18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/8-finalerne i Champions League d. 5. – 6. marts 2024

FCK skal levere en af historiens største mirakler, hvis de skal besejre suveræne Manchester City. Andetsteds håber Gustav Isaksen og Lazio på, at de kan gøre arbejdet færdigt hos kriseramte Bayern, mens Leipzig og Real Sociedad kommer på svære opgaver mod Real Madrid og PSG. Nicolai Lisberg kaster sit skarpe blik på returkampene i ottendedelsfinalerne i Champions League.

(Foto: IMAGO / Gonzales Photo / Morten Kjær)

Manchester City – FC København 1 (3-0)

Onsdag d. 6. marts kl. 21.00

Jeg kan med lidt god vilje finde spænding i tre af denne uges fire ottendedelsfinaler, men det kræver mere end bare god fantasi at se, hvordan FCK på nogle måder skal kunne gå videre efter 1-3 i Parken for tre uger siden. Et nederlag, der ikke var ét mål for meget, for der var decideret klasseforskel. Og det er der jo sådan set ikke noget odiøst i, når vi taler om verdens vel fortsat bedste klubhold over for et dansk tophold med lidt vanskeligheder i Superligaen. Vanskeligheder jeg vender tilbage til lige om lidt.

Men det må alligevel have skuffet Jacob Neestrup, at hans spillere ikke var bedre på bolden og til at sætte omstillinger sammen, i de få muligheder, der bød sig, men flere af FCK-spillerne ramte ganske enkelt ikke det nødvendige tekniske niveau i den kamp. Det gjorde de heller ikke fredag i Herning, selvom Rasmus Falk efter 2-0-nederlaget mod FCM primært kritiserede den manglende vilje og det lade kropssprog i en på alle måder deprimerende indsats fra de danske mestre.

Skal jeg forsøge at finde et flig af håb for københavnerne, kan det være, at Manchester City måske slækker en smule på koncentration til denne kamp, velvidende at de skal op mod Liverpool søndag i en duel, der meget vel kan få afgørende indflydelse på, hvem der bliver engelsk mester.

I weekenden vandt de Manchester-derbyet med 3-1, og selvom der skulle par halv sene mål til, før sejren kom i hus, så var de med afstand det bedste hold på banen fra start til slut. Lidt mere skarphed, og så havde de vundet en meriterende, sejr, men Erling Haaland måtte nøjes med en enkelt scoring efter en stor afbrænder i første halvleg. Nordmanden kom heller ikke på tavlen i Parken, men han er ellers varm for tiden, og i de tre ottendedelsfinaler han har spillet på hjemmebane i Champions League, har han scoret 9 mål, så mon ikke han er opsat på at komme på tavlen igen.

Ruben Dias er i karantæne fare, så han spares måske et stykke ind i anden halvleg, men jeg tror ikke, at Pep Guardiola er klar til at sælge kampen fra start og stille med reserverne, og derfor forestiller jeg mig, at Manchester City vil forsøge at afgøre kampen i første halvleg, hvorefter, tempoet måske kan sive lidt ud af opgøret i anden halvleg. Manchester City vinder sikkert. Spørgsmålet er hvor stort.

Lisbergs bud: Manchester City -2,5 (AH) til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Real Sociedad – PSG 2 (1-2)

Tirsdag d. 5. marts kl. 21.00

Jeg var voldsomt imponeret af den måde, Real Sociedad greb det første opgør i Paris an på, da de især i første halvleg var ekstremt dygtige til at gå op og presse højt. Det gav dog bagslag i anden halvleg, da PSG viste den individuelle klasse, de besidder og straffede spanierne i to omgange, og faktisk var de lidt uheldige med kun at vinde 2-0. 

Det har ikke været nogle lette uger for baskerne, der har mistet pusten i ligaen og også tabte på smertelig vis i semifinalen i pokalturneringen, så det er sidste skud i bøssen, hvis denne sæson skal have et højdepunkt. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at Imanol vil forsøge at gentage opskriften fra de første 45 minutter i Paris i et forsøg på at stresse franskmændene og håbe på et tidligt føringsmål.

Et højt helbanepres så vi også PSG i gruppespillet have problemer med at håndtere – kampen i Newcastle som bedste eksempel – og derfor kan jeg også godt se, at det indledningsvis kan lykkes for hjemmeholdet, men de kan ganske enkelt ikke holde Mbappé og resten af gæsternes offensiv nede, og derfor bliver det i sidste ende formentlig til et sikkert avancement for franskmændene.

Real Sociedad har med weekendens nederlag blot hentet en enkelt sejr i de seneste ni kampe, og det står næsten endnu værre til foran egne fans, hvor de ikke har vundet syv kampe i træk. Det står med andre ord i voldsom kontrast til Luis Enriques hold, der godt nok har måtte nøjes med to gange uafgjort i den franske Ligue 1, men som nu er oppe på 20 kampe i træk uden nederlag. Kampen i weekenden fik desuden lidt ekstra krydderi, da Mbappé blev udskiftet i pausen og så anden halvleg fra tribunen ved siden af sin mor, mens Luis Enrique på pressemødet gav udtryk for, at PSG på et tidspunkt skal vænne sig til at spille uden Mbappé.

Til denne kamp vil det dog overraske, hvis ikke han er med fra start, og han har i flere sæsoner befundet sig vel i rampelyset omgivet af kaos og skriverier, så det får ikke indflydelse på hans præstation.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,72 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Bayern München – Lazio 1 (2-1)

Tirsdag d. 5. marts kl. 21.00

Siden de to klubber mødtes i Rom, er det ikke gået stille af sig hos Bayern München. For få dage efter det opgør og efter et endnu et nederlag mod Bochum, meddelte klubben, at Thomas Tuchel senest til sommer er fortid i Bayern. I sidste uge blev Max Eberl så præsenteret som ny sportschef, og han kunne fra sin plads på tribunen se Bayern spille 2-2 i weekenden ude mod Freiburg efter en sen indkasseret scoring. En kamp der fik Tuchel til at beskrive Bayerns tilgang som Harakiri. 

For det var endnu en mærkværdig indsats fra rekordmestrenes side, hvor de i kampens første 30 minutter virkede underligt uafstemte, og hvor Joshua Kimmich på højre back så langt fra lykkedes.

Så hvor står Bayern henne forud for returen på Allianz? Vi har tidligere på dette stadie set, at de har tabt den første kamp ude for blot at sætte skabet på plads i returen, men hvis vi graver lidt videre ned i statistikken og historikken, så kan vi også se, at de ikke har formået at gå videre i de seneste syv dobbeltopgør, hvor de har tabt det første.

Husker vi tilbage til opgøret i Rom, så var Bayern klart bedst i de første 45 minutter, men manglede skarphed, da mulighederne bød sig, og så blev Upamecanos begået straffe på Isaksen dyrt. Et straffe, der også kostede en udvisning, der gør, at han ikke er med her, hvorfor midterforsvaret formentlig bliver Kim og De Ligt.

Lazio varmede i øvrigt op til kampen mod Bayern ved at tabe hjemme mod Milan fredag aften, i en kamp hvor de fik hele tre røde kort, og hvor blandt andre Isaksen og Immobile begyndte på bænken. Begge kunne meget vel komme i spil her fra start, da Isaksens fart i omstillingerne kan blive et våben i forsøget på at trække luft ind, når hjemmeholdet kommer i det forventede pres.

Fornuften siger, at Bayern går videre, og at Tel meget vel kan blive nøglen, men vi har i ugevis, måske endda månedsvis, set en trup, der ikke rigtig fungerer, så det kunne godt blive tættere end antaget.

Lisbergs bud: BTS til odds 2,02 – SPIL HER >>*

Real Madrid – RB Leipzig 1 (2-0)

Onsdag d. 6. marts kl. 21.00

Det var på mange måder en klassisk Champions League-præstation af Real Madrid, da de to hold mødtes i Leipzig i februar. For tyskerne var i perioder bedst, burde nok også have taget føringen allerede efter et par minutters spil, men så slog Real Madrid til og sikrede sig et udgangspunkt, der jo gør, at de er kæmpe favoritter til at gå videre. Også selvom vi har set flere gange i Champions League-sammenhæng, at de selv på hjemmebane med en føring fra den første kamp kan formå at skabe spænding.

De var i weekenden oppe mod Valencia, og det blev en kamp, der blev yderst dramatisk og viste Real Madrid på godt og ondt. Godt, fordi de kom tilbage fra 0-2 og blev ved med at holde god fart og tålmodig i opbygningsspillet. Ondt, fordi det var nogle forholdsvis store fejl og en slækken på koncentrationen, der kostede de to scoringer imod i den første halve time.

Leipzig fik omvendt en 4-1-sejr i deres kamp mod Bochum, efter fem gyldne minutter i anden halvleg, men det var et opgør, hvor de især i første halvleg havde det svært og blev overmatchet rent fysisk, indtil kontramaskinen så igen kørte for fuld skrue, da Openda og Yussuf Poulsen kom på banen i anden halvleg.

Kan jeg se et scenarie, hvor Leipzigs fart i kontrafasen kan volde Real Madrid problemer? Ja. Men kan jeg se tyskerne levere senastionen og gå videre? Nej. Dertil har Real Madrid for meget kvalitet på bolden og for mange spillere, der i offensiven kan gøre forskellen på egen hånd. Særligt efter Jude Bellingham er blevet sin ankelskade kvit.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,55 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar