18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Champions League topscorer

VM topscorer, EM topscorer og Champions League topscorer – dette er måske de mest prestigefyldte turneringer at blive hædret i som topscorer. En turnering med et miks af de bedste hold i Europa, og kun en spiller skiller sig ud som den mest scorende. Senest var det Real Madrids Karim Benzema, der tog titlen, men spørgsmålet er, hvem der løber med titlen næste gang? Vi bringer her Champions League topscorer odds på titlen i 2022/2023.

Champions League topscorer odds: Hvem vinder i 2022/2023?

Bliver topscorer Bookmaker Odds
Erling Haaland ComeOn
1,08
Vinicius Junior ComeOn
7,50
Joao Mario ComeOn
41,00
Karim Benzema ComeOn
67,00
Victor Osimhen ComeOn
81,00
Eric Maxim Choupo-Moting ComeOn
101,00
Sadio Mané ComeOn
101,00
Olivier Giroud ComeOn
101,00
Rafa Silva ComeOn
101,00
Leroy Sané ComeOn
101,00
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 18. apr. 15:39.

KLIK HER* for at se flere CL odds.

Hvordan ser topscorerlisten ud for Champions League 2022/2023?

Hvem bliver topscorer i Champions League 2022/2023?

Kommer topscoreren mon fra det Champions League vindende hold igen? Karim Benzema er ikke blandt topfavoritterne i 2022/2023, det er til gengæld de fem nedenstående.

Erling Haaland

Erling Haaland er en målfarlig herre. Han er favorit til at blive Premier League topscorer, og du kan læse mere om hans kvaliteter via linket.

Spil på Erling Haaland som CL-topscorer >>*

Kylian Mbappe

Kylian Mbappe er favorit til at blive Ligue 1 topscorer, og PSGs målmaskine har ifølge bookmakerne også en solid chance for at blive topscorer i Champions League.

Spil på Kylian Mbappe som CL-topscorer >>*

Sadio Mané

Sadio Mané er rykket til Bundesligaen, hvor han spås fine topscorer-chancer. Kan han levere varen i CL for de tyske mastodonter?

Spil på Sadio Mané som CL-topscorer >>*

Mohamed Salah

Med Sadio Mané ude af billedet hos Liverpool, er der endnu mere plads til Mohamed Salah, der regnes for en af favoritterne til Premier League topscorertitlen. Kan han levere varen i Europas mest prestigefulde turnering?

Spil på Mohamed Salah som CL-topscorer >>*

Robert Lewandowski

Efter et have scoret mål på samlebånd for Bayern München, er Robert Lewandowski nu på plads i Barcelona. Han er naturligvis La Liga topscorerfavorit, og han stryger også ind blandt favoritterne i Champions League.

Spil på Robert Lewandowski som CL-topscorer >>*

Hvem er blevet Champions League topscorer de sidste 10 sæsoner?

SæsonSpiller (Hold)Antal mål
2021/2022Karim Benzema (Real Madrid)15 mål
2020/2021Erling Braut Haaland (Dortmund)10 mål
2019/2020Robert Lewandowski (Bayern München)15 mål
2018/2019Lionel Messi (Barcelona)12 mål
2017/2018Cristiano Ronaldo (Real Madrid)15 mål
2016/2017Cristiano Ronaldo (Real Madrid)12 mål
2015/2016Cristiano Ronaldo (Real Madrid)16 mål
2014/2015Neymar (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)10 mål
2013/2014Cristiano Ronaldo (Real Madrid)17 mål
2012/2013Cristiano Ronaldo (Real Madrid)12 mål
2011/2012Lionel Messi (Barcelona)14 mål

Hvis man blot følger lidt med i fodbold og Champions League, så er der nok ikke et navn på denne liste, som man ikke har hørt om før. Selv nogle af verdens bedste angribere er denne titel forundt, og man skal være gjort af et helt specielt stof for at nå listen.

Kommer Champions League topscoreren fra en af disse klubber?

Det trænede øje bemærker, at Real Madrid går igen som ophavsklub for Champions League-topscoreren, og det er ikke tilfældet. Den spanske kongeklub er nemlig altid blandt favoritterne til at vinde Champions League. Se en hurtig favoritgennemgang her, eller gå til Champions League odds siden og få vores vinderbud.

Manchester City

Det stjernebesatte Manchester City-mandskab er et af verdens allerbedste i disse år, det kan der ikke være to meninger om. Pengene hænger på træerne hos ejer Sheik Mansour, som har postet masser af penge og stjernestøv i klubben, og indtil videre har det kastet masser af succes af sig i Premier League. Men elefanten i rummet må efterhånden siges at være den manglende succes i Champions League.

Pep Guardiolas Manchester City spiller helt fremragende fodbold, og der er kun et fåtal af hold, som kan følge med, når The Citizens rigtig folder sig ud. Det har holdene i Premier League måtte sande, for her har City vundet mesterskabet i fire af de seneste fem sæsoner. Lige så let går det ikke for Guardiola og co. i Champions League, hvor det godt nok er blevet til semifinale og finale i de seneste to sæsoner, men den store triumf mangler fortsat.

At løfte ’pokalen med de store ører’ må efterhånden være det altoverskyggende mål i den blå del af Manchester, og derfor er der også hentet endnu mere x-factor ind til truppen forud for den kommende sæson i form af den norske målmaskine Erling Haaland. Får City endelig ’de store ører’ eller bliver det i stedet til endnu en lang næse?

PSG

Hos PSG forholder det sig på omtrent samme måde som hos Manchester City. Her er den stenrige ejer bare fra Qatar, men ellers er lighedspunkter flere. Der er postet voldsomme beløb i spillertruppen i jagten på succes, men også i Paris har de måtte sande, at det kun har været nok til hæder i den hjemlige liga. PSG er i en klasse for sig selv i Ligue 1, men i Champions League har franskmændene ikke kunne leve op til de store forventninger.

Når man som PSG kan mønstre en frygtindgydende offensiv trio med Mbappe, Neymar og Messi, og udover det har et væld af andre store profiler i truppen, så er man selvfølgelig blandt favoritterne til at løfte ’pokalen med de store ører’. I seneste sæson blev det dog allerede til exit i 1/8-finalen efter nederlag til Real Madrid, mens det i de to foregående sæsoner var tættere på med henholdsvis en semifinale- og finaleplads.

Ligesom hos Manchester City, så er det altoverskyggende mål hos PSG at løfte Champions League-trofæet. Ingen kan nå Mbappe og co. til sokkeholderne i Ligue 1 – så hvis sæsonen skal tilfredsstille fans, ejer og spillere, så kræver det en triumf i Champions League. Spillermaterialet er mere eller mindre det samme som i sidste sæson, mens den største ændring er kommet på trænerbænken, hvor Christophe Galtier er trådt til. Kan den

Liverpool

Det er kun gået én vej for Liverpool siden Jurgen Klopp overtog tøjlerne i 2015. The Reds har igen etableret sig som et af verdens allerbedste klubhold, så selvfølgelig er de også en af bookmakernes helt store favoritter til at løfte trofæet i denne sæson. Seneste Champions League-trofæ kom i hus i 18/19-sæsonen, mens de i sidste sæson måtte tage til takke med sølvmedaljerne efter finalenederlag til Real Madrid.

Klopps mandskab praktiserer en hæsblæsende spillestil med højt tempo, højt pres og direkte angrebsspil. Det er de færreste hold, som kan følge med, når først Liverpool sætter tempoet til. Der har ikke været voldsom aktivitet på transfermarkedet indtil videre, som dog har budt på en markant ændring i offensiv med Manés transfer til Bayern München og købet af den unge angriber Darwin Nunez, som er en fin tilføjelse til en allerede dødbringende offensiv med Salah, Jota og Diaz. Læg dertil en af verdens bedste målmænd i Alisson, en af verdens bedste forsvarsspillere i Van Dijk og en yderst arbejdsom midtbane.

Liverpool har klassespillere over hele linjen, stor kontinuitet med den samme træner ved roret i nu syv år, en fast og implementeret spillestil – Liverpool skal og bør drømme om at løfte Champions League-trofæet igen i 22/23.  

Bayern München

Den har stået på exit i kvartfinalen i de seneste to udgaver af Champions League for Bayern München, og det stemmer selvsagt ikke overens med selvforståelsen og ambitionerne i den tyske storklub. Seneste triumf i turneringen kom dog så sent som i 2020, så man må gå ud fra at tyskerne ikke har glemt hvordan man gør.

Tyskerne har den fordel, at de har nemmere betingelser i den hjemlige liga end flere af de andre favoritter. Bayern München er nemlig altdominerende i Bundesligaen, hvor de i sidste sæson sikrede sig det 10. mesterskab på stribe, og kan dermed i større grad holde spillerne friske til afgørende Champions League-dueller uden at det koster alverden i ligaen.

Der har allerede været stor aktivitet hos Bayern München på sommerens transfermarked, hvor de har måtte sig farvel til topscorer Robert Lewandowski, men til gengæld har fået tilgang af Mazraoui, Gravenberch, De Ligt og Mané. Mon ikke, at de også pønser på en mere direkte afløser for Lewandowski? Tyskerne har et fremragende mandskab, som altid er blandt favoritterne til at vinde Champions League, og umiddelbart ser de også uhyre stærke ud i denne omgang.  

Real Madrid

Den spanske kongeklub har fuldkommen styr på den her turnering. Med hele 14 Champions League-titler er Real Madrid suverænt det mest vindende hold i turneringens historie. Fra 13/14 til 17/18 vandt madrilenerne fire ud af fem Champions League-trofæer, og minsandten om de ikke også vandt trofæet i sidste sæson!

Umiddelbart er der hold, som på papiret, ser stærkere ud end Real Madrid, men de viste altså i sidste sæson, at de aldrig må afskrives. Der er beviste vindere og rutine på både trænerbænken og banen, hvor Ancelotti, Modric, Casemiro, Kroos, Alaba og Benzema om nogen ved hvordan man vinder. Netop den rutine viste sig udslagsgivende i sidste sæson, hvor Real Madrid flere gange stod for fremragende comebacks i stedet for at knække sammen som mindre rutinerede mandskaber måske ville have gjort.

Real Madrid står bestemt ikke svagere i billedet i denne sæson, hvor de har fået tilgang af Rüdiger til midterforsvaret og det franske stortalent Aurélien Tchouameni til midtbanen. Det bliver svært at toppe præstationen fra sidste sæson med mesterskab og Champions League-titel, men hvorfor skulle Real Madrid ikke kunne gentage succesen? Både forsvar og midtbane er styrket, og så råder de stadig over den brandvarme duo i front med Vinicius og Benzema.

Chelsea

Den engelske dominans i international fodbold bliver mere markant sæson efter sæson, noget som Champions League er et glimrende eksempel på. I fire af de seneste fem finaler har der været et engelsk hold involveret, og i 20/21 var det netop Chelsea, som endte med at vinde den prestigefyldte pokal efter finalesejr over Manchester City. Derfor kan man selvfølgelig heller ikke se bort fra London-klubben, når der snakkes favoritter til at løbe med hæderen.

Chelsea endte i sidste sæson som 3’er i Premier League, hvor de bød sig til i mesterskabskampen i første halvdel af sæsonen, mens det i Champions League blev til exit i kvartfinalen mod de senere vindere Real Madrid.

The Blues har et virkelig stærkt hold, samt en god træner i Thomas Tuchel, der har dog været rimelig stor udskiftning hen over sommeren, hvor der ikke blot er kommet ny ejer af klubben, men hvor der også har været godt gang i svingdøren. Rüdiger, Andreas Christensen og Lukaku er draget videre i karrieren, mens Sterling og Koulibaly indtil videre er kommet ind. Det vides endnu ikke om Tuchels mandskab står styrket eller svækket, selvfølgelig er de en af outsiderne til at løfte trofæet.

Barcelona

Den catalanske storklub kommer fra en noget svingende sæson med økonomiske og spillemæssige problemer, som blandt andet resulterede i et exit allerede efter Champions League-gruppespillet, noget som ellers ikke var hændt siden 2000/2001. I ligaen fik Barca reddet sig 2.pladsen, og får dermed chancen for at revanche sig her i Champions League i denne sæson.

De økonomiske problemer er Barcelona efter sigende ikke kommet sig over endnu, men det er ikke til at se på deres ageren på sommerens transfermarked, hvor de virkelig har haft spenderbukserne på. Ind er indtil videre kommet Andreas Christensen, Kessie, Raphinha og selveste Robert Lewandovski, men intet tyder på, at Barcelona slutter her. Vi har formentlig ikke set det sidste sommerindkøb fra præsident Laporta.

Catalanerne blomstrede op i slutningen af sidste sæson blandt andet takket være ansættelsen af Xavi og flere nyindkøb i januar. Træneren er stadig den samme til denne sæson, mens spillermaterialet ser stærkere og bredere ud dag for dag. De sløje præstationer i sidste sæson gjorde ondt i selvforståelsen, så catalanerne vil formentlig være ekstra opsatte på at levere en ordentlig indsats i denne omgang. Det ser spændende men uansvarligt ud det der foregår i Barcelona for tiden.

Juventus

Vi skal forholdsvis langt ned på favoritlisten for at finde en potentiel vinder fra støvlelandet. Italien havde de gyldne 90’ere, men også i starten af 2000’erne var både Milan og Juventus med helt fremme flere gange. I løbet af de sidste par år har der dog været langt mellem snapsene, hvor Juventus som eneste hold har forsøgt at holde fanen højt med finaler i 14/15 og 16/17.

Da Juventus i 2018 købte Cristiano Ronaldo var det for at komme tættere på Champions League-trofæet, men udviklingen gik stik modsat af forventningerne. De seneste tre sæsoner er Den Gamle Dame nemlig blev ekspederet ud i 1/8-finalen.

Juventus vil være opsatte på at overgå de sidste par sæsoners skuffende resultater, og det henseende har der allerede været markante ændringer i spillertruppen forud for den nye sæson, hvor Juventus har sagt farvel til etablerede navne som Dybala, Chiellini og De Ligt, mens de har budt velkommen til Bremer, Di Maria og Pogba. Om udskiftningen i truppen giver pote er endnu uvist, men de snu italienere kan man aldrig afskrive fuldkommen.

Tottenham

De engelske hold dominerer den internationale fodbold i disse år, og derfor er Tottenham selvfølgelig også blandt outsiderne til at løfte Champions League-trofæet. Spurs spillede Champions League fire sæsoner i streg fra 16/17 til 19/20 med vidt forskellige resultater. I 18/19 leverede de dog overraskelsen, da de spillede sig hele vejen til finalen, hvor de måtte se sig slået af Liverpool. Kan Spurs mon overraske igen i denne sæson?

De hvide fra Nordlondon virker i hvert fald til at være et mandskab i fremdrift. Italienske Antonio Conte overtog tøjlerne i Tottenham i november 2021, og derfra var der nærmest konstant forbedring i resultaterne, som endte med at sikre dem 4.pladsen i Premier League. Den italienske indpisker fik virkelig tændt en ild i Tottenham-spillerne, og det bliver spændende at se hvad de i fællesskab kan udrette i denne sæson.

Det virker til at Tottenham mener det alvorligt i denne sæson, i hvert fald har de for en gang skyld haft spenderbukserne på, og hentet stærke spillere som Perisic, Richarlison, Lenglet og Bissouma, som slutter sig til et allerede godt hold, hvor Son, Kane og Kulusevski i sidste halvdel af seneste sæson udgjorde en dødbringende fronttrio.  

Inter

Der har efterhånden været mange magre år for italienske hold i Champions League, men den italienske storklub Inter har haft markant fremgang over de sidste par sæsoner. Bookmakerne ser Juventus som større favoritter til at løfte trofæet end Inter, men vurderet ud fra de seneste to udgaver af Serie A, så burde det vel være I Nerazzurri, som står med de bedste kort på hånden.

Inter blev i 20/21, efter ni års Juventus-dominans, italienske mestre efter en utrolig stærk sæson under Antonio Conte. I sidste sæson med Simone Inzaghi som træner var Milano-klubben også med helt fremme i Serie A, hvor de godt nok endte nummer 2, men hvor de fortsat havde mulighed for at vinde mesterskabet indtil sidste spillerunde.

I Nerazzurri viste sig fint frem i sidste sæsons Champions League med avancement fra gruppespillet, i 1/8-finalen løb de dog ind i Liverpool, som de tabte snævert til over to kampe. Sejren i returopgøret på Anfield vidner dog om et hold, som kan spille med mod de bedste, når de rammer dagen. Til denne sæson er Romelu Lukaku blevet hentet tilbage fra Chelsea, og belgieren kommer til at udgør en potent angrebsduo med Lautaro Martinez, som kan blive en ordentlig håndfuld for de fleste forsvarere.

Hvem er favorit til at blive Champions League topscorer?

Erling Haaland er favorit til at blive Champions League topscorer i 2022/2023.

Hvem blev Champions League topscorer i sæsonen 21/22?

Karim Benzema blev Champions League topscorer i 21/22 (15 mål).