager de en spinkel sejr mod Newcastle og Tonali, der vender tilbage til Milano.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

PSG – Dortmund 1 (2-0)

Tirsdag d. 19. september kl. 21:00

De franske mestre mod de tyske vicemestre. En kamp hvor hjemmeholdet PSG er store favoritter, men hvor de fik en skidt optakt til opgøret, da de fredag aften tabte med 3-2 hjemme til Nice. I det opgør scorede Mbappé to gange, selvom han var tvivlsom op til kampen med en mindre skade. Han er dog med igen her, hvorimod blandt andre Asensio, Mukiele og Nuno Mendes ikke bliver klar.

BVB mødte lørdag Freiburg på udebane, og det var en omskiftelig kamp, hvor Dortmund i sidste ende kunne tage en 4-2-sejr efter en god sidste halv time, men de viste endnu engang, at der er huller bagude, ligesom Dortmund og dødbolde til modstanderne fortsat er en dårlig kombi.

Det bliver en kamp, hvor PSG kommer til at være ekstremt meget på bolden, og Dortmund forsøger at implementere den europæiske stil, vi blandt andet så mod Chelsea og Manchester City i sidste års Champions League, hvor Malens og Adeyemis fart skal gøre forskellen, hvis Adeyemi da spiller efter en svag start på sæsonen.

Dortmund har det svært ude i Champions League, og selvom de ikke er uden chancer her, så kommer deres defensive udfordringer til at koste dem mod et PSG-hold, der spiller bedre, end resultaterne indikerer.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Manchester City – Røde Stjerne 1 (5-0)

Tirsdag d. 19. september kl. 21:00

Der er flere om buddet, men Manchester City hjemme mod Røde Stjerne må alligevel være rundens største favorit. Guardiolas treble vindende mandskab stormer fortsat derud af, og de har indtil videre gjort rent bord i Premier League, ligesom de også vandt den europæiske Super Cup efter sejr over Sevilla. I weekenden var de ellers i problemer mod West Ham, men på en flot anden halvleg, hvor Erling Haaland naturligvis kom på tavlen, kunne de tage endnu en sejr.

Englændernes gruppe er forholdsvis overkommelig med Leipzig og Young Boys som de to andre hold, men det får ikke Guardiola til at spare spillere i de første par kampe. Så bortset fra De Bruyne, der med sikkerhed er ude, og Stones, Kovacic og Grealish, der alle er på vippen, så skal vi ikke regne med at se de store rotationer.

Citys tre seneste hjemmekampe i Champions League er vundet med 7-0, 3-0 og 4-0 og det mod væsentligt bedre modstandere, så jeg kan næsten ikke se andet end en storsejr.

Lisbergs bud: Manchester City -3,5 (AH) til odds 2,27 – SPIL HER >>*

Barcelona – Antwerpen 1 (4-0)

Tirsdag d. 19. september kl. 21:00

Efter to år i træk at være røget ud af gruppespillet, er der i år ingen undskyldninger. Gruppen med Antwerpen, Shakhtar Donetsk og Porto er ganske enkelt mere end bare overkommelig. 

Samme udtryk kan vi så bruge om Barcelonas sejr mod Real Betis lørdag aften, da catalanerne tildelte Real Betis en manita og sendte dem tilbage til Sevilla med en sæk på 5-0. I den kamp kom både Joao Felix og Joao Cancelo på måltavlen, og de to portugisere giver Barcelona et mere offensivt udtryk. Særligt Cancelo, der ved at gå ind centralt i banen også er med til at skabe overtal i opbygningen.

Som sagt har de i de senere par sæsoner ikke været gode nok i Europa, men de kan ikke ønske sig meget mere end en hjemmekamp mod Antwerpen til at begynde denne kampagne med. Pedri og Araujo er fortsat ude, men det får næppe den store betydning mod et belgisk hold, der godt nok vandt i weekenden, men som ellers er kommet lidt slingrende fra land i den hjemlige liga.

Lisbergs bud: Barcelona fører ved pausen til odds 1,48 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Galatasaray – FCK 1 (2-0)

Onsdag d. 20. september kl. 18:45

For andet år i træk er FC København at finde i den største klubturnering, og de lægger fra land med noget af en opgave i Tyrkiet. For her venter tyrkiske mestre fra Galatasaray, der er vel næppe er set bedre i de seneste ti sæsoner i forhold til store navne i truppen. Lad mig i flæng nævne Ziyech, Mertens, Zaha, Icardi, Ndombélé, Davinson Sánchez og så selvfølgelig Victor Nelsson.

De danske mestre varmede op til kampen med 2-2 i topopgøret mod FC Nordsjælland, mens Galatasaray snuppede en 4-2-sejr mod den tidligere FCK’er Carlo Holses Samsunspor.

I min optik er tyrkerne store favoritter, men Neestrups mandskab har siden 8. maj blot tabt en enkelt af de seneste 19 kampe. De kan med deres gode organisation være svære at bryde op for de fleste, ligesom de i denne sæson  har flere spillere med individuel kvalitet på et højere niveau, men jeg har alligevel svært ved at se det række til meget mere end et spinkelt nederlag og en hæderlig indsats.

Lisbergs bud: Galatasaray HT/FT til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Real Madrid – Union Berlin 1 (2-1)

Onsdag d. 20. september kl. 18:45

Det kan næsten ikke blive meget større for Union Berlin, når de onsdag skal en tur til Bernabéu af alle steder for at indlede deres Champions League-eventyr. En fuldstændig vanvittig bedrift af en klub, der for fem år siden var i den næstbedste række og faktisk frygtede, hvad en oprykning til Bundesligaen kunne gøre ved deres traditioner og identitet. Det er dog lykkes Union at holde fast i kulturen, selvom der er kommet store navne og større penge til, men til gengæld kniber det lidt i Bundesligaen med at holde fast i toppen. Lørdag tabte de til Wolfsburg efter to danske scoringer, og dermed har Union faktisk tabt de seneste to kampe i ligaen. 

Real Madrid er som nævnt i de spanske optakter ikke videre vel spændende, men søndag aften sikrede de alligevel den femte sejr ud af fem mulige i kampen mod Real Sociedad, efter de ellers kom bagud tidligt. Det er 23 kampe siden, at Real Madrid sidst kvaste en modstander (det var i øvrigt Barcelona med 4-0 i pokalen), så Union er med deres organisation og fart i omstillingerne ikke nødvendigvis uden chancer her.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Bayern München – Manchester United 1 (2-0)

Onsdag d. 20. september kl. 21:00

Det er svært ikke at tænke på dén finale i 1999 på Camp Nou, når Bayern München og Manchester United mødes onsdag aften. Denne gang på tyskernes hjemmebane. Ved finalen i 1999 var det som bekendt Manchester United, der trak det længste strå med to ikoniske scoringer i slutfasen, men det er lidt svært at se englænderne gentage den bedrift, når de skal en tur til München.

For det kører ikke for Manchester United. Lørdag tabte de fortjent med 3-1 hjemme mod Brighton, i en kamp hvor Rasmus Højlund fik startdebut for de røde djævle, og faktisk fik bolden i nettet, men hvor den scoring blev annuleret, da bolden havde været ude af spil inden da. Bayern fik i deres topkamp 2-2 mod Leverkusen i et voldsomt underholdende og velspillende opgør, hvor Harry Kane endnu en gang kom på tavlen. Englænderen har dog kun scoret 5 mål i 19 kampe i karrieren mod Manchester United, der ikke ligefrem hører til blandt ønskemodstandere.

Tuchel har endnu ikke fået sat det ventede aftryk på sit mandskab, men det er stadigvæk et hold, der er i bedre balance end Manchester United for tiden, og derfor har jeg også tyskerne som favoritter.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Arsenal – PSV 1 (3-0)

Onsdag d. 20. september kl. 21:00

The Gunners er tilbage i den turnering, de engang var selvskrevne til. Artetas tropper er også i denne sæson kommet ganske fint fra land, og sommerens ageren på transfermarkedet indikerer, at man også ønsker at vende tilbage til toppen af den europæiske elite. Første skridt på den vej går over hollandske PSV, og det bliver et interessant opgør. Hos hollænderne sidder Peter Bosz på trænerbænken. Han har en fortid i Dortmund, Leverkusen og Ajax, og traditionen tro kan han få sit hold til at levere flot offensivt og effektivt fodbold i den første del af sin periode i klubben, hvorefter det så plejer at gå helt galt.

Det har også været tilfældet denne gang, hvor PSV har lagt fra land med syv sejre og kun en enkelt uafgjort i de første otte kampe, og blandt har sikret sig stor sejr mod Rangers og senest Nijmegen i weekenden. I Europa har vi dog før set, at Bosz’ klubber kommer i problemer, og mod et bedre organiseret og mere helstøbt Arsenal-hold, tror jeg heller ikke, at hollænderne skal regne med point.

Gabriel Martinelli måtte lade sig udskifte med en skade i weekenden, kort tid efter han havde fået sit mål annulleret, så han ligner ikke en spiller, der skal spille fra start onsdag.

Lisbergs bud: Arsenal -1,5 (AH) til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar