18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Borussia Dortmund – Sporting Lissabon: Odds og optakt den 28. september 2021

Foto: Bildbyrån

Borussia Dortmund tager tirsdag aften mod Sporting Lissabon, og de kommer med vidt forskellige forudsætninger fra første runde i Champions League-gruppespillet. Tyskerne hentede en sejr i Istanbul mod Besiktas, mens Sporting hjemme i Lissabon fik læsterlige klø af Ajax Amsterdam på hele 5:1. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Borussia Dortmund – Sporting Lissabon. Der er kampstart tirsdag d. 28. september 2021 kl. 21:00. Se kampen på Viaplay. 

GÅ TIL

100 % bonus op til 500 kr. / Freebet op til 1.000 kr.

Vælg mellem to velkomsttilbud: 100 % indbetalingsbonus (bonuskode = MAXSPORT) eller 100 % freebet (bonuskode = MAX1000). Indbetalingsbonus – min. 100 kr., max. 500 kr. – krediteres straks, og skal omsættes 10x til min. odds 1,50 inden for 60 dage. Freebet – min. 50 kr., max. 1.000 kr. – krediteres efter omsætning af indbetaling x10 på akkumulatorer (3 el. 4 valg) til min. odds 3,50 inden for 90 dage. Freebet gælder i 7 dage. 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).


Borussia Dortmund – Sporting Lissabon: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Srdjan Jovanovíc, Serbien
Stadion: Signal Iduna Park, Dortmund
Vejret: 11° og svag vind

Optakt til Borussia Dortmund – Sporting Lissabon: Skader, karantæner og startopstillinger

Som salig Richard Møller Nielsen ville have sagt om det nuværende Borussia Dortmund-hold: “Der er gang i sa’erne og sang i ga’erne”. 29 scoringer i holdets første seks Bundesligakampe er det blevet til, og det er jo et snit på 4,83 mål per kamp. Dét snit holdt de ikke helt i første gruppekamp, hvor de ude besejrede Besiktas Istanbul med 2:1, og de holdt det heller ikke i weekendens nederlag til træner Marco Roses tidligere klub, Borussia M’Gladbach, som vandt 1:0. 

Skadeslisten i Borussia Dortmund er umanerligt lang, og der er et par navne, der er mere væsentlige at holde øje med end andre. For eksempel sad både Erling Håland og Marco Reus over mod Borussia M’Gladbach. Holdets flittigste målskytte og holdets talisman. De to er forhåbentlig for tyskerne klar til kamp tirsdag, så de kan fortsætte jagten på videre kvalifikation. Efter sidste års imponerende kvartfinaler i Champions League må det være forventningen, at de gulsorte kommer mindst et skridt videre i turneringen, som de ikke har været det siden 2013, hvor de nåede finalen mod rivalerne fra Bayern München. En finale Borussia Dortmund tabte 2:1. I øvrigt med både Mats Hummels og Marco Reus i startopstillingen. 

Skadesproblemerne er knap så omfattende for Sporting Lissabon – eller Sporting Club de Portugal, som de retteligt hedder – men de er til gengæld ramt på en af deres vigtigste spillere, for den aktuelle topscorer med tre træffere, Pedro Goncalves, er ude til opgøret, Han var holdets topscorer i sidste sæson med 23 mål, og de var en medvirkende årsag til klubbens første mesterskab siden 2002. Så de havde håbet på en bedre retur til Champions League som mesterhold end den øretæve, de fik mod Ajax Amsterdam i gruppespillets første kamp. 

Efterfølgende har de trukket luft ind og hentet to forsigtige sejre på hver 1:0 mod henholdsvis Estoril og Maritimo. Det betyder, de holder fast i toppen som ubesejrede efter syv runder uden nederlag, men de har dog fire point op til Benfica, som har maksimumpoint efter de første syv runder. Efter nederlaget til Ajax Amsterdam har Sporting Lissabon meget hårdt brug for point her. Taber de også denne kamp, mens Ajax Amsterdam formentlig hjemme slår Besiktas Istanbul, ser det allerede sort ud med hensyn til en plads i knockoutkampene for Sporting Lissabon.

Borussia Dortmund:

 • Soumaïla Coulibaly (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
 • Dan-Axel Zagadou (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
 • Mateu Morey Bauza (Back, Fast) – Skadet
 • Marcel Schmelzer (Back, Fast/Reserve) – Tvivlsom
 • Emre Can (Midtbane, Fast/ Reserve) – Skadet
 • Giuseppe Reyna (Midtbane, Reserve) – Skadet
 • Marco Reus (Kant, Fast) – Tvivlsom
 • Steffen Tigges (Angreb, Reserve) – Skadet
 • Julian Brandt (Angreb, Fast/Reserve) – Skadet
 • Erling Håland (Angreb, Fast) – Tvivlsom

Sporting Lissabon:

 • Pedro Goncalves (Kant, Fast) – Skadet

Borussia Dortmund forventet startopstilling: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro; Dahoud, Witsel, Bellingham; Reus, Håland, Brandt.

Sporting Lissabon forventet startopstilling: Adan; Neto, Coates, Feddal; Porro, Palhinha, Nunes, Vinagre; Sarabia, Paulinho, Santos.


Odds på Borussia Dortmund – Sporting Lissabon

Oddsene peger på en klar favoritværdighed til de tyske værter. 

Odds-forslag: De danser mål-dans på Signal Iduna Park

Borussia Dortmund har spillet tre hjemmekampe i Bundesligaen i denne sæson. Der er faldet i alt 18 mål. Altså seks mål i snit. Det er det glade vanvid, og det kan godt være, at mange synes, det er bekymrende, de har lukket 12 mål ind i deres første seks kampe, men hvis de selv fortsætter med at score mindst tre mål per kamp, er det jo tæt på ligegyldigt, om modstanderne får puttet to ind. Det er altså en opskrift på succes, og mesterkokken i forhold til den opskrift er indtil videre norske Erling Håland, som har scoret 11 mål og kreeret 4 assists i sine første otte kampe i sæsonen. 

Sporting Lissabon er gået anderledes til værks i den portugisiske liga, hvor deres første syv kampe i sæsonen blot har budt på 14 scoringer og altså to mål i snit. Efter deres øretæve mod Ajax Amsterdam på 5:1 har de lukket helt til og vundet to gange 1:0. Men det sker ikke her. Der er kvalitetsforskel – også på Ajax Amsterdams 4-foldige målskytte Sebastian Haller og på Borussia Dortmunds Erling Håland. Så alene dér vil gæsterne få svært ved at lukke kampen. Med mindre selvfølgelig nordmanden ikke er med, for så scorer han jo nok ikke. 

Det ændrer ikke på, at det er et opgør, hvor gæsterne skal have noget med, og det virker som halsløs gerning at tro, at det kan ske via 0:0. De må frem på banen og score mål, og de kommer nok til at arbejde hårdt for målene uden Pedro Goncalves, men den bagerste kæde hos Borussia Dortmund er altså til at tale med. Alt i alt ligner det en kamp med mål. Igen. Og derfor er anbefalingen, at der falder mindst fire scoringer på Signal Iduna Park tirsdag aften. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
2,35
Over 3,5 mål
Gå til Unibet *


Borussia Dortmund – Sporting Lissabon: Statistik, topscorer og H2H

 • Borussia Dortmund hentede en udesejr i CL-gruppens første kamp, da de besejrede Besiktas i Istanbul med 2:1.

 • I Bundesligaen er Borussia Dortmund efter 6 runder på en aktuel 4. plads med tallene 4-0-2 og scoren 17:12.

 • Sporting Lissabon fik en kindhest i deres første CL-duel i gruppen, for de tabte med hele 5:1 på hjemmebane mod Ajax Amsterdam.

 • I Liga Portugal er de 7 runder inde i sæsonen, og Sporting Lissabon indtager 3. pladsen i tabellen. Status siger 5-2-0 og en målforskel på 11:3.

 • Topscorer for Borussia Dortmund er norske Erling Håland, som har scoret 7 mål i sæsonens første 6 kampe. 

 • Sporting Lissabons grådigste mand foran mål har været Pedro Goncalves, som har nettet 3 gange indtil videre.


Expected Goals: Borussia Dortmund vs. Sporting Lissabon de seneste tre kampe:

Borussia DortmundResultatxGSporting LissabonResultatxG
Borussia M’Gladbach – Borussia Dortmund (1-0) 0,75 – 0,63Sporting Lissabon – Maritimo(1-0) 2,43 – 0,04 
Borussia Dortmund – Union Berlin(4-2) 1,61 – 1,70 Estoril – Sporting Lissabon (0-1) 1,06 – 2,03 
Besiktas Istanbul – Borussia Dortmund (0-0) 1,03 – 2,50Sporting Lissabon – Ajax Amsterdam (1-5) 1,11 – 2,62 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar