18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/8-finalerne i Champions League d. 12. – 13. marts 2024

Sideoversigt

Vi skal have fundet de sidste fire kvartfinalister i Champions League. Kan Diego Simeone og Atletico komme tilbage mod formstærke Inter?

Diego Simeone til Champions League pressemøde forud for Atletico Madrid - Inter

Diego Simeone til Champions League pressemøde forud for Atletico Madrid – Inter. Foto: IMAGO / SOPA Images

Atlético Madrid – Inter X (1-1)

Onsdag d. 13. marts kl. 21.00

Der var reelt set kun et hold på banen i kampen i Milano, hvor Atlético måske vil ærgre sig over, at de ikke akkurat kunne holde stand hele vejen igennem, men hvor Inter omvendt med rette kunne argumentere for, at de burde have vundet større og scoret flere mål end Arnautovic’ ene mål et lille kvarter før tid.

Inter har vundet samtlige kampe i 2024, og vi er vel ikke langt fra at være derhenne, hvor de er et godt bud på verdens bedste hold netop nu? Så når de møder Atlético Madrid, der i weekenden tabte med 2-0 mod Cádiz, der inden da ikke havde vundet en fodboldkamp siden 1. september, så er det vel givet på forhånd, at Inter går videre?

Det hælder jeg til, men som læsere af mine spanske optakter vil vide, så er der en voldsom stor forskel på Atlético ude og hjemme i denne sæson. I Liga-sammenhæng har de hentet 13 sejre og en enkelt uafgjort i 14 kampe på Civits Metropolitano, mens de på udebane har tabt hele 7 af deres 14 kampe og kun fået fire sejre.
I kampen i Milano valgte Simeone kun at spille med en decideret angriber på toppen og så Llorente liggende lige bagved, men jeg forestiller mig, at han i returen her går med to deciderede angribere. Spørgsmålet er så, om den ene af de to bliver Antoine Griezmann. Franskmanden, der har været Atléticos bedste offensive kort, blev ankelskadet i det omvendte opgør og har siddet ude siden da, men han var fredag i stand til at træne for første gang. Simeone ville på pressemødet i weekenden dog ikke sige, hvorvidt han når at blive klar til denne kamp.

Hos Inter sad Lautaro Martinez også ude i weekenden, men det var mere for at hvile angriberen, da Inter tog til Bologna og selv med et par profiler på bænken vandt med 1-0 og fortsatte den imponerende form. I øvrigt takket været en scoring af den tidligere AGF’er Yann Bisseck.

Gazetta dello Sport sammenligner ligefrem dette Inter-hold med 2010 udgaven, der under Mourinho vandt klubbens eneste treble, og jeg er ikke langt fra at give dem ret i, at 2023/24-udgaven er på samme niveau.

Atlético kan i perioder ryste samtlige hold på hjemmebane, men Inter er måske det hold i Europa, der mestrer kunsten at forsvare og angribe lige godt, så jeg tror ikke, at italienerne for alvor går i panik, og mod en spansk defensiv, der er langt fra tidligere tiders niveau, så kommer Inter også videre.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund – PSV 1 (2-0)

Onsdag d. 13. marts kl. 21.00

Dortmund spillede 25 virkelig flotte og modne minutter i Eindhoven for tre uger siden, men lige efter Malens føringsmål mistede de fuldstændig grebet, og selvom vi kan debattere, hvorvidt Hummels ramte bolden eller ej ved straffet, så var de heldige med at slippe fra Holland med 1-1. Hummels, der siden da har været reduceret til reserve, men som må forventes at spille fra start onsdag, da Schlotterbeck er i karantæne efter at have indkasseret sit tredje gule kort i sæsonen.

Lidt af et slag, da Schlotterbecks drev med bolden og afleveringerne op mellem kæderne, har været en af få succesfulde ting i Dortmunds opbygningsspil i foråret. Succesfuldt har resultaterne dog været på det seneste med to udesejre mod først Union Berlin og i weekenden Werder Bremen, hvor det lykkedes at holde stand med 10 mod 11 i hele anden halvleg. Mest positive indslag i det opgør var Sanchos scoring, da englænderen indtil nu endnu ikke har ramt formen fra tidligere.

Sammen med Malen og Brandt bliver de tre afgørende for, at Dortmund får sat væsentligt bedre angreb op, end de gjorde på den våde og tunge bane i Eindhoven, og lykkes de med det, så har de også ganske fine chancer for avancement.

PSV har endnu ikke tabt i den hollandske liga, hvor de stormer mod et mesterskab, men de seneste to præstationer har ikke været så overlegne som tidligere, og jeg synes at kunne spore, at de niveaumæssigt er dalet en smule i forhold til efteråret. Også selvom de umiddelbart efter kampen mod Dortmund smadrede Zwolle med hele 7-1.

Tabet af Schlotterbeck i det opbyggende spil er markant, men Hummels har egenskaberne til at matche De Jong i hovedspillet og dermed minimere en af gæsternes største trusler, så foran et propfyldt Westfalen, så har jeg hjemmeholdet til at spille sig videre.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Arsenal – Porto 1 (2-0)

Tirsdag d. 12. marts kl. 21.00

Mikel Artetas tropper udnyttede Manchester Citys og Liverpools uafgjorte resultat til at gå i spidsen af Premier League takket være en bedre målscore. Og Arsenal har scoret et væld af mål på det seneste, hvorfor det også var det mere atypisk, at de mod Porto end ikke formåede at få en eneste afslutning inden for rammen i kampen for tre uger siden.

Det lignede længe en 0-0 kamp, indtil Galeno flot krøllede den ind fra distancen i fire minutters overtid og dermed sikrede portugiserne det bedste udgangspunkt. Porto har siden da været i forblændende form ved at besejre Benfica med hele 5-0, ligesom der heller ingen slinger var i valsen, da de i weekenden vandt med 3-0 ude mod Portimonense. I begge kampe kom Galeno i øvrigt på tavlen, og han er sammen med Evanilson brandvarm.

Så kan Porto sende Arsenal ud af ottendedelsfinalerne i Champions League for ottende gang i træk? Eller gør Arsenal som de gjorde i 2010 mod netop Porto og vender det hele på hjemmebane i returen?

Denne gang er Bendtner der ikke til at redde The Gunners, men som sagt er det ikke mål eller målscorere, de mangler. I weekenden holdt det godt nok hårdt, men Kai Havertz dukkede op tæt under mål og headede en fortjent sejr hjem mod Brentford, og jeg sidder med følelsen af, at deres mål kan komme rigtig mange steder fra. 
Modsat kampen mod Brentford er Raya igen tilbage i målet, men ellers kunne det meget vel være samme startende 11, som Arteta viser tillid til her.

Jeg vil ikke udelukke, at Porto kan gøre det endda meget vanskeligt for Arsenal på Emirates, men jeg går alligevel med samlet sejr til englænderne.

Lisbergs bud: Begge hold scorer IKKE til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Barcelona – Napoli 1 (2-1)

Tirsdag d. 12. marts kl. 21.00

Jeg har været lidt efter Barcelona og Xavi i denne sæson, men jeg synes langt hen ad vejen, at de spillede en rigtig god kamp i de to klubbers første opgør, hvor det kun var en stærk aktion af Osimhen, der gjorde, at de ikke rejste hjem med en sejr. Siden da har de vundet to ud af tre i ligaen og det uden at indkassere, så det lover vel godt for videre avancement for catalanerne? Specielt når vi tager lidt statistik med i ligningen. Barcelona har i de seneste 21 dobbeltopgør ,hvor de ikke har tabt den første kamp ude formået at gå videre i 20 af dem.

Men ikke alt har været problemfrit for Barcelona, der har fået både Pedri og De Jong skadet op til denne kamp, hvorfor midtbanekonstellationen tirsdag formentlig bliver Christensen, Fermin og Gündogan.

Hos Napoli har man kun fortsat takterne under Francesco Calzona, selvom de i weekenden lidt skuffende måtte nøjes med 1-1 mod Torino. En kamp hvor Kvaratskhelia igen, igen kom på tavlen, og georgieren begynder for alvor at ramme formen fra sidste sæson.

Hos Barcelona har de også en offensiv kantspiller, der tager overskrifter for tiden, for det var ikke overraskende, at det var kun 16-årige Lamine Yamal, der med en fabelagtig soloscoring sikrede Barcelona sejren mod Mallorca fredag. Yamal, der i sidste uge blev kædet sammen med et opsigtsvækkende skifte til PSG, og som for alvor er ved at træde i kraft som Barcelonas største offensive våben. Ham det skal komme fra, når deres angrebsspil bliver en smule statisk.

Det er to hold, der siden den første kamp har fået parkeret snakken om krise, men som stadig er langt fra niveauet i sidste sæson. Det bliver ganske givet tæt, men på hjemmebane har jeg catalanerne til lige akkurat at spille sig videre.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar