18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1/4-finalerne i Champions League d. 9. – 10. april 2024

Der venter fire kæmpe kampe i kvartfinalerne af Champions League, og vi har fået vores europæiske ekspert, Nicolai Lisberg, til at kaste sit skarpe blik på alle fire, og han spår primært snævre hjemmesejre både tirsdag og onsdag.

Champions League

Real Madrid – Manchester City X (1-1)

Tirsdag d. 9. april kl. 21.00

For fjerde gang i løbet af de seneste fem sæsoner skal Real Madrid op mod Manchester City, så det er et opgør, som vi efterhånden har set før. Men hvor meget skal vi lægge i de to holds semifinaledyster sidste år, hvor Manchester City på en forrygende præstation på Etihad vandt samlet 5-1?

Ikke alverden er buddet herfra. I hvert fald ikke i det samlede resultat. Lad mig forklare. Husker vi tilbage på den første kamp på Bernabéu, var Real Madrid klart bedst, og Guardiolas mandskab havde svært ved at håndtere, når Camavinga i den kamp gik op på midten og skabte fremdrift i opbygningen. Og netop fremdrift er muligvis det ord, der bedst beskriver Real Madrids udvikling i denne sæson, hvor tilføjelsen af Jude Bellingham og en mere central rolle til Valverde har givet dem en ekstra dimension.

Samtidig synes jeg heller ikke, at Manchester City helt rammer samme niveau som i sidste sæson. 0-0 mod Arsenal hjemme var en smule skuffende, selvom Kevin De Bruyne i weekenden viste, at han i hvert fald er, hvor han skal være med en decideret pragtkamp mod Crystal Palace. I den kamp kunne Pep Guardiola rotere lidt igen, og blandt andet spare en Phil Foden, som han har haft held med at gøre i de sidste par uger, og det er også nødvendigt. For hvor englænderne spillede både i midtugen og i weekenden, har Real Madrid ikke spillet en kamp i halvanden uge, da den spanske liga lå stille i weekenden grundet pokalfinalen. Det bør alt andet lige være en fordel for Real Madrid, men ikke i en størrelsesorden, der gør, at vi skal til at skubbe flere håndfulde procenter over i deres favør.

De to hold har egenskaberne til at spille en pragtkamp og en opvisning i offensiv fodbold, men jeg kunne godt forestille mig, at det bliver lidt afventende. Manchester City vil gerne være meget på bolden, men med Vinicius, Rodrygo og Bellingham skal de heller ikke begå samme fejl som mod Palace i weekenden, hvor de tabte bolden inde centralt og indkasserede et par farlige omstillinger.

Netop Vinicius kan blive nøglen her. Han var pakket godt ind af Walker i sidste års opgør på Etihad, men Walker bliver med al sandsynlighed ikke klar til denne kamp, og derfor kommer brasilianeren muligvis til at stå overfor Rico Lewis, da også Aké meldes ude.

Jeg har Real Madrid som svag favorit, men mest af alt tror jeg på, at dette opgør først afgøres otte dage senere i Manchester.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 2,12 – SPIL HER >>*

Arsenal – Bayern München 1 (1-0)

Tirsdag d. 9. april kl. 21.00

Det er noget tid siden, men der var engang, hvor det føltes uundgåeligt, at Arsenal skulle op mod Bayern München i Champions League. Og lige så uundgåeligt var det, at de tabte. Stort. Således er de tre seneste indbyrdes kampe mellem de to alle endt 5-1 til Bayern.

Det vil overraske mig gevaldigt, hvis det også bliver tilfældet her. For hvor Arsenal fortsætter den flotte form, senest med 3-0 ude mod Brighton, så er Bayerns kaos total med to nederlag i træk og et 16-point hul op til Leverkusen, der kan blive mester mellem disse to kvartfinaleopgør. Det er ikke sjovt at være Bayern-fan for tiden, og tirsdag er det endda så trist, at de alle må blive hjemme, da de har karantæne efter en episode med lidt for meget fyrværkeri.

Jeg kan sagtens trække ud i skuffen med de gamle floskler og ordsprog om, at intet er farligere end et såret Bayern-hold, og at tyskerne altid vinder til sidst, men der er også næsten kun historien, der gør, at jeg for alvor kan se Bayern stille noget op her. Og så alligevel. Deres trup er helt sikkert til mere, end den viser for tiden, men Tuchel får ikke det optimale ud af den, og selvom Champions League nu er det altoverskyggende mål, og for så vidt også det eneste, så kan jeg godt stille mig tvivlende over for deres kvalitet over to kampe.

Måske de kan aflure et par tricks af den måde, som Porto greb kampene an på mod Arsenal, da de var dygtige til at slå spillet i stykker og frustrere Arsenal, der havde svært ved at få gang i kombinationsspillet, og Tuchel har tidligere vist, at han også fint kan påtage sig en pragmatisk tilgang til kampen, så det er nok en kombination heraf der gør, at jeg stadig læner til, at Bayern ikke er chanceløse.

Jeg kan godt se Bayern holde Arsenal fra fadet i den første kamp, men det afhænger meget af, hvordan truppen tager sig ud. Mod Heidenheim var Neuer, Coman, Pavlovic, Sané og Mazaorui alle ude med skader, og ifølge Tuchel bliver det en kamp mod tiden for at få dem klar.

Hos Arsenal er der tilsyneladende ingen grund til at frygte for Sakas ve og vel.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,76 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Atlético Madrid – Borussia Dortmund 1 (2-1)

Onsdag d. 10. april kl. 21.00

Efter den flotte præstation mod Bayern München kom Dortmund ned på jorden igen med 0-1 hjemme mod Stuttgart, og dermed gled de ud af top 4 i ligaen. Så er det lige før, at sejr i Champions League efterhånden begynder at ligne den “nemmeste” vej for Dortmund ind til næste års turnering? Der er jeg nok ikke helt endnu, men de kunne om ikke andet være glade for lodtrækningen mod det næstdårligste tilbageværende hold i turneringen, på samme måde som Atlético må være godt tilfredse med at have trukket det dårligste.

I kampen mod Stuttgart spillede Dortmund langt hen ad vejen en rigtig fin kamp, men de blev fanget i en omstilling, og det har lidt været fortællingen om deres sæson indtil videre. God mod de store, hvor de kan være afventende, men mange pointtab mod de mindre hold. Set i det lys er Atlético nok et sted midt imellem. Forstået på den måde, at de ikke er det klassiske storhold med meget vægt på boldbesiddelse.

Vi har kun set Simeones mandskab i aktion en enkelt gang i lidt over tre uger, og her vandt de med 2-1 ude mod Villarreal i et meget lige opgør, hvor det klædte deres offensiv, at Griezmann var tilbage igen. Franskmanden er for mig at se nøglen for dette Atlético-hold, der modsat tidligere år rent faktisk er bedre offensivt end defensivt.

Det ved jeg ikke nødvendigvis, om Dortmund er, men jeg kan godt frygte på deres vegne, at de får svært ved at bryde Atléticos defensiv ned, skal de først skabe kampen. Sejre ude mod Milan og Newcastle i gruppespillet foruden sidste uges sejr mod Bayern på udebane giver håb om, at Terzic også denne gang kan lykkes med sin lidt afventende tilgang, og selvom jeg forventer Atletico komme i deres vanlige europæiske pres med 15-20 minutters højt pres fra start af, så kommer vi ikke til at se det over 90 minutter. Atlético tager sejren grundet et mere afklaret koncept og større individuel kvalitet, men tyskerne har muligheder mod deres defensiv.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

PSG – Barcelona 1 (2-1)

Onsdag d. 10. april kl. 21.00

To hold der på tværs af ligaer har udviklet noget af en rivalitet de senere år. Det begyndte måske med La remontada i den episke 6-1-kamp på Camp Nou i 2017, eskalerede med Neymars skifte samme sommer, og siden da har spillere som Messi og Dembélé også skiftet den catalanske hovedstad ud med den franske. Og så sidder Luis Enrique, manden bag La Remontada, jo nu på pariserens bænk.

Så der er nok af vinkler i denne kvartfinale, men hvor står de to hold rent sportsligt netop nu?

Hvis vi begynder hos gæsterne, står de vel ret beset det bedste sted i hele sæsonen. Selvom jeg var forbeholden ved Xavis udmelding om at trække sig efter sæsonen, og hvad det skulle gøre godt for (Jeg tror fortsat ikke, at det er her, årsagen til forbedringen ligger), så har Barcelona siden da spillet 12 kampe, vundet ni af dem og spille tre uafgjorte. Og ikke nok med det, så har spillet også været i klar fremgang, uden at det på noget tidspunkt, anden halvleg mod Atlético undtaget, for alvor har været formidabelt. Men de begynder at ramme noget, der peger fremad, og til denne kamp kan de så muligvis råde over Frenkie De Jong og Pedri, der har siddet ude de seneste par kampe, ligesom AC også bør være kommet sig over sine problemer med akillessenen.

Hos PSG blev det i weekenden kun til 1-1 mod Clermont Foot, men det skal vi ligge tæt på ingenting i, for det var en startopstilling, hvor jeg forventer 10-11 udskiftninger, da alle stjernerne fik et hvil i den kamp.

Franskmændene kan godt rystes hjemme, hvis Barcelona tør gå op og presse højt, som vi så eksempelvis Real Sociedad være gode til i de første 45 minutter i ottendedelsfinalen, men det handler for Xavis mandskab om at finde en balancegang, hvor man ikke giver for meget bagrum til Mbappé. 

PSG er dog væsentligt mere end den hurtige franskmand, og jeg synes noget af det, som Luis Enrique er lykkedes med i år er at opbygge et mere klart koncept, der er lagt knapt så meget an på individuelle færdigheder. PSG tager første stik – også selvom de må undvære Hakimi grundet karantæne – men som i de tre øvrige kvartfinaler, så afgøres intet i denne uge.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Champions League sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Champions League

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar