18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 33. runde i Bundesligaen d. 15. – 16. maj 2021

Bayern München har sikret sig mesterskabet i Bundesligaen, men der er stadig en polsk angriber, der har muligheden for at slå Gerd Müllers scoringsrekord. Derudover er der også stor kamp om top-4 pladserne. Nicolai Lisberg, redaktør hos bulibold.dk, gennemgår her samtlige kampe fra 33. runde af Bundesligaen.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg


Gladbach – VfB Stuttgart 1 (3-1)

Klokken 18:30 sidste lørdag ville jeg have svoret, at Gladbach var et hold på vej frem og favorit til at snuppe syvendepladsen. Knap to timer efter og et ydmygende 6-0-nederlag rigere er jeg ikke længere helt så sikker. Alle kan tabe ude mod Bayern, men det var bekymrende så stor niveauforskel der var lørdag aften, da Gladbach blev udstillet på alle leder og kanter.

Heldigvis for dem tabte også Union Berlin, og dermed har de fortsat deres europæiske skæbne i egne hænder. Stuttgart kan i teorien fortsat nå europæisk fodbold, men de har ikke det store at spille for, og de går ind til dette opgør med et væld af skader, ligesom Ahamada er i karantæne.

Det store nederlag til trods, så har Gladbach vundet sine tre seneste hjemmekamp med en målscore på 11-1, og jeg ser dem faktisk have gode chancer for ikke bare at vinde, men at vinde forholdsvis komfortabelt.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – Union Berlin X (1-1)

Die Werkself kan med rette ærgre sig over, at de ikke viste mere skarphed i kampen mod Bremen, men med et enkelt point er de næsten garanteret at slutte på sjettepladsen, da der er seks point op til Frankfurt over dem og fem point til Gladbach under dem.

Arbejdet skal selvfølgelig gøres færdigt, og det kan det så blive mod Union hjemme, hvis de ellers kan sikre sig tre point, for det kan godt blive svært. Som vi også så det mod Bremen, så er det offensivt, at Leverkusen til tider kniber med at skabe chancer under Wolf, og de møder et godt organiseret Union-hold, der stadig er med i kampen om syvendepladsen. Når det så er sagt, så har Union tabt forholdsvis komfortabelt på udebane i tre af de seneste fire optrædener på fremmed græs. 0-3 mod Wolfsburg, 0-2 mod Dortmund og 2-5 mod Frankfurt, mens det lykkedes dem at få et point mod et reservespækket Bayern-hold.

Begge hold kan ikke være helt utilfredse med et enkelt point, en disciplin som gæsterne mestrer bedre end de øvrige hold i ligaen med 13 af slagsen, ligesom det at dele i porten heller ikke er helt fremmet for Leverkusen med ni gange remis. Leverkusen har en del skader at skulle forholde sig til, mens Union meget vel kan have både Andrich og Kruse tilbage i startopstillingen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Freiburg – Bayern München X (2-2)

Med en overbevisende 6-0 sejr mod Gladbach cementerede Bayern München det mesterskab, de allerede havde sikret sig, inden de løb på banen sidste lørdag. Med to kampe tilbage kan Hansi Flick uden at bekymre sig give lidt spilletid til reserverne, men en der med sikkerhed er med fra start er Robert Lewandowski, der med tre scoringer mod Gladbach kom op på 39 sæsontræffere og nu blot mangler et enkelt mål for at tangere Gerd Müllers rekord.

Polakken måtte godt nok udgå af træningen torsdag, men det skulle ikke være noget, der holder ham fra en startplads og en rekordjagt.

Freiburg kommer dog ikke til at agere sparringspartner for Bayern, for de har en mission, som igen begynder at se realistisk ud efter nederlag til Union Berlin og Gladbach i seneste runde. Europæisk fodbold. Christian Streichs mandskab har blot to point op til syvendepladsen, og den kommer de naturligvis til at jagte. Stiller Bayern med alle stjernerne fra start, er de naturligvis storfavoritter, men sparer Flick flere af profilerne, kan Freiburg måske godt tilkæmpe sig et point, som i så tilfælde vil være godt betalt, så hold øje med startopstillingerne.

Lisbergs bud: X’et til odds 6,00 – SPIL HER >>*

Hertha BSC – FC Köln X (0-0)

Det var frygtet, hvad coronapausen ville få af indvirkning på Hertha, men med syv point i de tre udsatte kampe, har de gjort al tvivl til skamme, og lørdag kan de meget vel sikre overlevelsen. En sejr eller et uafgjort resultat gør, at Köln ikke længere kan nå dem, ligesom deres væsentlig bedre målscore kan vise sig afgørende i forhold til Werder Bremen og Bielefeld.

Det var ikke nogen stor kamp, de leverede i 2-1-sejren mod Schalke, hvor de endda kom bagud, men modsat tidligere på sæsonen, så faldt de ikke sammen, og de skal have cadeau for trods alt at vende det på hovedet i en hektisk slutfase, hvor Lukebakio fik et dumt rødt kort, som Dardai efterfølgende var rasende over.

Köln kom ned på jorden igen med et 4-1-nederlag hjemme mod Freiburg, i en kamp hvor Duda brændte straffe ved stillingen 1-2, og hvor Freiburgs sidste to scoringer kom i overtiden, kort efter Köln havde fået et mål annulleret. 
Det her en af den slags kampe, der er interessante, for får de hos Köln meldinger om, at både Bremen og Bielefeld er foran, ja så er de tvunget til selv at vinde, hvis ikke de skal ned i 2. Bundesliga.

Hertha har en del fravær på de forreste pladser med Cunha, Lukebakio, Cordoba og Piatek alle er ude, ligesom Darida er i karantæne, og dermed mangler Hertha 28 af de i alt scorede 40 mål i sæsonen. Köln spillede til mere end et 1-4-nederlag, og de kan snildt få noget med hjem fra Berlin.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*


Schalke – Eintracht Frankfurt 2 (1-3)

Da Frankfurt i runde 27 besejrede Dortmund på udebane, øgede de afstanden til BVB til syv point, og det duftede for alvor af Champions League fodbold i de tyske finanscentrum. Det gør det for så vidt stadigvæk, men slet ikke lige så kraftigt, efter side rundes pointtab mod Mainz, hvor det blot blev til 1-1 i lokalopgøret. For Frankfurt er med Dortmunds gode slutspurt gledet ned på femtepladsen, og efter kampen mod Mainz virkede Adi Hütter som en slåen mand, der i hvert fald ikke mente, at hans beslutning om at skifte til Gladbach efter sæsonen havde haft nogen indvirkning på de senest par uges pauvre resultater.

Måske ikke, men siden offentliggørelsen er det kun blevet til en enkelt sejr i fire kampe, så det giver sig selv, at tre point er påkrævet lørdag.

Det skulle der også være gode muligheder for. Schalke har nu to gange i træk været i front i en fodboldkamp, men begge gange har de tabt, og sæsonens sidste hjemmekamp ligner ikke noget, der bliver værd at skrive hjem om i Gelsenkirchen, hvor Grammozis allerede ligner en træner, der måske kan få sparket i løbet af sommeren.

Frankfurts offensiv, også selvom den ikke sprudler som tidligere, bør med deres fart og bevægelse kunne tage tre point ude mod Schalke, hvis ellers Hütter formår at ryste nervøsiteten af sine spillere, der har virket lidt mere forkamret i de seneste par uger. Schalke er ramt af både skader, karantæne og corona, mens Frankfurt kan glæde sig over, at Ndicka igen er klar efter overstået karantæne.

Lisbergs bud: Frankfurt -1,5 (AH) til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Augsburg – Werder Bremen X (1-1)

Jeg burde måske have regnet ud, at Augsburg ikke ville tage point i seneste runde, for Markus Weinzierl har nemlig tabt sin første Bundesligakamp i spidsen for en ny klub i både Augsburg, Stuttgart og Schalke og nu Augsburg igen. Ikke nogen god statistisk, og det bliver ikke bedre af, at han heller aldrig har fået point i kamp nummer to. Hjemme mod Werder Bremen er der ikke råd til at lade den statistik fylde for meget, for et nederlag her og en sejr til Bielefeld, og så er Augsburg pludselig under stregen forud for sidste spillerunde.

