18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Canada – odds på canadiernes VM

Canada skulle egentlig bare samle erfaring før VM-værtsskabet i 2026, men den talentfulde trup og ditto træner overraskede ved at vinde Nordamerikas kvalifikation. Maple Leafs ventes at blive sidst i Gruppe F efter Belgien, Kroatien og Marokko, men modstanderne skal passe på kontraspeeden fra Davies & Co. Find odds, trup og kampe til Canadas VM på denne side.


Odds på Canada

Canada vinder VM201,00 – SPIL HER >>*
Canada vinder Gruppe F10,00 – SPIL HER >>*
Canada går videre fra Gruppe F3,75 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 29. maj 2022 kl. 13:30. Odds kan ændre sig.

VM gruppe F
K
1
Belgien
0000000000
2
Canada
0000000000
3
Kroatien
0000000000
4
Marokko
0000000000
VM gruppe F
23/11/202223/1111:00
Ikke startetIS
-
-
23/11/202223/1120:00
Ikke startetIS
-
-
27/11/202227/1114:00
Ikke startetIS
-
-
27/11/202227/1117:00
Ikke startetIS
-
-
01/12/202201/1216:00
Ikke startetIS
-
-
01/12/202201/1216:00
Ikke startetIS
-
-


Canadas trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 3-4-2-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Bojan
Forsvar:Johnston, Vitória, Miller
Midtbane:Buchanan, Eustáquio, Kaye, Adekugbe
Offensiv midtbane:David, Davies
Angreb:Larin

Nøglespillere: Alphonse Davies, Jonathan David, Milan Bojan, Stephen Eustáquio

Stjerneskud: Ike Ugbo, Luca Koleosho

Straffeskytte: Cyle Larin, Jonathan David

Frisparksskytte: Direkte: Tajon Buchanan
Indirekte: Stephen Eustaquio

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres

Canadas forventede startopstilling til VM i fodbold


Canadas VM chancer: Smal trup, men Maple Leafs er kontrafarlige

Canada har en blanding af sprudlende talent (fx Alphonse Davies og Jonathan David) og bundsolid erfaring (fx målmand Milan Borjan og midtbanemand Atiba Hutchinson).

Sammenlignet med fx Belgien og Kroatien er der få store navne, men det er den bedste trup Maple Leafs nogensinde har haft. Dertil kommer en lovende og fleksibel træner der udnytter holdets styrker, inkl høj fart i offensiven, i en velorganiseret og kontrafarlig formation. 4-4-2 eller, mod stærke modstandere, 5-2-2-1/3-4-2-1.

Men ind i mellem kikser kæde-sammenhængen, og det mandsopdækkende forsvar kan komme på glatis. Spørgsmålet er også om truppens bredde (en del med klubspilletidsproblemer) og erfaring rækker til at gøre sig gældende ved VM.

46-årige John Herdman fra England har en fortid som akademitræner i Sunderland, kvindelandsholdstræner i New Zealand og ditto i Canada. Han vandt to OL-bronzemedaljer med de canadiske kvinder før han i 2018 fik ansvaret for mændene i det store, men tyndbefolkede, land der skal være medvært for VM i 2026.

Siden har Maple Leafs nået kvartfinalen og semifinalen ved De Nordamerikanske Mesterskaber i 2019 og 2021 samt altså kvalificeret sig til VM for første gang siden 1986. I en fremragende finalerunde-kampagne var canadierne 7-4-0 (19-5), inkl fire point mod både Mexico og USA, før de sidste tre runder hvor gummiben (koblet med Davies’ fravær) kostede to nederlag. Herdmans drenge holdt dog fast i førstepladsen.


Holdanalyse af Canada

Herunder følger en komplet gennemgang af det canadiske herrelandshold.


Målmænd:
Den store Røde Stjerne Beograd-keeper Milan Borjan er en erfaren sidste skanse. 34 år og næsten 40 CL-kampe for den serbiske klub. 60 kampe for Maple Leafs.

Afløserne er som udgangspunkt fra MLS, fx Maxime Crepeau fra Los Angeles og Dayne St Clair fra Minnesota. Medmindre 33-årige Jayson Leutwiler, reservekeeper i Oldham (fjerdebedste række i England), hentes ind.

Midterforsvar:
I det forventede tremands-midterforsvar er venstremanden nok Kamal Miller fra Montreal, højremanden klubkammerat Alistair Johnston og centermanden 1,95 meter høje og 35 år gamle Steven Vitória fra portugisiske Moreirense.

Doneil Henry (Horsens-spiller i efteråret 2016) fik en del kvalkampe i stedet for især Vitória, men har døjet med at få spilletid i Los Angeles i foråret efter februarskifte fra sydkoreansk fodbold. En mulighed til venstre er 1,9 meter høje Scott Kennedy der spiller i næstbedste liga i Tyskland, mens Derek Cornelius fra græske Panaitolikos kan spille i begge sider.

Højre back/wingback:
Montreal-backen Alistair Johnston fik mange kampe på pladsen i kvalifikationen, men skal ved VM meget muligt bruges som højremand i et tremandsmidterforsvar.

Det kan åbne for en wingback-plads til fleksible Richie Laryea – der også kan agere ren back (i begge sider), kantspiller eller midtbanemand. Laryea har dog siddet på bænken i Nottingham Forest siden januarskifte fra Toronto, så det kan godt være han skal finde sig en ny klub.

En bedre mulighed som højre wingback er måske offensivmand Tajon Buchanan. Han spiller faktisk wingback til dagligt for Club Brügge – om end det mest er til venstre (Andreas Skov Olsen sidder på højrepladsen).

Venstre back/wingback:
Canada råder over een af verdens bedste offensive venstrebacks i Bayern Münchens lynhurtige og udfordrende Alphonse Davies, men han er så god at Maple Leafs har brug for ham længere fremme på banen.

I stedet udfyldes posten som back eller wingback typisk af Sam Adekugbe fra tyrkiske Hatayspor. Ikke så hurtig som Davies, men bestemt også kvik på fødderne.

Alternativt kan førnævnte Laryea eller Buchanan udfylde pladsen.

Midtbane:
Den forudseende oprydder Stephen Eustáquio imponerede i VM-kvalifikationen og gjorde det samtidig godt i den portugisiske liga. Så meget at storklubben Porto i januar lejede ham i Pacos Ferreira. Desværre sad han mest på bænken i foråret, men til sommer vender han nok tilbage til Ferreira.

I mange kvalkampe var Estaquios makker på Canadas bageste midtbane gode, gamle Atiba Hutchinson, firedobbelt Superliga-vinder med FC København for 10-15 år siden. Men maskinrumsfænomenet med de lange ben fyldte 39 i februar og er ikke længere fast starter i Besiktas. Jeg forventer at se ham i VM-truppen – alt andet ville være ubarmhjertigt! – men hans erfaring skal muligvis bruges i omklædningsrummet snarere end på banen.

I stedet kan en startplads gå til venstrebenede Anthony Kaye fra Colorado, en ren årsunge på blot 27. Den mere landsholdserfarne Jonathan Osorio fra Toronto bejler dog også. Der er desuden Samuel Piette med 61 landskampe på bagen, men han er pt kun indskifter i Montreal.

Den 33-årige Rangers-midtbanemand Scott Arfield stoppede på landsholdet i 2019, efter 19 kampe.

Angribere/fløje:
Hos Bayern München spiller lynhurtige Alphonse Davies venstreback, men for Maple Leafs bruges han primært længere fremme på banen. Ved VM udgør han nok del af en offensivduo bagved en centreforward.

Davies er blot 21, men har allerede 30 spillet landskampe (10 mål), og det selv om Covid-forårsagede hjerteproblemer betød at han gik glip af de sidste seks kvalkampe (som han nervøst fulgte via en TV-skærm i Tyskland). Han vendte tilbage til banen i april. Kæmpestort talent – men et stjerneskud kan han dårligt kaldes; han er for længst brudt igennem.

Blandt afløserne i offensivens venstreside er der 22-årige og talentfulde Liam Millar fra schweiziske Basel samt erfarne Junior Hoilett fra engelske Reading.

Højremakker i kreationsduoen – hvis han ikke skal bruges som højre wingback – kan være 23-årige Tajon Buchanan der har gjort det godt siden han i januar skiftede fra New England til belgiske Club Brügge. Han er ikke så hurtig som Davies (det er meget få), men fører alligevel bolden fremad i høj fart.

Det kunne være sjovt at se 17-årige Luca Koleosho fra Espanyol komme med i VM-truppen som joker. Fløjtalentet nåede kun een indskiftning i 21/22 før La Liga gik på sommerferie, men han er udtaget til Canadas kampe i juni.

Et godt bud som centreforward er hurtige og teknisk stærke Jonathan David, 22-årig topscorer i franske Lille. Han afslutter godt med begge ben (og hovedet) og har scoret 20 mål i 30 landskampe. David er dog glad for og god til at gå tilbage og tage kompetent del i opspillet, så han er også en mulighed som Davies-makker i kreationsduen.

Et alternativ på centreforward-pladsen er fysisk stærke og giftige Cyle Larin fra Besiktas (hvor hans 21/22-sæson, syv mål, dog ikke var så prangende som 20/21 hvor han scorede 19 gange). Den 27-årige angriber har scoret 24 mål i 50 landskampe og blev topscorer i finalerunden i den nordamerikanske VM-kvalifikation med seks mål; eet på straffe. David nettede fem gange; 0 straffe (han er ellers straffeskytte for Lille).

Længere nede i hierakiet befinder sig Lucas Cavallini fra Vancouver og Ike Ugbo fra franske Troyes. Sidstnævnte, der fylder 24 i september, er kun noteret for fire landskampe, men gjorde det flot i Ligue 1 efter januarskifte fra belgiske Genk: Fem mål i 11 starter i foråret.Historien om Canada ved VM i fodbold

Canada har kun været med i een VM-slutrunde. Det var i 1986 i Mexico hvor Maple Leafs deltog som forsvarende nordamerikanske mestre fra 1985 (Mexico deltog ikke i dét kontinentmesterskab der dublerede som VM-kvalifikation). Det rakte desværre ikke langt ved VM; canadierne måtte drage hjem efter gruppespillets tre kampe med 0 point og en målscore på 0-5.

Men nu er Maple Leafs altså endelig tilbage – og i 2026 dukker de såmænd op påny. Eller rettere, VM dukker op i Canada der sammen med USA og Mexico står for værtsskabet.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold