Bundesliga: Skader og karantæner
Se alle skader og karantæner for Bundesliga-klubberne her. Komplet liste, der opdateres automatisk hver eneste dag.
Typiske skader i Bundesligaen
Bundesligaen er absolut også en højintens liga, og forskere har tidligere anslået, at op mod 20% af skaderne i løbet af en sæson sker som følge af en begået forseelse mod spilleren, der bliver skadet.
Det betyder også, at skaderne typisk rammer i enten knæet eller anklen, som er de mest udsatte steder i forbindelse med tacklinger.
Det kan for eksempel gå ud over menisken i knæet eller ledbånd, som sidder både i knæ og ankel. I anklen er fodrodsknoglen også udsat, hvis modstanderen træder igennem i en tackling og ned på foden. Træthed kan øge risikoen for et brud på fodrodsknoglen i forbindelse med et sammenstød.
Karantæneregler i Bundesliga
5 gule kort betyder en dags karantæne. I selve kampen betyder to gule kort, at man også får et rødt kort, og det betyder karantæne i den følgende kamp. Så simpelt kan reglerne for kort og karantæner i Bundesligaen summeres op.
Tyskerne indførte det gule kort for mere end 50 år siden, men da der ikke rigtigt var nogen sanktioner for at samle et par håndfulde kort, førte det til, at mange spillere fik rigtig mange kort i en sæson.
Derfor fik man ideen, at hvis man modtog – i begyndelsen fire senere fem – gule kort i en sæson, ville det automatisk udløse en karantænedag. Samler man yderligere fem kort, får man yderligere en karantænedag og så fremdeles.
For de røde kort gælder, at de udløser en karantænedag allerede ved det første, mens flere røde kort eller særligt grove forseelser kan føre til mere end én dags karantæne.