18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 17. runde i Bundesligaen d. 12 – 14. januar 2024

Bundesligaen er tilbage i skyggen af Franz Beckenbauers død. Han hædres naturligvis i hele runden, hvor Bayern München meget passende indleder mod Hoffenheim, og hvor Jess Thorup og Augsburg får en svær start mod suveræne, men fraværsramte, Leverkusen. Nicolai Lisberg, redaktør på www.bulibold.dk, guider dig igennem 17. runde i Bundesligaen.

(Foto: IMAGO / Laci Perenyi)

Bayern München – TSG Hoffenheim 1 (4-0)

Fredag d. 12. januar kl. 20:30

Æret være kejserens minde. I hele Tyskland, men i særdeleshed i Bayern, sørger man fortsat over nyheden om Franz Beckenbauers død. Der kommer en stor fejring og hyldest af hans liv om en uges tid, men opgøret hjemme mod Hoffenheim, der sparker foråret i gang, markerer naturligvis også Beckenbauers farvel. Det skal Bayern-spillerne forsøge at bruge som en ekstra motivation i forhold til at komme godt fra land, når Hoffenheim og Robert Skov kommer på besøg.

Og man må danske øjne håbe, at det er Skov, der bliver valgt frem for Bülter på den venstre wingback. Generet er der lidt usikkerhed om de bagerste fem, da forsvarskrumtap Kevin Vogt meldes tæt på Union Berlin, så hold øje med transfernyhederne fredag.

Hos Bayern giver startopstillingen nærmest sig selv, da Kim er med Sydkorea til de asiatiske mesterskaber, og det betyder også, at duoen Kane og Sané igen er klar til at stråle. Det ligner en sikker hjemmesejr og en passende hyldst til hele Tysklands Kaiser.

Lisbergs bud: Bayern -2,5 (AH) til odds 1,95 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Eintracht Frankfurt 1 (3-1)

Lørdag d. 13. januar kl. 15:30

Østtyskerne tager hul på forårssæsonen, og det kan meget vel være med Yussuf Poulsen fra start med anførerbindet om armen, efter Emil Forsberg er rejst til MLS. Leipzig sluttede godt nok efteråret med uafgjort mod Bremen, men ellers viste de en opadgående formkurve.

Det gjorde Frankfurt ikke, og de er hårdt ramt af de afrikanske mesterskaber, der betyder, at hverken Chaibi, Marmoush eller Skhiri kommer i spil her, og klubben har af samme årsag været yderst aktive på transfermarkedet og hentet van de Beek og Kalajdzic, der begge ser ud til at glide direkte ind i startopstillingen. To spillere der tidligere har vist et rigtigt højt niveau, og som kan blive klare gevinster fra Frankfurt fremadrettet, men er de allerede nu i en forfatning, hvor de kan gøre en forskel?

Jeg tvivler stærkt, for nu at svare på et spørgsmål. Yderligere synes jeg, at det taler til Leipzigs fordel, at Dani Olmo endelig er skadesfri igen. Selvom det i første omgang nok kun bliver til en plads på bænken, så kan han meget vel få en afgørende rolle her.

Lisbergs bud: RB Leipzig HT/FT til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Freiburg – Union Berlin 1 (2-1)

Lørdag d. 13. januar kl. 15:30

Bundesligaens helt store skuffelse i efteråret var Union Berlin, der på et tidspunkt tabte hele 12 kampe i træk. De fik standset blødning i slutningen af året, blandt andet takket være et trænerskifte, og spørgsmålet er, hvad vinterpausen har gjort ved denne trup.

Jeg synes egentlig, at truppen er den stærkeste, de nogensinde har haft, og det var positivt at se, at eksempelvis en Kevin Volland begyndte at ramme niveau i årets sidste par kampe. Men de får deres sag for i første runde ude mod Freiburg, som langsomt, men sikkert, fandt niveau, som efterår blev til vinter.

En af årsagerne til at Freiburg ikke var lige så suveræne i efteråret, som de tidligere har været, skyldes i høj grad skader, men det lysner gevaldigt på den front, og til kampen mod Union Berlin må Streich således kun se bort fra Lienhart grundet skade. Til gengæld er Höfler ude med karantæne, og Doan er til de asiatiske mesterskaber. Khedira og Laidouni glipper kampen for gæsterne, og særligt førstnævntes fravær er lidt en bet, da jeg godt kan se, at det bliver slaget på midten, der afgør dette opgør. En lille favoritværdighed til Freiburg.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Mainz – Wolfsburg 2 (2-3)

Lørdag d. 13. januar kl. 15:30

Kandidater til efterårets skuffelse finder vi hele to af i dette opgør, når Mainz tager imod Wolfsburg. Mainz, fordi det kun lykkedes med at skrabe ti point sammen i efteråret, og Wolfsburg, fordi de efter en flot start på sæsonen faldt ned i midten af tabellen.

Hos Mainz kostede de dårlige præstationer i efteråret som bekendt Bo Svensson jobbet, mens en udesejr i næstsidste runde ude mod Darmstadt formentlig lige akkurat reddede Niko Kovac sit sæde i Wolfsburg.

Mainz har brugt vinterpausen på at få Burkhardt i form, for han skal være redningsmand i foråret, men til denne kamp er det store spørgsmålstegn ud for flere profiler, så selvom Wolfsburg må undvære Lacroix med karantæne, og Wimmer sidder ude med skade, så ser jeg gæsternes vej, og det bliver man i øvrigt godt betalt for.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,25 – SPIL HER >>*

FC Köln – Heidenheim 2 (0-2)

Lørdag d. 13. januar kl. 15:30place

Det har været et forfærdeligt efterår for Köln, med tænerafsked, bundplacering og en stadfæstelse af en transferkarantæne, hvilket betyder, at det mandskab, der havde mest brug for forstærkninger, nu er handlingslammet i de næste to vinduer.

Så ser det anderledes optimistisk ud for oprykkerne fra Heidenheim, der har været blandt sæsonens store overraskelser under kyndig ledelse af Frank Schmidt, der inden jul blev kåret som årets personlighed af tyske kicker.

Köln har som nævnt fået ny mand på bænken, og det blev Timo Schulz, og selvom alle fortjener en chance, så lad mig bare slå fast, at jeg er skeptisk. Opholdet i Basel var mildest talt elendigt, og Köln er en klub, hvor absolut intet fungerer for tiden, hvorfor jeg ser dem gå et svært forår i møde begyndende med et nederlag hjemme mod Heidenheim.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,50 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Augsburg – Bayer Leverkusen 2 (1-3)

Lørdag d. 13. januar kl. 15:30

Leverkusen tabte lige præcis nul kampe i efteråret 2023, og hen mod slutningen af efteråret gik det endda så godt, at Xabi Alonso til den sidste kamp mod Bochum tillod sig at spare spillere. Det gjorde han, fordi både Tapsoba og Kossounou er afsted til AFCON i disse dage, hvorfor der blev spilletid til Stanisic og Hincapié.

Hele forsvaret kan faktisk blive skiftet til denne kamp, da der fra tysk side spekuleres i, at Jonathan Tah også får en pause, da han er i fare for at rage en karantæne til sig forud for næste uges storkamp mod RB Leipzig. En dristig, men også selvsikker disposition fra Alonsos side. Så står hovmod for fald?

Jeg tror det ikke. Augsburg faldt lidt ned til sidst, og Jess Thorup så, hvordan hans hold blev udspillet af Stuttgart inden vinter, så kunne noget lignende ikke ske igen, selvom Leverkusen det næste lange stykke tid må undvære Boniface med en lyskenskade, der formentlig holder ham ude til april.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Darmstadt – Borussia Dortmund 2 (1-3)

Lørdag d. 13. januar kl. 18:30

Rückholaktion. Et ord der mere end noget andet har fyldt en masse denne vinter hos Dortmund. Først var det Nuri Sahin og Sven Bender, der kom tilbage i klubben, begge som assistenttrænere til at støtte op om Edin Terzic, og torsdag faldt handelen med Jadon Sancho så endelig på plads. Han kommer til på en lejeaftale fra Manchester United, men efter næsten ikke at have spillet fodbold i et halvt år, er det nok tvivlsomt, om han får en rolle allerede mod Darmstadt.

Det kan et andet potentielt nyindkøb, Ian Maatsen, muligvis gøre, hvis ellers alt går i orden, men ellers ser det faktisk ud til, at den akilleshæl der hedder back positionerne løses ved at smide Schlotterbeck og Süle ud som henholdsvis venstre og højre back.

Dortmund havde et forfærdeligt efterår, og nu håber man så på, at man kan indlede en stime, som det lykkes i sidste forår, da de gik fra top 4 kandidat til mesterskabsudfordrer. Så godt går det næppe i 2024, men derfor kan jeg sagtens se BVB få point, og også tre af slagsen, mod Darmstadt, der denne vinter har sagt farvel til deres sportsdirektør.

Dortmund har i de seneste syv kampe, hvor de har mødt ligaens bundprop, vundet dem alle, men det seneste nederlag mod en agterlanterne var netop mod Darmstadt tilbage i 2017.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,53 – SPIL HER >>*

VfL Bochum – Werder Bremen 1 (2-0)

Søndag d. 14. januar kl. 15:30

To hold der ligger side om side i tabellen med 16 point hver. Så handler det om at vinde og distancere sig til bunden, eller er det vigtigere ikke at tabe? Det spørgsmål får vi muligvis svar på, som kampen skrider frem, men jeg har fidus til, at særligt Bochum fra start af vil forsøge at sætte sig på begivenhederne.

Werder er et af blot to hold, der endnu har til gode at vinde ude, og jeg synes, at de virker en smule kuede, når de ikke optræder på Weser.

Asano er ude for hjemmeholdet grundet deltagelse i de asiatiske mesterskaber, men selv uden hans fart og intensitet i presset, ser jeg Bochum tage en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Gladbach – VfB Stuttgart 2 (0-2)

Søndag d. 14. januar kl. 17:30

Die Schwaben fik ørene i maskinen mod Bayern kort før jul, men rejste sig så flot med sejr mod Augsburg efterfølgende. Det gør mig fortrøstningsfuld på deres vegne i forhold til at gentage det flotte efterår, også selvom Guirassy indledningsvist mangler grundet deltagelse i de afrikanske mesterskaber.

Hos Gladbach er der nok mest af alt bare brug for trøst. De befinder sig i, hvad der ligner en mere permanent form for tristesse, og jeg har svært ved at se, at det henover foråret skulle blive markant bedre.

De er til denne kamp uden en karantæneramt Wöber, ligesom Itakura også er fraværende grundet landsholds forpligtelser. Jeg kan godt se dem få svært ved at kapere Stuttgarts tempo og hurtige kombinationer, selvom jeg gerne vil indskyde, at oddset er sat for højt på hjemmeholdet

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Bundesligaen

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar