18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 20. runde i Bundesligaen d. 21. – 23. januar 2021

Bundesligaen spilles fortsat for næsten tomme tribuner, men der kommer alligevel fuld fart på i denne runde, når Dortmund skal fastholde presset på Bayern på en notorisk svær udebane, mens Leipzig måske kan føre kniven til næste trænerfyring. Nicolai Lisberg, redaktør på Bulibold.dk, er klar med gennemgang af samtlige kampe. 

Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld 1 (3-1)

Bielefeld er svære at blive kloge på. De er nu kommet tilbage i to kampe og har sikret 2-2, men hvor det var imponerende ude mod Freiburg, var det skuffende hjemme mod Greuther Fürth, hvor de blev reddet af et flot mål fra Gonzalo Castro.

For Frankfurt er det også skuffende, at de efter to kampe i foråret blot har hentet et enkelt point, særligt fordi spillet – i perioder af kampene – har været til mere. De mangler lidt kynisme i felterne for tiden, men finder de bare lidt af den frem, så henter de en sikker sejr her, for Bielefelds bagkæde kan ikke følge med den fart, som særligt Kamada og Lindstrøm har med og uden bold. Derudover er det et boost for truppen, at både Trapp og Kostic forventes tilbage efter at have overstået corona.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – Augsburg X (1-1)

Med en fortjent 2-1-sejr mod Gladbach kom Leverkusen tilbage på sporet, men jeg sidder stadig med følelsen af, at de svinger for meget i niveau, til jeg for alvor tør stole på, at de bare sådan uden videre sætter Bundesligaens nummer 15 til vægs på hjemmebane. Særligt fordi de afrikanske mesterskaber fortsat kræver deltagelse fra Kossounou og Tapsoba, mens Diaby for anden gang i sæsonen har raget en spilledagskarantæne til sig

Augsburg samler ikke mange point sammen i sine udebanekamp, men de har trods alt hentet point i fem af deres ti kampe, og jeg fastholder stædigt, at det er et hold på vej i den rigtige retning. Leverkusen er naturligvis favorit her, men jeg synes, bookmakerne underkender Augsburg en smule, og derfor jagter jeg det velbetalte X.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,05 – SPIL HER >>*

Freiburg –VfB Stuttgart 1 (2-0)

Det var en af sæsonens dårligste præstationer, som Freiburg leverede fredag aften, da de blev kørt over af Dortmund. Særligt i første halvleg, hvor de absolut intet havde at fremvise. En skidt start på foråret for Streichs mandskab, der dog spillede sig videre i pokalen, men der skal være gode chancer for oprejsning i Bundesligaen når de lørdag tager mod Stuttgart, der fortsat dykker mod bunden. 

Die Schwaben spillede faktisk en rigtig god kampe trods 2-0-nederlaget mod Leipzig, men ind ville bolden ikke, og dermed er de nu nede på en 17. plads. Ikke meget skriger af panik i klubben, men måske et nyt nederlag vil gøre det. Freiburg nyder godt af at have alle mand klar til kamp.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Gladbach – Union Berlin X (2-2)

Det var Gladbach som vi kendte dem i seneste runde, hvilket beviste, at det i øjeblikket kun er Bayern, der kan få dem til at levere store præstationer. For selvom Yann Sommer reddede hele to straffespark og dermed leverede den største redningsprocent i forhold til XG i Bundesligaens historie, så tabte de alligevel derbyet mod Leverkusen med 2-1.

I øjeblikket fylder det en del, at Ginter sidder på bænken, mens Zakaria spiller, selvom begge har kontraktudløb til sommer og ikke forlænger. Ginter kunne de godt bruge bagude, for der er altså blot fire point ned til stregen, og onsdag røg de ud af pokalen mod Hannover, så det her kunne meget vel blive Hütters sidste kamp, hvis han da ikke er fyret inden.

Til denne kamp kan de måske nyde godt af, at Union Berlin onsdag ligeledes spillede ottendedelsfinal mod Hertha, som de vandt 3-2. For selvom sejren giver selvtillid, så har de haft det svært på bagkant af deres midtugekampe i Conference League i denne sæson. Det kan blive fugl eller fisk, men det bør give mål

Lisbergs bud: Over 2,5 mål til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Greuther Fürth – Mainz X (1-1)

Jeg har været efter Greuther Fürth. Og med rette. Men efter 7-1-massakren mod Leverkusen i begyndelsen af december har det været et helt andet udtryk, vi har set fra oprykkerne, der blot har tabt en enkelt af de seneste fem kampe. Problemet er bare, at de mange uafgjorte ikke rykker, når man ligger håbløst sidst i tabellen. De var tæt på tre point i sidste runde, hvor de måske leverede den mest helstøbte indsats mod Bielefeld, og nu venter så en kamp mod Mainz, der har det lidt svært for tiden.

De røg tirsdag ud i pokalen, og de var faktisk heldige, at de tog en sejr mod Bochum i seneste runde, i et opgør hvor gæsterne brændte straffe. Blot seks point på fremmed græs har kun Fürth gjort dårligere, så der venter lidt af en opgave for Svensson og co., der er uden Ingvartsen og Kohr, men som forventes at have St. Juste tilbage i forsvaret.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

TSG Hoffenheim – Borussia Dortmund 1 (2-1)

På nær Bayern München, så er der ikke andre klubber, som Dortmund har det svære mod end Hoffenheim. Ikke mindst på udebane, hvor det siden de to klubbers første opgør i 2008/09 sæsonen blot er blevet til tre sejre i 13 kampe. I det omvendte opgør først på sæsonen fik vi en vanvittig afslutning, da Haaland blev matchwinner dybt inde i overtiden, i et opgør hvor Hoffenheim i perioder satte Dortmund voldsomt under pres.

Sebastian Hoeneß mandskab er på en fjerdeplads inden denne runde, og de kan med rette drømme om Champions League, for når det spiller, så er de blandt de bedste i ligaen i presspillet og kontrafasen. Og dem der så Dortmund ryge ud tirsdag i pokalen, så også et hold der har det svært, når de bliver sat under pres i det opbyggende spil. Jeg har meget svært ved at forstå, at Hoffenheim, aktuelt form og generel tendens på hjemmebane, ligefrem skulle være underdogs her, så selvom det er en 50/50 kamp, og blamagen i pokalen mod Freiburg skræmmer, så går jeg grundet de fine odds med en sejr til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,20 – SPIL HER >>*

VfL Bochum – FC Köln X (1-1)

Det er ikke tit, at det hold der scorer det sidste spark i en straffesparkskonkurrence også ryger ud. Men det var tilfældet for Köln, da Kainz gled og rørte bolden to gange i sparket, hvorfor hans mål mod HSV ikke talte. En skidt uge for Köln, der gik ind til den kamp med et 4-0-nederlag til Bayern hjemme.

Så har det været anderledes succesfuldt hos Bochum, der vandt med 3-1 mod Mainz og nu er i kvartfinalen i pokalen. En stor sæson for oprykkerne,  der dog stadig skal holde snuden i sporet i forhold til Bundesligaen, hvor der kun er en håndfuld point ned til stregen. Bochum taber ikke mange kampe hjemme og er en svær størrelse, så det ligner en meget lige duel mod et Köln-hold, for hvem et enkelt point og lidt oprejsning måske ikke vil være helt af vejen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Wolfsburg 1 (3-0)

4-1 mod Mainz, 2-0 ude mod Stuttgart og avancement i pokalen. Ser vi kun på resultaterne, så har foråret været en succes for Tedesco og Leipzig, men kradser vi bare lidt i overfladen, så er historien en anden. Mod Mainz var det en udvisning, der satte dem i gang, mod Stuttgart var det en helt forrygende Gulacsi der sikrede dem en heldig sejr, mens de virkede ideforladte mod Rostock i pokalen.

Jeg har fortsat til gode at se et Leipzig-hold i kontrol. Det burde de kunne komme mod Wolfsburg, der godt nok fik brudt stimen af nederlag (otte i træk), da de fik uafgjort i seneste runde hjemme mod Hertha, men hvor Kohfeldt fortsat ligner et godt bud på næste trænerfyring sammen med Hütter. Kohfeldts insisteren på at spille offensivt fodbold med hold der ikke altid er gearet til det, kostede nogle øretæver mod Leipzig, da han var i Bremen, og kan også gøre det her. Så selvom jeg ikke er imponeret over Leipzig, så er der noget i dette matchup, der bør bekomme dem og særligt Nkunku vel. Det er værd at notere sig, at Renato Steffen sidder ude med karantæne efter fem gule kort.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,56 – SPIL HER >>*

Hertha BSC – Bayern München 2 (1-3)

Sydtyskerne har en særlig evne. Når vi taler om begyndende krise eller små udfald, så tager de en tur til NRW-regionen og leverer en overbevisende indsats mod et ellers godt spillende hold. I efteråret var det ude mod Leverkusen, og sidste weekend gjorde de så det samme mod Köln, som de besejrede 4-0.

Et tidligt pokalexit betyder, at de har kunne spare spillere i denne midtuge, hvor Lewandowski i stedet kunne rejste til Fifa’s The Best Award og for andet år i streg tage prisen som verdens bedste spiller. Samme Lewandowski, der scorede tre mål i seneste runde og som den blot anden spiller i historien nåede op på 300 Bundesligamål. Hertha har tidligere kunne volde Bayern problemer i ligaen, men de kommer fra en opslidende kamp mod Union i pokalen, og det bliver ikke til en ny overraskelse her.

Lisbergs bud: Bayern München fører ved pausen til odds 1,61 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Elsker du sport og spil? Så prøv at give vores podcast, SpilXpoden, et lyt.

Skriv første kommentar

Skriv et svar