18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 14. runde i Bundesligaen d. 8 – 10. december 2023

Sideoversigt

Der er flere storkampe i top fem, der mødes på kryds og tværs i 14. runde af Bundesligaen, hvor de fleste nok kigger mod Dortmund, der tager imod Leipzig, mens Stuttgart og Leverkusen mødes søndag. Nicolai Lisberg, redaktør på www.bulibold.dk, retter blikket på tredjesidste runde i Bundesligaen inden vinterpausen.

IMAGO / Laci Perenyi

TSG Hoffenheim – VfL Bochum X (1-1)

Fredag d. 8. december kl. 20:30

Fem kampe i træk uden sejr. Det er det kedelige facit for Hoffenheim, der efter en fin start på sæsonen derfor er gledet lidt ned i tabellen, men som inden denne runde dog fortsat indtager en sjetteplads.

Normalt kunne man argumentere for, at Bochum ville være en god Aufbaugegner at møde en fredag aften til at få tanket noget selvtillid ind i truppen, men den lille Ruhr-klub har modsat Hoffenheim ikke tabt i de seneste fem opgør, hvor det er blevet til to sejre og tre uafgjorte. Senest med en 3-1-gevinst mod Wolfsburg.

26 indkasserede mål kan vidne om en dårlig defensiv, men når 12 af dem er indkasseret i to kampe (Stuttgart og Bayern), så er historien faktisk nærmere, at Bochum som regel er virkelig solide og svære at nedbryde. Hoffenheim er naturligvis favorit hjemme, men kunne der ligge endnu en skuffelse at vente for Matarazzos tropper?

Lisbergs bud: X2 til odds 2,22 – SPIL HER >>*

Union Berlin – Gladbach X (1-1)

Lørdag d. 9. december kl. 15:30

Efter en svær start på sæsonen har Gladbach for alvor fået det til at køre. Ikke at de ligefrem sprudler, som Seoane nok gerne så det, men de leverer om ikke andet resultater. Senest med en sejr i forlænget spilletid mod Wolfsburg i pokalen. Den femte sejr i de seneste syv kampe.

Jeg hopper ikke bare sådan med på Seoane-vogne, for de er stadig ekstremt skrøbelige rent defensivt, men der er fremgang at spore fra kamp til kamp. Det er der ikke just hos Union, der dog heller ikke fik muligheden for at vise fremskridt under deres nye træner, da sidste weekends Knaller mod Bayern blev aflyst grundet uvejr.

Dermed er det stadig sparsomt, hvad vi kan tolke på skiftet fra Fischer til Bjelica. Union har ikke vundet en fodboldkamp siden august måned, men de har trods alt fået uafgjort i tre af de fire seneste opgør. Jeg tror på, at de igen hiver point, men  skarpheden skal forbedres, hvis de ligefrem skal have alle tre af slagsen.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – Bayern München X (1-1)

Lørdag d. 9. december kl. 15:30

Sydtyskerne fik ikke mulighed for at revanchere indsatsen og resultatet mod FCK, da deres kamp sidste weekend mod Union Berlin blev udsat grundet de store mængder sne, der faldt. Dermed har de haft endnu en uge til at rase lidt i, og det raseri skal nu gå ud over Frankfurt.

Hjemmeholdet lignede et mandskab på rette vej, der havde fået deres offensiv godt sat sammen, men efter fire nederlag i træk, senest onsdag mod Saarbrücken i pokalen, er jeg lidt i tvivl om, hvor de står henne. Også selvom alle jo kan tabe til Saarbrücken på en dårlig dag…

Bayern er naturligvis store favoritter, men vi har tidligere set Frankfurt være en ubehagelig størrelse for Bayern, så kunne der ligge en overraskelse at vente her? Frankfurt får i hvert fald et favorabelt kampbillede, hvor de med deres fart i omstillingerne nok skal fpr chancer for at gøre ondt på Bayern.

Lisbergs bud: X’et til odds 5,50 – SPIL HER >>*

Wolfsburg – Freiburg X (2-2)

Lørdag d. 9. december kl. 15:30

For en klub af Freiburgs størrelse er en aktuel ottendeplads jo ganske hæderlig, men med de præstationer de efterhånden har leveret de seneste par år, er det lige før, vi skal være skuffet på deres vegne. De seneste par uger har dog været opløftende med sejr i først Europa League mod Olympiakos og senest 1-0 ude mod Mainz. To kampe med Gregoritsch i en afgørende rolle,

Så kan han og Freiburg også tage til Volkevognsbyen og få noget med mod Wind og Mæhle? Wolfsburg røg tirsdag ud af pokalen efter 120 opslidende minutter, og havde det ikke været for kampene mod Leipzig, så lå seneste sejr tilbage i september måned.

Forskellen på de to hold er ikke videre stor, og de har måske det tilfælles, at de er gode til at slå modstandernes spil i stykker ved at organisere sig rigtig fornuftigt, men hvem kan og vil mest på bolden lørdag eftermiddag?

Lisbergs bud: X2 til odds 1,63 – SPIL HER >>*

Werder Bremen – Augsburg 1 (3-2)

Lørdag d. 9. december kl. 15:30

De grønblusede helte fra Weser kan glæde sig over at have et af de smukkest beliggende stationer i Europa, men har de så forfærdeligt meget andet at være glade for i øjeblikket? Det var ikke overraskende, at Stuttgart var for stor en mundfuld for Werder, men der er efterhånden kun to point ned til Darmstadt under stregen, og jeg synes ikke, at pilen peger fremad for Werners mandskab.

Det gør den til gengæld for Jess Thorups Augsburg, der lige pludselig er røget ind i kampen om de europæiske pladser, efter den tidligere FCK og FC Midtjylland-træner har hentet 12 point i sine første seks kampe for Augsburg.

Werder er dog gode hjemme, og alle deres tre sejre har det tilfælles, at de er vundet foran egne fans og mod danskerklubber (Mainz, Köln og Union), så bliver det til fire ud af fire for Werder? 

Lisbergs bud: BTS til odds 1,52 – SPIL HER >>*

Heidenheim – Darmstadt 1 (2-1)

Lørdag d. 9. december kl. 15:30

Der er oprykkerduel lørdag eftermiddag, når Heidenheim tager i mod Darmstadt. Heidenheim der lige akkurat vandt 2. Bundesliga ved at gå forbi Darmstadt på sidstedagen i sidste sæson, og det er da også dem, der har imponeret mig mest i de første 13 runder. Godt nok adskiller kun to point de to mandskaber i tabellen, men rent spillemæssigt har Heidenheim ramt et højere niveau end Darmstadt.  

Gæsterne er det hold, der har lukket flest mål ind på udebane, heraf otte på en halvleg mod Bayern. Så galt tror jeg nu ikke, det går mod Heidenheim, men hjemmeholdet er favoritter til at sikre sig tre vigtige point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund – RB Leipzig 1 (3-2)

Lørdag d. 9. december kl. 18:30

Lørdag aften venter der lidt af en lækkerbisken, for det plejer at være rigtig underholdende, når Leipzig og Dortmund tørner sammen. To hold, der begge er videre i Europa, og som kæmper for at klemme sig ind i top 4.

Dortmund formåede som blot andet hold i sæsonen at tage point fra Leverkusen, da de gjorde en fin figur i 1-1-kampen i sidste weekend, hvor de nok fortsat føler sig snydt af et ikke dømt straffe, men hvor de også havde problemer med Leverkusens aggressive pres i store dele af kampen. Presspillet mestrer Leipzig også, men ikke ligeså godt som Leverkusen, og slet ikke på udebane mod Dortmund, hvor de som regel har det svært.

Dortmund var onsdag i aktion i pokalen, hvor det blev et fortjent nederlag til Stuttgart, da Terzic lidt overraskende valgte en 5-back kæde. Et udtryk for, at de halvandet får efter hans tiltræden fortsat leder efter en klar filosofi. Den individuelle kvalitet og trykket for hjemmebanepublikummet kan dog muligvis gøre det for Dortmund, i hvad jeg forventer bliver en tæt og intens affære.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen 2 (1-2)

Søndag d. 10. december kl. 15:30

Angrebsduoen med Guirassy og Undav viste sig præcis så skarp som ventet, da de to sikrede Stuttgart en 2-0-sejr mod Werder Bremen i seneste runde. Onsdags var de to igen med fra start, da de i pokalen mod Dortmund sejrede med 2-0. Naturligvis på en enkelt scoring af Guirassy.

Leverkusen var også i pokalaktion onsdag, og her vandt de sikkert med 3-1 mod Paderborn, men sejren blev overskygget af, at Wirtz måtte lade sig udskifte kort før pausen med en skade, der gør ham tvivlsom til denne kamp. Selvfølgelig er die Werkself mere end bare Wirtz, men påstanden herfra er, at det er den spiller, de mindst kan undvære.

Stuttgart spiller en underholdende gang fodbold og er gode i offensiven, men defensivt tillader de en del plads for modstanderne at boltre sig på, og det skal Leverkusen kunne udnytte til at sikre sig sejren.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Köln – Mainz X (1-1)

Søndag d. 10. december kl. 17:30

Gedebukkene rykkede over stregen, da de i sidste uge, takket være en scoring fra Selke, slog Darmstadt med 1-0 ude. Nu venter der en ny nøgleduel mod et af holdene lige omkring dem i tabellen, når Mainz kommer på besøg. Og kan de også vinde her, så er der måske lidt ro frem mod vinterpausen for Baumgart.

Hjemmeholdet er i hvert fald favorit, for efter et par gode indsatser, så kunne Siwert ikke guide sit hold til point hjemme mod Freiburg, i en kamp hvor de dog spillede rigtig fint og havde bolden mest og også de største chancer.

Så skal vi fokusere på spillet eller resultatet i den præstation? Jeg tror godt, at de kan få noget med fra turen til Karnevalsbyen, men jeg er lidt i tvivl om, de ligefrem kan få tre point. For begge hold handler det om ikke at tabe, og hverken  Köln eller Mainz har i deres fire seneste kampe lukklet flere end 2,5 mål ind.

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Bundesligaen

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar