18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 34. runde i Bundesligaen d. 27. maj 2023

Sidste spillerunde i Bundesligaen, og der er noget på spil i alle kampe. Bliver Dortmund eller Bayern mester? Kommer Union eller Freiburg i Champions League, og hvem tager billetterne ned i 2. Bundesliga? Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, er klar med sin dom over en historisk vild sidste spillerunde i Bundesligaen.

Mænd 1030262222 skaleret, spiller konkurrencepræget sport udendørs på spillefelt

Foto: Bildbyrån

Borussia Dortmund – Mainz 1 (3-1)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

BVB udnyttede Bayerns nederlag søndag, da de kunne rejse fra Augsburg med en 3-0-sejr i bagagen, og dermed er Dortmund tilbage i førersædet. En sejr hjemme mod Mainz, der ikke har noget at spille for, og så er sydtyskernes monopol brudt, og Dortmund kan fejre det første mesterskab siden 2012. Det må ganske enkelt ikke gå galt for et hold, der er fyldt med mål og også rent defensivt ser mere stabilt ud end længe set, selvom der var visse udfald mod Augsburg trods en mand i overtal.

Så går det galt? 14 sejre i 16 hjemmekampe og lutter sejre foran egne fans i foråret, hvor Frankfurt, Wolfsburg og Gladbach senest er blevet sat til vægs med 15-2 samlet, indikerer, at det bliver en festdag. Med den form de er inde i, og med en Haller som dåseåbner, selv hvis kampen ikke forløber som planlagt, så skal det ganske enkelt blive til tre point, når Bo Svenssons Mainz kommer på besøg. 

Mainz, der siden sejren mod Bayern, har tabt fire i træk og virker som et hold, der er gået i stå her mod slutningen af sæsonen, og hvor klubbens fans i øjeblikket sælger deres billetter til højstbydende Dortmund-fan. Hos Dortmund er der kun for alvor tvivl ud for Bellingham, der ikke har kunne træne med i ugens løb, men selv med englænderen i en perifær rolle, så snupper Dortmund sejren og mesterskabet lørdag. Mainz’ chancer for sejr mindskes i øvrigt også af, at Ajorque er ude med karantæne.

Lisbergs bud: Dortmund fører ved pausen til odds 1,43 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Schalke X (1-1)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

Så lykkedes det endelig for Leipzig at få skovlen under Bayern München. På en flot anden halvleg fik de vendt 0-1 til 3-1, og dermed tog de den første sejr i München og sikrede sig samtidig også tredjepladsen og Champions League i den kommende sæson. Og det er de naturligvis glade for i Leipzig, men det bør også vække begejstring i Schalke. For med hjemmeholdets skæbne på plads, og derudover en pokalfinale i den kommende weekend, skal man ikke have opfundet mange dybe tallerkener for at regne ud, at det bliver et lidt mindre slagkraftigt hold, som Marco Rose sender på banen lørdag.

Det gør det også hos Schalke, men det skyldes udelukkende, at Terodde og Jenz er i karantæne, efter de fik det femte gule kort, da Schalke senest spillede 2-2 mod Frankfurt. I den kamp var topscorer Bülter ude med karantæne, men han er med igen i denne knaller, hvor Schalke skal hente flere point end Bochum, hvis de vil op på Relegationspladsen. En sejr kan dog også sende dem helt fri, hvis Stuttgart ikke slår Hoffenheim hjemme. 

Det bliver en af den slags kampe, hvor de kommer til at holde et vågent øje med, hvad der sker i Bochum. For skulle de hurtigt komme bagud, så er uafgjort nok for Schalke, så kan de holde fokus på deres egen præstation i opgøret her? Leipzig er favorit, men motivationen og den kommende pokalfinale er faktorer, som markedet ikke for alvor tager højde for, hvorfor jeg går med et X.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,60 – SPIL HER >>*

Union Berlin – Werder Bremen 1 (2-0)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

Werder Bremen fik overlevelsen endegyldigt på plads i sidste runde, og dermed er der dømt Feierabend for Werners drenge. Det er der ikke endnu for Union Berlin, der efter et lidt overraskende, og også skuffende nederlag, mod Hoffenheim, nu igen har Freiburg lige i hælene. De har dog alle muligheder for at holde dem bag sig, for en fire måls bedre målscore betyder i realiteten, at selv en snæver sejr her holder Freiburg nede på femtepladsen.

Union Berlin har blot vundet to ud af de sidste otte kampe, men mod et heller ikke velspillende Werder-hold, der rent mentalt kan være gået på sommerferie, så kan jeg ikke se, at de kommer til at få point i hovedstaden. Union spiller Champions League i 2022/23.

Knoche er klar igen efter sygdom, mens gæsterne må undvære Jens Stage, der har raget en karantæne til sig.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,42 – SPIL HER >>*

FC Köln – Bayern München X (1-1)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

Thomas Tuchel var rasende, efter at Bayern nok en gang satte en føring over styr og tabte kampen mod Leipzig, og dermed måske også mesterskabet. Han smed holdet under bussen og havde svært ved at finde en måde at forklare et nyt udfald på. Nu har så han haft en uge til at få fortalt sine spillere, hvordan landet ligger, og det er egentlig meget simpelt. Alt andet end Bayern sejr, og så er Dortmund selv i tilfælde af nederlag ny mester.

I denne slags sidste kampe er det en klar fordel at møde hold, der ikke har det store at spille for, og det har Köln ikke. Og dog. De skal tage afsked med ikoner som Hector og Horn samt en profil som Skhiri. Derudover er der også en økonomisk gulerod i tilfælde af point, da Modeste salget til BVB i sommer kom med en klausul om ekstra penge, skulle BVB vinde mesterskabet.

Gedebukkene har i sæsonens løb taget point hjemme mod netop Dortmund og Leipzig, og Baumgart har op til kampen gjort et stort nummer ud af at fortælle om vigtigheden af at spille sæsonen til ende. Bayern bør igen kunne råde over Choupo-Moting, men ellers ligner det samme start 11’er fra kampen mod Leipzig.Endda meget flotte odds på, at Köln slutter godt af.

Lisbergs bud: 1X til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Gladbach – Augsburg X (2-2)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

Måske den kamp, hvor der er mindst på spil. Gladbach kan absolut intet nå, og det skal gå galt, hvis Augsburg skal ende på en Relegationsplads. Den direkte nedrykning er ikke et tema, da de har en væsentlig bedre målscore end Schalke, men de kan fortsat overhales af både Stuttgart og Bochum, skulle de sejre, mens Augsburg taber.

Hos Gladbach skal der siges farvel til en række profiler, og det kan fjerne fokus. Men jeg synes egentlig, at de senest mod Leverkusen viste flot moral ved at komme tilbage fra 0-2, ligesom de også spillede en fin anden halvleg mod Dortmund runden forinden. Så kan de nu ramme 45 gode minutter i første halvleg, så kan de godt tage en sejr, men de kommer næppe til at angribe helt vildt, skulle det stå uafgjort midtvejs i anden halvleg. Uduokhai er i karantæne efter udvisningen mod Dortmund, ligesom Augsburg fortsat må undvære Strobl, Iago og Gikiewicz. Gladbach kan dog være uden Omlin, Weigl og Koné, der alle er småskadede.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Eintracht Frankfurt – SC Freiburg 2 (1-2)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

Nils Petersen fik en flot afsked med hjemmepublikummet i Freiburg, da han scorede en enkelt gang, naturligvis som indskifter, i en 2-0-sejr mod Wolfsburg. De tre point gør, at Freiburg stadig kan ende som firer, men det kræver, at de får flere point end Union, da deres målscore er en smule dårligere end berlinerens.

Og kan de så levere det mod Frankfurt? Det er ikke utænkeligt. Frankfurt fik godt nok 2-2 mod Schalke og dermed point for anden runde i træk, men ellers har hele dette forår handlet om den pokalfinale, der venter om en uge. Glasner, Kolo Muani, Kamada med flere spiller sidste hjemmekamp, så hvor meget fokus kommer der reelt set til at være på banen for hjemmeholdet? Og kan Freiburg mønstre en sidste kraftanstrengelse og sikre den sejr, der kan sende lidt pres over på Union Berlin? Tommelfingerreglen i denne slags kampe er, at de hold med mest på spil vinder, så det følger jeg her. Også selvom Höfler er ude med karantæne for gæsterne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,80 – SPIL HER >>*

VfL Wolfsburg – Hertha BSC 1 (3-0)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

Kovac’ mandskab tabte klart i Freiburg sidste fredag og glippede dermed muligheden for at komme op på sjettepladsen. Den sidste billet ud i Europa, såfremt Frankfurt vinder pokalen om en uge.

Den kan de dog fortsat komme i besiddelse af, hvis de henter flere point end Leverkusen i den sidste runde. Og de har om ikke andet muligheden for selv at tage en sejr, når Hertha, der rykkede endegyldigt ned i sidste runde, kommer på besøg. For hvordan samler man sig op fra den skuffelse, det var at indkassere i de døende sekunder af kampen mod Bochum? Hertha, der også kæmper med licensen og er i fare for at ryge helt ned i Regionalligaen. Skuffelsen og uroen sidder så meget i denne trup, at Wolfsburg sejrer komfortabelt.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,35 – SPIL HER >>*

VfL Bochum – Bayer Leverkusen 2 (1-2)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

Keven Schlotterbeck steg højt til vejrs og pandede i fire minutters overtid Bochum til et enkelt point mod Hertha. Det sendte berlinerne ned, og det sendte også Bochum op på en Relegationplads, et enkelt point foran Schalke. 

Denne lørdag kan blive både fugl og fisk for Letsch’ tropper, da de kan klare frisag, ende på Relegation eller rykke direkte ned. Hjemme er de gode, og fansene på Ruhrstadion kommer til at opildne deres hele til at levere den sidste store bedrift, når de skal forsøge at jage resultatet mod Leverkusen, der omvendt jagter en sjetteplads, der sikres med en sejr eller ved at hente samme pointantal som Wolfsburg.

Leverkusen der smed en ellers sikker føring væk i sidste runde, da Amiri i slutningen af kampen mod Gladbach forærede Lars Stindl en udlignende scoring. Leverkusen er dermed oppe på seks kampe i træk uden sejr. Endnu en af den slags kampe, hvor andre resultater rundt om i det tyske fodboldlandskab kan influere kampens forløb. Leverkusen tager dog lige akkurat sejren, selvom de må undvære Demirbay grundet karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

VfB Stuttgart – TSG Hoffenheim 1 (2-0)

[Lørdag d. 27. maj kl. 15:30]

Die Schwaben udnyttede Mainz’ tidlige sommerferie til at sikre sig en 4-1-sejr og dermed spille sig meget tæt på overlevelse. Lørdag kan de udnytte, at også Hoffenheim nu er reddet til endegyldigt at sikre sig endnu en sæson i Bundesligaen.

For sådan må det nødvendigvis være, når de to krydser klinger lørdag 15.30. Stuttgart har alt at spille for og har under Hoeneß vist god moral, og de lavede også sidste år et resultat med en dramatisk slutspurt, der viste sig nok. I øvrigt er det værd at notere sig, at Hoeneß og Matarazzo, der mødes her som trænere for henholdsvis Stuttgart og Hoffenheim har en fortid i den rivaliserende klub.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,57 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Bundesligaen

Skriv første kommentar

Skriv et svar