18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Dortmund – FCK: Odds og optakt den 6. september 2022

Anfører Carlos Zeca bliver utrolig vigtig, hvis FCK skal hente point i Champions League. Foto: Bildbyrån

FCK tager hul på deres Champions League-eventyr med en svær udekamp i Dortmund. Dortmund har dog ikke helt fundet melodien i denne sæson, så måske FCK kan overraske. Er de tyske vicemestre for stor en mundfuld for FCK eller kan københavnerne rejse tilbage til den danske hovedstad med point i bagagen? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Dortmund – FCK. Der er kampstart tirsdag den 6. september 2022 kl. 18:45. Se kampen på TV3+ eller på Viaplay. 

GÅ TIL

Skader og karantænerForventede startopstillingerOdds, 1-X-2, O/U, HCP
Odds-forslag fra SpilXpertenDetaljeret statistikExpected Goals – WyScout


Dortmund – FCK: Dommer, stadion og vejr

Dommer: François Letexier, Frankrig
Stadion: Signal Iduna Park, Dortmund
Vejret: 27° og svag vind

Dortmund – FCK: Skader, karantæner og startopstillinger

FCK er tilbage i Champions League for første gang siden 2016. Dengang efterlod københavnerne faktisk et rigtig godt aftryk i turneringen og tabte kun én gang i gruppespillet. Det var desværre ikke nok til avancement, som i stedet FC Porto og de engelske mestre dengang, Leicester, sikrede sig. Dengang blev pointene sikret ud fra en rigtig stærk defensiv, anført af Erik Johansson og Mathias Zanka. FCK lukkede kun to mål ind i hele gruppespillet, hvilket, sammen med Juventus, faktisk var bedst af alle hold i gruppespillet. Hvis FCK igen skal have succes i Champions League, så starter det bagfra. I kvalifikationskampene mod Trabzonspor viste FCK noget af det, som de skal finde frem, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at samle point sammen i en svær pulje.

Første modstander for FCK er Dortmund, som jo har sagt farvel til deres helt store stjerne Erling Braut Haaland. Eller det vil sige på gensyn, fordi Manchester City er også at finde i gruppen, så Haaland kommer tilbage til Signal Iduna Park, dog klædt i den lyseblå City-trøje. Sidste hold i puljen er spanske Sevilla, som er kendt for at gøre en god figur i Europa. Sæsonstarten har dog været elendig for Thomas Delaneys klub, som endnu ikke har vundet og senest blev tromlet ned af Barcelona.

Som altid, så skal Dortmund forsøge at gøre det umulige i Bundesligaen, nemlig at vippe Bayern München af pinden. Bayern München plejer at massakrere al mostand. Det har dog ikke været tilfældet indtil videre, så derfor kan Dortmund også glæde sig over en delt førsteplads, selvom de har smidt dumme point mod Werder Bremen for et par uger siden.

Umiddelbart så ligner FCK det svageste led i puljen og særligt udebanekampene bliver svære for FCK. Intet er dog umuligt og med den rette taktik og den rette indstilling, så er Dortmund til at tale med. Det er ikke den bedste udgave af Dortmund, som man ser i øjeblikket. Man må dog stadig forvente at Manchester City tager førstepladsen, at Dortmund og Sevilla skal slås om andenpladsen, og at FCK skal forsøge at drille holdene på kryds og tværs.


Dortmund:

  • Matey Morey (Back, Reserve) – Skadet
  • Raphael Guerreiro (Back, Fast) – Skadet
  • Mahmoud Dahoud (Midtbane, Reserve) – Skadet
  • Donyell Malen (Angreb, Fast/Reserve) – Skadet
  • Karim Adeyemi (Angreb, Fast/Reserve) – Skadet
  • Sebastien Haller (Angreb, Fast) – Skadet


FCK:

  • Kamil Grabara (Målmand, Fast) – Skadet
  • Marios Oikonomou (Forsvar, Reserve) – Skadet
  • Roony Bardghji (Kant, Reserve) – Skadet

Dortmund forventet startopstilling: Kobel; Meunier, Sule, Schlotterbeck, Passlack; Can, Bellingham, Ozcan; Reyna, Modeste, Reus

FCK forventet startopstilling: Ryan; Diks, Vavro, Khocholava, Kristiansen; Lerager, Zeca, Falk; Claesson, Cornelius, Daramy


Odds på Dortmund – FCK

Ser vi på kampens odds, peger det i retning af en hjemmesejr.


Odds-forslag: Intet festfyrværkeri på Signal Iduna Park

Det er ikke fordi at Dortmund er kommet buldrende ud til den nye sæson. De offensive profiler har nærmest siddet i kø hos klubbens fysioterapeut, hvor både Malen, Adeyemi og Reyna har været at finde. Læg dertil, at Sebastien Haller, som brændte Champions League af i sidste sæson for Ajax, er blevet ramt af en tumor og ikke forventes at spille foreløbig. Dermed er meget af det offensive overladt til anfører Marco Reus, som er ved at være oppe i årene og ikke kan trække hele holdet alene. Defensivt har det set bedre ud end længe for Dortmund, som også har hentet forstærkninger i de tyske landsholdsspillere Süle fra Bayern München og Schlotterbeck fra Freiburg.

FCK må forventes at komme ind til kampen med det defensivt udgangspunkt. Alt andet vil være naivt på en af Europas sværeste udebaner. Dortmund er et dygtigt kontrahold, så FCK vil højst sandsynligt undgå at ryge i den gule kontramaskine. Som man så i kvalifikationskampene mod Trabzonspor, så spiller FCK med en helt anden stabilitet og er langt mere konsekvente i de defensive aktioner i Europa end i Superligaen, og det må man også forvente her.

Dortmund har vundet deres sidste to kampe i Bundesligaen med 1-0, så det er ikke fordi at målene vælter ind i Dortmunds kampe, som man ellers har set for et par år tilbage. Det bliver et Dortmund-hold der leder efter løsningerne og et FCK-hold, der vil kæmpe med næb og klør for at holde Dortmund fra fadet.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Nordicbet
1,85
Under 3,5 mål
Gå til Nordicbet *


Dortmund – FCK: Statistik, topscorer og H2H

  • Dortmund ligger nummer to i Bundesligaen efter fire sejre og et nederlag i fem kampe, senest 1-0 over Hoffenheim.

  • FCK ligger nummer seks i Superligaen og kommer fra en 1-0 sejr over Silkeborg.


  • Marco Reus er Dortmunds topscorer med to mål i Bundesligaen indtil videre.

  • Hos FCK er det Viktor Claesson, der har scoret flest gange med seks mål i sæsonen.

  • De to klubber mødte hinanden i UEFA Cuppen i 2001. Her vandt Dortmund 2 x 1-0.


Expected Goals: Dortmund vs. FCK – de seneste tre kampe:

DortmundResultatxGFCKResultatxG
Dortmund – Hoffenheim(1-0) 2,41 – 0,79FCK – Silkeborg(1-0)2,05 – 1,32 
Hertha Berlin – Dortmund(0-1) 0,58 – 2,63FC Nordsjælland – FCK(3-1) 1,37 – 1,51
Dortmund – Werder Bremen(2-3) 0,39 – 1,44Trabzonspor – FCK(0-0)  1,05 – 1,10
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Dortmund – FCK?

Dortmund – FCK spilles tirsdag den 6. september 2022 klokken 18:45.

Hvor spilles Dortmund – FCK?

Dortmund – FCK spilles på Signal Iduna Park, Dortmund.

Skriv første kommentar

Skriv et svar