18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Ajax – Dortmund: Odds og optakt den 19. oktober 2021

Foto: Bildbyrån

Der er virkelig noget at glæde sig til her, når Ajax tager imod Dortmund i Champions Leagues gruppe C. Det bugner af talent, teknik, og offensivt festfyrværkeri på begge mandskaber. Begge hold har maksimum point, så det er tilmed et sandt topopgør! Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Ajax – Dortmund. Der er kampstart tirsdag d. 19. oktober 2021 kl. 21:00. Se kampen på TV3 Max eller Viaplay. 

GÅ TIL

Ajax – Dortmund: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Jesus Gil, Spanien
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Vejret: 17° og frisk vind

Optakt til Ajax – Dortmund: Skader, karantæner og startopstillinger

Ajax og Dortmund har lynhurtigt bragt sig i spidsen af gruppe C, som også indeholder Besiktas og Sporting. Hverken Ajax eller Dortmund har haft problemer med at hive sejre i land mod tyrkerne eller portugiserne, så nu har vi to hold på 6 point og to hold på 0 point efter to spillerunder. Umiddelbart ligner det en walkover til knockout-fasen for Ajax og Dortmund, men lad os nu se…

Hollænderne har været forrygende indtil videre i denne sæson! I første CL-kamp blæste Ajax de portugisiske mestre fra Sporting ud af banen med 5-1, mens de mod Besiktas senest kørte ren cruise-control og vandt 2-0 uden at lade tyrkerne få et skud på mål. I Æresdivisionen går det som smurt med en midlertidig 1.plads, og en vanvittig målscore på 32:2. Hollændernes mandskab ser overordentlig spændende ud i denne sæson, og på de gode dage kan de formentlig byde de fleste klubber op til dans.

Dortmund har været mindre prangende spillemæssigt, men lige så gode pointmæssigt. Første kamp bød på en fortjent 2-1 sejr over Besiktas, men som tilfældet har været i alle Bundesliga-kampe i sæsonen, så indkasserede Dortmund mål, og så blev det faktisk en nervepirrende afslutning for tyskerne. Senest vandt de med 1-0 over Sporting, dog uden at imponere. Håland er tilbage efter et par kampe på skadesbænken, og det norske målmonster stemplede ind med to kasser i hans comeback i weekenden. Han er så vigtig for Dortmund! I Bundesligaen holder Dortmund fortsat snor i Bayern München i toppen af rækken, kun et point adskiller de to tyske topklubber. Til dette opgør er der en god håndfuld spillere skadede eller tvivlsomme, især den defensive bredde ser lidt tynd ud til i morgen.

Ajax:

  • Maarten Stekelenburg (Målmand, Fast) – Skadet
  • Sean Klaiber(Back, Fast/Reserve) – Skadet

Dortmund:

  • Soumaïla Coulibaly (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
  • Dan-Axel Zagadou (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
  • Mateu Morey Bauza (Back, Fast) – Skadet
  • Giovanni Reyna (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
  • Raphael Guerreiro (Back, Fast) – Skadet
  • Mahmoud Dahoud (Midtbane, Reserve) – Tvivlsom
  • Youssoufa Moukoko (Angreb, Reserve) – Skadet

Ajax forventet startopstilling: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martinez, Blind; Gravenberch, Alvarez; Antony, Berghuis, Tadic; Haller

Dortmund forventet startopstilling: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Schulz; Bellingham, Witsel; Reus, Brandt, Hazard; Haaland


Odds på Ajax – Dortmund

Oddsene peger på en favoritværdighed til værterne. 

Odds-forslag: Hollænderne blæser videre

Der bliver helt sikkert smæk på i morgen aften i Amsterdam. Både Ajax og Dortmund står for en smuk omgang fodbold, talentmassen på begge mandskaber er til at få øje på, og angriberne ved virkelig hvor målet står. Ajax er blevet gjort til favoritter af bookmakerne, og den vurdering er jeg enig i.

Ajax har været helt forrygende i denne sæson, de har en perlerække af spillere i offensiven, som kan kreere og score mål, hvilket 32 mål i 9 ligakampe og 7 mål i 2 CL-kampe er et godt bevis på. Defensiven har stået snorlige med 3 indkasserede mål i 11 kampe. Hjemmebanefordelen hjemme i Amsterdam er til at tage og føle på, og de bør kunne volde et lidt svingende Dortmund-mandskab problemer.

Dortmund har haft en fin pointmæssig sæson, men præstationerne har ikke altid været af højeste standard. Heldigvis har de Håland i front til at hive de tætte kampe hjem. Her tror jeg dog, at de er oppe mod overmagten. Den tyske defensiv ser shaky ud med 14 indkasserede i 8 Bundesliga-kampe, denne gang er der tilmed flere fravær i de bagerste geledder, og det er ikke drømmescenariet, når de her står over for en inspireret Ajax-offensiv. Anbefalingen lyder på en hjemmesejr.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
2,36
Ajax vinder
Gå til Marathonbet *


Ajax – Dortmund: Statistik, topscorer og H2H

  • Ajax deler 1.pladsen i gruppe C med 6 point efter to kampe. Sporting blev besejret med 5-1 og Besiktas med 2-0.

  • Det er Dortmund, som Ajax deler 1.pladsen med. Tyskerne har ligeledes 6 point efter sejre på 2-1 og 1-0 over Besiktas og Sporting.

  • Franske Sebastian Haller har været helt varm i denne sæson. Han står noteret for fem mål i Champions League og seks mål i Æresdivisionen.

  • Den norske målmaskine, Erling Håland, er topscorer i Dortmund og delt topscorer i Bundesligaen med ni mål.

  • Vi skal tilbage til Champions League 2012 for at finde seneste indbyrdes opgør. Dengang vandt Dortmund både ude og hjemme.


Expected Goals: Ajax vs. Dortmundde seneste tre kampe:

AjaxResultatxGDortmundResultatxG
Heerenveen – Ajax(0-2) 1,41 – 2,62Dortmund – Mainz 05(3-1) 2,23 – 0,63 
Ajax – Utrecht(0-1) 2,01 – 0,55 Dortmund – Augsburg(2-1)3,36 – 0,98
Ajax – Beşiktaş(2-0)2,89 – 0,39Dortmund – Sporting Lissabon(1-0)0,51 – 0,8 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv første kommentar

Skriv et svar