18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

RB Leipzig – Borussia Dortmund: Odds og optakt den 6. november 2021

Foto: Bildbyrån

RB Leipzig tager tidligt lørdag aften mod Borussia Dortmund i Bundesligaen. Værterne er nummer otte i tabellen, mens gæsterne er på andenpladsen. De var begge i kamp i midtugens CL-runde, hvor RB Leipzig fik 2:2 hjemme mod Paris Saint-Germain, mens Borussia Dortmund igen tabte til Ajax Amsterdam. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til RB Leipzig – Borussia Dortmund. Der er kampstart lørdag d. 6. november 2021 kl. 18:30. Se kampen på Viaplay. 

GÅ TIL


RB Leipzig – Borussia Dortmund: Dommer, stadion og vejr

Dommer: TBD
Stadion:  Red Bull Arena, Leipzig
Vejret: 10° og frisk vind

Optakt til RB Leipzig – Borussia Dortmund: Skader, karantæner og startopstillinger

En ottendeplads efter 10 runder er trods alt ingen katastrofe, men der er immervæk allerede ni point mellem RB Leipzig på ottendepladsen og Borussia Dortmund på andenpladsen i Bundesligaen. Og yderligere et point op til Bayern München på førstepladsen. Trænerskiftet fra Julian Nagelsmann til Jesse Marsch har nok alligevel haft større betydning end forventet, for med Marsch’ tilknytning til Red Bull-koncernen som ansat i Salzburg var det forventet, at han ville kunne overtage mandskabet i Leipzig helt smertefrit. 

Sådan er det ikke gået. De fik blot en enkelt sejr i sæsonens første fem ligakampe, og da de åbnede CL-gruppespillet fik de en ørefigen på 6:3 ude mod Manchester City. Siden er skuden rettet op i Bundesligaen, og de seneste fem kampe har de vundet tre og spillet to uafgjort. I midtugen hentede de sæsonens første point i CL-gruppen, så selv om de er i fast track til europæisk exit med blot et point efter fire runder, er der dog også der marginal fremgang at spore. 

De kan glæde sig over, at de i ligaen har vundet fire af fem mulige hjemmekampe, og det enlige nederlag kom mod Bayern München. Det tæller næsten ikke i sydtyskernes nuværende forfatning. De fire øvrige hjemmekampe har RB Leipzig vundet med samlet 17:1. De er noget hårdt ramt defensivt, hvor Willi Orban blev skadet i ugens kamp mod Paris Saint-Germain, mens Halstenberg, Klostermann og Saracchi stadig er ude på backpladserne. 

Gæsterne fra Borussia Dortmund måtte se sig besejrede for anden gang på to uger af Ajax Amsterdam. Mats Hummels fik direkte rødt efter en lille halv time, og selv om Marco Reus bragte tyskerne på 1:0 på straffespark, fik gæsterne vendt kampen med tre scoringer i de afsluttende 20 minutter. Borussia Dortmund er dog stadig på gruppens andenplads, og kan de slippe fra næste rundes tur til Lissabon og mødet med Sporting uden nederlag, ser det lovende ud med den videre overlevelse i Champions League. 

I Bundesligaen gør de mere end at overleve med otte sejre i sæsonens første 10 kampe. Målmaskinen Haaland er meldt ude resten af kalenderåret, og han skal være heldig, hvis han kan finde en plads på skadesbænken, for den er efterhånden ved at være fyldt godt op hos træner Marco Roses Borussia Dortmund. Morey, Guerreiro og Schulz er stadig fraværende på backpladserne, mens Dahoud, Can og Reyna er væk fra midtbanen, og så mangler de altså Erling Haaland også.

I nordmandens fravær hviler meget af presset for mål på reserven Stefan Tigges og på Thorgan Hazard. De har tilsammen scoret fire mål i de seneste tre kampe, og ser vi bort fra nederlaget til Ajax Amsterdam, har Borussia Dortmund gjort rent bord selv uden Haaland i front i de øvrige tre kampe uden nordmanden. 

RB Leipzig:

  • Willi Orban (Forsvar, Fast) – Skadet
  • Lukas Klostermann (Forsvar, Fast) – Skadet
  • Marcel Halstenberg (Back, Reserve) – Skadet
  • Marcelo Saracchi (Back, Reserve) – Skadet
  • Brian Brobbey (Angreb, Fast/ Reserve) – Tvivlsom

Borussia Dortmund:

  • Nico Schulz (Back, Fast/Reserve) – Skadet
  • Raphael Guerreiro (Back, Fast) – Skadet
  • Mateu Morey (Back, Reserve) – Skadet
  • Mahmoud Dahoud (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
  • Emre Can (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
  • Giovanni Reyna (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
  • Erling Braut Haaland (Angriber, Fast) – Skadet

RB Leipzig forventet startopstilling:  Gulacsi; Mukiele, Simakan, Gvardiol; Henrichs, Haidara, Kampl, Angelino; Nkunku, Poulsen, Szoboszlai.

Borussia Dortmund forventet startopstilling: Kobel; Meunier, Akanji, Hummels, Passlack; Witsel; Bellingham, Brandt; Reus, Hazard, Malen.


Odds på RB Leipzig – Borussia Dortmund

Oddsene peger på, at værterne slæber rundt på favoritkåben. 

Odds-forslag: RB Leipzig udnytter fravær hos gæsterne

I nyere tid har det været en rendyrket fornøjelse for Borussia Dortmund, når der har stået RB Leipzig på menuen. De seneste otte indbyrdes opgør har givet seks sejre til de gulsorte, og de to sidste er endt uafgjort. De seneste fire møder er alle endt med sejr til Borussia Dortmund, og senest var det i finalen i DFB Pokal tilbage i maj, hvor Borussia Dortmund vandt overbevisende 4:1. 

Syv af de seneste ni indbyrdes kampe er endt med mål til begge mandskaber, og de 10 seneste indbyrdes kampe har budt på i alt 36 scoringer. Fem af de 10 kampe har i øvrigt haft mindst fem scoringer. Der plejer at være godt gang i sagerne, når de mødes. Ud over pokalfinalen endte sidste sæsons to møder med sejre til Borussia Dortmund på henholdsvis 3:2 og 3:1.

Alligevel hælder anbefalingen mod hjemmesejr. De to kampe for RB Leipzig mod Paris Saint-Germain har ganske vist kun givet ét point, men de har spillet lige op med franskmændene i begge opgør, og der er klare tegn på fremgang hos RB Leipzig. Omvendt ser det ud til, at Borussia Dortmund allerede er slidte med mange skader og to klare nederlag mod Ajax Amsterdam. De tre sejre uden Erling Haaland har i øvrigt været mod undervældende modstandere som Arminia Bielefeld, Ingolstadt og FC Köln.

Buddet her er, at RB Leipzig fortsætter de opløftende takter og snupper en sjælden sejr mod Borussia Dortmund.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
2,12
RB Leipzig
Gå til Marathonbet *


RB Leipzig – Borussia Dortmund: Statistik, topscorer og H2H

  • RB Leipzig er på 8. pladsen i Bundesligaen og har hentet 15 point i sæsonens første 10 kampe. 

  • RB Leipzigs statistik er 4-3-3, mens deres måltal lyder 21:10.

  • Borussia Dortmund er aktuelt nummer 2 i Bundesligaen, og de har 24 point efter 10 runder. 

  • Tallene for Borussia Dortmund er 8-0-2 og scoren 27:15.

  • RB Leipzigs topscorerposition deles mellem Christopher Nkunku og Emil Forsberg, der begge har nettet 4 gange. 

  • Trods en skadesperiode er det stadig norske Erling Haaland, der er topscorer hos Borussia Dortmund med 9 sæsonmål.


Expected Goals: RB Leipzig vs. Borussia Dortmund de seneste tre kampe:

RB LeipzigResultatxGBorussia DortmundResultatxG
RB Leipzig – Paris Saint-Germain(2-2) 2,88 – 1,39Borussia Dortmund – Ajax Amsterdam (1-3) 1,74 – 2,04 
Eintracht Frankfurt – RB Leipzig (1-1) 0,51 – 3,64Borussia Dortmund – FC Köln(2-0) 1,51 – 1,31 
Babelsberg – RB Leipzig (0-1) 0,11 – 2,97Borussia Dortmund – Ingolstadt (2-0) 2,06 – 0,12 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv første kommentar

Skriv et svar