18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/8-finalerne i Champions League d. 13. – 14. februar 2024

For anden gang i historien skal FCK spille ottendedelsfinale i Champions League, når de forsvarende mestre fra Manchester City tirsdag gæster Parken. Kan FCK’s hjemmebane skabe rammerne om en sensation, eller bliver den manglende kampform afgørende for udfaldet? Nicolai Lisberg varmer op til en af de største kampe på dansk grund nogensinde og finder naturligvis også spiltips til de tre øvrige kampe i denne midtuge.

Champions League

FC København – Manchester City 2 (0-2)

Tirsdag d. 13. februar kl. 21.00

Den værst tænkelige lodtrækning. Det var den generelle holdning, da der blev trukket lod til ottendedelsfinalerne tilbage i december sidste år. Jacob Neestrup havde gerne ønsket et hold, der kæmpede lidt med tingene i den hjemlige liga, men det kan man ikke just sige, at Manchester City gør. Ti sejre er det blevet til i træk, og otte af disse er vundet med to eller flere overskydende mål. Kevin De Bruyne er kommet tilbage på holdet og orkestrerer igen Citys offensiv, ligesom Erling Haaland vendte tilbage med to scoringer mod Everton i weekenden. Og når de så samtidig møder et dansk mesterhold, der ikke har været i aktion, siden andenpladsen i gruppen blev sikret med sejren over Galatasaray for præcis to måneder siden, ja hvad er der så egentlig at spille om i Parken?

En hel del. For selvom Manchester City naturligvis er kæmpe favoritter over to opgør og også i den første kamp på dansk jord, så har vi set, hvordan Parken og FCK i fællesskab løfter sig, når de helt store hold kommer på besøg. Sejre mod Manchester United og Galatasaray i dette års gruppespil, og uafgjort mod Dortmund, Sevilla og netop Manchester City i sidste års udgave, for nu at tage det seneste udpluk. Og ja, mod Manchester City sidste år stillede Pep Guardiola op uden Erling Haaland, Mahrez brændte straffe, og Sergio Gomez blev udvist efter en halv time, men FCK fik point. Som de næsten altid gør, når de spiller hjemme i Europa.

Selvom det altså er to måneder siden, at FCK har været i en gældende kamp, så skal vi huske på, hvordan billetten i gruppespillet blev sikret. For det var ved at spille med i flere kampe og ikke bare forsvare sig dybt. Og det bliver også nøglen mod Manchester City. Der vil komme perioder i kampen, hvor de kommer til at stå med 11 mand bag bolden foran eget felt, men de skal være modige nok til at true i omstillingerne og også tage tid på bolden og tør spille sig ud af presset. I stil med det de lykkedes med hjemme mod Bayern i gruppespillet, og som eksempelvis Everton også havde held til i perioder af kampen mod Manchester City i weekenden.
I det henseende er det lidt en bet, at Lukas Lerager fik en tåbelig udvisning mod Galatasaray og er ude her, for han har særligt i Champions League været god til at komme med i feltet og true i offensiven.

Elyounoussi, Roony og Achouri kunne været et bud på en fronttrio for at have både fart, mod og kløgt at spille med, og kan danskerne holde Manchester City fra fadet indledningsvist, så kan jeg godt se dem drille englænderne til en vis grad, men den manglende kampform og Citys skræmmende styrke gør, at jeg alligevel tror, at det bliver Guardiolas hold, der tager en nogenlunde komfortabel sejr, men måske, som det var tilfældet i weekenden, at de først får kørt FCK trætte i anden halvleg.

Lisbergs bud: HT/FT X/2 til odds 3,91 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Real Madrid 2 (1-2)

Tirsdag d. 13. februar kl. 21.00

Der var fest i Madrid i weekenden, da Ancelottis mandskab besejrede Girona med hele 4-0 i en direkte duel om mesterskabet. En af Real Madrids bedste præstationer i denne sæson, og i hvert fald et godt bud på Vinicius’ bedste kamp meget længe. For alt der blev farligt, havde brasilianeren sidste eller næstsidste fod på, og den nakkeskade, der kostede ham en startplads mod Atlético Madrid, så i hvert fald ikke ud til at genere.

Men ikke alt var godt i Madrid, da Bellingham måtte udgå i slutningen af kampen med ankelproblemer, og meldingen går på, at han nu må sidde ude i et par uger. Et hårdt slag for Real Madrid, der formentlig forsøger at afløse ham med Brahim Diaz som den offensive midt. Spanieren har været i blændende form, men han besidder ikke samme kvalitet i det opbyggende spil som Bellingham gør det, og han vil gerne søge ud i de rum, hvor Vinicius og Rodrygo ofte befinder sig. Så bliver det sidstnævnte, der skal ind og agere som midterste angriber?

Leipzig kommer ind til kampen efter endnu en skuffende præstation, da de kun fik 2-2 mod Jess Thorups Augsburg i weekenden efter et brændt straffe fra Openda i slutningen af kampen. Dermed har de blot vundet en enkelt kamp i de sidste seks opgør, og de er gledet ud af top 4 i Bundesligaen. Generelt er der mange af Leipzig-spillerne, der ikke for alvor rammer niveau for tiden, men hjemme plejer de at være ganske stærke, og de fik blandt andet 1-1 mod Manchester City på samme stadie sidste år, ligesom de ikke var langt fra at hente point mod englænderne i gruppespillet her på banen. Og får de lokket Real Madrid en smule frem, så har Openda farten til at gøre ondt på gæsterne.

Mens Rose har noget nær alle mand til rådighed, så er midterforsvaret igen en udfordring for Ancelotti. Nacho ser ud til igen at være klar, og dermed er der om ikke andet en enkelt midterstopper til rådighed, da Rüdiger ikke når at blive frisk til tirsdag aften. Uanset om Nacho skal spille sammen med Tchouameni eller Carvajal, så kan Real Madrid få nogle problemer i indlægsspillet, og det kan være hjemmeholdets mulighed for at skabe en tæt kamp, som jeg dog stadig har Real Madrid til at trække sig sejrrigt ud af grundet kvaliteten blandt de forreste.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,21 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

PSG – Real Sociedad 1 (1-0)

Onsdag d. 14. februar kl. 21.00

Det er svært at vinde fodboldkampe, hvis man ikke scorer mål, og det har Real Sociedad nu ikke gjort i fire kampe i træk. Og da Osasuna i weekenden nettede en enkelt gang efter en dødbold, blev det endda til et nederlag hjemme. Mandag var der lidt bedre nyheder for Imanol og co., da det kom frem, at Kubo forlænger kontrakten med La Real, og måske det kan være med til at frigøre nogle procenter hos japaneren, der indledte sæsonen i så overlegen stil, men som siden september måned kun har nettet en enkelt gang.

Med den aktuelle form in mente så er en udekamp mod PSG nok næppe det, man ser allermest frem til. PSG kunne lørdag spare omtrent et halvt hold i topkampen mod Lille og alligevel vinde 3-1 og tage endnu et skridt mod et nyt fransk mesterskab, så Mbappés fremtid og en uafklaret stadion-situation virker ikke til, at det ligefrem forstyrrer de ambitiøse franskmænd.

De to holds form taget i betragtning, foruden erfaringen i at stå i denne kampe, gør jo, at hjemmeholdet er store favoritter, men jeg minder lige om, at Real Sociedads bedste kampe i sæsonen er kommet mod nogle af de største hold, at de holdt Inter stangen i begge kampe i gruppespillet, som de i øvrigt vandt foran italienerne, ligesom de er det mandskab i Champions League, der lukkede færrest mål ind i efteråret.

Spanierne har spillet til nul i fire af de seneste seks kampe, og selvom det er en udfordring at skulle håndtere Mbappé og resten af PSG-offensiven, så tror jeg ikke, vi skal forvente, at Luis Enriques mandskab allerede har sikret sig pladsen i kvartfinalen, før det første opgør er forbi.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Lazio – Bayern München 2 (0-2)

Onsdag d. 14. februar kl. 21.00

“Wir brauchen Eier”. Oliver Kahns berømte citat om, at Bayerns spillere havde brug for nosser, blev hevet op ad skuffen af Thomas Müller, der var utilfreds med weekendens præstation mod Leverkusen i en ensidig topkamp, som de fuldt fortjent tabte med hele 3-0.

I den kamp forsøgte Tuchel at omstille sit hold til en trebackkæde, men mon ikke han går tilbage til fire mand i forsvaret for blandt andet at gøre plads til Müller længere fremme? Og så må Kimmich også forventes at komme tilbage i startopstillingen efter problemer med skulderen.

Generelt kan man sige, at Bayern traditionelt set er farligst at møde efter en svag præstation, og de var altså ekstremt svage mod Leverkusen.
Lazio har også været svage i dette års udgave af Serie A, men de er i kraftig bedring i det nye år, og det ikke mindst takket været Gustav Isaksen, der er begyndt inde i de sidste tre kampe, og i weekenden var med i to af scoringerne i en sejr mod Cagliari ude. Spørgsmålet er derfor, om han får lov at starte inde onsdag, eller Sarri vælger den europæisk mere erfarne Pedro som sidste mand i en offensiv taburet, hvor de øvrige ben hedder Immobile og Felipe Anderson.

Jeg kan godt se, at de lyseblå på hjemmebane kan true Bayern i omstillingerne, men defensivt har jeg svært ved at se dem holde Kane, Sané og Musiala nede i 90 minutter, så et revanchelystent Bayern-hold med en presset Tuchel tager første stik.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar