18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Cameroun – odds på camerounernes VM

De Utæmmelige Løver ventes at tage sidstepladsen i Gruppe G i kamp hvor Brasilien, Schweiz og Serbien alle ser stærkere ud, men Camerouns nye træner, landsholdslegenden Song, inspirerede et flot comeback i kvalifikationsplayoff. Han og Løverne vil gøre hvad de kan for også at bide fra sig i Qatar. Find odds, trup og kampe til Camerouns VM på denne side.


Odds på Cameroun

Cameroun vinder VM301,00 – SPIL HER >>*
Cameroun vinder Gruppe G15,00 – SPIL HER >>*
Cameroun går videre fra Gruppe G3,40 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 4. april 2022 kl. 05:30. Odds kan ændre sig.

VM gruppe G
K
1
Brasilien
0000000000
2
Cameroun
0000000000
3
Serbien
0000000000
4
Schweiz
0000000000
VM gruppe G
11/24 202224/1111:00
Ikke startetIS
-
-
11/24 202224/1120:00
Ikke startetIS
-
-
11/28 202228/1111:00
Ikke startetIS
-
-
11/28 202228/1117:00
Ikke startetIS
-
-
12/02 202202/1220:00
Ikke startetIS
-
-
12/02 202202/1220:00
Ikke startetIS
-
-


Camerouns trup og startopstilling

Den endelige trup er endnu ikke udtaget.

Målmænd: TBA

Forsvarsspillere: TBA

Midtbanespillere: TBA

Angribere: TBA

Formation: 4-3-2-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:A. Onana
Forsvar:Fai, Castelletto, Ngadeu, Oyongo
Midtbane:Hongla, Anguissa, J. Onana
Offensiv midtbane:Choupo-Moting, Ekambi
Angreb:Aboubakar

Se også: Benjamin Leander og Rasmus Graff sætter den danske start-11’er i SpilXpoden.

Nøglespillere: André Onana, Zambo Anguissa, Toko Ekambi, Vincent Aboubakar

Stjerneskud: Jean Onana, Duplexe Tchamba, Ignatius Ganago, Enzo Ebosse

Straffeskytte: Vincent Aboubakar

Frisparksskytte: Zambo Anguissa

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres


Camerouns VM chancer: Utæmmelige Løver har legender i ryggen

Løverne har en god målmand og erfarne klasseangribere. Landstræneren er trænergrøn, men hvad han mangler af erfaring på bænken, har han fra banen via 137 landskampe fra egen aktive karriere. Det er dog næppe nok til at gå videre fra Gruppe G. Cameroun ser målfarlig ud, men forsvaret har middelmådige spillere og klubspilletidsproblemer.

Apropos rutinerede måljægere blev den pensionerede stjerneangriber Samuel Eto’o valgt som formand for Camerouns fodboldforbund i december, og i februar fyrede han landstræner Toni Conceicao. Eto’o var utilfreds med portugiserens håndtering af Løverne under De Afrikanske Mesterskaber (CAN) og hyrede i stedet sin gamle landsholdskammerat og legendekollega Rigobert Song.

Conceicao havde ført Cameroun igennem VM-kvalifikationens første del med gruppesejr foran Elfenbenskysten i 2021 og taget bronze ved CAN i januar/februar, men sidstnævnte var på hjemmebane, og så skal der mindst en finale til for at tilfredsstille den traditionsrige fodboldnation, femdobbelt CAN-vinder (senest i 2017). Fans var også sure over at veteranangriber Choupo-Moting blev sat af under CAN.

Songs trænererfaring er lille – fem år som U-landsholdstræner plus assistent under CAN – men han sikrede VM-kvalifikationen i to playoff-opgør mod Algeriet i marts. De betondefensive ørkenræve vandt 0-1 i Cameroun, men i udekampen stillede Song mere slagkraftigt (selv om topscorer Aboubakar startede ude pga en skade), to frontløbere i stedet for een, og vandt 0-1 og 1-2 efter forlænget spilletid. Inkl et mål af Choupo-Moting.


Holdanalyse af Cameroun

Herunder følger en komplet gennemgang af det camerounske herrelandshold.


Målmænd:
Cameroun har en klassekeeper i reaktionsstærke André Onana der fik startpladsen i Ajax i 2016 som blot 20-årig. Han sad ude det meste af 2021 efter en dopingdom. UEFA accepterede hans forklaring – at han havde taget forkert medicin ved en fejl – og reducerede straffen fra 12 til ni måneder, men han var først tilbage på banen i november og generobrede først sin startplads i Amsterdam i slutfebruar.

Han var ikke desto mindre med til CAN i januar/februar (lukkede syv mål ind i syv kampe) og VM-kvalkampene i marts. Her var han ude for en dramatisk bilulykke før hjemmekampen mod Algeriet, men slap mere eller mindre uskadt.

Reserverne spiller på klart lavere niveau, enten i afrikanske ligaer eller for Devis Epassys vedkommende i græske OFI. CAN 2017-vinder Fabrice Ondoa spiller i Letland og har ikke spillet for landsholdet siden 2020.

Midterforsvar:
Makkerparret i Algeriet-opgørene i marts – de var også faste startere under CAN, i et tremandsmidterforsvar – var store og erfarne Ngadeu (CAN-vinder i 2017) fra belgiske Gent samt aggressivt tacklende Castelletto fra franske Nantes. Han er ikke så høj, men alligevel hovedstødsstærk og fysisk solid.

Et alternativ er Jerome Onguene fra Salzburg – når han altså er spilleklar. Han vendte tilbage fra CAN med malaria og har kun spillet seks minutter for den østrigske klub siden.

Glimrende forsvarere, men ikke topklasse, så landstræner Song håber at kunne overtale Joël Matip til at gøre Cameroun-comeback. Liverpool-klippen sagde landsholdsstop i 2015 pga utilfredshed med den daværende trænerstab og har ikke fundet grund til at ændre holdning siden. Song gjorde et forsøg før kvalkampene i marts, men Matip sagde nej. Så er der måske mere håb om at Nicolas Nkoulou (landsholdsstop i 2017 efter at have vundet CAN og scoret i finalen) vender tilbage, men Watford-manden skal lige op i omdrejninger efter at have ligget skadesbrak i fem måneder til slutapril.

Pt ser det ret tyndt ud i Cameroun-truppen med midterforsvarsreserver som SønderjyskEs 23-årige Duplexe Tchamba og den tunge Saint-Étienne-afløser Harold Moukoudi.

Højreback:
Førstevalg er nok lille Collins Fai der vandt CAN i 2017 og startede inde ved CAN i år og i de to martskampe. De seneste sæsoner har det været småt med spilletiden for den 29-årige back i Standard Liège, så i januar skiftede han til en klub i Saudi-Arabien.

Alternativet er umiddelbart 24-årige Mbaizo der har svært ved at få spilletid i MLS-klubben Philadelphia Union.

Venstreback:
Efter at have spillet de fleste CAN-opgør startede 24-årige Nouhou Tolo inde i hjemmekampen mod Algeriet, men overbeviste ikke, så i udekampen gik tjansen til erfarne Ambroise Oyongo (vandt CAN i 2017).

Men begge døjer med klubspilletid, Oyongo i franske Montpellier, Tolo i Seattle i MLS, så et alternativ kunne være 23-årige Enzo Ebosse fra franske Angers. Trods venstrebenet og backuddannet spiller Ebosse dog sjældent venstreback i Frankrig, bruges mest som ydermand til højre eller venstre i et tremandsmidterforsvar.

Midtbane:
Napolis dygtige Zambo Anguissa bør være selvskreven starter som midtbanens balancemand. 26 år og 41 landskampe. Han missede Algeriet-kampene pga en skade, men var udtaget.

Afløser er fx Oum Gouet fra belgiske Mechelen (hvor han dog ikke er fast starter) eller ganske gode Yvan Neyou fra den franske bundklub Saint-Étienne. CAN 2017-vinder Arnaud Doum er 33 år og sidder på bænken i cypriotiske Apollon, men hans erfaring kan måske give ham en trupplads. Han var med – uden at spille – i marts-udekampen mod Algeriet.

De to boks til boks-pladser kan gå til store, men teknisk dygtige, Jean Onana (22 år) fra den franske bundklub Bordeaux og Martin Hongla fra Verona. Hongla sidder mest på bænken i Serie A, men samme tilværelse lider gennembrudsfarlige Kunde Malong i græske Olympiacos. Kunde har ellers spillet i Bundesligaen for Mainz. Der er også venstrebenede Gaël Ondoua, men han spiller i den tyske 2. Bundesliga.

Angribere:
Førsteangriber er nok fortsat lynhurtige og kropsstærke Vincent Aboubakar, 30 år og vinder af CAN i 2017. Han skiftede i 2021 fra Besiktas til Al Nassr i Saudi-Arabien, men har ikke tabt målnæsen; blev turneringstopscorer ved CAN i år med otte mål (to på straffe).

Næsttopscorer med fem kasser blev 29-årige Toto Ekambi fra den franske storklub Lyon. Også hurtig og en giftig afslutter. Desuden fleksibel; han kan ligge i front eller på kanten eller som hængende angriber.

Det samme gælder 33-årige Choupo-Moting der er indskifter i Bayern og ikke er så hurtig som han var engang, men som stadig kan gøre sig gældende. Gammel klassespiller.

Angrebsalternativer: 32-årige Tawamba scorer mange mål i den saudiske liga. 23-årige Ignatius Ganago er et kuglelyn, men spiller ret sporadisk for Lens i Frankrig. Intelligente og kropsstærke Bahoken kun lidt mere for Angers i samme liga.

Vil Song sætte deciderede fløje på banen, er der fx Young Boys-højremand Moumi Ngamaleu, venstrefolkene N’Jie fra Dynamo Moskva og Paul Ntep fra Boavista, samt højrekant Christian Bassogog der var med til at vinde CAN i 2017 (blev valgt som turneringens bedste spiller) og derefter skiftede fra danske AaB til den kinesiske liga.

Da han trådte til udtrykte landstræner Rigobert Song ønske om at overtale de lynhurtige stortalenter Anthony Elanga og Youssoufa Moukoko til at stille op for Cameroun. Den 20-årige Man Utd-fløjspiller Elanga er født i Sverige, men har en far fra Cameroun (ex-landsholdsspiller Joseph Elanga), mens den 17-årige Dortmund-angriber Moukoko er født i Cameroun. Elanga valgte dog Sverige – spillede VM-kvalkampe for Blågult i marts – så nu håber Song på Moukoko. Han har spillet tyske U-kampe, men kan stadig vælge Løverne på A-basis.Historien om Cameroun ved VM i fodbold

Cameroun har deltaget i syv VM-slutrunder. Første gang var i 1982, seneste i 2014.

Seks gange gruppespils-farvel. Det bedste resultat opnåede De Utæmmelige Løver i 1990 i Italien hvor de nåede kvartfinalen og tvang England med Lineker, Gasgoigne, Waddle og Barnes ud i forlænget spilletid med 2-2 i ordinær kamp.

Cameroun havde vundet indledende gruppespil med sejre over Argentinas forsvarende verdensmestre og Rumænien (jep, Maradona og Hagi). Tabte 4-0 til Sovjet i sidste runde, men da var avancementet allerede sikret. I 1/8-finalen blev det 0-0 i ordinær kamp mod Colombia, men i den forlængede spilletid vandt Løverne 2-1. Dobbelt-scoring af Roger Milla, nr to sat ind efter den berømte situation hvor han pillede bolden fra den flamboyante målmand René Higuita der forsøgte at uddrible ham. Det skulle ”El Loco” ikke have gjort.

Med i alt fire mål (han nettede også to gange mod Rumænien) blev Milla turneringens tredjetopscorer, og det i en alder af 38 og efter to års landsholdspause. Han var debuteret 17 år tidligere, i 1973, og stoppede først endeligt landsholdskarrieren som 42-årig i 1994 hvor han også scorede ved VM. Han var stadig lynhurtig i 1990 (hvilket Higuita fandt ud af) og havde også energi til at danse ved hjørneflaget efter sine mål, men alderen trykkede alligevel lidt; tærede på kræfterne. Han startede således på bænken i ottendedelsfinalen mod England. Hvem ved hvordan det var gået hvis han var startet inde…


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold