18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 8. runde i Bundesligaen d. 20. – 22. oktober 2023

I denne weekend er der to danske cheftrænere i aktion, når Jess Thorup får debut hos Augsburg, mens Bo Svensson for fjerde hjemmekamp i træk mod Bayern skal forsøge at sikre de tre point og flytte sit mandskab væk fra bunden. Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, ser nærmere på de to danskeres muligheder og zoomer også ind på rundens øvrige kampe i ottende spillerunde i det tyske.

Foto: IMAGO / Laci Perenyi

Borussia Dortmund – Werder Bremen 1 (3-0)

Fredag d. 20. oktober kl. 20:30

Et privatfly blev stillet til rådighed for Brandt, Süle, Hummels og Füllkrug, der var i aktion med landsholdet tirsdag nat/onsdag morgen, men som trods alt bør kunne nå at komme til kræfter igen, inden kampen mod Werder Bremen. En kamp der vækker dårlige minder i Dortmund, da de i sidste sæson førte 2-0 mod Bremen med to minutter igen af den ordinære tid, men endte med at tabte 3-2 i et af flere store udfald i den sæson.

I denne sæson har vi allerede set udfald mod Heidenheim, men selvom skudsmålet går på, at Dortmund ikke præsterer, så er de stadig ubesejrede efter otte runder, og med en sejr fredag kan de tage førstepladsen for en stund.

Werder har tabt de to seneste kampe mod henholdsvis Darmstadt og Hoffenheim og lukket syv mål ind, og med Füllkrug, der nu tørner ud for Dortmund, og som scorede i landskampspausen, så skal det blive til en sejr for de sort-gule, hvor det også er værd at nævne Marco Reus’ fine form. Werder er uden flere profiler, heriblandt Pieper, Pavlenka, Stark og Keita.

Lisbergs bud: Dortmund fører ved pausen til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Union Berlin  – VfB Stuttgart 1 (2-0)

Lørdag d. 21. oktober kl. 15:30

Seks nederlag i træk blev til syv, da Union Berlin tabte med 4-2 i Dortmund for knap to uger siden. En kamp, hvor de kom foran 2-1, men hvor de igen , igen havde en række marginaler mod sig. Det synes lidt at være historien om Union i disse tider, og så er det måske ikke lige sagen at møde Bundesligaens og Europas farligste angriber, Serhou Guirassy, der med tre mål i sidste uges sejr mod Wolfsburg fik brudt sin forfærdelige måltørke på en hel kamp og kom op på lidt mere acceptable 13 scoringer efter de første syv runder.

Jeg må indrømme, at jeg indledningsvist har taget fejl af Stuttgart, der rettelig er mere end Guirassys mål, og som faktisk spiller rigtig godt, men derfor ser jeg nu alligevel Union Berlins vej i lørdagens kamp. Også selvom det er en kamp, der i sit matchup er skræddersyet til Stuttgart og deres omstillinger, da Union tvinges til at have bolden mere, end hvad de normalt bryder sig om. Men Union er et bedre hold, og på et tidspunkt rammer de to mandskaber også et mere retvisende niveau. Måske det allerede sker lørdag.

Knoche og Khedria er begge tilbage efter skader, og de kan formentlig være med til at stabilisere Union Berlin en smule.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Freiburg – VfL Bochum 1 (2-0)

Lørdag d. 21. oktober kl. 15:30

Ordet stabilitet har om noget været kendetegnende for Freiburg de seneste mange sæsoner, men det har været svært at få øje på i denne sæson. Både i forhold til resultater, men også i forhold til selve spillet. Senest blev det til et 3-0-nederlag i München mod Bayern, i en kamp hvor de aldrig for alvor var i nærheden af det helt store og nok burde have tabt større.

Den defensive struktur er lidt vanskelig at se på holdet for tiden, og nu skal de op mod et godt kæmpende Bochum-mandskab, der kommer ind til opgøret efter et flot point i Leipzig, hvor Elfmeter Killer Riemann reddede to fra pletten.

Bochum er dog bedst hjemme, så det skal blive til en tiltrængt succesoplevelse for Streich og co.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Wolfsburg – Bayer Leverkusen 2 (1-2)

Lørdag d. 21. oktober kl. 15:30

Wind, Mæhle og resten af holdkammeraterne skuffede lidt mod Stuttgart i runden før landskampspausen, da de tabte med 3-1 til Serhou Guirassy. Jeg havde på forhånd udset det opgør som en form for lakmustest af, hvad vi kan forvente fra Wolfsburg i denne sæson.

I den kamp kom Wind ikke på tavlen, men den tidligere FCK’er var en af meget få danske landsholdsspillere, der kunne være sine præstationer bekendt i de seneste to landskampe, og han er også nøgen til Wolfsburg-point lørdag.

Men de skal ramme et helt andet niveau, hvis de skal have noget ud af kampen mod Bundesligaens tophold. Leverkusen gjorde kort proces mod Köln senest, og jeg har svært ved at se de helt åbenlyse svagheder på dette hold, selvom Wimmer, Wind, Mæhle med flere bør kunne volde dem problemer i omstillingerne, når der bliver plads bag deres offensive backs.  På et tidspunkt taber Leverkusen, men det bliver ikke denne weekend. Og særligt ikke, hvis Casteels ikke når at blive klar for Wolfsburg.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Darmstadt – RB Leipzig 2 (0-2)

Lørdag d. 21. oktober kl. 15:30

To gange brændte Leipzig fra pletten i den seneste runde, og så måtte de nøjes med 0-0 hjemme mod Bochum, hvorfor de mistede et skridt i toppen af tabellen, hvor det dog fortsat er tæt. 

Nu er der ikke råd til flere fejltagelser af den slags, når de skal op imod oprykkerne fra Darmstadt, der lige pludselig har fundet formen med to sejre i træk, efter Bundesligaen ellers havde set et nummer for stort ud til dem i de første fem kampe af sæsonen.

Leipzig har muligvis igen Dani Olmo til rådighed, og det er jo et stort boost, men det er nok tvivlsomt, at han allerede her kommer til at få den store rolle. Men selv uden Olmo så bør Leipzig – Darmstadts gode form til trods – være det klart bedste af de to hold. Og deres hurtige kombinationer kan Darmstadts til tider lidt tunge defensiv ikke hamle noget op mod.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,44 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

TSG Hoffenheim – Eintracht Frankfurt X (2-2)

Lørdag d. 21. oktober kl. 15:30

Hoffenheim lykkedes lige akkurat med at få alle tre point med hjem fra Bremen i sidste runde, da Bülter – sekunder efter Jens Stages udlignende mål – sikrede gæsterne en 3-2-sejr. En meget klassisk Hoffenheim-indsats, hvor de offensivt spillede noget rigtig fint og kombinationsstærkt fodbold, men hvor de defensivt begik nogle store brølere.

Nu skal de op mod Frankfurt, der for en sjælden gangs skyld også kommer ind til en weekend med en sejr i bagagen. For Frankfurt slog Heidenheim 2-0 for to uger siden, og de fik dermed deres blot anden sejr.

Jeg har nævnt det et par gange, men de har endnu ikke fundet deres offensive udtryk, så hvor store problemer kan de skabe mod dette Hoffenheim-hold? En relativt åben affære, hvor X’et ligner det mest oplagte bud.

Hoffenheim må med sikkerhed undvære Kramaric, mens Buta og Trapp er tvivlsomme hos gæsterne.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Mainz – Bayern München 1 (2-1)

Lørdag d. 21. oktober kl. 18:30

Bo Svensson må fortsat vente på sin første sejr i denne sæson, selvom det var tæt på mod Gladbach, da vi skulle helt frem til minut 88, inden Gladbach udlignede til slutresultatet 2-2.

Begge hold har til dette opgør skulle forholde sig til spillere, der har ytret sig på sociale medier i forhold til krigen mellem Israel og Palæstina, og hvor Bayern i første omgang har valg at tale med store ord over for Mazroui, så har Mainz helt valgt at fritstille El Ghazi.

Der er altså ikke meget, der går Mainz vej for tiden, og det har det ikke gjort længe. Og til denne kamp er der også lidt sygdom i truppen, som skaber tvivl hos Zentner og van den Berg. Men faktisk er deres eneste to sejre i ligaen siden begyndelsen af marts kommet mod netop Bayern og Leipzig, ligesom de som bekendt også fik uafgjort mod Dortmund i sidste sæson dramatiske sæsonafslutning. Faktisk har Mainz under Bo Svensson i liga-sammenhæng vundet samtlige tre hjemmekampe mod Bayern, så er det netop til sådan en kamp, at de finder noget ekstra frem?

Bayerns spil er som nævnt i tidligere optakter ikke sprudlende, der er ulmende uro mellem Tuchel og ledelsen, og så kan de risikere at måtte undvære Kimmich foruden Upamecano. Jeg indrømmer, at det er lidt af et langskud, men jeg går med alle gange fire for Mainz.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 8,75 – SPIL HER >>*

Köln – Gladbach X (2-2)

Søndag d. 22. oktober kl. 15:30

Et derby siges at kunne få det bedste ud af ethvert hold, uanset øjeblikkelig form, og det er netop det, de skal håbe på hos Köln, når de søndag eftermiddag tager imod Gladbach. For Köln er sidst i tabellen med blot et enkelt point. Mod Leverkusen senest kunne de som ventet intet stille op, og der er grund til at være bekymret i Domkirkebyen.

Sidst de to hold mødtes, endte det 0-0, men ellers plejer der næsten at være garanti for mål, og faktisk har Köln overhånden, ser vi på de seneste fem indbyrdes kampe, hvor det er blevet til tre sejre, et nederlag og en uafgjort.

Gladbach fik et point i den seneste runde, da Scally reddede die Fohlen i slutminutterne mod Mainz, men spillet er stadig mangelfuldt. En meget lige kamp, hvor jeg har svært ved at udpege en favorit.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Heidenheim – Augsburg X (1-1)

Søndag d. 22. oktober kl. 17:30

En kamp der fortjener ekstra opmærksomhed, efter det kom frem, at det er Jess Thorup, der fremover styrer tøjlerne hos Augsburg. Det sker, efter de skilte sig af med Enrico Maaßen, som de ikke længere kunne holde fast i efter blot en enkelt sejr i de første syv kampe af sæsonen.

Og det har da i længere tid heller ikke været godt for Augsburg, der stadig jagter første sejr på udebane i 2023. Og det bliver altså nu op til Jess Thorup, der ved sin præsentation talte om et mere offensivt udtryk, men som ikke ville lægge sig fast på en decideret formation, at sørge for dette

Oprykkerne fra Heidenheim har ikke problemer med det offensive, men til gengæld sejler de lidt bagude, hvilket til tider giver nogle underholdende kampe.

Det er altid svært at vide, hvad man sådan skal forvente på bagkant af en ny træneransættelse, men Thorup har talt meget om at udvikle spillerne og menneskerne, og kan han få banket lidt selvtillid ind i truppen, kan han godt få noget med fra besøget i Heidenheim.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Bundesligaen

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar