18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 19. runde i Bundesligaen d. 14. – 16. januar 2021

Kan Dortmund genåbne mesterskabskampen, får Köln skovlen under Bayern, hvem vinder derbyet mellem Gladbach og Leverkusen, og hvordan ender Kellerknalleren søndag aften? Nicolai Lisberg, redaktør på Bulibold.dk, er klar med gennemgang af samtlige kampe. 

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Borussia Dortmund – Freiburg 1 (3-1)

Bagud 0-2 ude mod Frankfurt efter en første halvleg, hvor de var spillet ud ad banen, og hvor den snildt kunne have stået både 3-0 og 4-0, havde Frankfurt været lidt skarpere. Defensivt hænger det fortsat ikke sammen for Dortmund, der særligt ved boldtab virker uorganiseret, men de skal have ros for at kæmpe sig tilbage og for første gang i denne sæson vinde en kamp, hvor Haaland var med og ikke scorede.

Freiburg dummede sig omvendt, da de smed en 2-0-føring over styr hjemme mod Bielefeld, men de er fortsat på en fjerdeplads inden denne runde. Dortmund har vundet hele otte af ni hjemmekampe i sæsonen, så de er naturligvis favorit her, ikke mindst fordi flere profiler er på vej tilbage. Zagadou kan afløse en usikker Can i midterforsvaret, mens både Akanji og Reyna kan være med på bænken. Hos Freiburg er største svækkelse, at målmand Flekken er ude grundet corona.

Lisbergs bud: Dortmund fører ved pausen til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Wolfsburg – Hertha BSC 1 (2-1)

Vinterpausen havde som ventet ikke ændret det store på Wolfsburgs udtryk, da de lagde fra land med 0-1 ude mod Bochum. Det ottende nederlag i træk. Kohfeldt ligner en mand, der er på vej til at blive den anden trænerfyring i klubben i denne sæson, efter man tidligere tog afsked med van Bommel. Et nyt nederlag til Folkevognsklubben, og så kan de faktisk ryge under stregen, efter de ellers indledte sæsonen som tophold.

Men det er Hertha, de møder, og berlinerne er i nogenlunde samme forfatning efter et 1-3-nederlag hjemme mod Köln, og så er de hårdt ramt af skader og corona foruden karantæne til både Boateng og Serdar. Jeg har svært ved at spå om denne kamp, for det er to hold med et bundløst bundniveau, men måske Wolfsburg kan bryde serien af nederlag?

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Union Berlin – TSG Hoffenheim X (1-1)

Rundens lidt oversete kamp. For det er faktisk et opgør om en top 4 placering, der her finder sted. Union slog ude Leverkusen i seneste runde og fortsatte deres imponerende opstigning, mens Hoffenheim tog en forventet sejr mod Augsburg.

Gæsternes succes sker desværre uden både Brun Larsen og Robert Skov, men Hoffenheim har endelig fundet stabilitet, og Hoeneß er efterhånden i en position, hvor han kan tillade sig at rotere. Hos berlinerne er der udbrudt et mindre smitteudbrud, og Awoniyi er af sted med landsholdet til African Cup of Nations, mens Samassekou misser opgøret grundet landskampe hos Hoffenheim. En meget tæt duel, hvor jeg dog tror, at begge hold kommer på tavlen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

VfB Stuttgart – RB Leipzig 2 (1-2)

De to mandskaber har mødt hinanden syv gange før, og seks gange er det endt med sejr til Leipzig, mens Stuttgart trods alt har fået en uafgjort i et enkelt opgør. Med andre ord har Leipzig overhånden i det indbyrdes regnskab, og kigger vi kun på resultaterne fra sidste runde, så forstærkes billedet. Her vandt Leipzig med 4-1 mod Mainz, mens Stuttgart blot fik uafgjort mod Greuther Fürth.

Leipzig var dog hjulpet godt på vej af, at Mainz i det opgør fik en mand smidt ud, og det er ikke fordi, østtyskerne leverer for tiden. Det, sammenholdt med at de har en del fravær til blandt andre Forsberg, Haidara og Mukiele, gør, at det sagtens kan blive en tæt affære.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Mainz – VfL Bochum 1 (2-0)

Der er blot et enkelt point til forskel på de to hold i tabellen, men jeg kan ikke undgå at sidde med en følelse af, at Mainz på dagen er et klart bedre hold end Bochum, der skal have ros for at få meget ud af lidt, mens hvis held og marginaler ikke kan blive ved for evigt.

Hacks røde kort i sidste runde giver ham karantæne, og ellers må Bo Svensson se bort fra St. Juste og Kohr til denne kamp. Bochum har på nær langtidsskade Zoller alle mand klar, men de kommer ikke fra Mainz med point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,75 – SPIL HER >>*

FC Köln – Bayern München 2 (1-3)

3-1 ude mod Hertha, og nu drømmer de for alvor om Europa i karnevalsbyen. Og måske de ligefrem drømmer om også at kunne besejre Bayern München? I hvert fald lagde de tyske mestre fra land med et 2-1-nederlag hjemme mod Gladbach, men som bekendt var det med et ekstremt svækket hold, der blandt andet betød, at Paul Wanner blev klubbens yngste debutant nogensinde.

Til dette opgør er de fleste coronatilfæde overstået, men Hernandez er dog stadig ramt, ligesom man må undvære Goretzka og Coman, der netop har forlænget sin kontrakt. Hos Köln er det særligt fraværet af Skhiri, der er værd at notere sig. Köln ydede Bayern fin modstand i det omvendte opgør, men de kommer til at mangle opbakning fra deres tilskuere, så selvom de i perioder godt kan gøre ondt på Bayern, så vinder de ikke kampen.                      

Lisbergs bud: BTS til odds 1,52 – SPIL HER >>*

Gladbach – Bayer Leverkusen 1 (2-1)

Lørdag aften er der derby, og det med en masse på spil. For var Gladbachs sejr mod Bayern München et vendepunkt, eller var det ”bare” fordi, det var yndlingsmodstanderne fra syd, der stod på den anden side, at Gladbach leverede?

Hos Leverkusen blev sæsonen indledt med et 1-2-nederlag mod Union, og til dette opgør har de flere spillere ude. Midterforsvaret bestående af Tapsoba og Kossounou er begge til slutrunde, mens Baumgartlinger, Aranguiz, Paulinho og Sinkgraven også er fraværende. Læg dertil at spillere som Schick, Tah og Demirbay alle ikke har kunne træne fuldt med, og så begynder det at give problemer for Seoane. Hos Gladbach er det fraværet at Bensebaini, der er af sted med landsholdet, der springer mest i øjnene.

Jeg tror ikke, at Gladbach på mirakuløs vis er blevet et bedre hold over pausen, men i den forfatning Leverkusen kommer ind til kampen, så tildeler jeg dem alligevel favoritværdigheden.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,68 – SPIL HER >>*

Augsburg – Eintracht Frankfurt 2 (1-2)

Frankfurt lignede et hold i total kontrol, indtil de ikke længere var detog på forunderlig vis endte med at tabe 3-2 til Dortmund, i en kamp hvor Lindstrøm måske burde have scoret en enkelt eller to, men ellers var en nydelse at følge i den time han fik på banen med flere iøjnefaldende detaljer.

Dem kan han så passende levere flere af, når han forventeligt står over for sine to landsmand, Frederik Winther og Mads ”Mini” Pedersen i opgøret mod Augsburg. Hjemmeholdet åbnede foråret med et nederlag ude mod Hoffenheim, og den kommer til at stå på overlevelseskamp i de næste 16 opgør. Oxford kan afløse Gouweleeuw i forhold til seneste kamp, mens Niederlechner måske kan fejre et længe ventet startplads comeback. 

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 4,33 – SPIL HER >>*

Arminia Bielefeld – Greuther Fürth 1 (1-0)

En Kellerknaller af de helt store når næstsidst møder sidst. Begge hold fik point i seneste runde. Bielefeld ved på imponerende vis at vende 0-2 ude mod Freiburg til 2-2, mens Greuther Fürth sikrede sig sit blot sjette point, da de holdt Stuttgart fra fadet.

Gæsterne viser fremskridt, men rykker uden tvivl ned, så det er sådan set Bielefeld, der er størst pres på, for dette er en af de kampe, der skal kaste tre point af sig, hvis ikke de vil ned i den næstbedste række. Set i det lys er det skidt nyt, at de fortsat må undvære Klose grundet karantæne, men det ændrer ikke på, at de skal kunne tage en sejr, i hvad jeg ikke forventer bliver et voldsomt målrigt opgør. Hjemmesejren er velbetalt.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,99 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar