18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 16. runde i Bundesligaen d. 20. – 22. januar 2022

Jetzt geht’s endlich wieder los! Bundesligaen starter som den sidste af de store ligaer op igen og det med stil. For allerede fredag er der topbrag på menuen, når Leipzig tager mod Bayern München, mens runden sluttes af med Gladbach – Leverkusen. Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, ser nærmere på 16. runde i Bundesligaen, der måske/måske ikke byder på et debut-hattrick i Dortmund.

Foto: Bildbyrån

RB Leipzig – Bayern München 2 (1-3)

Det er svært at bede om meget mere end en fredagskamp mellem Leipzig og Bayern München til at sparke gang i det tyske forår. Det skulle da som neutral iagttager lige være en sejr til Leipzig, så der kommer spænding tilbage i mesterskabskampen. 

Men det er måske alligevel for meget forlangt. I 15 indbyrdes kampe har Leipzig blot en enkelt gang besejret Bayern München, der på alle måder har vist sig for stærke for de ambitiøse østtyskere. Så hvad taler for en sejr til hjemmeholdet her? 

Skadesproblemerne hos de forsvarende mestre. Manuel Neuer er ude resten af sæsonen, akkurat som Lucas Hernandez er det, og selvom Daley Blind er en fin backupspiller, er han ikke på samme niveau som spanieren. Derudover er Sadio Mané endnu ikke blevet klar. Bayern har netop præsenteret Yann Sommer som Neuers afløser, og selvom han ikke når at træne alverden med sine nye holdkammerater inden første kamp, bør det ikke blive afgørende for udfaldet.

Hos Leipzig er de fortsat uden Gulacsi, og selvom deres offensiv på gode dage kan matche Bayerns, så er den ikke den samme uden Nkunku, og defensivt har de fortsat visse udfordringer. 

De kan i perioder af kampen volde Bayern problemer, som vi også så det i Super Cuppen, men de kan fortsat ikke slå sydtyskerne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Union Berlin – TSG Hoffenheim 1 (2-0)

Fansene fra Köpernick sang i løbet af efteråret om et mesterskab, men de sluttede skidt af, og tirsdag kom det så frem, at norske Ryerson skifter til Dortmund med det samme. Et slag for berlinerne, da han muligvis har stået i skyggen af Trimmel på den anden wingback, men har været noget nær lige så vigtig for Unions måde at spille på.

Hos Hoffenheim har de også mistet en profil, da Rutter er skiftet til Leeds. Til at afløse ham er Kasper Dolberg hentet ind på leje, men ser vi lidt nøgternt på det, er det en klar svækkelse. Både Bebou og Dabour er på vej tilbage i form, og de kan begge blive aktiver i foråret, men her og nu bedømt ud på træningskampene mangler Hoffenheim lidt at skyde med helt fremme. Det koster i sæsonpremieren mod Union Berlin.

Leite sidder over med karantæne for hjemmeholdet, mens Dolberg ser ud til at begynde inde for Hoffenheim.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – Schalke 1 (3-0)

Hvis Schalke troede, at vinterpausen skulle bruges på at tanke selvtillid ind i holdet, så var fem venskabskampe og ingen sejre nok næppe det, de havde håbet på. Men det er her, de står, og lige nu er det svært at være optimistisk på de kongeblås vegne. Sat på spidsen kan de næsten risikere at være rykket ned, når vi runder februar, da de efter Frankfurt møder Leipzig, hvor det heller ikke just dufter af point.

Nu skal man ikke tage sorgerne på forskud, men det er svært at se, at Frankfurt ikke vinder denne kamp. Glasners mandskab må godt nok undvære Tuta, men offensiven med Lindstrøm, Kamada og Kolo Muani er rigeligt til, at det bliver til tre sikre point.

Lisbergs bud: Frankfurt fører ved pausen til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Wolfsburg – Freiburg X (2-2)

Det tog noget tid, men så kom Wolfsburg også i gang. Nu har Kovac så haft en god lang pause til at sætte sit præg på holdet, men der venter en svær opgave, når Freiburg kommer på besøg. 

Streichs mandskab er på en aktuel andenplads og var forrygende spillende i efteråret, og jeg tror ikke, de ligefrem går ned i anden halvdel af sæsonen. Europa kan muligvis koste kræfter senere i foråret, men de bliver præcis lige så svære at have med at gøre, som de altid har været. En svær kamp at spå om, så jeg forsøger med det relativt velbetalte X.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,25 – SPIL HER >>*

VfL Bochum – Hertha BSC X (0-0)

Forårets første Kellerknaller. Bochum lignede et mandskab, vi var klar til at afskrive, men to sejre i efterårets to sidste kampe sendte dem over Schalke og med kontakt til holdene over stregen. Så har Thomas Letsch formået at gøre Bochum til et hold, der kan overleve? Jeg tvivler.

Umiddelbart har jeg mere tiltro til Hertha. De evigt ambitiøse berlinerne har haft et for dem, stille og roligt vindue, og jeg synes, de så velspillende ud i den sidste del af efteråret. Sandro Schwarz er ikke manden, der fører Berlin til toppen af Bundesligaen, men han kan godt føre dem til point i en bundkamp, hvor det for alt i verden ikke gælder om at tabe. Det er dog et tab for dem, at Lukebakio er i karantæne med for mange advarsler.

Lisbergs bud: X ved pausen till odds 2,10 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

VfB Stuttgart – Mainz 2 (0-2)

Der er sket lidt i Stuttgart, siden Bundesligaen gik på pause. Rygterne om Jess Thorup som træner døde ud, Wimmer blev ikke forlænget, og så fandt die Schwaben pludselig nummeret på Brandslukker Bruno frem igen. Labbadia skal nok redde dette hold fra at rykke ned, men det ligner et kaotisk forår. 

Anderledes stabilt bør det blive for Mainz, der har forstærket sig i vinterpausen ved at hente Andreas Hanche-Olsen. Han skal gerne bringe rutine og hårdhed ind på holdet. De endte efteråret rigtig skidt, hvorfor de dumpede ned i tabellen, men jeg kan godt se dem få point og endda alle tre af slagsen på deres besøg i Mercedes-byen mod et Stuttgart-hold, der lige skal finde sig selv. Og det endda selvom de er uden Bell og Burkhardt.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,80 – SPIL HER >>*

FC Köln – Werder Bremen X (1-1)

Oprykkerne fra Werder var en af de store positive historier i foråret. Fordi de aktuelt indtager en niendeplads, men også fordi træner Ole Werner har opnået det med en attraktiv spillestil. Profilen for de grønblusede var VM-kult spilleren Niklas Füllkrug, som de har lykkedes med at holde på.

En målscorer kunne de omvendt godt bruge hos Köln, hvor Kainz er aktuel topscorer med fem mål, men det er faktisk defensivt, de har de største udfordringer. Så sammenholdt med Werders offensive spillestil får det mig til at kigge i retning af et spil med mål i.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund – Augsburg 1 (3-1)

Lewandowskis første kamp for Dortmund mod Augsburg – hattrick

Aubameyangs første kamp for Dortmund mod Augsburg – hattrick

Alcacérs første kamp for Dortmund mod Augsburg – hattrick

Haalands første kamp for Dortmund mod Augsburg – hattrick

Hallers første kamp for Dortmund mod Augsburg – ???

Sommerens nyindkøb Sebastien Haller har siddet ude siden juli grundet testikelkræft, men har fået spilletid i et par træningskampe her i vinterpausen. Blandt andet med et hattrick på syv minutter mod Basel. Så fortsætter statistikken for Dortmunds angriber mod stakkels Augsburg?

Det vil næsten være utopisk at tro, for Haller er næppe klar til en plads i startopstillingen, men derfor kan det nu godt blive målrigt alligevel. Dortmund har set skarpere ud i disse venskabskampe, og på nær Meunier er det også et hold, hvor alle mand er klar, og hvor Terzic har kunne arbejde med truppen henover vinteren, hvor de desuden er blevet forstærket af norske Ryerson

Augsburg har før voldt Dortmund problemer, men det er kun Bochum og Schalke, der er mindre farlige end Augsburg foran kassen, så Dortmund tager en sikker sejr med minimum et par måls forskel mod gæsterne, der må undvære et par profiler.

Lisbergs bud: Dortmund – 1,5 (AH) til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Gladbach – Leverkusen 2 (1-2)

Vi lægger hårdt fra land fredag, men vi slutter også voldsomt af med et derby søndag aften. Et derby mellem to hold, der vil satse på, at foråret bliver væsentligt bedre end efteråret. Gladbachs forårsforberedelser er blevet ødelagt af, at Sommer nu officielt er skiftet på Bayern, og at det tog så lang tid, før de fik styr på det.

Denne sommer (no punt intented) forsvinder der flere spillere fra die Fohlen, Bensebaini og Thuram, og jeg tror godt, at vi kan forvente at se Gladbach få svært ved at holde fokus i foråret. Måske det allerede koster i åbningskampen mod Leverkusen. 

Xabi Alonso har endnu ikke overbevist om sin formåen som træner, men han kan glæde sig over, at sidste sæsons store oplevelse, Florian Wirtz, endelig er spilleklar igen efter sin korsbåndsskade.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Artiklen er sponsoreret af ComeOn!

Tips fra Bundesligaen

Skriv et svar