18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

3.40
2/10
Ungarn
Schweiz
Tipped at 3.40
BettingGuru-avatar
15. jun.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

3.00
1/10
Ungarn
Schweiz
Tipped at 3.00
Dagens BetBuilder-avatar
15. jun.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

3.65
1/10
Spanien
Kroatien
Tipped at 3.65
Dagens Spil-avatar
15. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

2.22
3/10
Belgien
Slovakiet
Tipped at 2.22
BettingGuru-avatar
17. jun.
20:00
sport-icon

Anbefalet til

1.80
2/10
Tyrkiet
Georgien
Tipped at 1.80
BettingGuru-avatar
18. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.71
3/10
USA
Bolivia
Tipped at 1.71
BettingGuru-avatar
24. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

1.75
3/10
Albanien
Spanien
Tipped at 1.75
MJN1999-avatar
24. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.82
3/10
Colombia
Paraguay
Tipped at 1.82
BettingGuru-avatar
25. jun.
02:00

Canada – odds på canadiernes VM

Canada skulle egentlig bare samle erfaring før VM-værtsskabet i 2026, men den talentfulde trup og ditto træner overraskede ved at vinde Nordamerikas kvalifikation. Maple Leafs ventes at blive sidst i Gruppe F efter Belgien, Kroatien og Marokko, men modstanderne skal passe på kontraspeeden fra Davies & Co. Find odds, trup og kampe til Canadas VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Canada

Canada vinder VM/ – SPIL HER >>*
Canada vinder Gruppe F/ – SPIL HER >>*
Canada går videre fra Gruppe F/ – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 9. december 2022 kl. 15:04. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Canadas trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 4-2-3-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:St. Clair
Forsvar:Johnston, Vitória, Miller, Adekugbe
Midtbane:Osorio, Koné
Offensiv midtbane:Buchanan, David, Davies
Angreb:Larin

22 kl. 9:54. Odds kan ændre sig.

Seneste opstilling (2. runde mod Kroatien): 4-4-2: Borjan – Johnston, Vitória, Miller, Laryea, – Buchanan, Hutchinson, Eustáquio, Davies – Larin, David

Nøglespillere: Alphonso Davies, Jonathan David, Milan Borjan, Stephen Eustáquio

Stjerneskud: Ismaël Koné, Ike Ugbo, Liam Millar

Straffeskytte: Cyle Larin, Jonathan David

Frisparksskytte: Direkte: Tajon Buchanan
Indirekte: Stephen Eustaquio

Skader/tvivl: Eustaquio (skadet mod Kroatien)

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres

Canada startopstilling

Canadas VM chancer: Smal trup, men Maple Leafs er kontrafarlige

Canada har en blanding af sprudlende talent (fx Alphonso Davies og Jonathan David) og bundsolid erfaring fx målmand Milan Borjan og midtbanemand Atiba Hutchinson. (rangering på verdensrangliste lige nu: #41)

Sammenlignet med gruppemodstandere Belgien og Kroatien er der få store navne, men det er den bedste trup Maple Leafs nogensinde har haft.

Dertil kommer en lovende og fleksibel træner der udnytter holdets styrker, inkl høj fart i offensiven, i en velorganiseret og kontrafarlig formation. 4-4-2 eller, mod stærke modstandere, 5-2-2-1/3-4-2-1.

Men ind i mellem kikser kæde-sammenhængen, og det mandsopdækkende forsvar kan komme på glatis. Spørgsmålet er også om truppens bredde (en del har klubspilletidsproblemer) og erfaring rækker til at gøre sig gældende ved VM.

Canada landshold

47-årige John Herdman fra England har en fortid som akademitræner i Sunderland, kvindelandsholdstræner i New Zealand og ditto i Canada. Han vandt to OL-bronzemedaljer med de canadiske kvinder før han i 2018 fik ansvaret for mændene i det store, men tyndbefolkede, land der skal være medvært for VM i 2026.

Siden har Maple Leafs nået kvartfinalen og semifinalen ved De Nordamerikanske Mesterskaber i 2019 og 2021 samt altså kvalificeret sig til VM for første gang siden 1986. I en fremragende finalerunde-kampagne var canadierne 7-4-0 (19-5), inkl fire point mod både Mexico og USA, før de sidste tre runder hvor gummiben (koblet med Davies’ fravær) kostede to nederlag. Herdmans drenge holdt dog fast i førstepladsen.

I september spillede Canado to træningskampe; vandt 2-0 over Qatar og tabte med samme cifre til Uruguay. 11. november blev det (med et reservepræget hold) 2-2 mod Bahrain.

Holdanalyse af Canada

Herunder følger en komplet gennemgang af det canadiske herrelandshold.

Målmænd:
Den store Røde Stjerne Beograd-keeper Milan Borjan er en erfaren sidste skanse. 35 år og næsten 40 CL-kampe for den serbiske klub. 67 kampe for Maple Leafs.

Afløserne er fra MLS, Dayne St Clair fra Minnesota og James Pantemis fra Montreal. Begge meget landsholdsgrønne.

Midterforsvar:
I det forventede tremands-midterforsvar er venstremanden nok Kamal Miller fra Montreal, højremanden klubkammerat Alistair Johnston (egl back) og centermanden 1,95 meter høje og 35 år gamle Steven Vitória fra portugisiske Chaves.

Doneil Henry (Horsens-spiller i efteråret 2016) fik en del kvalkampe i stedet for især Vitória, men har døjet med at få spilletid i først Los Angeles og nu Toronto efter februarskifte fra sydkoreansk fodbold. Da VM-truppen blev udtaget var han skilt fra, lige som Scott Kennedy der spiller i den næstbedste liga i Tyskland.

Med er derimod Derek Cornelius fra græske Panaitolikos der kan spille i begge sider af midterforsvaret, samt Joel Waterman fra Montreal. Han er landsholdsgrøn – kun een kamp – men kender Miller og Johnston fra mange klubkampe sammen, i øvrigt typisk i et tremandsmidterforsvar (men mest med Johnston på højre back).

Højre back/wingback:
Montreal-backen Alistair Johnston fik mange kampe på højre wingback i kvalifikationen, men skal ved VM nok bruges som højremand i et tremandsmidterforsvar.

Det kan åbne for en wingback-plads til fleksible Richie Laryea – der også kan agere ren back (i begge sider), kantspiller eller midtbanemand. Laryea kunne ikke erobre en startplads i Nottingham Forest, så i august tog han tilbage til Toronto hvor han har været fast mand i efteråret.

En bedre mulighed som højre wingback er måske offensivmand Tajon Buchanan. Han spiller faktisk wingback til dagligt for Club Brügge – om end det mest er til venstre (Andreas Skov Olsen sidder som regel på højrepladsen). Eller det gjorde han i foråret. Han gik glip af de første par måneder af den nye sæson pga en skade og var først klar igen i startoktober. I tide til at nå i form før VM? Det tror jeg. Han scorede i sin sæsondebut for Club Brügge og har fået en del starter i oktober og november.

I september tog Larya sig af wingback-pladsen i den ene landskamp, mens offensivmand Junior Hoilett fik chancen i den anden kamp.

Venstre back/wingback:
Canada råder over een af verdens bedste offensive venstrebacks i Bayern Münchens lynhurtige og udfordrende Alphonso Davies, men han er så god at Maple Leafs har brug for ham længere fremme på banen.

I stedet udfyldes posten som back eller wingback typisk af Sam Adekugbe fra tyrkiske Hatayspor. Ikke så hurtig som Davies, men bestemt også kvik på fødderne.

Alternativt kan førnævnte Laryea eller Buchanan udfylde pladsen.

Midtbane:
Den forudseende oprydder Stephen Eustáquio imponerede i VM-kvalifikationen og gjorde det samtidig godt i den portugisiske liga. Så meget at storklubben Porto i januar hentede ham i Pacos Ferreira. Den 25-årige sad mest på bænken i foråret, men her i efteråret har han været fast starter, i Champions league såvel som i ligaen.

I mange kvalkampe var Estaquios makker på Canadas bageste midtbane gode, gamle Atiba Hutchinson, firedobbelt Superliga-vinder med FC København for 10-15 år siden. Men maskinrumsfænomenet med de lange ben fyldte 39 i februar og er ikke længere fast starter i Besiktas. Han lå desuden brak fra juli til startnovember pga en ankelskade. Han er alligevel med i VM-truppen – alt andet ville være ubarmhjertigt! – men hans erfaring skal nok bruges i omklædningsrummet snarere end på banen.

I stedet kan en startplads gå til venstrebenede Anthony Kaye fra Toronto, en ren årsunge på blot 27. Den mere landsholdserfarne Jonathan Osorio fra Toronto bejler også, men blev skadet i først august og så september og nåede ikke at optræde for sin klub før VM-lejren kaldte. Som Atiba er han dog med i truppen, men det ser ud som om at Kayes primære konkurrence kommer fra Samuel Piette der har 65 landskampe på bagen, fra Montreal.

Truppens midtbanekontingent rummer også defensivmand Liam Fraser fra Deinze i den næstbedste belgiske række, boks til boks-mand Ismael Koné fra Montreal og offensivmand David Wotherspoon fra skotske St. Johnstone (hvor han dog kun er indskifter).

Den 33-årige Rangers-midtbanemand Scott Arfield stoppede på landsholdet i 2019, efter 19 kampe.

Angribere/fløje:
Hos Bayern München spiller lynhurtige Alphonso Davies mest venstreback, men for Maple Leafs bruges han primært længere fremme på banen. Ved VM udgør han nok del af en offensivduo bagved en centreforward.

Davies er blot 22, men har allerede 34 spillet landskampe (12 mål), og det selv om Covid-forårsagede hjerteproblemer betød at han gik glip af de sidste seks kvalkampe som han nervøst fulgte via en TV-skærm i Tyskland. Han vendte tilbage til banen i april og har været fast starter i Bayern i efteråret. Kæmpestort talent – men et stjerneskud kan han dårligt kaldes; han er for længst brudt igennem. Sikke en historie i øvrigt: Han blev født i en flygtningelejr i Ghana og emigrerede til Canada med sine liberiske forældre da han var fem.

Blandt afløserne i offensivens venstreside er der 23-årige og talentfulde Liam Millar fra schweiziske Basel samt erfarne Junior Hoilett (højrebenet) fra engelske Reading.

Højremakker i kreationsduoen – hvis han ikke skal bruges som højre wingback – kan være 23-årige Tajon Buchanan fra Club Brügge. Han er ikke så hurtig som Davies (det er meget få), men fører alligevel bolden fremad i høj fart.

Det kunne have været sjovt at se 18-årige Luca Koleosho fra Espanyol komme med i VM-truppen som joker. Fløjtalentet nåede kun een indskiftning i 21/22 før La Liga gik på sommerferie, men han blev udtaget til Canadas kampe i juni. Har indskiftningsstatus i den spanske klub i efteråret, men kom også med i den canadiske septembertrup. VM-billet blev det dog ikke til.

Et bud som centreforward er hurtige og teknisk stærke Jonathan David, 22-årig topscorer i franske Lille. Han afslutter godt med begge ben (og hovedet) og har scoret 22 mål i 34 landskampe. David er dog glad for og god til at gå tilbage og tage kompetent del i opspillet, så han er også en mulighed som Davies-makker i kreationsduen.

Et alternativ på centreforward-pladsen er fysisk stærke og giftige Cyle Larin. Hans 21/22-sæson i Besiktas, syv mål, var ikke var så prangende som 20/21 hvor han scorede 19 gange, og nu er han indskifter i Club Brügge. Men den 27-årige angriber har scoret 25 mål i 54 landskampe og blev topscorer i finalerunden i den nordamerikanske VM-kvalifikation med seks mål; eet på straffe. David nettede fem gange; 0 straffe (han er ellers straffeskytte for Lille).

Længere nede i hierakiet befinder sig Lucas Cavallini fra Vancouver og Ike Ugbo fra franske Troyes. Sidstnævnte, der fyldte 24 i september, gjorde det flot i Ligue 1 efter januarskifte fra belgiske Genk: Fem mål i 11 starter i foråret. I efteråret har han til gengæld været en skuffelse i Champagne-byen.

Historien om Canada ved VM i fodbold

Canada har kun været med i een VM-slutrunde. Det var i 1986 i Mexico hvor Maple Leafs deltog som forsvarende nordamerikanske mestre fra 1985 (Mexico deltog ikke i dét kontinentmesterskab der dublerede som VM-kvalifikation). Det rakte desværre ikke langt ved VM; canadierne måtte drage hjem efter gruppespillets tre kampe med 0 point og en målscore på 0-5.

Men nu er Maple Leafs altså endelig tilbage – og i 2026 dukker de såmænd op påny. Eller rettere, VM dukker op i Canada der sammen med USA og Mexico står for værtsskabet.

2 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Davies med fra start hos Canada, men et par ting overrasker: Wingbacks er Laryea og Hoilett – ikke Adekugbe og Buchanan; sidstnævnte ligger længere fremme, mens David er i front (ikke Larin). Men mere end dét: Gode, gamle Atiba Hutchinson er med fra start. Jeg troede han – der spiller meget lidt for sit klubhold efterhånden – mest var med til VM for at bidrage med erfaring i omklædningsrummet, men her er han altså med fra start:

  3-4-2-1: Borjan – Johnston, Vitória, Miller – Hoilett, Hutchinson, Eustáquio, Laryea – Buchanan, Davies – David

  EDIT: Faktisk spiller Davies venstre wingback i denne kamp. Det gør han ellers sjældent på landsholdet.

  3-4-2-1: Borjan – Johnston, Vitória, Miller – Laryea, Hutchinson, Eustáquio, Davies – Buchanan, Hoilett – David

 2. Jens Bøye

  Canadas forventede opstilling mod Belgien i første runde:

  Bayern-stjernen Alphonso Davies har været tvivlsom, men canadiske medier forventer at han starter inde her. I så fald kan opstillingen meget vel se således ud:

  3-4-2-1: Bojan – Johnston, Vitória, Miller – Buchanan, Eustáquio, Kaye, Adekugbe – David, Davies – Larin

  Det kan dog være at Laryea (mere defensiv end Buchanan) får højre wingback.