18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nicolai Lisberg: Sæsonoptakt til Bundesligaen 2023-2024

Dortmund var lige ved at snyde Bayern München i sidste sæson, men det glippede på den mest smertefulde måde. Hvordan udarter Bundesligaen 2023-2024 sig? Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, giver sit bud på alle slutplaceringer i den bedste tyske række.

Harry Kane er klar til at Bundesliga-debutere fora Bayern. Foto: IMAGO / Philippe Ruiz

Harry Kane er klar til at Bundesliga-debutere fora Bayern. Foto: IMAGO / Philippe Ruiz

Bayern München

En forfærdelig sæson blev kun ligge akkurat acceptabel, da Bayern i sæsonens næstsidste minut lykkedes med at få fingrene i det 11. mesterskab i træk. En sæson der kostede hele ledelsen og træner Nagelsmann jobbet. Det er derfor et nyt Bayern, der ser dagens lys og et mere angrebsivrigt Bayern-hold, der har forstærket sig i en række kæder. Kim var blandt Serie A’s allerbedste midtstoppere i sidste sæson og ligner en gevinst til en usikker defensiv, hvor en skadet Hernandez’ afsked ikke begrædes i München. Og så har de med indkøbet af Harry Kane også fundet den spiller, der kan lukke det hul, som Lewandowski efterlod og som kostede dem i sidste sæson. Tuchel har nu haft tid til at arbejde med sin trup og implementere sine ideer, og det er svært, hvis ikke umuligt, at se andre hold end Bayern løbe med titlen. Også selvom Supercuppen mod Leipzig viste, at der stadig er en del at arbejde forude. Eneste benspænd er målmandsposten, der i skrivende stund er lidt uafklaret, da Neuer fortsat er på vej tilbage.

Ind: Min-jae Kim (Napoli), Konrad Laimer (RB Leipzig), Raphaël Guerreiro (Dortmund)

Ud: Lucas Hernández (PSG), Daley Blind (Girona), Sadio Mané (Al-Nassr), Marcel Sabitzer (Dortmund), Yann Sommer (Inter)

Bud på slutplacering: 1

Lisbergs bud: Bayern vinder mesterskabet til odds 1,22 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund

Jeg var selv tilstede, da Dortmund på traumatisk vis tabte mesterskabet i sidste spillerunde. I den kamp virkede de lammede, og på transferfronten har der også været underlig lidt bevægelse at spore i begyndelsen. Tabet af Bellingham er markant, fordi de har mistet Bundesligaens bedste spiller, og selvom Nmecha tager store skridt, så er det ikke på samme hylde. Sabitzer giver en anden fremdrift med bolden, men der kan godt komme til at mangle kreativitet. 

Bensebaini i forhold til Guerreiro ligner rent defensivt ikke en svækkelse, selvom de mister lidt fleksibilitet, fordi portugiseren også gjorde sig med succes på midtbanen. Generelt fremstår Dortmund en smule svagere, selvom det skal med, at Haller denne gang kan spille hele sæsonen, hvorfor deres offensiv ikke bør rende ind i samme problemer som i efteråret i sidste sæson.

Ind: Felix Nmecha (Wolfsburg), Ramy Bensebaini (Gladbach), Marcel Sabitzer (Bayern)

Ud: Jude Bellingham (Real Madrid), Ansgar Knauff (Eintracht Frankfurt), Tom Rothe (Kiel, leje), Felix Passlack (Bochum), Mahmoud Dahoud (Brighton), Anthony Modeste (Ukendt), Nico Schulz (Ukendt), Raphaël Guerreiro (Bayern)

Bud på slutplacering: 3

Lisbergs bud: Sebastien Haller bliver Bundesliga-topscorer til odds 9,00 – SPIL HER >>*

RB Leipzig

Der var lidt kritik af Leipzig i begyndelsen af vinduet, da profiler som Szboszlai, Laimer og Nkunku blev solgt videre, men de har siden handlet rigtig godt ind. Afløserne har endnu ikke samme niveau, men bredden i truppen er steget, og det ser spændende ud for Leipzig, der, hvis de kan finde stabiliteten, kan blande sig mere i kampen om mesterskabet end i sidste sæson. Marco Rose mangler dog fortsat at vise, at han kan levere med et hold over en hel sæson, og Nkunkus mål og finesse er svær at afløse 1-1, men Leipzig ligner fortsat et hold til top 4, hvilket de mere end viste med den flotte sejr i Super Cuppen.

Ind: Loïs Openda (Lens), Christoph Baumgartner (Hoffenheim), Benjamin Sesko (Salzburg) Nicolás Seiwald (Salzburg), El Chadaille Bitshiabu (PSG), Xavi Simons (PSG, leje) Fábio Carvalho (Liverpool, leje), Castello Lukeba (Lyon)

Ud: Dominik Szboszlai (Liverpool), Christopher Nkunku (Chelsea), Tom Krauß (Mainz), Angeliño (Galatasaray), Alexander Sørloth (Villarreal), Josko Gvardiol (Manchester City), Konrad Laimer (Bayern), Marcel Halstenberg (Hannover)

Bud på slutplacering: 4

Union Berlin

Hatten af for Union Berlin, der i sine fire sæsoner i ligaen hver gang er kravlet op i tabellen. Fra 11. til en 4. plads og en tur i Champions League. Og netop det kommer givetvis til at koste kræfter for Union. Godt nok leverede de forholdsvist fint i Europa i den forgange sæson, men de testes på en helt anden hylde denne gang, og selvom de har foretaget flere typiske Union-indkøb, der styrker bredden, så er det svært at se, at start 11’eren skulle være blevet bedre. Men Union er Union, og Urs Fischer får ekstremt meget ud af lidt, så jeg er optimistisk på deres vegne, hvor de igen bør kunne blande sig i kampen om de europæiske pladser.

Ind: Diogo Leite (Porto), Lucas Tousart (Hertha BSC), Mikkel Kaufmann (FCK), David Datro Fofana (Chelsea, leje), Brendan Aaronson (Leeds, leje), Morten Thorsby (Genoa, leje)

Ud: Sven Michel (Augsburg), Paul Seguin (Schalke), Rick van Drongelen (Samsunspor), Levin Ötzunali (HSV), Kevin Möhwald (Eupen), Tim Maciejewski (Sandhausen)

Bud på slutplacering: 5

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

SC Freiburg

Streichs mandskab glippede lige akkurat Champions League, men det var stadig en flot sæson, som de kunne se tilbage på. Det har været et forholdsvist stille og roligt vindue for Freiburg denne gang, selvom Brentford har været lidt på rov i klubben, og hvor skiftet fra Flekken til Müller i målet ligner en lille svækkelse. Bundesligaens bedste joker Nils Petersen er desuden stoppet, og hans jokertore kommer Freiburg formentlig til at mangle. Lidt ligesom Union, så har de vist, at de efterhånden har erfaringen til at præstere i flere turneringer, så mon ikke at freiburg igen blander sig i subtoppen.,

Ind: Junior Adamu (Salzburg), Florian Müller (Stuttgart)

Ud: Kevin Schade (Brentford), Mark Flekken (Brentford), Woo-yeong Jeong (Stuttgart) Lino Tempelmann (Schalke), Nils Petersen (Karrierestop), Joantahn Schmid (Ukendt)

Bud på slutplacering: 7

Bayer Leverkusen

Leverkusen havde en forfærdelig start på sidste sæson og rodede længe rundt under stregen, men så kom Alonso ind og fik sat skik på holdet. Alonso har siden forlænget kontrakten med Leverkusen, og det er måske den mest forstærkede trup, vi har med at gøre. Diabys afgang havde de nok gerne været foruden, men de har investeret pengene rigtig fint på positioner, hvor de tidligere var ret så sårbare, og efter et par lidt grå sæsoner, er Leverkusen det bedste bud på en Bayern-udfordrer i denne sæson. Ikke mindst fordi foråret med en tilbagevendt Florian Wirtz var så fuld af positive elementer. Der findes endda rigtig flotte odds på, at Leverkusen efter Bayern er det hold der slutter øverst.

Ind: Victor Boniface (Union SG), Granit Xhaka (Arsenal), Jonas Hofmann (Gladbach), Arthur (America-MG), Alejandro Grimaldo (Benfica)

Ud: Moussa Diaby (Aston Villa), Mitchel Bakker (Atalanta), Daley Sinkgraven (Las Palmas), Paulinho (Atlético-MG), kerem Demirbay (Galatasaray) Lennart Grill (Union Berlin), Karim Bellarabi (Ukendt), Andrey Lunev (Ukendt)

Bud på slutplacering: 2

Lisbergs bud: Leverkusen som vinder i en liga uden Bayern München til odds 11,00 – SPIL HER >>*

Wolfsburg

Europa glippede lige akkurat på sidste spilledag i sidste sæson, men måske det kan være held i uheld, fordi de nu kun har Bundesligaen at bekymre sig om i Folkevognsbyen. De har med slag af Nmecha og Micky van de Ven mistet nogle af de spillere, der kunne gøre en forskel, og derfor står de, trods polstring til bredden, også svækket tilbage. Mæhle træder formentlig ind på venstrebacken og sammen med Baku på den anden back kan det blive rigtig godt, hvis ellers Kovac tør slippe håndbremsen. I Wimmer har de en af Bundesligaens mest kreative spillere, men de kommer ganske givet til at mangle den angriber, der for alvor kan løfte dem op til de helt sjove placeringer, da Jonas Wind fortsat er for ustabil som konsekvent målscorer.

Ind: Tom Krauß (RB Leipzig), Daniel Batz (Saarbrücken), Sepp van den Berg (Liverpool, leje)

Ud: Angelo Fulgini (Lens), Marcus Ingvartsen (Nordsjælland), Finn Dahmen (Augsburg )Aaron Martïn (Genoa), Anderson Lucoqui (Hertha)

Bud på slutplacering: 6

Mainz

Et meget anonymt transfervindue indtil videre, og det er måske ikke helt skidt. For Mainz lavede et par fine handler tilbage i januar, der forstærkede truppen. Heriblandt Ajorque, der var med til at fortrænge Ingvartsen fra holdet, hvorfor han nu er tilbage i Nordsjælland. Bo Svensson har gjort Mainz stabile, og de kan få point mod samtlige hold, så selvom truppen ikke sprudler af talent, så er det et hold, han nok skal holde i ligaen. Men der mangler kvalitet på en række positioner, før de for alvor kan kravle op i tabellen, så det ligner lidt en gentagelse af sidste sæson med en plads i midten af tabellen.

Ind: Tom Krauß (RB Leipzig), Daniel Batz (Saarbrücken), Sepp van den Berg (Liverpool, leje)

Ud: Angelo Fulgini (Lens), Marcus Ingvartsen (Nordsjælland), Finn Dahmen (Augsburg )Aaron Martïn (Genoa), Anderson Lucoqui (Hertha)

Bud på slutplacering: 9

Gladbach

Puha. Hvis man er Gladbach-fan, bør man måske springe de følgende linjer over. For det er noget af et vindue, de har gang i. Ud er næsten røget alt med kvalitet, og det er omvendt meget lidt, der er kommet ind den anden vej, selvom både Cvancara og Honorat naturligvis skal have chancen for at bevise sig, inden de her afskrives.
Men Thuram, Stindl og Hofmann er væk, og dermed er der sagt farvel til både ledertyper og offensive profiler. I Tyskland er der en generel opfattelse af, at die Fohlen i denne sæson næsten kan risikere at rykke ud. Så galt tror jeg ikke, at det går, men der venter Seoane noget af en udfordring, når den tidligere Leverkusen-træner skal forsøge at få en syg patient på fode igen.

Ind: Tomas Cvancara (Sparta Prag), Franck Honorat (Stade Brestois), Julian Weigl (Benfica), Fabio Chiarodia (Werder Bremen), Robin Hack (Bielefeld)

Ud: Jordan Beyer (Burnley), Jonas Hofmann (Bayer Leverkusen), Lars Stindl (Karlsruher), Marcus Thuram (Inter), Ramy Bensebaini (Dortmund)

Bud på slutplacering: 13

FC Köln

Gedebukkene har været blandt de mindst aktive hold, kigger vi på penge brugt og modtaget, da det for dem har handlet om frie transfers. Væk er anfører Jonas Hector og måske endnu mere væsentlig Skhiri, og dermed også to af Kölns absolutte nøglefigurer. Jeg synes ikke, de for alvor er blevet erstattet, selvom man blandt andet har hentet to danskere til at gøre forsøget, og jeg er derfor lidt bekymret på Kölns vegne. For hvem i alverden skal score målene for Baumgarts mandskab? Selke gør det jo ikke, og så skal Waldschmidt ramme niveau fra Freiburg-tiden, hvis Köln skal havne i den bedre halvdel.

Ind: Julian Chabot (Sampdoria), Jacob Christensen (Nordsjælland), Leart Paqarada (St Pauli), Luca Waldschmidt (Wolfsburg, leje), Philipp Pentke (Hoffenheim), Rasmus Carstensen (Genk, leje)

Ud: Ondrej Duda (Verona), Ellyes Skhiri (Eintracht Frankfurt), Jonas Hector (Karrierestop), Timo Horn (Ukendt), Sebastian Andersson (Ukendt), Kingsley Schneider (Samsunspor)

Bud på slutplacering: 12

TSG Hoffenheim

Blandt sidste sæsons skuffelser, hvor den danske satsning aldrig rigtig bar frugt. Nu er tre af de fire så væk fra klubben, og så må vi se, hvad Matarazzo kan få ud af det materiale. At hente Grillitsch tilbage fra Ajax er bestemt ikke dumt, mens jeg omvendt godt kan være tvivlende over for, hvor meget Bülter, trods et flot forår i Schalke, reelt set giver offensiven. Truppen er vel til mere end en plads i bunden, men det er efterhånden lang tid siden, vi har set det udfolde sig i Hoffenheim. Det trækker dog op i forhold til forventningerne, at Weghorst er hentet ind. Fans af Premier League vil nok trække på skuldrene af den påstand, men bruges han rigtigt, som han blev det i Wolfsburg, så er der her en mand, der med sine mål og evner i feltet nok skal sikre point til Hoffenheim, der dog går en svær sæson i møde.

Ind: Marius Bülter (Schalke), Julian Justvan (Paderborn), Florian Grillitsch (Ajax), Attila Szalai (Fenerbahce), Wout Weghorst (Burnley, leje)

Ud: Christoph Baumgartner (RB Leipzig), Stefan Posch (Bologna), Munas Dabbur (Shabab Al-Ahli), Ermin Bicakcic (Ukendt), Sebastian Rudy (Ukendt), Jacob Bruun Larsen (Burnley)

Bud på slutplacering: 15

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Werder Bremen

Ole Werners hold havde en rigtig fin sæson tilbage i landets bedste række, selvom der også var et par udfald, og hvor de kæmpede lidt til sidst med at få overlevelsen endegyldigt sikret. Indtil Harry Kane skiftede til Bayern, stod de for sommerens opsigtsvækkende handel, da det lykkedes dem at hente Keïta i Liverpool, der dog, – sikke en overraskelse – er blevet skadet og går glip af de første par kampe. Købet af Kownacki ligner en lille genistreg, da han var blandt 2. Bundesligas bedste sidste år, og de har fået forlænget med Ducksch, så selv hvis Füllkrug skifter væk i de næste par uger, står de ganske stærkt. Defensivt er de nok ikke helt gode nok, men de bør ikke for alvor komme i fare i forhold til nedrykning.

Ind: Dawid Kownacki (Fortuna Düsseldorf), Naby Keïta (Liverpool), Senne Lynen (Union SG

Ud: Fabio Chiarodia (Gladbach), Niklas Schmidt (Toulouse), Lee Buchanan (Birmingham)

Bud på slutplacering: 11

VfL Bochum

Det var imponerende, den måde Letsch fik styr på et Bochum-hold, der indledningsvist i sidste sæson lignede en stensikker nedrykker. Men Bochum fik bygget lidt af et fort hjemme med flere store kampe, og de blev en svær og ubehagelig modstander for flere hold at spille mod. Af en klub af deres størrelse har de forstærket sig ganske fint i dette vindue, og det gør mig fortrøstningsfuld på deres vegne, da alle profilerne er blevet i klubben. Deres chancer for overlevelse stiger i øvrigt alene af det faktum, at de to oprykkere fra Darmstadt og Heidenheim ikke ligefrem oser af Bundesligaklasse, hvorfor de godt kan sikre sig en tredje sæson i Bundesligaen, selvom det nok bliver til en placering i bunden af tabellen nok engang.

Ind: Moritz-Broni Kwarteng (Magdeburg), Noah Loosli (Grasshoppers), Matus Bero (Vitesse), Lukas Daschner (St Pauli), Felix Passlack (Dortmund), Bernardo (RB Salzburg)

Ud: Jannes Horn (Nürnberg), Silvere Ganvoula (Young Boys), Konstantino Stafylidis (Ukendt)

Bud på slutplacering: 14

Augsburg

Som noget nær eneste bundhold holdt Augsburg fat i Enric Maßen, selv da det begyndte at gå skidt sidste år, og det skal de så forsøge at høste frugterne af i den kommende sæson. De har på transfermarkedet slået to fluer med ét smæk ved at hente Tietz og Pfeiffer, der udover at forstærke dem også svækker en direkte konkurrent i Darmstadt. Ud er gået den amerikanske misforståelse Pepi, der trods store forventninger aldrig blev en succes i klubben. At de desuden har formået at gøre kontrakten med Berisha permanent gør mig tenderende til optimistisk på deres vegne. Vi taler ikke Europa, men truppen er til mere end en plads i bunden, og det får deres pinlige indsats i pokalen mig ikke til at ændre på.

Ind: Mergim Berisha (Fenerbahce), Tim Breithaupt (Karlsruher SC), Phillip Tietz (Darmstadt), Sven Michel (Union Berlin), Masaya Okugawa (Arminia Bielefeld), Patric Pfeiffer (Darmstadt), Finn Dahmen (Mainz)

Ud: Ricardo Pepi (PSV), Felix Götze (RW Essen), Tobias Strobl (Karrierestop), Julian Baumgartlinger (Karrierestop), Rafal Gikiewicz (Ankaragücü), André Hahn (Ukendt), Daniel Caligiuri (Ukendt), Maurice Malone (Basel)

Bud på slutplacering: 10

VfB Stuttgart

Et par Relegationskampe mod HSV, og så kunne Stuttgart sikre endnu en sæson i Bundesligaen. Det var dog sjældent kønt i den forgangne sæson, og Stuttgart ligner et hold, der meget vel kunne komme til at flirte med nedrykningsstregen igen. Skiftet fra Müller til Nübel i målet kan være det, der lige akkurat holder dem oppe, og der var da også positive momenter henimod slutningen af sæsonen, men der hersker et mindre kaos i Stuttgart, som der efterhånden så ofte gør, og det er ikke just befordrende. Læg dertil at Nartey er ude i det næste lange stykke tid med endnu en skade.

Ind: Serhou Guirassy (Rennes), Woo-yeong Jeong (Freiburg), Jovan Milosevic (Vojvodina), Maximilian Mittelstädt (Hertha), Matej Maglica (St Gallen), Alexander Nübel (Bayern, leje)

Ud: Florian Müller (Freiburg), Alou Kuol (Central Coast), Wahid Faghir (Elversberg, leje), Tanguy Coulibaly (Ukendt)

Bud på slutplacering: 17

Heidenheim

På den positive side kan man sige, at Heidenheim ikke har mistet nogle profiler. På den lidt mere negative side hænger det også sammen med, at de ikke rigtig havde nogen at plukke af. For første gang nogensinde er Heidenheim i Bundesligaen, og det er en utrolig bedrift af Frank Schmidt, der er den længstsiddende træner i tysk topfodbold. Det er faktisk lidt af et eventyr og en overpræstation af dimensioner, at de er nået hertil, så stopper det ikke også her?
Kleindienst blev topscorer i 2. Bundesliga med 25 mål, men han har aldrig vist sig frem i den bedste række, så er det lidt en Terodde vol 2., vi her har med at gøre. De har dog en ganske potent offensiv, da Beste med sin fine sparketeknik nok skal skabe røre for diverse modstandere, men meget skal gå op i en højere enhed, skal de overleve.

Ind: Marvin Pieringer (Schalke), Tim Siersleben (Wolfsburg), Benedikt Gimber (Jahn Regensburg), Omar Traoré (VfL OSnabrück), Eren Dinkci (Werder Bremen, leje)

Ud: Andreas Geipl (Jahn Regensburg), Marvin Rittmüller (Braunschweig), Dzenis Burnic (Karlsruher)

Bud på slutplacering: 16

Darmstadt

De vandt godt nok ikke 2. Bundesliga, da de blev overhalet på sidstedagen, men de var rækkens stærkeste og bedst spillende hold. En oprykker i Bundesligaen har det dog næsten altid svært, og når man så samtidig sender to af sine bedste spillere, Tietz og Pfeiffer, videre til en direkte konkurrent i Augsburg, så skal det blive vanskeligt at blive oppe. De har forsøgt at kompensere for tabet af deres profiler, og Klarer er et fint køb til midterforsvaret, men vi har med en trup at gøre, der næsten er blottet for Bundesliga-erfaring. Det ligner en nedrykning for Darmstadt.

Ind: Christoph Klarer (Fortuna Düsseldorf), Andreas Müller (Magdeburg), Fabian Nürnberger (Nürnberg), Fraser Hornby)

Ud: Phillip Tietz (Augsburg), Keanan Bennetts (Wehen Wiesbaden), Patrick Pfeiffer (Augsburg)

Bud på slutplacering: 18

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra La Liga

Skriv første kommentar

Skriv et svar