18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 6. runde i Bundesligaen d. 29. september – 1. oktober 2023

Der er storkamp i Leipzig, der får besøg af Bayern München, mens fredagen byder på en interessant duel mellem Hoffenheim og Dortmund. Og så er spørgsmålet, om Bo Svensson endelig får en sejr med Mainz. Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, er klar med sin optakt til sjette runde fra det tyske.

Karim Adeyemi og Marco Reus, BVB

Foto: IMAGO / Eibner

TSG Hoffenheim – Borussia Dortmund 2 (2-3)

Fredag d. 29. september kl. 20:30

Dortmund spillede vel sæsonens bedste kamp, da de i seneste runde fik en 1-0-sejr over Wolfsburg på et mål af Marco Reus, der igen har fået en vigtig rolle for dette hold. Det var en kontrolleret indsats, hvor de defensivt så bedre ud end længe, men fuglene synger fortsat ikke i den sort-gule del af Nordrhein-Westfalen.

Det gør de til gengæld i Sinsheim. For jeg havde inden sæsonen troet, at Hoffenheim kunne komme i alvorlige problemer, men efter sidste uges sejr ude mod Union Berlin er de nu oppe på en femteplads efter fire sejre i træk. Dortmund har faktisk vundet de fire seneste indbyrdes opgør, men ellers har Hoffenheim haft for vane at drille dem, og jeg har oprigtig svært ved at udpege en favorit i denne første kamp i sjette spillerunde.

Hos Dortmund er Sabitzer ude med skade, mens der hos Hoffenheim er tvivl ud for Weghorst og Grillitsch.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

VfL Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1 (2-1)

Lørdag d. 30. september kl. 15:30

Så gik den ikke længere for Wolfsburg og Wind, der fortjent tabte med 1-0 mod Dortmund i seneste runde. En kamp hvor vi måske også så deres begrænsninger, når den står på modstand fra et formodet top 4-hold.

For Frankfurt endte det for fjerde gang ud af fem mulige med en pointdeling, da de senest var i aktion mod Freiburg, og det blandt andet takket været en VAR-kendelse i de absolut døende sekunder. Frankfurt, der i 2023 ikke har tabt en eneste hjemmekamp, men som heller ikke har vundet en eneste udekamp. Så det ligner ikke just tre point, når de møder deres gamle træner Kovac, der stod i spidsen for holdet, sidst de vandt DFB-Pokal. Frankfurt har faktisk spillet halvdelen af deres 24 kampe i dette kalenderår uafgjort, og de er ikke uden muligheder for point her, hvis ikke Wolfsburg viser mere offensivt, end de gjorde i sidste runde, men jeg holder dog Folkevognsklubben som favorit mod Frankfurt, der er uden anfører Rode.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Mainz – Bayer Leverkusen 2 (1-3)

Lørdag d. 30. september kl. 15:30

Det blev til et nyt nederlag til Bo Svensson og Mainz, der faktisk spillede en rigtig god kamp i perioder mod Augsburg, hvor de var klart bedste hold i den indledende fase, men hvor deres forsvarsspil for tiden er helt horribelt. Dermed er de nu oppe på ti kampe i træk uden sejr, tæller vi afslutningen på sidste sæson med. Den næstlængste serie for Mainz, der kun har oplevet en værre periode under Jürgen Klopp.

Derfor er det heller ikke ligefrem sjovt at skulle op mod Leverkusen, der godt nok måtte overgive førstepladsen til Bayern, men som bare fortsætter med at imponere. 4-1 mod Heidenhiem blev det senest, da Boniface igen kom på tavlen for die Werkself. 

Mainz har under Bo Svensson haft for vane at kunne stille noget op mod de store hold, men i øjeblikket er de ganske enkelt så dårlige rent defensivt, at jeg ikke ser dem få point her. Det hjælper heller ikke deres chancer, at de er så hårdt ramt af skader, at Guilavogui og El Ghazi er hentet til som en nødløsning på frie transfers.

Lisbergs bud: BTS i 1. halvleg til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Köln – VfB Stuttgart 2 (1-2)

Lørdag d. 30. september kl. 15:30

Serhou Guirassy. Jeg brugte en del tid på ham i seneste optakt, men når nu den franske angriber scorede to gange igen og dermed bragte sig op på i alt ti scoringer i de første fem runder, så er det også kun fortjent, at han igen hædres i denne optakt. Stuttgart, der i øvrigt har gang i sin bedste start på en sæson siden 1996/97.

Det kan man ikke just sige om Köln, der fortsat jagter første sejr i sæsonen, og som oplever deres værste periode under Baumgart. En del af forklaringen på de sløje resultater er naturligvis profilflugten denne sommer, men jeg har også haft svært ved at få øje på intensiteten i spillet på det seneste, som ellers har været et Baumgart trademark. Kan de genfinde den mod højtflyvende Stuttgart? Jeg tvivler.

Carstensen er igen en mulighed for Baumgart, efter han har overstået karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,40 – SPIL HER >>*

VfL Bochum – Gladbach X (2-2)

Lørdag d. 30. september kl. 15:30

To hold, der inden denne runde lige akkurat ligger over stregen. Gladbach der senest tabte den tredje hjemmekamp i træk, men det har altså også været Leipzig, Bayern og Leverkusen, der har været på besøg, så døden har som bekendt en årsag.

Bochum indkasserede det obligatoriske 7-0-nederlag til Bayern (tre af de seneste fem indbyrdes opgør i München er endt med de cifre). Skidt for målscoreren, men det lever de nok med i Ruhr, hvor de godt ved, at det er i andre kampe, at de skal hente pointene. Som her mod Gladbach. En stor kamp, hvor jeg forventer at se, at de kommer forholdsvist aggressivt ud til opgøret og vil forsøge at skabe et udgangspunkt allerede i første halvleg, der kan give dem tre point. Gladbachs offensiv er i øvrigt ramt af, at både Cvancara og Plea forventes at misse kampen med skader.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Heidenheim – Union Berlin X (1-1)

Lørdag d. 30. september kl. 15:30

Man skal være varsom med at bruge ordet krise for en klub, der spiller i Champions League, og som vel egentlig aldrig havde forestillet sig, at de nogensinde skulle i Bundesligaen. Men Union Berlin har om ikke andet tabt fire kampe i træk, og i tre af disse har de end ikke scoret. Kevin Behrens-hypen er gået i stå, og Bonucci-toget kører heller ikke så hurtigt som ønsket.

Jeg tror dog ikke for alvor, det får en rolig mand som Urs Fischer til at betvivle alt det, han og klubben har bygget op over de seneste fem års tid, men der er måske grund til at kigge en smule på stilen om ikke andet. Nu gælder det Heidenheim, der som ventet ikke kunne gøre noget mod Leverkusen, men som spiller en frisk gang fodbold. Det burde jo passe godt til Union at møde et hold, der gerne vil frem over stepperne, men er Union på et stadie, hvor de bare henter en af den slags sejre, vi tidligere ville have taget for givet?

Lisbergs bud: X2 til odds 1,37 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Bayern München X (2-2)

Lørdag d. 30. september kl. 18:30

Det kan ikke blive meget større i Bundesliga-sammenhæng end en kamp mellem Leipzig og Bayern München. Leipzig, der har vundet de to seneste indbyrdes opgør, hvor vi kun skal tilbage til Super Cuppen for at finde seneste triumf, da Dani Olmo ene mand sænkede sydtyskerne. Det gør han dog ikke denne gang, for han er fortsat ude med en skade, og det samme gør sig gældende for Orban.

Men Leipzig har spillet fint i deres fravær, og faktisk er de nu oppe på fire sejre i træk. Det skyldes særligt Xavi Simons, der har været storslået i de seneste par uger.

Bayern fortjener dog også ros, for det ser så småt ud som om, at de er ved at finde formen. Senest med 7-0 mod Bochum der kom i kølvandet på en 4-3-sejr mod Manchester United. Harry Kane glider bedre og bedre ind i spillet, og også defensivt ser det bedre ud end tidligere. Gnabry er dog kommet galt afsted, så han glipper kampen her, men med Coman til at tage over ser jeg ikke nødvendigvis det som den store svækkelse. Gæsterne er små favoritter, men det ligner en meget åben kamp.

Lisbergs bud: 1X til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Darmstadt – Werder Bremen 1 (2-1)

Søndag d. 1. oktober kl. 15:30

Ole Werners mandskab har fået et par vigtige sejre på det seneste, og kan de også vinde mod Darmstadt, begynder det at se ganske fornuftigt ud for Weseres helte. Lidt interessant er det i øvrigt, at halvdelen af deres mål er scoret af indhoppere, og særligt Njinmah har med sin fart og direkthed i spillet imponeret mig de seneste par uger, ligesom man ikke skal underkende vigtigheden af, at Borré kom i gang med mål mod Köln.

Darmstadt deler den lidet flatterende rolle som dårligste hold i ligaen sammen med Mainz, og der har i de første fem kampe ikke været store tegn på, at den placering skal kunne ændre sig hen over sæsonen. Senest tabte de 3-1 til Stuttgart og Serhou Guirassy.

Jeg kan dog godt se dem få point her. For selvom Werder med Borré, Duksch og Njinmah rammer noget ganske lovende offensivt, så ser de lidt skrøbelige ud defensivt, og to hjemmesejre i træk får mig ikke til helt ukritisk at hoppe med på Werder-vognen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,90 – SPIL HER >>*

Freiburg – Augsburg 1 (2-0)

Søndag d. 1. oktober kl. 17:30

Christian Streichs mandskab var involveret i den første 0-0 kamp i Bundesligaen i denne sæson, da de hverken scorede eller indkasserede mod Frankfurt i sidste uges sene søndagskamp. Og generelt har det også været lidt lala fra deres side til at begynde med, hvor jeg ikke for alvor synes, at de har ramt formen fra sidste sæson.

Det samme kan dog siges om Augsburg, selvom det var et noget lavere niveau, de skulle matche. Senest fik de en ekstremt vigtig sejr mod Mainz, i en kamp, hvor de dog var næstbedst i store dele af opgøret, men lukrerede på Mainz’defensive problemer. Så store gaver uddeler Freiburg ikke, så hjemmeholdet tager sejren.

Freiburg har Höfler i karantæne, mens det er Engles hos gæsterne, der tilbringer en weekend i skammekrogen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Bundesligaen

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar