18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 5. runde i Bundesligaen d. 2. – 4. september 2022

Der er topkamp, når Union Berlin møder Bayern München, mens Dortmund og Hoffenheim kæmper om at blive tophold for en dag. Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, ser nærmere på femte runde af Bundesligaen, der også byder på drabelige bundkampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Artiklen er sponsoreret af Cashpoint


Borussia Dortmund – TSG Hoffenheim 1 (2-1)

De sort-gule brændte et væld af chancer mod Hertha, hvor Bellingham med lidt skarphed alene kunne have lavet 2-3 stykker inden for få minutter i anden halvleg. Det var nu ikke fordi, de lige pludselig fandt det længe ventede spilkoncept, men mere fordi Hertha ikke kunne dække op. Når det er sagt, så var indsatsen mod Hertha sæsonens bedste, og måske det ikke overraskende hang sammen med, at Salih Özcan var klar fra start. Den mand bliver vigtig for sort-gul succes i sæsonen.

Hoffenheim har traditionelt set været lidt af en skrækmodstander for Dortmund, men det er dog som oftest på eget græs. Hoffenheim er ligaens mest formstærke hold med tre sejre i træk, og de viste deres evner i omstillingerne mod Leverkusen for et par uger siden. De har i en formidabelt spillende Rutter muligheder for at true Dortmunds defensiv, men de har selv defensivt nogle problemer, som Dortmund kan udnytte til at hente tre point og for en stund spille sig op på førstepladsen. I 18 af de sidste 21 hjemmekampe for Dortmund, er der scoret over 2,5 mål. Den statistik udbygges her.

Adeyemi er tvivlsom for hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet og begge hold scorer til odds 2,52 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – SC Freiburg (0-1)

Så lykkedes det endelig for Leverkusen at vinde en kamp. Og det endda forholdsvis overbevisende, da det blev til 3-0 ude mod Mainz. Målene kom efter nogle store fejl fra Mainz, så jeg tror ikke, der var tale om en form for ketchup-effekt, hvor alt på mirakuløs nu bliver bedre for die Werkself. Heller ikke selvom Hudson-Odoi er kommet til på leje fra Chelsea.

Lørdag skal de op imod et rigtig godt spillende Freiburg-hold. De vandt godt nok kun 1-0 mod Bochum sidste fredag, men der var chancer til mange flere mål – fra begge mandskaber i øvrigt.  Streichs tropper er på ni point og kunne med lidt held have haft 12. De har det helt fint med at overlade initiativet til hjemmeholdet, og så kan Doan, Grifo og resten af offensiven muligvis straffe Leverkusen på omstillinger. Jeg jagter en velbetalt udesejr. Ikke mindst fordi at både Bakker og Hincapié sidder ude med karantæne for hjemmeholdet efter udvisninger i sidste runde.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,92 – SPIL HER >>*


Union Berlin – Bayern München 2 (0-3)

Så er der topkamp. Og det mellem to hold der havde lidt forskellige kampe i sidste uge, når det kom til chanceudnyttelse. Bayern München måtte se Yann Sommer redde hele 19 forsøg på mål, og så kunne de ikke få andet end et enkelt point ud af kampen mod Gladbach, mens Union Berlin scorede hver eneste gang, de var i angreb mod Schalke i en 6-1-triumf. Jeg skal ikke her forsvare, at jeg faktisk tippede Schalke-sejr i den kamp, men spillet Union præsterede var langtfra så overbevisende, som resultatet ellers indikerer. Men i Jordan Pefok og Sheraldo Becker har de en af ligaens mest velfungerende angrebsduoer, der kan skabe chancer og mål ud af noget nær ingenting, og bagude holder Urs Fischers stramme organisation stadig tæt.

Til at understøtte pointen om den offensive kvalitet, kan det nævnes, at Union i ligaen har scoret 11 gange, mens deres XG ligger på omtrent 3,8.

Union Berlins fokus på kontraspillet burde jo bekomme dem vel i en kamp mod Bayern München, der gerne vil stå højt, og som i Upamecano har en forsvarsspiller, der fortsætter med at lave fejl. Alligevel har jeg svært ved at se dem vinde her. Bayerns offensiv er et nummer for stort, og selvom Rønnow er god, så kan han ikke levere rekordhøje 19 redninger, som Sommer kunne det. Bayern vandt onsdag i pokalen med 5-0, og den store historie var her, at Goretzka gjorde comeback, og at han også kom på tavlen. Han begynder dog formentlig på bænken lørdag.

Lisbergs bud: Bayern München vinder med to eller flere til odds 1,92 – SPIL HER >>*


Wolfsburg – FC Köln 1 (1-0)

Skal Wolfsburg ende i den top 4, som jeg tippede inden sæsonen, skal de snart i gang. De første par runder var der momenter at fint spil og udvikling, men da de tabte med 2-0 i weekenden, var det tredje kamp i træk, de gik fra banen uden at score. Kovac gør ikke ligefrem alverden for at lukke munden på de kritikere, der mener, han tænker for defensivt.

Köln kunne i øvrigt heller ikke score i deres kamp mod Stuttgart, og det selvom de var en mand i overtal i 35 minutter. Så giver det også en målfattig kamp her? Det kunne det meget vel. BaumgartBall virker lidt piftet for energi her i starten af sæsonen, og målscoringen halter efter Modeste røg til Dortmund.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 2,14 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i freebets hos Cashpoint
18 + | Regler og vilkår gælder | Kun nye spillere | Få op til 500 kr. i freebets i Cashpoint velkomstbonus | Omsæt din indbetaling én gang | Din kupon skal bestå af mindst to kampe med minimum odds 1.50 hver | Tilmelding af nyhedsbrev er påkrævet, da du modtager dit freebet via mail | Du modtager dit freebet den efterfølgende dag kl. 12, efter du har opfyldt omsætningskravet | Du kan maksimalt optjene 500 kr. i freebets | Freebet skal bruges inden for 7 dage. Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


VfL Bochum – Werder Bremen 2 (2-3)

Fire kampe og fire nederlag. Bochum har lidt som ventet kurs direkte mod 2. Bundesliga, selvom sæsonen fortsat er ung. Det var måske deres bedste præstation i sæsonen mod Freiburg, i hvert fald rent offensivt, men defensivt er det vel kun Hertha, og muligvis Augsburg, der kan matche dem i dårligdomme.

Werder kom ned på jorden efter sejren mod Dortmund, da de tabte 4-3-hjemme mod Frankfurt, i en kamp hvor de ellers var foran 2-1. De spiller noget dejligt opportunistisk fodbold, men til tider også lidt naivt. Det er to hold, der gerne vil spille frem af banen, og Werder er et godt bud på dette års kamikaze-hold, så hvorfor skulle det ikke blive til en ny målfest?

Lisbergs bud: BTS og Werder Bremen vinder til odds 4,05 – SPIL HER >>*

VfB Stuttgart – Schalke

To hold der endnu jagter den første sejr i sæsonen. Jeg forsøgte at rose Schalke for deres energi forud for sidste runde, men efter 1-6 hjemme mod Union, virker det lidt omsonst at gå den vej igen. Stuttgart kæmpede sig til et flot point mod Köln trods udvisning af Luca Pfeiffer, der altså glipper kampen her. Det gør træner Matarazzo i øvrigt også, da han ligeledes blev sendt bort.

Jeg synes, det er en tæt på modbydelig kamp at spå om. Spiller de frit, eller går der nerver i den? Kan Schalke lukrere på kontraer, eller er Stuttgarts offensiv for stærk? Og hvad sker der på sidstedagen i transfervinduet med Stuttgarts trup? Så mange spørgsmål, og jeg har nok desværre først svarene efter kampen lørdag. Jeg synes dog, at der er fine odds på, at Schalke IKKE taber kampen.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,99 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – RB Leipzig X (1-1)

Så kom Frankfurt i gang. Og det med Bundesligaens bedste kamp i en 4-3-sejr mod Werder Bremen søndag aften. I den kamp kom Jesper Lindstrøm også på tavlen, da Frankfurt nød godt af den megen plads, der var i bagrummet hos Werder Bremens offensive backs. Hos Leipzig har de også offensive backs, men de står noget mere kompakt, end Weder gør, så jeg tror ikke, de får samme plads at boltre sig på i offensiven.

Leipzig fik endelig en sejr, da de slog Wolfsburg med 2-0, efter en tidlig scoring på et Nkunku straffespark. I den kamp var Werner bænket med lidt sygdom, men mon ikke, han er med igen lørdag aften. Jeg har gæsterne som favorit, men det er snævert, og Frankfurt er efter en kaotisk sommer med mange spillersalg på afgørende positioner ved at finde sig selv. Særligt offensivt har de flere muligheder end tidligere, og det kan måske kaste et enkelt point af sig, i hvad jeg forventer bliver en teknisk god fodboldkamp. Leipzig håber på, at Gulacsi igen er klar efter en mindre skade, der har holdt ham ude i de seneste to runder.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Augsburg – Hertha BSC X (1-1)

En Kriseknaller, havde vi været et par runder længere fremme. Men om ikke andet en kamp mellem to hold, der har fået en lige så svært start på sæsonen som ventet. Kun Gikiewicz’ fantastiske præstation i Leverkusen i anden spillerunde gør, at Augsburg er kommet på tavlen rent pointmæssigt i denne sæson.

Hertha tabte i seneste runde med 1-0 mod Dortmund, men det var et under, at gæsterne ikke scorede flere mål. Det var i hvert fald svært at se, hvad tanken var rent defensivt hos Hertha, hvor jeg da sjældent har set et hold få så meget plads på den sidste tredjedel, som Dortmund fik i den kamp. I Lukebakio, Kanga og Ejuke er der grund til at være optimistisk på Herthas vegne, kigger vi lidt længere frem, mens jeg ikke synes at Augsburgs profiler for alvor leverer varen for tiden, og faktisk ikke har gjort det længe. To hold, der har desperat brug for point og en succesoplevelse, men som måske kan acceptere en uafgjort.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*


Gladbach – Mainz X (2-2)

Der er bare noget med Gladbach og Bayern. Denne gang tog det voldsomme 19 redninger fra Yann Sommer, men Gladbach fik igen point mod mestrene. Dermed er de fortsat ubesejrede i ligaen, og Farke ligner en stor succes på posten. Jeg fastholder dog, at deres pointhøst er højere, end den burde være. Mod både Hertha og Hoffenheim fik de hjælp af udvisninger til gæsterne, og i tæt på 98 gange ud af 100 havde de også tabt sidste weekends opgør mod Bayern. Det er jo selvfølgelig en kvalitet at have en målmand som Sommer, og de kan jo ikke gøre for, at modstanderne får udvisninger, men jeg glæder mig til at se deres niveau søndag mod Mainz.

Bo Svensson og co. leverede en skidt indsats mod Leverkusen, hvor de blev lokket alt for langt frem, og derudover næsten gav Leverkusen alle tre scoringer. Særligt Leitsch havde en kamp til glemmebogen. Det kommer ikke til at gentage sig mod Gladbach, hvor jeg faktisk ser fine muligheder for, at de kan få et point.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af Cashpoint


Læs også:

Skriv et svar