18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/8-finalerne i Champions League d. 20. – 21. februar 2024

Vi skal havde de sidste otte ottendedelsfinalister i spil i Champions League. Fortsætter udebaneformen for højtflyvende Arsenal? Hvem er i størst krise af Napoli og Barcelona, og hvordan går det Diego Simeone og Peter Bosz, når de mødes med tidligere klubber? Nicolai Lisberg er klar med den komplette optakt til tirsdagens og onsdagens kampe.

IMAGO / Andrea Rosito

Inter – Atlético Madrid 1 (2-1)

Tirsdag d. 20. februar kl. 21.00

Diego Siemone-derbyet står for døren, og selvom det måske er denne uges mest interessante opgør, så er det mellem to mandskaber, vi må kategorisere som outsidere til titlen i år. Inter var selvfølgelig i finalen i sidste sæson og er på vej mod et suverænt italiensk mesterskab, men der er nok alligevel stærkere mandskaber, i hvert fald bedømt på ren kvalitet i truppen, end italienerne. 
Det samme gør sig gældende for Atlético Madrid, for hvem det er en væsentlig ulempe, at knockout-kampe spilles både ude og hjemme. For skulle Atlético kun forholde sig til kampe på eget græs, så havde jeg dem væsentligt højere på en aktuel power ranking. I weekenden viste de igen, hvor stor en magt de er hjemme, da de slog Las Palmas med hele 5-0, i en kamp der havde Ángel Correa som den helt store hovedrolleindehaver.

Argentineren har det med at dukke op som trold af en æske 4-5 gange i løbet af en sæson, og opgøret mod Las Palmas var hans klart bedste i denne sæson, da han var involveret i vitterligt alt farligt for Atlético. Men mon ikke, at det bliver Memphis Depay, der kom ind og scorede, som vælges som makker til Griezmann?

Hos Inter er der næppe nogen tvivl om, at angrebsduoen bliver en argentinsk/fransk kombination. De kom begge på tavlen i 4-0-sejren allerede fredag mod Salernitana, og så kunne de sætte sig ud på bænken og nyde den sidste halve time af det opgør, hvor Darmian og Di Marco blev sparet. Derudover kan Acerbi også komme i spil til tirsdag, da han skulle være i bedring efter skaden, som han pådrog sig mod Roma i sidste runde.

Inters blændende form gør dem vel til favorit her i det første opgør, men Atlético er bedst i rollen som underdog, og de kommer til at stå ultra kompakt i deres spejlbillede af Inters 3-5-2-formation, så jeg tror ikke, at kampen afgøres i det første opgør.

Lisbergs bud: X ved pausen til odds 2,10 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

PSV – Borussia Dortmund 1 (2-1)

Tirsdag d. 20. februar kl. 21.00

Det er to hold, der begge er ubesejret i 2024, og så er det to mandskaber, der enten har eller har haft Peter Bosz to træner. Men her hører sammenligningen også op, når vi taler tirsdagens ottendedelsfinale mellem PSV og Dortmund. For hollændernes stime rækker ind i hele efteråret, hvis vi ser på den hjemlige liga, hvor de har hentet utrolige 62 point ud af 66 mulige. 

Dortmund har som nævnt fået bedre fat på det i 2024, i hvert fald hvad angår resultaterne, men spillet lader stadig meget tilbage at ønske. Nu venter en kamp i Eindhoven mod PSV, hvis spillestil sagtens kan volde de sort-gule store problemer. For hvis vi skal sammenligne PSV med nogen, som tyskerne tidligere har mødt i denne sæson, så minder de lidt om Stuttgart, og her endte det med to klare nederlag i to kampe, hvor Terzic var rådvild og overlod alt initiativet til modstanderne. 

Dortmund har ekstremt svært ved at spille ud fra egen forsvarszone, hvis de sættes bare minimalt under pres, og selvom ideen om at Maatsen skal ind og spille defensiv midt, mens Can rykker ned i midterforsvaret i den spilopbyggende fase har hjulpet en smule, så er den også forudsigelig. På den positive front, så er Füllkrug kommet i gang med mål, Sancho kan stadigvæk skabe noget på egen hånd, og selvom Brandt ikke havde sin bedste kamp mod Wolfsburg senest, så har vi også set ham levere internationalt.

Dortmund viste i udekampene mod Newcastle og Milan i gruppespillet stor kvalitet og modenhed, og kan de spille sig ud af det første pres, har de gode muligheder i kontrafasen, ikke mindst hvis Malen kommer sig over sine knæproblemer.

Og så er det en klar svækkelse af PSV, hvis ikke Bakayoko ikke når at komme sig over sin sygdom. Den 20-årige belgier har været en kæmpe profil på dette hold, og det er hans udfordringer samt indlæg til De Jong, der skal skabe det for hjemmeholdet, men han sad altså ude i weekenden, da PSV hentede endnu en sejr i den hollandske liga.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Napoli – Barcelona X (1-1)

Onsdag d. 21. februar kl. 21.00

Sidste sæsons mestre i Italien mod sidste sæsons mestre i Spanien. Et opgør mellem to hold, der har svært ved at ramme niveauet fra den gyldne sæson, og det så vi også eksempler på i weekenden, hvor Napoli hjemme mod Genoa mod nøjes med 1-1, mens Lewandowski skulle bruge to forsøg fra pletten i de 94. minut for at sikre Barcelona en sen og spinkel sejr ude mod Celta Vigo. 

Begynder vi med gæsterne først, så har de endnu ikke tabt, efter Xavi meldte, at han trækker sig efter sæsonen, men den cambio de dinamica, som han talte om ved den lejlighed, har jeg endnu til gode at se. Det er stadigvæk stillestående, og det er lidt bekymrende, hvor meget offensivt ansvar der allerede nu ligger på 16-årige Lamin Yamal.  

I kampen mod Celta måtte både Pedri og Araujo udgå, men efterfølgende var Xavi ude at sige, at han ikke frygter for deres deltagelse i onsdagens vigtige kamp. Godt nyt for Barça, der også har rigeligt med skader at forholde sig til.

I Napoli har de allerede skiftet træner denne sæson, men uden at spillet er blevet væsentligt bedre af den grund, og mon ikke at de ligesom Barcelona igen skal på trænerjagt senest til sommer, hvis ikke Walter Mazzarri da ikke får sparket inden? I weekenden fik Napoli som nævnt kun uafgjort mod Genoa, efter Ngonge udlignede Morten Frendrups føringsmål kort inde i anden halveg. Det var en kamp, hvor Osimhen så til fra tribunen, da han først torsdag kom tilbage fra AFCON, men han er naturligvis med fra start onsdag aften.

De to hold mødtes også i 2020 og 2022, og ved begge lejligheder gik Barcelona videre, og det står da trods alt også værst til hos italienerne, der kun har vundet tre af de seneste 11 kampe. Jeg tror, at Napoli vil forsøge at presse Barcelona fra start, og catalanerne har indkasseret mange mål i starten af kampene  i denne sæson, men jeg hælder mest af alt til et uafgjort resultat. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Porto – Arsenal 2 (1-2)

Onsdag d. 21. februar kl. 21.00

Der var engang, hvor Arsenal var selvskrevne i Champions League og også i turneringens sidste halvdel, men de dage er længe siden. Således har Arsenal ikke været i en vundet et samlet knockout-opgør siden 2010, og dengang var det sjovt nok også Porto, der var modstanderen efter en returkamp, hvor Nicklas Bendtner i øvrigt scorede hattrick, da Arsenal satte tingene på plads med 5-0 hjemme på Emirates.

Det er længe siden, og der er sket meget med dette hold siden da, men 5-0 var om ikke andet også resultatet i weekenden, da de ude sejrede mod Burnley. Artetas tropper er i forrygende form for tiden og har scoret 21 mål i fem Premier League kampe siden nytår, heraf 11 i de sidste to. Mod Burnley var det interessant at se, hvordan Trossard skiftevis fungerede som falsk nier med Havertz, mens de havde Ødegaard og Saka bagved til at støbe kuglerne.

Rigtig meget fungerer fortiden for Arsenal, men det gjorde det også kort før jul, inden de lige pludselig tabte tre i træk, og selv mod Burnley var der i kampens indledende fase nogle situationer, hvor de gav for meget væk i defensiven, så er det Portos mulighed for at straffe dem?

Portugiserne har ikke lige så store stjerner som tidligere udgaver, men med europæisk farlige Galeno og en formstærk Evanilson, der er på otte mål i de seneste syv kampe, så har de stadig en vis offensiv kvalitet.

Arsenal kan muligvis igen råde over Gabriel Jesus, Zinchenko, Thomas Partey og Vieira, men det er nok tvivlsomt, at nogle af dem skulle starte inde her.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,69 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar