18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 16. runde i Bundesligaen d. 14. – 15. december 2021

Der er midtugerunde i Bundesligaen, hvor Bayern kan sikre sig titlen som Herbstmeister, mens de nærmeste forfølgere fra Dortmund og Leverkusen skal rejse sig efter skuffende præstationer. Og så skal der holdes et vågent øje med Jesper Lindstrøm, der for alvor har fået hul på bylden i Frankfurt. Nicolai Lisberg, redaktør på Bulibold.dk, er klar med sin gennemgang af samtlige rundens kampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

VfB Stuttgart – Bayern München 2 (1-3)

I de seneste par kampe har Bayern vundet snævre etmåls-sejre, men de giver jo også tre point, og dermed nærmer mestrene sig et nyt Herbstmeisterschaft. Seks point ned til Dortmund og en væsentligt bedre målscore gør, at de i realiteten allerede har det, men point mod Stuttgart, og så er det endegyldigt. 

Det skal de forsøge at sikre sig uden deres vante midtbanekonstellation, da Kimmich stadig er ude, mens Goretzka nok først når at blive klar til weekenden. Tolisso bliver hele tiden bedre, og afleveringen til Coman i weekenden var som at se Thiago i sine bedste dage, men der er muligheder i omstillingerne for Stuttgart, hvor de netop excellerer. Die Schwaben har nu hentet syv point i de seneste tre kampe, senest med flotte 2-0 ude mod Wolfsburg, så de vil have en berettiget tro på, at de også kan gøre noget her. Jeg tror dog ikke, at de rent defensivt er stærke nok til at stå distancen.

Lisbergs bud: Bayern fører ved pausen til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Wolfsburg – FC Köln X (1-1)

To hold der begge tabte hjemme i weekenden, men hvor der må være størst krise hos Wolfsburg. For lad os bare konstatere, at Kohfeldt-effekten, hvis der har været nogen, er væk. Fra Champions-League kandidat til en 11. plads. Holdet er til mere, men for mange profiler har ikke ramt niveau her i efteråret, med Weghorst og særligt Lacroix som de mest åbenlyse eksempler.

Köln er placeret lige under Wolfsburg, men kan være anderledes tilfredse med deres efterår, også selvom præstationen i nederlaget hjemme mod Augsburg ikke var god. Wolfsburg er favorit, men de er nu oppe på seks nederlag i de seneste syv hjemmekampe, så de kunne snildt smide point nok en gang, selvom Köln endnu har til gode at vinde på udebane i sæsonen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Mainz – Hertha BSC 1 (2-1)

De fik en flot start mod Bayern, men i sidste ende var der ikke noget at sige til, at de alligevel måtte indkassere et 1-2-nederlag. Det slår dog netop Bo Svensson og hans hold ud af kurs, og der er fine muligheder for at få tre point i kampen om de europæiske pladser, når Hertha kommer på besøg. 

Godt nok spillede holdet fra hovedstaden en af sine bedre kampe i sæsonen, da de vandt hjemme mod Bielefeld, men der venter hel anden modstand tirsdag aften. St. Juste, Kohr og Lucoqoi er fortsat ude for hjemmeholdet, mens Hertha nok igen må undvære Pekarik, men til gengæld kan glæde sig over, at det lidt specielle makkerskab Belfodil og Jovetic ser ud til for alvor at fungere.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Arminia Bielefeld – VfL Bochum 1 (1-0)

0-2 mod Hertha, og nu er der altså seks point op til Relegationspladsen for Bielefeld, der så småt begynder at blive isoleret i bunden. Af samme årsag er det vel det, man kalder for noget nær en skæbnekamp, når Bochum kommer på besøg. I niveau minder de to hold en del om hinanden, men med den ikke ubetydelige forskel, at Bochum får flere point, end de spiller til, og hos Bielefeld forholder det sig lige omvendt. Ingen Bochum-fan føler sig formentligt trådt over tæerne, hvis det her konstateres, at de var mere end bare heldige med at slippe fra lokalopgøret mod Dortmund med 1-1.

Det var en kamp, hvor de fightede forbilledligt, men også brugte mange kræfter. Koster det mod Bielefeld, hvor den nok engang står på hård fight? Bielefeld får point, men det bliver snært, om det bliver en sejr (den første på hjemmebane i denne sæson), eller de igen må nøjes med uafgjort.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Gladbach – Eintracht Frankfurt X (2-2)

Adi Hütter-derbyet, og måske det sidste af slagsen for den pressede Gladbach-træner, der inden denne sæson skiftede fra netop Frankfurt af. Det har ikke været særligt vellykket, og det blev til det tredje nederlag på stribe og det 14. indkasserede mål i de seneste tre kampe, da de tabte med 4-1 mod Leipzig. To af målene faldt godt nok helt til sidst, men det siger alligevel en del, når målmand Sommer var klart bedste mand i det nederlag,

Frankfurt lignede et hold på vej mod nederlag, da de hurtigt kom bagud 2-0 mod Leverkusen hjemme, men med Jesper Lindstrøm som målscorer til 2-2 fik de vendt det til en forrygende 5-2-sejr. Det går generelt godt for Frankfurt, der har hentet fem sejre i de seneste otte kampe på tværs af alle turneringer, og jeg kan ikke forstå, at Gladbachs formdyk endnu ikke for alvor er sivet ind hos bookmakerne. Til dette opgør er de i øvrigt uden Stindl, der er i karantæne, så hvorfor ikke tro, at gæsterne som minimum henter det ene point?

Lisbergs bud: Frankfurt -1 (EH) til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund – Greuther Fürth 1 (5-1)

Fra mesterskabskamp til seks point forskel. Det går hurtigt i toppen af Bundesligaen, hvis ikke man udnytter sine chancer, og det må Dortmund erkende. 1-1 mod Bochum i en kamp hvor de manglede skarphed, og hvor et hovedløst indgreb af Kobel blev dyrt. Nu gælder det så en anden oprykker, der næsten mirakuløst fik sin første sejr i sæsonen, da de slog Union søndag aften. 

Det får mig dog ikke til at afvige fra at gentage, hvad jeg som oftest skiver i disse optakter, nemlig at Fürth er Europas dårligste hold i de store ligaer, og jeg tror ganske enkelt ikke, at Dortmund kan vise samme uskarphed i det opgør. Både Malen og Guerreiro kan gøre comeback for Dortmund, ligesom Hazard må være klar til en start, og selvom Dortmund tidligere har haft store problemer mod oprykkere på hjemmebane (Stuttgart og Paderborn, de senere år), så kan jeg ikke se andet end en storsejr her, og at Haaland igen kommer på tavlen.

Lisbergs bud: Dortmund – 2,5 (AH) til odds 1,99 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – TSG Hoffenheim 1 (3-1)

Uha. Fra 2-0 til 2-5. Schick scorede igen, men det var så også det, der var at sige af positive ting om søndag aften, hvor Leverkusen blev straffet af Frankfurt. De holder dog fortsat fast i tredjepladsen, men den kan de miste, skulle velspillende Hoffenheim sejre her.

Gæsterne tog i weekenden en sen, og lidt heldig, sejr ude mod Freiburg, og det begynder at ligne et hold, der lever op til sit potentiale. Leverkusen svinger gevaldigt i niveau, men en ting står fast, og det er, at der uanset resultat næsten altid kommer mål. Til dette opgør må de undvære Frimpong, der er ude efter sit femte gule kort, mens Baumgartlinger fortsat døjer med en skade. Trods indsatsen i Frankfurt, så har jeg Leverkusen som favorit.

Lisbergs bud: BTS i 1. Halvleg til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Union Berlin – Freiburg X (1-1)

Det kan ikke have været sjovt at lide den tort at være det første, og muligvis eneste, hold, der tabte til Greuther Fürth i denne sæson. Men det siger lidt om, at Union stadig ikke kan dominere kampe, og at de mange europæiske kampe også har kostet kræfter.

Hos Freiburg er der stadig masser af kræfter, og de var decideret uheldige med at tabe topkampen mod Hoffenheim i weekenden, da de pressede på for et sejrsmål, men i sidste ende måtte indkassere en scoring i de døende sekunder, i en kamp hvor de endda brændte straffe. Det ligner umiddelbart et helt lige opgør, hvor jeg har svært ved at udpege en klar favorit.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Augsburg – RB Leipzig 2 (1-3)

Et forrygende mål af Dorsch var med til at sikre Augsburg en vigtig udesejr mod Köln, der for alvor giver dem kontakt til de andre bundhold. En bund som Leipzig omvendt har lagt afstand til, efter de i weekenden satte Gladbach til vægs med 4-1 i et opgør, hvor man dog med rette kan hævde, at de burde have scoret det dobbelte.

Tedesco fik altså en glimrende start på livet i Leipzig, og det kan sagtens blive endnu bedre onsdag. For Augsburg vandt godt nok i Köln, men de er stadig et hold med et utroligt lavt bundniveau, der har det svært mod fart og hurtige omstillinger, som de kommer til at møde, når Leipzig kommer på besøg. Gouweleeuw er ude med karantæne for hjemmeholdet, hvilket ikke ligefrem hjælper en i forvejen vakkelvorn defensiv.

Lisbergs bud: Leipzig half time / full time til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Læs også Leanders Luringer til midtugen

Skriv et svar