18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 32. runde i Bundesligaen d. 7. – 9. maj 2021

Bayern München og Leipzig er trukket fra i toppen, men hold fast hvor er der spænding om den øvrige del af Top 4. Nicolai Lisberg, redaktør hos bulibold.dk, gennemgår her samtlige kampe fra 32. runde af Bundesligaen.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg


Stuttgart – Augsburg X (1-1)

Nederlaget mod Köln var mere, end hvad Augsburgs bestyrelse ville finde sig i, så ud er røget Herrlich, og ind er i stedet kommet en gammel kending i skikkelse af Weinzierl. Det var under ham, at Augsburg med blandt andre Højbjerg på holdet, kvalificerede sig til Europa League, men siden da er det gået nedad bakke for begge parter. Nu skal de så sammen finde fælles fodslag, men der er uro i klubben, der måske kan være på vej til at blive opkøbt.

Hos Stuttgart kender de alt til uro med op- og nedrykninger de senere par år, men denne sæson har trods alt været mere stabil, selvom foråret ikke har kunne matche efteråret.

Derfor er jeg også i tvivl om, hvordan denne kamp kommer til at forløbe. Stuttgart har tabt fire i træk, og Augsburg er kun marginalt bedre i samme periode med en enkelt uafgjort og tre nederlag.

Hjemmeholdet har et væld af skader til profiler som Gonzalez, Wamangituka, Castro og Mangala, mens Ahamada er ude med karantæne. Gæsterne er kun uden Uduokhai, men vi så senest mod Köln, hvor meget hans fravær betyder for den defensiv.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Dortmund – Leipzig 1 (2-1)

En kæmpe kamp venter lørdag, når Dortmund tager imod Leipzig. Det er ikke ofte, at Nagelsmann bliver udmanøvreret rent taktisk, men det var faktisk, hvad der skete i det omvendte opgør, hvor Leipzig sad på kampen de første 30 minutter, men derefter blev løbet over ende af en storspillende Haaland.

Samme Haaland sad ude, da Dortmund lørdag spillede sig i pokalfinalen, hvor netop RB Leipzig igen er modstanderen torsdag, men de seneste meldinger går på, at nordmanden bliver klar, ligesom også Reyna forventes at være med fra start. Med en pokalfinale ventende forude, kunne det være oplagt at spare en spiller eller to for BVB, men det er lige før, at det er finalen, der er den mindst vigtige af de fire resterende kampe, for det altoverskyggende mål er fortsat at komme i top 4 og dermed kvalificere sig til Champions League.

Det er Leipzig så godt som sikre på, og spørgsmålet er derfor, om Nagelsmann kunne være fristet af at hvile et par spillere i forsøget på at have friske spillere til torsdag, hvor han jagter klubbens første trofæ.

Det har været en tumultarisk sæson for Dortmund, men formen er opadgående med fire sejre i træk, og så har Nagelsmann det notorisk svært mod BVB, som han blot har besejret en enkelt gang i ti opgør.

Hjemmeholdet har Bellingham i karantæne, mens Adams og Nkunku er tvivlsomme hos gæsterne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Hoffenheim – Schalke 1 (3-0)

Schalke har ikke spillet en kamp, siden nedrykningen blev en realitet, da de tabte med 1-0 ude mod Bielefeld. Efter den kamp blev spillerne angrebet af vrede fans, der slog og sparkede ud efter dem, og situationen har sat så dybe spor, at der oprigtigt er tvivl om, hvilke spillere der har lyst til at spille de resterende kampe for klubben. Flere anonyme kilder har været ude at fortælle om de ubehagelige oplevelser, så selvom nedrykningen er en relativt, og vi nogle gange ser hold kan spille mere frit, så virker Schalke så hårdt ramt på alle parametre, at en sejr her vil være en sensation. Også selvom det var i det omvendte opgør, de fik sæsonens første sejr, da en flyvende Hoppe scorede hattrick i en 4-0-gevinst.

Udover vold og nedrykning at forholde sig til, så må træner Gramozzis også stille et hold uden karantæneramte Stambouli, Sané og Thiaw, mens blandt andre Mascarell og Nastasic er ude med skader.

Hoffenheim har også et par skader, og de har blandt andet Rudy tvivlsom, men den forfatning Schalke er i, kan jeg faktisk ikke se dem samle point i nogle af de resterende kampe i Bundesligaen.

Lisbergs bud: Hoffenheim -1,5 (AH) til odds 1,63 – SPIL HER >>*

Wolfsburg – Union Berlin 1 (2-1)

En tredjeplads tre runder før tid er selvsagt en stor præstation for Wolfsburg, men det er alligevel som om, at det hele er ved at smuldre lige nu. I hvert fald er det blevet til tre nederlag i de seneste fire kampe, og en ellers solid defensiv har i de seneste fire opgør indkasseret hele ti mål.

Den Champions League plads, der virkede så sikker er kommet i fare, og derfor skal der gerne tre point på tavlen lørdag, inden det gælder Leipzig og Mainz i de sidste to kampe.

Union Berlin har ligeledes spillet en flot sæson, og også de drømmer om Europa, da Dortmunds og Leipzigs plads i pokalfinalen betyder, at syvendepladsen skal en tur i Conference League til den kommende sæson. Lige nu er de a point med Gladbach i tabellen på ottendepladsen. Holdet fra hovedstaden har blot tabt en enkelt af sine fem seneste kampe, men de får det svært mod et godt organiseret Wolfsburg mandskab, der på nogle områder minder meget om Union i spillemæssigt udtryk. Gæsterne kan meget vel være uden topscorer Max Kruse, der døjer med lidt småskavanker, og jeg er i tvivl om, hvorvidt de uden ham har de offensive redskaber til at nedbryde Wolfsburgs defensiv, selvom de altså har været lidt skrøbelig på det seneste.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,76 – SPIL HER >>*


Werder Bremen – Leverkusen 2 (1-2)

Florian Kohfeld er fortsat træner i Werder Bremen, der fredag røg ud af pokalen efter forlænget spilletid mod RB Leipzig på et mål i de absolut sidste sekunder. I det opgør leverede de en helstøbt indsats, men dem har der ikke været mange af i Bundesligaen i foråret. Syv nederlag i træk er det blevet til for nordtyskerne, hvor kun en bedre målscore lige akkurat holder dem over stregen.

Werder Bremen har med andre ord direkte kurs mod 2. Bundesliga, der næsten kan blive en decideret Regionalliga Nord i næste sæson, hvis det ellers går som præsten prædiker. En del af forklaringen på Werders defensive kvaler skyldes blandt andet, at den tidligere Leverkusen-forsvarer Ömer Toprak har været ude med skade, og seneste nyt fra Bremen er, at han meget vel kan have spillet sin sidste kamp i denne sæson.

Leverkusen kan i teorien fortsat nå Champions League kvalifikationen, men det virker mere oplagt, at de skal forsøge at holde fast i sjettepladsen og Europa League-pladsen. Mod Frankfurt i senest runde spillede de deres klart bedste kamp under Hannes Wolf, og hvis den præstation var en form for benchmark for resten af sæsonen, så bør det ikke være Werder Bremen, der tager point fra dem.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Bayern München – Gladbach 1 (3-1)

Mainz nedlagde i sidste runde Bayern München, der altså fik udskudt mesterskabsfesten en uges tid. Hvis Leipzig taber mod Dortmund, er Bayern allerede mestre, inden de løber på banen mod Gladbach, men derfor vil de sydtyske mastodonter nok gerne gøre arbejdet færdigt selv.

Die Fohlen har traditionelt set voldt Bayern store problemer de seneste mange år, og det både ude og hjemme, og de vandt da også det omvendte opgør med 3-2 i en yderst underholdende kamp, hvor de kom tilbage fra 0-2. Bayerns defensiv har været til at tale med i hele sæsonen, hvor de har indkasseret hele 40 scoringer, men med Lewandowski tilbage i truppen, og på måltavlen, så skal deres offensiv være stærk nok til at vinde kampen og mesterskabet. Det vil i givet fald være deres anden titel i denne uge, da de for nylig modtog Laureus pris som det bedste hold i verden på tværs af alle sportsgrene for anden gang i historien.

Lewandowski mangler fortsat fire mål for at tangere Gerd Müllers rekord, men han har faktisk ikke den bedste statistik mod Gladbach, mod hvem han blot har scoret fem gange i 17 kampe.

Jeg forventer at se, at Bayern kommer blæsende fra start, og der er ingen grund til at hvile spillere fra Flicks side, så selvom Gladbach er i bedring med fire sejre i de seneste seks kampe, så rækker det ikke til point her.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,38 – SPIL HER >>*

FC Köln – Freiburg X (1-1)

En 3-2-sejr ude mod Augsburg gav håb til Kölns overlevelsesdrømme. Godt nok blev det spændende til sidst, men i de første knap 45 minutter spillede Köln noget af det bedste fodbold, de har gjort i denne sæson, og måske jeg var for hurtig med at affærdige Funkels indflydelse på dette mandskab. De er fortsat under stregen, men har nu kun et point op og et yderst favorabelt slutprogram med Hertha og Schalke foruden Freiburg, som de møder søndag.

Freiburgs drøm om Europa braste noget så eftertrykkeligt, da de tabte med 3-0 ude mod Hertha i torsdagens udsatte kamp, og det var femte kamp i træk, at de ikke vandt, ser vi bort fra den vel nærmest obligatoriske sejr mod Schalke.

Hold der ikke har det store at spille for i de seneste runder kan ofte gå helt i stå, men jeg nægter at tro, at Streich bare ruller over og accepterer en halvlunken afslutning på en ellers flot Freiburg-sæson, så han skal nok få sat sit hold op til denne kamp. Köln har været klart bedst ude i denne sæson, og hjemme har de blot hentet 11 point, så med de fine odds på at Freiburg får noget med hjem, forsøger jeg med et X.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Frankfurt – Mainz 1 (2-1)

Det er noget af et slutprogram, der venter Mainz, der søndag møder Frankfurt, inden den står på opgør mod Dortmund og Wolfsburg. Bo Svenssons tropper kæmper ikke blot selv for at undgå nedrykning, men de kommer altså også aktivt til at spille en afgørende rolle i forhold til, hvem der tager sig af top-4 placeringerne. Hvis alt flasker sig, kan overlevelsen allerede sikres søndag, men det kræver tre point mod Frankfurt, der også var modstander i Svenssons første kamp for Mainz. Dengang tabte de hjemme 2-0, men siden er der sket meget, og faktisk har Mainz næsten været bedst mod de større hold, hvilket de senest beviste med en fortjent 2-1-sejr mod Bayern München, inden den mandag spillede uafgjort mod Hertha i den udsatte kamp.

Frankfurt kæmper bravt for at holde sig i top 4, men har tabt to af de seneste tre kampe, og selvom slutprogrammet er yderst fordelagtigt, så skal de gerne have tre point mod Mainz. Frankfurt er sammen med Bayern München eneste hold, der endnu ikke har tabt på hjemmebane, og i hvad der sagtens kan blive en tempofyldt kamp med angreb, der bølger frem og tilbage, sker det heller ikke søndag, at de indkasserer sæsonens første nederlag på eget græs.

Ndicka er ude for hjemmeholdet med karantæne, mens det hos gæsterne er Bell, der har samlet for mange gule kort.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Hertha Berlin – Bielefeld 1 (2-0)

Ret beset kan Hertha fortsat nå en niendeplads, men det handler for hovedstadsklubben om at undgå nedrykning. De tog et stort skridt Richtung overlevelse, da de torsdag vandt 3-0 mod Freiburg. Dermed har de hentet fire point i de to seneste kampe efter deres coronakarantæne.

Mod Bielefeld skal det gerne blive til yderligere tre af slagsen. Gæsternes gode periode fik en brat ende med et klart 5-0-nederlag mod Gladbach i seneste runde, og med Kölns nyfundne form så presses de også bagfra.

Det farligste man kan gøre er at vise Hertha tillid, for vi har så mange gange i sæsonen set, hvordan de har leveret opløftende spil den ene uge for så at falde tilbage i dynget i den næste. Jeg vælger alligevel at tro på, at de seneste to kampes præstationer er et udtryk for, at Dardai endelig har fået sat skik på denne trup.

Gæsterne har Brunner tilbage fra karantæne, og han afløser ganske givet de Medina, der i stedet sidder over efter at have raget fem advarsler sammen.

Hos Hertha er der tvivl om Guendouzi, der måtte lade sig udskifte i kampen mod Freiburg. De første meldinger går på et brud på foden, der kan koste resten af sæsonen, men i skrivende stund er intet officielt meldt ud.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar