18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 15. runde i Bundesligaen d. 15 – 17. december 2023

Næstsidste runde i Bundesligaen i efteråret står for døren, og særligt søndag bliver vi forkælet, når Bayern og Stuttgart mødes i en familiefejde, ligesom Frankfurt skal en tur til Leverkusen. Redaktør på www.bulibold.dk, Nicolai Lisberg er klar med sin dom over 15. runde i Bundesligaen, der også byder på en svær hjemmekamp for Jess Thorups Augsburg, når de tager i mod Dortmund.

IMAGO / Vitalii Kliuiev

Gladbach – Werder Bremen 1 (1-0)

Fredag d. 15. december kl. 20:30

Det er hjemmeholdet fra Gladbach, der ligger øverst i tabellen af de to klubber, men jeg synes næsten, at det er gæsterne, der har mest af være tilfredse med. For mens Ole Werners tropper i øjeblikket spiller til par, underpræsterer Gladbach. Nuvel, de har stadig et pokaleventyr, der kan redde sæsonen, men præstationerne i ligaen er stadig for svingende. Senest med nederlag mod Union Berlin.

Når det så er sagt, så har jeg die Fohlen som favoritter her. Gæsterne fra Weser har kun hentet et enkelt point på udebane i sæsonen, og jeg synes, de virker en smule forkrampet på fremmed græs. 

Det skræmmer lidt, at Cvancara muligvis glipper kampen for Gladbach, da han er bedste offensive våben, men selv hvis han ikke når at blive klar, er Werders defensiv til at tale med.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Mainz – Heidenheim 1 (2-1)

Lørdag d. 15. december kl. 15:30

I sidste runde gjorde Jonathan Burkhardt startcomeback efter mere end et år, og han var faktisk tæt på at blive matchvinder for Mainz. Det blev han dog ikke, og dermed går Mainz indtil denne runde lige under stregen. Men de bør have gode muligheder for at kravle over den, når Heidenheim kommer på besøg. Jeg bilder mig ind, at trænersskiftet fra Svensson til Siewert fortsat har en effekt hos Mainz, og selvom det ikke er så tydeligt som indledningsvist, så kan det godt være nok til at give tre vigtige point i denne bunddel.

Det kræver dog nok, at de tager lidt mere initiativ end i de seneste par kampe, og det skal de så bevise, at de også evner, men kan de præsentere en kontrolleret offensiv uden at løbe med hovedet under armen, så skal de kunne tage en sejr, selvom det ganske givet bliver tæt.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,66 – SPIL HER >>*

VfL Bochum – Union Berlin X (1-1)

Lørdag d. 15. december kl. 15:30

Tyskerne røg ud af Champions League, selvom de ellers havde Real Madrid lidt i tovene i de to holds kamp på det olympiske stadion tirsdag. Dermed er det europæiske eventyr forbi for denne gang, og nu kan Bjelica så koncentrere sig om Bundesligaen, hvor de i sidste runde endelig lykkedes med at vinde en kamp igen. Det var efter 3-1 hjemme mod Gladbach. En sejr der sendte dem over stregen, og spørgsmålet er så, om det forløser noget i dette hold, eller om det var en enlig svale i en lang og drilsk sæson.

Jeg synes, det ligner en helt åben affære i Bochum lørdag, for hjemmeholdet er svære at bryde ned hjemme, hvor de kun har tabt en enkelt af seks kampe.

En sejr sender begge mandskaber lidt væk fra bunden, men kunne det udvikle sig til at blive et opgør, som ingen af de to ønsker at tabe?

Lisbergs bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Augsburg – Borussia Dortmund 1 (2-1)

Lørdag d. 15. december kl. 15:30

Todesgruppesieger. Den tyske ordbog er fyldt med gode udtryk, og nu har de så fået endnu et føjet til samlingen, efter at Dortmund sejrede i Champions League i gruppen mod PSG, Milan og Newcastle. En flot præstation, hvor indsatsen også står noget i kontrast til det, vi har set fra dem i Bundesligaen, hvor de har haft svært ved at finde samme takter. Særligt på det seneste, hvor det er blevet til nederlag mod Stuttgart, Bayern og Leipzig.

I sidste runde kan nederlaget forklares med Hummels’ nødbremse efter godt ti minutter, hvorfor han sidder over her, men det er ikke nødvendigvis skidt, da de med Süle og Schlotterbeck får noget mere fart ind i bagkæden til denne kamp.

Augsburg tabte senest, og for første gang under Thorup, da det blev til 0-2 i Werder, så det ville jo være oplagt at tro på, at det er nu, at Dortmund tager formen fra Europa med ind i Bundesligaen. Men fool me once.. Alt for mange gange har vi set, at de underpræsterer runden efter, så jeg prøver en sejr til hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Darmstadt – Wolfsburg X (1-1)

Lørdag d. 15. december kl. 15:30

Jeg havde forholdsvis store forventninger til Niko Kovac i Wolfsburg, men efter halvandet år på posten, har det kun periodevist være godt. Og lige nu er det faktisk rigtig skidt. Senest med 0-1 hjemme mod Freiburg, og derfor vover jeg pelsen og kalder det for et par skæbnekampe, der er i vente i de kommende dage. For taber Wolfsburg disse, så kunne vi godt se en ny mand på bænken, når sæsonen igen sparkes i gang i januar.

Darmstadt tabte i sidste uge oprykkerduellen til Heidenheim, men viste sig bedre frem end ventet, og måske har jeg været lidt for hurtigt til at dømme dem som kommende nedrykker, selvom de dog ligger sidst.

Med Wolfsburgs problemer in mente, og det at de har tabt seks af syv udekampe, kunne jeg godt se Darmstadt hente point her, ikke mindst fordi Wolfsburg er uden Arnold. Darmstadt har i øvrigt Nürnberger og Holland på vippen.

Lisbergs bud: 1X til odds 1,67 – SPIL HER >>*

100% op til 1.000 kroner
18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

RB Leipzig – TSG Hoffenheim 1 (2-0)

Lørdag d. 15. december kl. 18:30

To af de mest forhadte klubber i tysk fodbold duellerer om en plads i top 4, når RB Leipzig hjemme tager imod Hoffenheim. En kamp der formentlig bliver Emil Forsbergs sidste på hjemmebane, da alt peger i retning af et skifte til MLS denne vinter. Forsberg, der kom på tavlen i Champions League i midtugen, da RB Leipzig hentede en du en sejr.

Senest vandt de også mod Dortmund, da et rødt kort til Hummels efter godt ti minutter hjalp dem på vej, så de er i fin form. Det er Hoffenheim ikke just, selvom de dog vandt med 3-1 mod Bochum, sidst de var i aktion. Jeg synes dog, at pilen er nedadgående, og RB Leipzig kommer til at tage en sikker sejr.

Lisbergs bud: RB Leipzig fører ved pausen til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Freiburg – FC Köln 1 (2-0)

Søndag d. 16. december kl. 15:30

Streichs mandskab tabte torsdag ude mod West Ham, men er dog videre i Europa League efter en ganske fornuftig kampagne. Fornuftigt begynder det også at se ud i Bundesligaen, efter de i seneste runde sejrede mod Wolfsburg ude, og de begynder at nærme sig den velkendte position i ligaen lige uden for top 4.

For Köln handler det i stedet om bund fire, da de indtager en Relegationsplads, og de kunne heller ikke få mere end et enkelt point i kampen mod Mainz hjemme senest. Jeg er begejstret for Baumgart, som træner og person, men jeg synes også, vi nu ser, at han er ved at løbe tør for ideer i Domkirkebyen.

Frygten, set med Freiburg-øjne, er, at torsdagens kamp i London alligevel kostede en del kræfter, selvom anden halvleg var en lidt mat affære, men de bør kunne besejre Köln, der her er uden en skadet Paqarada

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt 1 (4-0)

Søndag d. 16. december kl. 17:30

Dino Toppmöllers drenge fik en vanvittig flot og sensationel sejr på hele 5-1 mod Bayern senest, hvor de rent offensivt løb sydtyskerne over ende. Nu venter der en mindst lige så svær kamp, når de møder Bundesligaens dukse fra Leverkusen på udebane. Begge hold var i aktion torsdag, og her gjorde Leverkusen, som de har gjort hele efteråret, da de vandt i overbevisende stil mod Molde, mens Frankfurt skuffende tabte ude mod Aberdeen.

Når de to hold har mødtes over de seneste par sæsoner, har vi ofte set nogle underholdende opgør, men jeg husker ved flere lejligheder også storsejre til Leverkusen på eget græs, da Frankfurts stil bekommer dem vel.

Og med tanke på, at Bayern-kampen står lidt ud i den seneste måned, der ellers næsten kun har budt på nederlag, så tror jeg på, at Leverkusen kan tage endnu en sikker sejr. Specielt fordi Frankfurt i fraværet af en karantæneramt Marmoush mangler deres vigtigste offensiv aktør.

Lisbergs bud: Bayer Leverkusen -2,5 (AH) til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Bayern München – VfB Stuttgart 1 (4-1)

Søndag d. 16. december kl. 19:30

Jeg var lidt skeptisk på Stuttgarts vegne til at begynde med grundet et overkommeligt kampprogram, så kunne de virkelig gøre det mod de større hold? Efter to sejre mod Dortmund og en fabelagtig første halvleg, der dog kun rakte til et enkelt point, mod Leverkusen, er jeg så småt ved at blive overbevist. Men nu venter den helt store udfordring. Bayern München på udebane. Hoeneß-derbyet, som de døber det i det tyske.

Bayern fik rejst sig efter 1-5 mod Frankfurt i sidste runde, da de vandt udekampen mod Manchester United i Champions League, men de har også noget at revanchere på hjemmebane efter et par mindre gode præstationer. Det skal gå ud over Stuttgart, og hvor mange gange har vi ikke set, at et højtflyvende hold kommer til Allianz, blot for så at blive skudt ned på noget så eftertrykkelig vis? Spørg bare Leverkusen, Leipzig og Dortmund for at få svar på det spørgsmål.

Bayern er lidt ramt af skader på kanterne, da både Coman og Gnabry er ude, mens det med Mazrouis seneste form taget i betragtning vel næppe kan betegnes som en svækkelse, at han også pauserer.

Stuttgart tabte i anden runde med hele 5-1 ude mod Leipzig, og jeg kan godt se et scenarie, hvor vi rammer cirka samme cifre sent søndag.

Lisbergs bud: Bayern München -1,5 (AH)il odds 2,10 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Bundesligaen

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar