18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 3. runde i Bundesligaen d. 1. – 3. september 2023

Topholdene i Bundesligaen fortsætter med at sejre, men gør de også det i tredje runde, når Bayern møder deres største skræk? Og er Jonas Wind lige nu en bedre angriber end Harry Kane? Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, er klar med sin dom over weekendens kampe i Bundesligaen.

Foto: IMAGO / Ullmer

Borussia Dortmund – Heidenheim 1 (3-1)

Fredag d. 1. september kl. 20:30

De sort-gule havde endnu en svær dag i Borum, da de blot fik 1-1 i sidste weekend. Det var et fortjent resultat, da ikke meget lykkedes for Dortmund, der næsten var heldige med ikke at tabe i slutfasen, hvor de ikke formåede at skabe de store. Der mangler opbygningsmønstre, kvalitet, men også intensitet når de møder hold som Bochum, og dette var anden kamp i træk, hvor de ikke leverede. 

Det minder på mange måder om indledningen på sidste sæson, hvor de også fik fint med point, men uden at spille sig ud. Nu møder de så Heidenheim hjemme, og alt andet end en sejr vil være en kæmpe skuffelse. 

Den tror jeg også nok skal komme i land, men spørgsmålet er, hvor sikkert det bliver. Heidenheim har været et artig bekendtskab i de første par runder, og spiller frisk til under Frank Schmidt, men har måske også lidt problemer med at stå distancen i over 90 minutter. Det så vi i hjemmekampen mod Hoffenheim, hvor de førte 2-0 med et kvarter igen, men alligevel endte med at tabe 3-2. Dortmund kan, og skal, kunne spille i et andet tempo, især på hjemmebane, og efter den pauvre indsats mod Bochum forventer jeg et hold, der kommer blæsende ud fra start. 

Men gæsterne har i Kleindienst en dygtig angriber i boksen, der kan volde Dortmunds forsvar problemer, så mon ikke det bliver til en sejr til de sort-gule fugle, men nok en gang hvor de indkasserer.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,74 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – Darmstadt 1 (4-1)

Lørdag d. 2. september kl. 15:30

Jeg kommer givetvis til at gentage dette i flere af de kommende 31 optakts artikler, men Leverkusen er altså et fantastisk fodboldhold at følge. Der var antydninger i sidste sæson, men stabiliteten manglede. Den har man fået nu. I hvert fald hvis vi tillader os at konkludere noget på baggrund af de første to kampe. Imod Gladbach var de decideret fremragende, og deres spilmønstre er så tydelige, at de kunne spottes fra månen. 

Nu gælder det så en kamp mod oprykkerne fra Darmstadt, der har lagt fra land to nederlag i træk. Senest mod Union Berlin med 1-4 hjemme. I og for sig ikke nogen katastrofe, men når man nu spillede over en time i overtal ved stillingen 1-1, så skulle man have haft noget mere ud af det opgør. 

Men det fik man ikke, og selvom startprogrammet har været svært, så er det ikke just befordrende, at de efter denne runde ser ud til at have nul point efter tre runder. En formodet kommende nedrykker mod en potentiel mesterskabskandidat. Det skal være en sikker hjemmesejr, selvom gæsternes defensiv forstærkes af, at Zimmermann er kommet sig oven på lidt sygdom.

Lisbergs bud: Bayer leverkusen -1,5 (AH) til odds 1,60 – SPIL HER >>*

TSG Hoffenheim – VfL Wolfsburg X (2-2)

Lørdag d. 2. september kl. 15:30

Hedder Bundesligaens bedste angriber Jonas Wind? Det mener at hans træner Niko Kovac i hvert fald, og selvom han nok ikke er den mest objektive person til at give sådan et synspunkt, så er det svært at være ham for alvor uenig efter de første to kampe. For med to nye Wind scoringer sikrede Wolfsburg endnu en sejr, da de mødte Köln, og den danske angriber kom dermed op på fire sæsonscoringer i de første to kampe.

Hoffenheim fik sine første tre point, da de vise god moral og kom tilbage fra de døde i udekampen mod Heidenheim. Fælles for de to hold er, at jeg ikke synes de nødvendigvis har leveret specielt godt i de første to kampe, men til dette opgør kan Wolfsburgs bedre defensive organisation godt vise sig udslagsgivende, i en kamp hvor begge hold bør komme på tavlen, og som er meget åben.

Kaderabek er muligvis klar for Hoffenheim, mens gæsternes Rogerio kan få debut efter overstået karantæne.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,80- SPIL HER >>*

Werder Bremen – Mainz X (1-1)

Lørdag d. 2. september kl. 15:30

En enkelt sejr i de seneste 14 Bundesligakampe, og det var mod Hertha, der senere rykkede ned. Således kan teksten om Werder Bremen udledes, og det er fortællingen om et hold, der fuldstændig har mistet sig selv. 

Filosofien er fortsat den samme, opbakningen til Ole Werner er vel også intakt, og mod Freiburg spillede de faktisk ganske fint, men måtte alligevel indkassere et smertefuldt nederlag i absolut sidste sekund. Det virker til, at de mange rygter om Füllkrug har forstyrret en del her indledningsvist, og der er enndu ingen afklaring på hans fremtid.

Mainz fik deres første point i derbyet mod Frankfurt, i en kamp, hvor der var startdebut til unge Nelson Weiper, de også ser ud til at få chancen her, da Ajorque er ude med skade for Mainz. Hos Werder er Füllkrug tvivlsom, såfremt han bliver i klubben, når vinduet lukker fredag nat.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,46 – SPIL HER >>*

Augsburg – Bochum 1 (2-0)

Lørdag d. 2. september kl. 15:30

Mads Pedersen kom i centrum, da han havde en batalje med Bayerns Leroy Sané i sidste uges kamp mod Bayern, som Augsburg tabte med 3-1. Augsburg gjorde dog en god figur og har indledningsvist set ganske stabile ud, selvom pointhøsten hedder et point, og de har lukket syv mål ind.

Bochum fik rejst sig med et flot og fortjent tilkæmpet point mod naboerne fra Dortmund efter ydmygelsen mod Stuttgart, men ude samler de altså ikke alverden sammen. Sejr til hjemmeholdet, der dog er alvorligt ramt af, at Berisha er blevet solgt til Hoffenheim i ugens løb.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Få op til 500 kr. i odds bonus
18+ | Kun nye kunder | Regler og vilkår gælder | Min indbetaling 100 kr. | Maks bonus 500 kr. | Min odds 1.8 | Eksempel: Indbetal 500 kr., få 500 kr. i bonus = 1000 kr. Gennemspilseksempel: 5 x 500 (indbetaling ) + 5 x 5000 (bonus) | 60 dage til gennemspilning | Selvudelukkelse via ROFUS | Besøg StopSpillet. (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

VfB Stuttgart – Freiburg 2 (0-1)

Lørdag d. 2. september kl. 15:30

Højt at flyve, dybt at falde. I denne uges klichébanko, må det være det udtryk, der bedst passer til Stuttgart. Die Schwaben blev første Spitzenreiter i denne sæsons Bundesliga, og efter 45 minutter i udekampen mod Leipzig så det ud til, at de skulle forsvare den status i endnu en runde. Med en fodboldkamp varer som bekendt 90 minutter, og i anden halvleg blev de kørt over og tabte med 5-1.

To kampe inde i sæsonen skal man passe på med at drage forhastede konklusioner, men Stuttgart er et fornuftigt bud på dette års Dr. Jekyll og Mr. Hyde hold, hvor store sejre kan afløses af store nederlag. Præstationerne rent spillemæssigt har været positive de første par kampe, men nu bliver matchet mod et velorganiseret Freiburg-hold, der vanen tro har lagt fra land med seks point i de første to kampe. Jeg forstår ganske enkelt ikke, at markedet over en bred kamp holder hjemmeholdet som forholdvis store favoritter.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Gladbach – Bayern München X (2-2)

Lørdag d. 2. september kl. 18:30

Der er absolut intet, der taler for, at Gladbach i denne kamp skulle kunne tage tre point. Og så alligevel… For i de seneste mange, mange år, har form og aktuel styrke ikke rigtig været en faktor, når de to konkurrenter fra 70’erne har mødtes på banen. Ti sejre fem uafgjorte og ni nederlag lyder statistikken på i Gladbachs favør siden 2011/12 sæsonen. For det er som om, Gladbach altid finder en måde at volde Bayern problemer på, selvom de er i en mindre krise. 

Og det er de nu. Igen. Uafgjort i den første kamp og et klart nederlag mod Leverkusen betyder, at Gladbach efter denne runde meget vel kan ligge helt i bunden med blot et enkelt point. Men ud over historien, så er det som sagt svært at se Die Fohlen skulle kunne gøre noget ved dette Bayern-hold. Sydtyskerne sprudlede ikke lige frem mod Augsburg, men de sejrede stadigvæk sikkert, og Harry Kane kom på tavlen to gange. På straffespark, og så på et veltimet løb i anden halvleg og med en endnu bedre afslutning til følge. 

Jeg ser dog fortsat store svagheder på dette Bayern hold, der endnu helt mangler at finde sig selv under Tuchel, så er det historien, der gør, at et spil på hjemmeholdet alligevel frister?

Gladbachs chancer forbedres også, hvis Wöber og Scally når at blive klar.

Lisbergs bud: 1X til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – FC Köln X (1-1)

Søndag d. 3. september kl. 15:30

Farvel til Jesper Lindstrøm. Den danske dribler har efter to flotte sæsoner i Frankfurt skiftet Tysklands finanscentrum ud med pizzaens hjemby og en fremtid i Napoli. Et spændende skifte, som Frankfurt dog allerede har kompenseret for ved at hente Chaibi, der muligvis kan komme i spil her.

Dermed får vi ikke et danskeropgør, når Kölns danske trio gæster Frankfurt. Köln der efter to runder endnu ikke har fået point, mens Frankfurt står noteret for fire af slagsen efter uafgjort i sidste uges derby mod Mainz.

Baumgarts tropper er meget klare i deres udtryk, men de mangler kvalitet og er ramt af skader til et par af profilerne. De viste dog særligt mod Dortmund, at de sagtens kan forsvare sig, så jeg kan godt se dem få point i denne kamp. Særligt fordi Frankfurts Kolo Muani er gået i strejke i et forsøg på at tvinge et skifte til PSG igennem og derfor næppe er med her, ligesom Knauff sidder over med karantæne. Hos Köln er Selke igen skadet, men det er de efterhånden gode til at kompensere for.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Union Berlin – RB Leipzig X (1-1)

Søndag d. 3. september kl. 15:30

Rundens største kamp mellem Bundesligaens to eneste hold fra øst. Union tog en flot sejr i Darmstadt, hvor de var en mand i undertal i en times tid efter Aaronsons lidt tåbelige røde kort. Men det ændrede ikke for alvor deres taktiske oplæg, og med Gosens som dobbelt målscorer og endnu en kasse fra Behrens, så fortsætter de bare deres fremmarch.

Sejr blev det også til for Leipzig, der slog kapital på en flot anden halvleg, da de slog Stuttgart ude med hele 5-1, efter de ellers var bagud ved pausen.

Offensivt er der nogle spændende antydninger blandt nyindkøbene, men en defensiv med Simakan som grundsten har visse udfordringer. Det er umiddelbart ikke en kamp, der står godt til Leipzig, som sagtens kan få problemer med Unions meget direkte stil og aggressive pres, så meget mere end uafgjort tror jeg ikke, at de skal håbe på. Heller ikke selvom de i Olmo har Bundesligaens bedste spiller lige nu.

Aaronson er i karantæne for Union Berlin efter sin udvisning i sidste runde, ligesom Becker og Khedira er ukampdygtige. Hos Leipzig ser der ud til at blive genvalg til Yussuf Poulsen på toppen ved siden af Openda.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Bundesligaen

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar