18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Celtic – FC Midtjylland: Odds og optakt den 20. juli 2021

Foto: Bildbyrån

Tirsdag aften starter denne sæsons europæiske eventyr for FC Midtjylland, når de skal en tur til Glasgow, hvor de skal op imod det skotske storhold Celtic. Midtjyderne skal bestige et bjerg, hvis de ligesom i sidste sæson skal spille Champions League-bold! I denne omgang skal de nemlig igennem hele tre dobbeltopgør, for at sikre sig adgang til det forjættede CL-land, og modstanden på vejen bliver eftertragtelig. Én kamp af gangen, og så må vi se hvad det bliver til. Holdes CL-drømmen i live tirsdag på Celtic Park, eller rækker niveauet ikke til mere end Europa League/Conference League i denne sæson? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Celtic – FC Midtjylland. Der er kampstart tirsdag d. 20. juli 2021 kl. 20:45. Se kampen på TV3 Sport eller på Viaplay. 

GÅ TIL


Celtic – FC Midtjylland: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Sandro Schärer, Schweiz
Stadion: Celtic Park, Glasgow
Vejret: 20° og svag vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Celtic
FC Midtjylland
Odds are subject to change. Last updated 20. juli 2021 20:40.


Optakt til Celtic – FC Midtjylland: Skader, karantæner og startopstillinger

Der venter FC Midtjylland en lang og sej kamp for at spille sig i Champions League-gruppespillet for anden sæson i træk. Midtjyderne gjorde en fin figur i sidste sæsons udgave af turneringen, hvor de var havnet i en ubehagelig pulje med Ajax, Atalanta og Liverpool, der skal endnu engang noget helt ekstraordinært til, hvis Ulvene fra Herning skal med i det fineste europæiske selskab. For at sikre billetten til gruppespillet skal de igennem tre kvalifikationsrunder, den første i morgen mod de skotske giganter fra Celtic, hvis det lykkes at besejre skotterne, så venter enten PSV eller Galatasaray i næste runde. Hvis det bliver til exit efter dobbeltopgøret mod skotterne træder midtjyderne ind i Europa League-kvalifikationens 3.runde, og hvis de taber der, får de chancen for at spille sig i Conference League. De bør kunne spille sig med i en af de tre turneringer, og hvis det ikke lykkes, så sidder Bo Henriksen nok allerede lidt lunt i trænersædet.

Celtic har været altdominerende i Skotland i de sidste mange år, faktisk blev det hele 9 mesterskaber i træk for den skotske traditionsklub. En kæmpe dominans, som dog stoppede brat i seneste sæson, hvor ærkerivalerne fra Rangers satte dem eftertrykkeligt til vægs. Steven Gerrards Rangers vandt ligaen med hele 25 point mere end deres evige rivaler, den må have gjort ondt på ‘The Bhoys’! Selvom dominansen i den hjemlige række har været gigantisk igennem de sidste mange år, så har det haltet gevaldigt med at spille sig i den fineste europæiske selskab for Celtic. Tre sæsoner i træk er Celtic slukørede blevet ekspederet ud af Champions League-kvalifikationen til upåagtede modstandere som AEK Athen, CFR Cluj og Ferencvaros, hvis skotternes niveau ikke er til mere end exit mod de tre klubber, ja, så har FC Midtjylland altså også en chance her! Den skotske Premier League er endnu ikke i gang, og Celtics seneste testkamp må have givet bange anelser hos de fanatiske hjemmefans, for det var en ekstremt tør omgang der blev lagt for dagen mod Preston, som trak sig sejrrigt fra Celtic Park med 1-0. Skotternes første betydende kampe i sæsonen bliver i dette dobbeltopgør mod FC Midtjylland, og lad os krydse fingre for, at de ikke er helt oppe i gear endnu. Pga. restriktioner i Skotland, bliver der kun adgang for 2.000 fans til opgøret på det ellers så stemningsfyldte stadion, og det skal FC Midjylland nok prise sig lykkelig over.

Det kunne også tyde på, at FC Midtjylland ikke er helt oppe i gear endnu, i hvert fald blev det til nederlag i fredags mod OB, i Bo Henriksens første kamp som træner for de midtjyske ulve. Egentlig var det vel et rimelig fortjent nederlag, kampen gav prøver på nogle af de problemer, som FC Midtjylland også kæmpede med i efteråret – manglende kreativitet og skarphed i offensiven, og forsvarsspil langt under det niveau, som vi ellers er blevet vant til at se fra midtjyderne. Arbejdsbetingelserne for Bo Henriksen bliver besværliggjort en smule af, at transfervinduet fortsat er åben, og at spillere som Cajuste og Onyeka står foran transfers til udlandet, og dermed ikke spiller med. Derudover var Sory Kaba ikke med i truppen mod OB efter endnu en omgang med attitudeproblemer. Truppen skal selvfølgelig stadig være stærk nok til at slå OB, men de kommer helt sikkert til at mangle både Cajuste og Onyeka i morgen mod Celtic. Set med de positive briller, så er Bo Henriksen vant til være underdog efter flere sæsoner ved roret hos Horsens, og han har ved utallige lejligheder vist, at den rolle passer ham virkelig godt, og hvis der er nogen, som kan få banket gejst og tro ind i sit hold, så er det ham.

Celtic:

 • Kristoffer Ajer (Forsvar, Fast) – Skadet
 • Christopher Jullien (Forsvar, Fast) – Skadet
 • Karamoko Dembele (Kant, Reserve) – Tvivlsom
 • Mikey Johnston (Kant, Reserve) – Tvivlsom

FC Midtjylland:

 • Frank Onyeka (Midtbane, Fast) – Ferie
 • Jens Lys-Cajuste (Midtbane, Fast) – Ferie
 • Awer Mabil (Kant, Fast/Reserve) – Tvivlsom
 • Sory Kaba (Angreb, Fast) – Tvivlsom

Celtic forventet startopstilling: Barkas; Ralston, Bitton, Welsh, Taylor; McGregor, Soro, Turnbull; Abada, Edouard, Christie.

FC Midtjylland forventet startopstilling: Lössl; Dalsgaard, Sviatchenko, Høegh, Paulinho; Evander, Madsen; Dreyer, Sisto, Isaksen; Brumado.


Odds på Celtic – FC Midtjylland

Bookmakerne ser Celtic som favoritter til dette opgør.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds are subject to change. Last updated 20. juli 2021 20:40.


Odds-forslag: Rusten skal lige bankes af

Vejen til Champions League er lang for både Celtic og FC Midtjylland i denne omgang, der skal sejr til i tre kvalifikationsrunder, hvis de vil med i det allerfineste europæiske selskab. Vinderen af dette opgør får æren af stærk modstand i form af enten PSV eller Galatasaray, men lad os nu ikke kigge for langt ud i fremtiden. Kampen om CL-gruppespil starter på Celtic Park tirsdag aften, og selvom Celtic i fodboldmæssig forstand er en enormt stor klub, så er de altså langt fra fordums styrke, som vi også kan se på deres tre seneste kvalifikationer til Champions League, hvor de er blevet slået ud af AEK Athen, CFR Cluj og Ferencvaros. FC Midtjylland klarede cuttet i sidste sæson, og jeg mener heller ikke, at de er uden chancer her.

Vi har netop taget hul på den danske Superliga i weekenden, og de danske tophold virkede endnu ikke til at være helt oppe i omdrejninger. Bo Henriksen fik en forfærdelig debut som FC Midtjylland træner med et nederlag på hjemmebane til OB, men sæsonen er lang, og det er alt for tidligt at male fanden på væggen. Den skotske Premier League ligger stadig i sommerdvale, og Celtic har dermed endnu ikke fået en betydende kamp i benene, og det vil formentlig tage lidt tid før de er helt oppe i gear. I hvert fald så vi i den danske Superliga, at flere hold lige skulle have rystet sommerferien af sig, og det tror jeg også godt vi kan forvente sker for Celtic. Deres seneste testkamp blev tabt til Preston, og efter den kamp ytrede træner, Postecoglou, et klart ønske om tilføjelser til truppen. Celtic er ikke helt hvor de skal være endnu! Vi har set igennem snart mange sæsoner, at FC Midtjylland kan mønstre et stærkt defensivt udtryk, og i denne kamp, som de går ind til som underdogs, kan de gå lidt mere defensivt til værks end i Superligaen. Det er en uhyre vigtigt kamp for begge mandskabers sæson, for selvfølgelig vil begge være med i det fineste selskab. Det kan i min optik, sagtens resultere i en taktisk affære, hvor faren for at komme bagud vil sidde i kroppen på spillerne fra begge hold. Som det hører sig til i starten af en sæson, så sidder de indbyrdes relationer endnu ikke lige i skabet, og med kampens betydning in mente, tør ingen af holdene formentlig forcere fra start. Det bliver et målfattigt udlæg i Glasgow, og så må Ulvene afgøre løjerne hjemme på MCH Arena om en uges tid.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Betfair
1,90
Under 2.5 mål
Gå til Betfair *


Celtic – FC Midtjylland: Statistik, topscorer og H2H

 • Celtic blev viftet af den skotske trone i den forgange sæson efter hele 9 mesterskaber på stribe. De endte hele 25 point efter ærkerivalerne fra Rangers.

 • FC Midtjylland sluttede sidste sæson som nummer 2 i Superligaen efter at have hentet i alt 60 point i 32 kampe. Den nye startede ud med et skuffende 2-1 nederlag til OB i fredags.

 • Odsonne Edouard blev topscorer i den skotske Premier League i sidste sæson med 18 kasser, og franskmandens navn florerer da også hyppigt her i sommerens transfervindue, hvor han meget vel kunne tage turen til en større fodboldadresse. Ham skal den midtjyske bagkæde holde et vågent øje med!

 • Endnu engang er der ballade med FC Midtjyllands topscorer, Sory Kaba. Den nye FCM-boss Bo Henriksen havde droppet den store angriber til fredagens kamp mod OB efter attitudeproblemer til træning. Derfor skal målene i dette opgør nok komme fra de små offensive esser Sisto, Dreyer og Isaksen.

 • Kampen her bliver det første indbyrdes opgør mellem Celtic og FC Midtjylland.


Expected Goals: Celtic vs. FC Midtjylland– de seneste tre kampe

CelticResultatxGFC MidtjyllandResultatxG
Bristol City – Celtic(0-0)0,27 – 0,25FC Midtjylland – OB(1-2)1,92 – 1,34
Charlton – Celtic(1-2)1,39 – 2,58Lech Poznan – FC Midtjylland(3-2)2,74 – 0,86
Hibernian – Celtic(0-0)0,5 – 1,69FC Midtjylland – AGF(4-0)1,94 – 1,33
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar