18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 17. runde i Bundesligaen d. 17. – 19. december 2021

Bundesligaen går på vinterpause, og det med en brandvarm Jesper Lindstrøm, der denne gang skal op mod Bo Svenssons Mainz. Andetsteds skal Dortmund holde presset på suveræne Bayern München. Nicolai Lisberg, redaktør på Bulibold.dk, er klar med sin gennemgang af 17. runde af Bundesligaen.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Bayern München – Wolfsburg 1 (4-1)

De sydtyske rekordmestre kunne fejre et overbevisende Herbstmeisterschaft, da de på en flot anden halvleg satte Stuttgart til vægs med hele 5-0 ude. I den kamp var en indskiftet Serge Gnabry godt spillende, og han får chancen for igen at vise sig frem, da Coman måtte udgå med en skade og dermed glipper årets sidste kamp.

Hos gæsterne fra Wolfsburg er man nok glade for, at det er sidste kamp inden en tiltrængt juleferie, for det går ikke deres vej. Senest med det andet hjemmebanenederlag i træk. Denne gang mod Köln, hvor man trods føringer på 1-0 og 2-1 alligevel tabte 3-2. Der florerer historier om utilfredshed i spillertruppen og kontroverser indbyrdes, og mod Lewandowski, der som bekendt kan prale af at have scoret fem gange på ni  minutter mod fredagens modstander, så er det ikke den optimale måde at slutte et ellers ganske fint 2021 af for Wolfsburg. Otavio er ude i længere tid med skade, mens Roussillon er i karantæne efter fem gule kort.

Lisbergs bud: Bayern fører ved pausen til odds 1,54 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Arminia Bielefeld 1 (3-1)

Et begået straffe kort før tid kostede to dyrebare point ude mod Augsburg onsdag aften. Dermed hænger Leipzig fortsat fast i et overordentligt stort midt/subtopfelt, hvor de i øjeblikket har fem point op til top 4 og fem point ned til stregen. Under stregen ligger Bielfeld, men de kravlede om ikke andet pointmæssigt lidt op, da de slog Bochum i Kellerknalleren med 2-0. 

De har dog haft det svært med store hold, ikke mindst når de kommer med fart, så Leipzig hjemme skal kunne tage tre point uden for alvor at komme i problemer.

Lisbergs bud: RB Leipzig -1,5 (AH) til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – Mainz (1-1)

Lokalopgør mellem to hold, der er a point i tabellen. Begge med 24 point efter de to mandskaber kom fra første del af Englische Woche med en sejr. Mest imponerende var Frankfurts 3-2-gevinst ude mod Gladbach, hvor Jesper Lindstrøm strålede med mål og oplæg. Den danske landsholdsspiller er varm for tiden, og Bo Svensson må formodes at have lidt ekstra fokus på ham op til kampen.

Mainz har dog også deres offensive spillere, som modstanderne skal bekymre sig om. Ikke mindst Burkardt, eller Johnny, som tilhængerne bare omtaler ham som. Det kan godt blive underholdende og intens i en kamp, der kan gå begge veje.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,76 – SPIL HER >>*

TSG Hoffenheim – Gladbach 1 (2-0)

Hoeneß hold kom flot igen, da de ude mod Leverkusen fik vendt 0-2 til 2-2, og kan de vinde hjemmekampen mod Gladbach, så holder de altså jul i top 4. Og det er der alt andet lige god grund til at tro på, at de kan gøre det. For hold da op, hvor det ikke spiller i Gladbach.

Skal jeg nævne noget positivt, så må det være, at de ved at lukke tre mål ind mod Frankfurt trods alt røg under snittet på 4,6 indkasserede mål i de seneste tre kampe. Endnu et nederlag, og jeg tror ikke, at Hütter går på juleferie som Gladbach-træner. Til dette opgør har de igen Stindl med efter endt karantæne, men det virker ikke til, at de defensivt er gode nok til at stå distancen og mod et Hoffenheim-hold i storform, så tager hjemmeholdet en sejr.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

VfL Bochum – Union Berlin X (1-1)

0-1 mod Fürth og 0-0 mod Freiburg. Union har gennem det meste af sæsonen egentlig scoret ganske fint, men det har ikke været tilfældet de seneste par kampe, og de virker ramt efter et hårdt efterår med europæiske kampe. Med det for øje er det nok ikke helt skidt, at Max Kruse meget vel kan gøre comeback for østtyskerne.

Bochum tabte senest med 2-0 mod Bielefeld, og jeg kan godt frygte foråret lidt på deres vegne, da de her i efteråret måske har været det hold, der har fået flest point i forhold til, hvad spillet har. Nu og her skal de lukke efteråret godt ned, og mod et Union-hold, der er lidt i problemer, kunne det godt ende med en pointdeling.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Greuther Fürth – Augsburg 2 (0-2)

Efter sejren mod Union var Greuther Fürth tilbage i taberens rolle. Forventet, da modstanderen var Dortmund ude, men de leverede faktisk en god indsats, og hvor spillet i hvert fald ikke retfærdiggjorde, at de skulle tabe 3-0. Men der mangler kvalitet oppe foran, og ikke mindst fart, da de foreeste selv ikke kunne løbe fra Hummels.

Augsburg kommer ind til opgøret med selvtilliden i orden, efter de flot fik tilkæmpet sig et point mod Leipzig på en sen scoring af Caligiuri på et straffe. Jeg har været lidt efter Augsburg i denne sæson, og de indtager i skrivende stund også kun en 16. plads, men jeg synes, at de særligt offensivt viser klar bedring, med en Hahn der virker næsten genfødt. Til denne kamp har de også Gouweleeuw tilbage, mens Niederlechner, Finnbogason og muligvis også Uduokhai kan gøre comeback.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Hertha BSC – Borussia Dortmund 2 (1-2)

3-0 mod Fürth. Dortmund fik den ventede sejr, det var yderligere tre point til samlingen, men det var godt nok ikke imponerende, sådan som de præsenterede sig i det opgør. En harmløs Fürth offensiv og kvalitet hos spillere som Haaland og Brandt gjorde, at det alligevel ikke blev helt spændende.

Rose kritiserede efter kampen Sky-kommentator Hamann, da han ikke havde et realistisk blik på, hvor Dortmunds niveau burde være, men man kan med al ære og respekt godt forlange mere af Dortmund, end vi så i onsdagens kamp og for den sags skyld hele efteråret.

Det samme kan så siges om Hertha, der tabte hele 4-0 mod Mainz og faktisk kan holde jul under stregen, skulle resultaterne gå dem i mod i den sidste runde. Senest de to mødtes her på stadion, blev det en mindeværdig kamp, da Haaland scorede fire gange, mens Moukoko blev Bundesligaens yngste spiller. Jeg tror ikke, det bliver lige så mindeværdigt denne gang. Haaland er trods sine mål ikke op i topform endnu, mens Dortmund ikke kan dominere kampe. Dortmund er uden Bellingham, der er i karantæne, mens det er et slag for Hertha, at Jovetic er skadet.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,67 – SPIL HER >>*

Freiburg – Bayer Leverkusen 1 (2-1)

To af efterårets positive overraskelser, selvom resultaterne særligt de sidste par uger ikke har levet op til det, som vi så tidligere på sæsonen. Så hvem slutter bedst af? Jeg har umiddelbart mest fidus til Freiburg, selvom Leverkusen kun har tabt en enkelt gang ude.

Der begynder at være nogle huller i en ellers solid Leverkusen-defensiv, som vi også så i opgøret mod Hoffenheim, og så er Diaby ude med karantæne her. Freiburg er inde i en mindre god periode, men særligt kampen mod Hoffenheim for et par runder siden burde de have vundet, og generelt er det et godt organiseret hold, der leverer mod de større mandskaber.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,86 – SPIL HER >>*

FC Köln – VfB Stuttgart X (1-1)

2022 lukkes af med en kamp mellem Gedebukkene og Die Schwaben. Köln der kommer med en flot 3-2-sejr mod Wolfsburg i bagagen, mens Stuttgart blev udspillet af Bayern München tirsdag aften.

Steffen Baumgarts tropper har haft et flot efterår, hvor han for alvor har bragt optimismen tilbage i Domkirkebyen. Selvom det kun er fem point, der skiller de to mandskaber, så hænger Stuttgart fast i bunden, men jeg kan godt se dem få noget ud af denne kamp. Også selvom de igen må undvære Nartey, der har problemer med knæet. Opgøret er i hvert fald mere jævnbyrdigt, end bookmakerne ellers indikerer.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,92 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar