18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Lisberg: Tips til 30. runde i Bundesligaen d. 20. – 21. april 2021

Bundesligaen er en af de eneste topligaer, der endnu ikke har meldt deres ankomst til European “Super League”, og derfor kører alt fortsat som normalt. Der er stadig enorm kamp om Champions League pladserne, mens også nedrykningskampen begynder at se aldeles spændende ud. Nicolai Lisberg, redaktør hos bulibold.dk, , har her gennemgået den 30. runde af Bundesligaen.

FC Köln – RB Leipzig 2 (0-2)

Skiftet til Funkel gjorde ikke det store for Kölns resultater, da det blev til et 3-0-nederlag mod Leverkusens i hans første kamp tilbage i Bundesligaen. Det var dog et interview efter kampen, hvor han ytrede sig mindre heldigt (beskyldninger om indirekte racisme), der løb med overskrifterne. Spillemæssigt leverede Köln faktisk en hæderlig indsats mod Leverkusen, men de havde problemer med modstandernes fart.

Samme fart har de ikke hos Leipzig, hvis tempo i stedet skabes i boldomgangen med bolden, men fredag var det ikke nok, da de skuffende måtte nøjes med 0-0 hjemme mod Hoffenheim, efter en sen Yussuf Poulsen scoring blev underkendt af VAR. Dermed er Leipzig endegyldigt sat i mesterskabskampen, men de har fortsat brug for et par point for at sikre Champions League pladsen, og det skal de kunne tage mod Köln, selvom det meget vel kan blive et halvamputeret hold, som Nagelsmann sender på banen. Yussuf Poulsen døjer igen med skader og forventes ikke at blive 100 procent klar, ligesom Sabitzer, Angeliño og Konaté måske ryger en tur på bænken.

Jeg minder om, at Köln tidligere har leveret sejre mod storhold, men de fleste er kommet på udebane, og hjemme har de blot skrabet en enkelt sejr sammen i 14 kampe indtil videre. De har Duda tilbage efter endt karantæne, men jeg kan ikke se, hvordan det skulle kunne være nok til at hive tre tiltrængte point.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,43 – SPIL HER >>*

Bayern München – Bayer Leverkusen 1 (2-0)

3-2 ude mod Wolfsburg, mens RB Leipzig smed point til Hoffenheim. Hvis der inden seneste runde var nogen, der forsøgte at sparke liv ind i mesterskabskampen, kan vi nu godt erklære Bayern som vinder af Bundesligaen for niende år i træk.

I kampen mod Wolfsburg var det Musiala, der igen viste prøver på sit enorme talent med to scoringer og en overdådig indsats, og han kan se frem til endnu en startplads tirsdag. For Bayern har fortsat en del skader at kæmpe med, og Hansi Flick, der i øvrigt stjal overskifterne efter sejren ved at annoncere, at han ønsker at komme ud af kontrakten med Bayern efter sæsonen, kommer ikke til at risikere sine spilleres ve og vel med syv point ned til RB Leipzig.

Leverkusen har under Wolf fået en resultatmæssig fin start, men spillemæssigt er det ikke imponerende, hvad de byder ind med, og selvom de er bedre organiseret i defensiven, så kan jeg ikke se dem true Bayern her. Heller ikke selvom Florian Wirtz, der sad ude med Köln, måske igen kan være med fra start.

Efter Flicks udmelding virker det umiddelbart til, at spillerne er rykket sammen om deres træner, så jeg forventer egentlig ikke at urolighederne forplanter sig til spillet på banen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,40 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – Augsburg 1 (4-1)

Første kamp efter Adi Hütters udmelding om, at han forlader Frankfurt efter sæson blev et mareridt med 4-0 mod Gladbach, som han bekendt skifter til. Igen, vi så med netop Rose og Gladbach, hvad der kan ske, når en klub og en træner kommer ind i et stormvejr og en serie med dårlige kampe, men sker det samme med Frankfurt? Jeg tror det ikke. De har tidligere haft svære perioder for kun at komme stærkere tilbage, og Augsburg bør være en god modstander at krydse klinger med netop nu. Nederlag mod Schalke og uafgjort mod Bielefeld uden at kunne score vidner ikke just om et hold, der har tænkt sig at levere en nævneværdig slutspurt og som til denne kamp har både Khedira og Caligiuri ude med karantæner.

Frankfurt kommer til at angribe fra første fløjt i forsøget på at finde tilbage til deres form, og så er det en mulighed for at gå forbi Wolfsburg i tabellen, da de først spiller onsdag.

Lisbergs bud: Frankfurt -1,5 (AH) til odds 2,28 – SPIL HER >>*

Arminia Bielefeld – Schalke 1 (1-0)

Fire point i de seneste to kampe. Bielefeld har længe lignet en sikker nedrykker, men de er nu kravlet op på en 15. plads, og begrebet skæbnekamp er vel på sin plads tirsdag aften.

For en sejr mod Schalke og så ligner Bielefeld om ikke andet et hold, der i hvert fald får en ekstra livline i form af et par Relegationskampe. De er ikke lige så interessante at følge, som de var i sidste års 2. Bundesliga, men de spiller med nogle andre dyder nu, og de går ind til denne kamp som relativt store favoritter. For Schalke kunne som ventet ikke bygge videre på sejren mod Augsburg, da de tabte hele 4-0 mod Freiburg, og tirsdag kan meget vel blive aftenen, hvor Schalke endegyldigt rykker ud af Bundesligaen.

Skal vi finde noget positivt i Gelsenkirchen, så er det, at Paciencia, Uth og Sané alle kan være klar til en startopstilling, og det bør alt andet lige give gæsterne noget kvalitet i begge felter. Ikke mindst offensivt hvor 18 mål i 29 kampe ikke ligefrem skriger på sprudlende fodbold.

Bielefeld har været gode til at vinde disse bundbrag, og de er også favoritter til kampen, som jeg har svært ved at se udvikle sig til meget andet end et nervøst opgør, hvor der kommer begrænset med chancer.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Hertha BSC – Freiburg

Kampen er udsat grundet coronaudbrud i Herthas trup

Borussia Dortmund – Union Berlin 1 (2-1)

Der blev skrevet Bundesligahistorie i det omvendte opgør, da Youssoufa Moukoko blev ligaens yngste målscorer nogensinde. Stortalentet er dog ikke med denne gang, da han glipper resten af sæsonen med en skade, men det lever de nok med hos hjemmeholdet, der i weekenden fik Erling Haaland tilbage på tavlen, endda med to mål, efter noget af en måltørke for den norske angriber. 4-1 mod Bremen blev det til i en overbevisende sejr, men hvor de stadig kom bagud og havde revner i defensiven.

Med sejren bragte BVB sig tilbage i kampen om Champions League pladserne. To sejre i træk har naturligvis givet selvtillid, og det skal blive til tre på stribe hjemme mod Union, men det bliver ikke let, for det kan ikke forventes, at gæsternes defensiv er så åben en gavebod, som det var tilfældet med Werder Bremen og for den sags skyld også Stuttgart, og så har Union med særligt Max Kruse midlerne til at straffe i omstillingerne. Af samme grund forventer tyske medier også, at Thomas Delaney er med fra start igen sammen med Bellingham og Dahoud på midten af banen.

Hos hjemmeholdet har Reyna genfundet formen fra tidligere på sæsonen, og det er positivt nyt for Dortmund, der ganske givet kommer til at kæmpe for at nedbryde gæsternes defensiv og få skabt den fornødne fart og tempo i spillet.

Gennem hele sæsonen har BVB været bedst i anden halvleg, mens første halvleg ofte har været en halvdøsig afføre, og det vil ikke overraske, hvis Union kan holde Dortmund stangen i de første 45 minutter.

Lisbergs bud: 1. Halvleg X til odds 2,45 – SPIL HER >>*

TSG Hoffenheim – Gladbach 2 (1-2)

0-0 mod Leverkusen og 0-0 mod RB Leipzig. Det er svært helt at sætte en finger på, hvad der er sket med Hoffenheim i den seneste uges tid. Honeß’ kamikaze-fodbold som vi har set gennem det meste af sæsonen virker til at være lagt på hylden for en stund, og nu er det defensiven, der får fokus. Måske for at redde sig selv, men også Hoffenheim, der blot har seks point ned til en Relegationsplads.

Alle point tæller altså for hjemmeholdet, men det er også tilfældet hos gæsterne for Gladbach, der efter deres rædselsstime nu har hentet ti point i de seneste fire kampe og som i høj grad lever i kampen om de europæiske pladser.

De skal helst bruge alle tre onsdag aften, og det bliver også det udgangspunkt, som Marco Rose går ind til kampen med.

Gladbach vil forsøge at tage ejerskab over kampen, men det er et slag for dem, at de igen er uden Stindl, ligesom Sommer fortsat er i karantæne. Omvendt er Kramer tilbage i truppen, og Gladbach skal alt andet lige være favorit mod et Hoffenheim-hold, der er uden sejr i de seneste fem kampe i træk.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Werder Bremen – Mainz 2 (1-2)

Mainz sad over i weekenden, da deres kamp mod Hertha blev flyttet grundet corona, mens Werder Bremen fik ørene i maskinen mod Dortmund. Det var det femte nederlag i træk for Werder i Bundesligaen, og træner Florian Kohfeldt havde svært ved at forstå, hvor dårligt hans hold præsterede søndag eftermiddag.

Det er sjældent, at et mandskab ser så ustruktureret ud i defensiven, og nu er Werder igen fedtet ind i den nedrykningskamp, som de efterhånden har tradition for at være en del af. Taber de onsdag aften, kan de endda blive overhalet af Mainz, og så bimler alarmklokkerne igen på Weser, hvor Werders pokaleventyr måske kan vise sig at blive en dyr affære. Der er i hvert fald ikke råd til at tænke på Leipzig-kampen om ti dage, for Kohfeldt skal have noget ud af opgøret mod Mainz for at få lidt pusterum. Det bliver dog uden Groß, der har karantæne, ligesom Bittencourt er tvivlsom, efter han måtte udgå i nederlaget mod Dortmund, mens Toprak fortsat er ude med en skade.

Hos Mainz har de som nævnt fået et lille hvil, og det er kun Luca Kilian, som Bo Svensson må se bort fra. Det ligner en tæt affære, der sagtens først kan finde sin afgørelse i det sidste kvarter, som vi har set det med mange af Mainz kampe i foråret, men hvor gæsterne er favorit mod et hårdt ramt Werder-hold.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

VfB Stuttgart – Wolfsburg 2 (1-2)

To nederlag i træk. Godt nok mod Frankfurt og Bayern, men der er kommet benzin i en ellers velkørende dieselbil hos Folkevognsklubben, der nu begynder at skulle se sig i bakspejlet, for den top 4-placering der så sikker ud for et par uger siden kan komme alvorligt i fare, skulle de smide point igen onsdag aften, når de skal møde Mercedes-klubben, Stuttgart.

Det kører – for nu at blive i den terminologi – dog heller ikke optimalt for Stuttgart, der har tabt to i træk og nu ikke længere ligner et hold, der kan gøre sig gældende i kampen om Europa League-pladserne.

Til denne kamp er de uden Mavropanos, der har karantæne, mens Castro og Kempf omvendt er klar efter en tur i skammekrogen. Også hos Wolfsburg fylder de gule kort en del. Arnold er tilbage, efter han sad ude mod Bayern, men både Otavio og Mbabu er ude med karantæne.

Den ellers så stærke Wolfsburg-defensiv har nu lukket syv mål ind i to kampe, men gæsterne bør stadig kunne hive en sejr hjem, når de gæster Stuttgart.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!.

Skriv et svar