Mod Stuttgart spillede de til trods for et 2-1-nederlag faktisk en hæderlig kamp, og det er nogle af de samme dyder, de skal forsøge at få ind til denne kamp mod gæsterne fra Werder Bremen, hvor kravet om point bestemt ikke er mindre. 0-0 mod Leverkusen i seneste runde var første point i otte kampe, og selvom de var heldige og kunne takke en velspillende Pavlenka for det uafgjorte resultat, så har det måske frigivet lidt energi hos nordtyskerne. Begge hold skal helst bruge tre point, men det gælder for alt i verden om ikke at tabe, og spørgsmålet er hvilket af de to hold, der er dårligst spillende.

Det ligner et forholdsvist taktisk præget opgør, hvor der ikke skal risikeres det store, og hvor dødbolde meget vel kunne blive afgørende.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Arminia Bielefeld – TSG Hoffenheim 2 (2-3)

Sidste rundens kamp mod Schalke var indbegrebet af Hoffenheims sæson. Bagud 2-0 ved pausen hjemme mod ligaens bundprop, der ikke kan score, for så at vende det rundt i anden halvleg på et gyldent kvarter. Det er enten eller med Hoffenheim, som det har været i det meste af denne sæson. Offensivt har de en overflod af dygtige spillere, også selvom Baumgartl misser de to sidste kampe, efter han pådrog sin en skade mod Schalke.

Men de får ganske givet ikke samme plads mod Bielefeld, der er presset til at hente point. Oprykkerne har samme pointantal som Werder Bremen, men de er under stregen grundet en dårligere målscore, så de skal helst hente point her, men de møder et Hoffenheim-hold i form med fem kampe på stribe uden  nederlag, og som blot bliver bedre af, at de ikke spiller under pres.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,55 – SPIL HER >>*

Mainz – Dortmund 2 (1-2)

Grundet torsdagens pokalfinale så spilles der utraditionelt kampe forskudt i næstsidste spillerunde. Om det så er en fordel for Dortmund at kende resultatet af Frankfurts kamp lørdag, må tiden vise. I hvert fald er det et Dortmund mandskab fyldt med selvtillid, der møder op i Mainz, efter de torsdag tog sejren i pokalfinalen med en 4-1-sejr over RB Leipzig, hvor de egentlig ikke spillede nogen stor kamp, men hvor de var hamrende effektive på omstillinger, ser vi bort fra Sanchos utrolige afbrænder sidst i kampen.

Sejren mod Leipzig var den sjette sejr i træk og giver en samlet målscore på 18-4 i de kampe. Dortmund er altså i storform, så selvom sejren mod Leipzig, og de efterfølgende fejringer, kostede mange kræfter, så har Terzic mulighed for at lave et par ændringer, særligt i offensiven.

Mainz er bestemt også i storform og er nu uden nederlag i ni kampe i træk, og de er næsten så tæt på overlevelse, som de kan være, uden at det matematisk er sikret med fem point ned til stregen og to runder tilbage. Bo Svenssons mandskab har særligt leveret mod de store hold i denne sæson, men Dortmunds genfundne form gør, at jeg, til trods for pokaltræthed, går med en sejr til gæsterne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,42 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Wolfsburg 1 (2-1)

For anden gang på få dage tabte Leipzig mod Dortmund, og dermed må den ambitiøse klub fortsat spejde lidt efter sit første trofæ. De leverede faktisk en rigtig fin indsats i kampen mod BVB, men det kan de ikke bruge til alverden, da de lavede flere store personlige fejl og tabte med 4-1 i pokalfinalen.

I ligaen er de sikret Champions League, men en sejr eller uafgjort hjemme mod Wolfsburg giver dem en andenplads, og i sin sidste hjemmekamp for klubben forestiller jeg mig, at det alligevel betyder noget for Nagelsmann at slutte ordentlig af.

Wolfsburg er det hold, som Leipzig har mødt flest gange af alle i sin forholdsvis korte historie, og de plejer at have overhånden i firmafodboldduellen. Således er de i ubesejret i de seneste syv indbyrdes kampe med fire sejre og tre uafgjorte at fremvise.

Nagelsmann roterer ganske givet efter torsdagens opslidende opgør, men de største profiler spares ikke, og Leipzig tager derfor en sejr og får andenpladsen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar