18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til Relegationskampene i 1. og 2. Bundesliga d. 19. – 20. maj 2022

Hertha BSC og Hamburger SV dyster om en plads i Bundesligaen, i hvad der uden tvivl bliver et par drabelige opgør. Kan HSV vende tilbage til det fine selskab og bryde traditionen? Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, ser nærmere på den kamp og kaster også blikket på Kaiserslautern – Dynamo Dresden, der kæmper om en plads i 2. Bundesliga.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!

Hertha BSC – Hamburger SV X (1-1)

Det er svært helt præcist at forstå, hvor stort det er, at Hertha og HSV af alle klubber nu mødes i to kampe om en plads i næste års Bundesliga. Det er to mandskaber, der på mange måder minder utroligt meget om hinanden. Tårnhøje ambitioner og endnu større skuffelser.

Normalt plejer denne slags kampe at falde ud til fordel for holdet i Bundesligaen. Tæller vi kampene med fra 1982, så hedder statistikken 17-6 i Bundesligaholdets favør, og det må alt andet lige siges at være markant. Så hvad taler for, at HSV bliver det blot tredje 2. Bundesliga hold siden 2012 til at vinde en Relegationsdyst? Udover at Hertha faktisk tidligere har tabt en Relegationskamp som Bundesliga-hold i 2012? Formen og moralen.

HSV er kommet fra baghjul i 2. Bundesliga, hvor de var dømt ude af oprykningskampen, men fem sejre i træk gjorde, at de lige akkurat klemte sig ind på tredjepladsen i ligaen. Flere af deres spillere rammer topform lige nu, og selv Mikkel Kaufmann er begyndt at score. De føler, de har opnået noget og kommer med selvtillid.

Hos Hertha er det lige omvendt. De har haft så mange matchbolde, men har misset hver og en de sidste par uger. Nederlag hjemme mod Mainz og ude mod Dortmund blev afgørende, da Stuttgart hentede fire point i de to kampe og gik forbi dem i tabellen. Med to minutter tilbage af denne sæson var de reddet, men så scorede Stuttgart i overtiden, og Herthas spillere faldt knuste til jorden på plænen i Dortmund. Der venter derfor Magath en kæmpe opgave med at få banket noget moral ind i spillerne igen. Det taler dog til Herthas fordel, at spillet faktisk har været ganske fint de seneste par måneder, og at der fortsat bliver løbet mange meter for hinanden. De skal dog løbe uden Ascacibar, der er i karantæne, ligesom Selke fortsat er skadet.

Jeg synes, at det er en helt åben kamp, men måske HSV har størst fordel af, at de allerede spiller torsdag, da Hertha er hårdt ramt mentalt. Derudover er det interessant at se, hvad der sker på målmandsposten, hvor det muligvis kan blive debut til danske Oliver Christensen, da Marcel Lotka kom galt af sted mod Dortmund og er meget tvivlsom. 

Lisbergs bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Kaiserslautern – Dynamo Dresden 2 (1-2)

Udelukkelsen af Türkgücü München betød, at Kaiserslautern og Dynamo Dresden allerede inden sidste runde har vidst, at de to skulle møde hinanden om en plads i 2. Bundesliga. Dermed har forberedelsestiden også været det længere end for de to hold i den ovenstående kamp. Meget fokus er naturligvis på Hertha mod HSV, men det er altså noget af en kracker, vi har i vente fredag og tirsdag, hvor der er meldt alt udsolgt, og politiet møder op med ekstra betjene for at holde orden på de to holds fans.

Kigger vi lidt statistisk på det, så er der ikke samme klare billede i styrkeforholdet mellem hold fra 2. Bundesliga og 3. Liga, som vi ser på niveauet højere oppe. Faktisk er det lige omvendt med 9 sejre til 3. Liga holdet i 13 kampe. Så gør det Kaiserslautern til favorit? Det tyske mestre anno 1998 har ikke just spillet videre overbevisende i 3. Liga på det seneste med tre nederlag i træk, og dermed glippede de den direkte oprykning.

For Dresden er historien, at de faktisk blot har tabt en enkelt af de seneste fem kampe, men uafgjorte resultater hjælper ikke alverden i det store regnskab. Defensivt er de væsentligt bedre organiseret end Kaiserslautern, så jeg går derfor mod statistikken og tror på, at Dresden tager første stik her.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!


Skriv et svar